Dobije se pitanje npr mjerodavno pravo za uvjete za sklapanje braka.Treba samo navesti članak bez objašnjavanja.Ona može postaviti podpitanje npr o kojoj je kumulaciji riječ i šta to znači.Odgovor bi bio da je riječ o distributivnoj kumulaciji i treba reći da to znači da svaka osoba po svom pravu treba ispuniti uvjete za sklapanje braka ( npr. Hrvatica i Talijan) ona po hrvat., on po talijanskom , za razliku od potpune kumulacije gdej je situacija drugačija. Ovo je JAKO često pitanje na usmenom.
Znači na pitanja iz mjerodavnog prava treba samo navesti članak ( ne nužno od riječi do riječi) ali da se pravilno navedu poveznice.
Bez obzira iz kojeg se dijela dobije pitanje na usmenom, svako pitanje je krajnje jasno, precizno bez ikakvih klopki.Koliko sam ja skužila krene ispitivat s europskim, pa zakone pa nadležnost i tek onda Bosnić prva knjiga ( najčešće mjerodavno pravo, rijetkost je da se dobije pitanje iz prednjeg dijela)
Što se same prof tiče ona je izuzetno korektna,mirna, strpljiva ne prekida dok se odgovara tek nakon što se da odgovor pojasni ako je krivi i kaže točan.Traži znanje i nema nikakvog provlačenja.Stvar je u tome što je ispit opsežan i težak i jednostavno treba vremena da se nauči i da sva ta materija sjedne. Ima previše podataka, previše sličnih a opet različitih stvari a da ne pričam oni zakoni ( meni osobno je to bilo najgore) se moraju nabubat napamet i nikako drugačije.
I još jedna stvar , pismeni je jako bitan onaj tko dobro napiše pismeni nema razloga za strah na usmenom.Sa mnom je odgovarao jedan dečko koji je dobio 4 iz pismenog i na usmenom je zaista dobro odgovarao sve do nadležnosti ( Bosnić 2), brkao je nadl. i mjerodavno pravo ( što je jako velika greška) a i sama prof smatra te dvije knjige osnovom osnova i tko je tu klimav loše mu se piše.Ja sam mislila da će ga srušit, ali nije srozala mu je ocjenu i rekla da je za njega bolje da stanu jer ako nastavi neće dobro završit.
eto to je sve od mene nadam se da sam bila od pomoći ,sad kad pogledam šta sam sve napisala pa ovo je duže od propovjedi

ha,ha