Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 10 kol 2026 20:59.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1826 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 23 stu 2012 11:32 
Aktivan

Ajme jesan tenkre pa napisao obz :facep: . Ovo sta pise post iznad drzi se toga. Takoder treba pogledati ostale zakobe tipa Zakona o naknadi, zakona o gradnji i ne mogu se vise sitit. Ali problem je da kod njega se nikad ne zna, ponekad te pita ok pitanja koja su stvarno osnova i svatko zna da to triba rec bez mucanja, a ponekad su mu pitanja stila "ako ste vi u braku sa svojim muzem i imate kucu, izracunaj te mi suncevu masu i recite mi na temelju kojeg ste to zakona napravili i broj NN-a"

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 stu 2012 15:30 
Početnik

kad se odg latinske poslovice jel triba pisat i prijevod na papiru koji mu damo?? plzzzz ako netko zna provjereno :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 stu 2012 20:49 
Forumaš

da

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 stu 2012 10:30 
Početnik

tsk je napisao/la:
da

hvalaaa

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 stu 2012 13:52 
Forumaš

ako odgovarate poslovice odmah nakon prolaza ostalog gradi znaci isti dan, onda mu cca 20 poslovica(vse neznam da li je promjenio broj poslovica koje trebate znati ukoliko odmah odg, kad sam ja odg bilo je 15 poslovica ali ih nauciti malo vise u slucaju da se koje ne stignete sjetiti, ) iz glave kazete bez da ste ih napisali na papir, a ukoliko vam da neki broj tipa 50 70 100 onda ih trebate na papir vlastorucno napisati sa prijevodom. pa kad odgovarate s obzirom da se radi o velikom broju poslovica od kaze prvu rijec vi nastavite dalje, i moze vas pitati prijevod a isto tako sto koja rijec znaci da prevedete. Ps. obavezno paziti da su tocno napisane, jer u tom slucaju vraca sa jos nadodanih poslovica ili nekim dr zahtjevima.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 stu 2012 13:11 
Početnik

Da li je netko bio jučer popodne na pradavanju iz G1 za izvanredne? u koliko počinje, kad su sam zadnja tri sata?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 stu 2012 16:25 
Početnik

Zadnja tri sata ti pocinju od 18.40 nema pauza pa traje do 8.40

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 stu 2012 16:53 
Početnik

Mare15 je napisao/la:
Zadnja tri sata ti pocinju od 18.40 nema pauza pa traje do 8.40

Hvala :))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 stu 2012 13:06 
Početnik

Da li latinske izreke treba znati i za prvi izlaz? Ako da, koliko?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 stu 2012 13:48 
Aktivan

kolege moze netko od slusaca danas pitanja stavit

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 stu 2012 22:58 
Aktivan

bas nitko nije sluso ispit u cetvrtak?
:/

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 pro 2012 10:59 
Forumaš

cisto sumnjam da nije slusao, nego su tu kolege toliko lini da napisu bilo sto, uvijek su jedni te isti aktivni, a ostatak ekipe dodje pokupi info koje se imaju pokupiti i odu ca.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 pro 2012 12:24 
Početnik

evo pitanja s ispita u cetvrtak - pravni učinci paulijane,rokovi i čl. u kojem se nalazi, što se dešava s naknadno pronađenom imovinom po ZN-u, uvjeti za oporučiti vlastoručno, computatio civilis, može li subjektivni rok trajati 3 dana, oblik ugovora o dosmrtnom uzdržavanju

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 pro 2012 15:18 
Aktivan

hvala:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 pro 2012 22:25 
Početnik

kako je već počea ispitivat, ali nije ispit 10.12.?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 pro 2012 16:42 
Aktivan

anea je napisao/la:
kako je već počea ispitivat, ali nije ispit 10.12.?

konzultacije ... :) jos su bili rok za nasljedničku tužbu, za publicijanu, zelenaški pravni posao, ništetnost, vrijeme pendencije ...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 pro 2012 17:39 
Početnik

može li molim vas netko tko je bio na predavanjima za izvanredne 26. i 27. reći koji je profesor držao predavanja? i zna li se možda kad je koji od profesora na predavanjima?
hvala unaprijed!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 pro 2012 19:52 
Aktivan

Jel se zna oće biti perkušić 10. 12. na ispitu? Hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 pro 2012 11:19 
Početnik

Da li možda netko zna točne datume za ispit u 2mj.Na stranici fakulteta piše samo da je rok od 28.1-1.3.2013.Šta napisat na prijavnicu ako nemam točan datum?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 pro 2012 14:53 
Početnik

Bok ljudi, zanima me kako funkcionira ovaj ispit-da li se može doć i kod tog Perkušića ili mi koji smo se prebacili idemo direktno kod Kačera? :) Da li se ovaj ispit može odgovarat na konzultacijama, kada i kod kojeg profesora? čula sam da neki spominju nekakva predavanja sad u ispitnom tjednu u 12 mj.,jel to moguće i dal se isplate...putujem iz Zagreba na statistiku pa da znam planirat? Puno hvala onom tko odgovori! :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 pro 2012 15:07 
Aktivan

angiee je napisao/la:
Bok ljudi, zanima me kako funkcionira ovaj ispit-da li se može doć i kod tog Perkušića ili mi koji smo se prebacili idemo direktno kod Kačera? :) Da li se ovaj ispit može odgovarat na konzultacijama, kada i kod kojeg profesora? čula sam da neki spominju nekakva predavanja sad u ispitnom tjednu u 12 mj.,jel to moguće i dal se isplate...putujem iz Zagreba na statistiku pa da znam planirat? Puno hvala onom tko odgovori! :)

Evo ovako, kako sad stvari stoje prof. Perkusica trenutno nema, zapravo sad na roku ga sigurno nema. Za prof. Kacera jako je dobro ic na predavanja koja on drzi, posebno konzultacije a najbolje ti je poslusat koji ispit da vidis kako to ide. I naravno da mozes odgovorat na konzultacijama.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 pro 2012 19:38 
Početnik

novi_00 je napisao/la:
angiee je napisao/la:

Evo ovako, kako sad stvari stoje prof. Perkusica trenutno nema, zapravo sad na roku ga sigurno nema. Za prof. Kacera jako je dobro ic na predavanja koja on drzi, posebno konzultacije a najbolje ti je poslusat koji ispit da vidis kako to ide. I naravno da mozes odgovorat na konzultacijama.

Hvala na odgovoru!:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 pro 2012 12:15 
Početnik

ekipa molim vas za malu pomoć..prebjeg sam iz Zg-a pa me zanima je li knjiga klarić-vedriš iz 2009. dovoljna za ovaj ispit?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 pro 2012 15:25 
Početnik

jel se može doci sutra slusati ispit??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 pro 2012 15:22 
Početnik

bojankrkic je napisao/la:
ekipa molim vas za malu pomoć..prebjeg sam iz Zg-a pa me zanima je li knjiga klarić-vedriš iz 2009. dovoljna za ovaj ispit?

NE!!!
:welcome :welcome

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 pro 2012 17:45 
Aktivan

Evo kolege neka pitanja od danas:
- Novela Zakona o vlasništvu koja se naglašeno bavila etažiranjem, o čemu se radi?
- U jednom ZK sudu koliko ima zbirki isprava?
- Zakonska definicija prava građenja,
- Usucapio libertatis,
- primjer ZK uloška, u listu A dvi nekretnine, u listu B dva suvlasnika na jednake dijelove, pitanje je pravni promet koji će dovest od otpisa i pravni promet koji neće dovest do otpisa --- nemojte me držat za rič po ovom pitanju, uglavnom tako nekako ide,
- Da li postoji mogućnost da vi mene naslijedite?
- Momak i cura se upoznali na Novoj godini, jedan dan bili skupa i odluče se vinčat nakon što on dođe s broda (a na brodu će bit tri godine). Sutradan on ode navigavat i vraća se nakon tri godine i baš taj dan umre...ima ostavine 10 milijuna dolara i pitanje je može li ga cura naslijedit?
- Imamo pravomoćnu presudu po pokrenutoj Paulijani, šta sad?
- ZOO, novele, NN broj,
- Hereditatis petitio, brojevi i definicija.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 pro 2012 11:00 
Aktivan

toleranca je napisao/la:
Evo kolege neka pitanja od danas:
- Novela Zakona o vlasništvu koja se naglašeno bavila etažiranjem, o čemu se radi?
- U jednom ZK sudu koliko ima zbirki isprava?
- Zakonska definicija prava građenja,
- Usucapio libertatis,
- primjer ZK uloška, u listu A dvi nekretnine, u listu B dva suvlasnika na jednake dijelove, pitanje je pravni promet koji će dovest od otpisa i pravni promet koji neće dovest do otpisa --- nemojte me držat za rič po ovom pitanju, uglavnom tako nekako ide,
- Da li postoji mogućnost da vi mene naslijedite?
- Momak i cura se upoznali na Novoj godini, jedan dan bili skupa i odluče se vinčat nakon što on dođe s broda (a na brodu će bit tri godine). Sutradan on ode navigavat i vraća se nakon tri godine i baš taj dan umre...ima ostavine 10 milijuna dolara i pitanje je može li ga cura naslijedit?
- Imamo pravomoćnu presudu po pokrenutoj Paulijani, šta sad?
- ZOO, novele, NN broj,
- Hereditatis petitio, brojevi i definicija.

bravo,velika hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 pro 2012 14:22 
Početnik

evo još neka pitanja....u kojem nasljednom redu je unuk, razlika između upisa i uknjižbe, conditio pendet, actio confessoria, djeljive stvari, iznimke kod etažiranja, oblik naknade kod zakona o naknadi...e i btw. zna li neko kako odg. na konzultacijama, jel se triba ić dogovorit s njim ili samo dođemo kad su konzultacije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 pro 2012 15:03 
Početnik

Molim vas ako netko zna,moze li se iz knjige od Perkušića odgovarat kod Kacera,jel to dosta ili jos nesto treba???
Puno hvala!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 pro 2012 08:48 
Aktivan

anea je napisao/la:
evo još neka pitanja....u kojem nasljednom redu je unuk, razlika između upisa i uknjižbe, conditio pendet, actio confessoria, djeljive stvari, iznimke kod etažiranja, oblik naknade kod zakona o naknadi...e i btw. zna li neko kako odg. na konzultacijama, jel se triba ić dogovorit s njim ili samo dođemo kad su konzultacije?

Samo dodjes i kazes da bi odgovarala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2012 11:08 
Početnik

evo malo za one koj se ne snalaze bas, posebno za prebjege koji nisu u st pa im je otežano doć do info:
-> za ispit .klarić , vedriš :opći dio, stvarno, nasljedno + svi zakoni koji su navedeni na stranicama faksa (oko 9; samo nemaju svi istu važnost: npr. ZV i ZZK su normalno bitniji i njih malo detaljnije proć, a npr. zakon o naknadi , stambeni odnosi- ima par pitanja koja se uvijek pitaju, i ne treba ić u detalje van toga ). Za svaki zakon znat kad je donesen i kad je stupio na snagu te novele...posebno zadnje -učestalo pratit i bit u toku sto se toga tiče

-> ne čekat perkušića jer vjerojatnost da će se on pojavit je 0.0001 %, učit i spremat za kačera , ako se potrefi perkušić bas na vama proć ćete i sa znanjem od kačera, al to se neće dogoditi :)

-> cake- e to je malo veći problem, jer savku godinu ima neke nove; ono sto je u vašoj moći proći skriptu s cakama od masnoga i ono iz napredne grupe pročitat jer se takve najčešće ponavljaju; uglavnom on na predavanjima kaže te cake al pošto je ovo ispit iz 2 semestra predavanja su u 2 semestru: najbolja je opcija ta predavanja slušat 2 semestar i opnda izac...i taj cijeli semestar se bavit samo gp-om.

-> ovdje se nikad ne zna kad ćete proć, mozfda ćete 2 put znat sve ( 1 put nećete proć) i past, a 7 put ćete mislit da niste nit zaslužili proć i on će vas pustit; znači to čisto ovisi o njegovoj dobroj volji, o njegovoj odluci kad će vas pustit, nema nekog pravila tipa naučit ću sve i sigurno prolazim jer se tako većina ekipe vodi... eto to je ono sto san ja saznao od većine studenata kako funkcionira...sad to treba samo provjeriti u praksi :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2012 14:58 
Početnik

jel se moze ucit iz perkusiceve knjige za kacera,jel to dosta???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 pro 2012 18:17 
Sega mega kul forumaš

hanibanihanibani7 je napisao/la:
jel se moze ucit iz perkusiceve knjige za kacera,jel to dosta???

NE može,nije dosta.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 pro 2012 21:22 
Početnik

ok! sta jos treba?
puno hvala!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 pro 2012 01:02 
Forumaš

kolegice ucite po knjizi klaric vedris, nju dobro naucite, i malo pogledajte prijasnje postove koje zakone i novele trebate znati. i jos neke stvari unutar zakona koje prof pita koje smatra bitnima. i nebi bilo lose da uzmete neku skriptu u kopiraoni nasuprot faksa sa cakama sa predavanja i ispita.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 pro 2012 10:06 
Početnik

hvala Vam kolegice! :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 pro 2012 16:30 
Početnik

Dakle, Kačer ima konzultacije utorkom u 9h i ja mogu na te konzultacije odgovarati? Da li se moram najaviti za konzultacije tj. poslati poruku/nazvati ili ne? I da li Kačer održava konzultacije tokom 1. mjeseca? Zahvaljujem se na odgovoru :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 pro 2012 18:49 
Forumaš

ne morate se najavit za odg na konzulatacijama. osim ako putujete onda bi bilo bolje da prethodno provjerite hoce li prof biti na faksu odnosno hoce li odrzati konzultacije.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 sij 2013 20:03 
Početnik

molim vas zna li tko kad su predavanja za izvanredne kod prof.kacera u prvom mjesecu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 sij 2013 18:37 
Početnik

predavanje kod Kačera je navodno 15.01. u 12h :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1826 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: