Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 09 lip 2026 15:44.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1826 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 07 pro 2010 19:16 
Početnik

ježi ga tu knjigu mi je sestra posudila u nsb-u u Zagrebu, možda ima u splitskom. Što se nasljednog tiče ima knjižuljak Novo nasljednopravno uređenje- izdanje Narodnih novina, sve što se promijenilo od prije Krista, kada , kako, zašto- u prvih trideset strana je sažetak svega, a onda dalje ide po ZN-u, za ZOO sam skinula prezentaciju prof. Baretića sa prava u Zagrebu- u tablici je naveo sve izmjene, a totalno mi je otkriće stranica http://www.zakon.hr. tu su SVI pročišćeni zakoni. Ta knjiga (ZV) sadrži i sve bitno iz Zakona o najmu, Zakon o naknadi, Zakon o zakupu, Ustavne odluke, znači ostaje još zakon o izvlaštenju, ZN i ZOO.
Eto sretno nam svima koji ćemo okušati sreću na ovom roku :scared :ROFL

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 pro 2010 20:33 
Početnik

dorotea je napisao/la:
definicija izvabracnog supruga...znam izvanbrance zajednice...al supruga????

Izvanbracni suprug prema zakonu o nasljedjivanju je osoba koji je zivjela u izvanbracnoj zajednici s ostaviteljem,koja je trajala duze vrijeme,a koja je prestala zbog smrti ostavitelja (zene :),a bile su ispunjene pretpostavke za valjanost braka..s tim da duzina te zivotne zajednice nije odredjena u tom zakonu nego u obiteljskom,a to je minimalno 3 godine..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 pro 2010 21:46 
Aktivan

ati je napisao/la:
dorotea je napisao/la:
definicija izvabracnog supruga...znam izvanbrance zajednice...al supruga????

Izvanbracni suprug prema zakonu o nasljedjivanju je osoba koji je zivjela u izvanbracnoj zajednici s ostaviteljem,koja je trajala duze vrijeme,a koja je prestala zbog smrti ostavitelja (zene :),a bile su ispunjene pretpostavke za valjanost braka..s tim da duzina te zivotne zajednice nije odredjena u tom zakonu nego u obiteljskom,a to je minimalno 3 godine..

u ZNu pise da je trajala dulje vrijeme(pravni standard)- to je bitno,nemoj slucajno zaboraviti reci dulje vrijeme, ako te pita def.po ZNu. I cesto pita,koja je razlika u ZNu a koja u OZu!! A to je upravo to!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2010 13:27 
Aktivan

dali prof traži naknadu za imovinu koja je konficirana za vrijeme juge?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2010 13:40 
Forumaš

da da...cijeli zakon o naknadi....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 pro 2010 17:10 
Forumaš

2. Zakon o zemljišnim knjigama (NN 91/96)
Datum donošenja- 28.10.1996. (oko 230 članaka)
-do sad 4 izmjene
-zadnja izmjena- 24.12.2008. (152/08), odnosi se na:
„moraju biti navedeni osobni identifikacijski brojevi svih stranaka u postupku.(4) Do dodjeljivanja osobnoga identifikacijskog broja, može se primijeniti jedinstveni matični broj građana (MBG), odnosno matični broj (MB) te sistemski brojevi koje je dodijelilo Ministarstvo financija-Porezna uprava.«

datum ove zadnje novele nije dobar donesen je 15. 12 2008.
proglasen 18 12. 2008

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 pro 2010 01:37 
Forumaš

dorotea je napisao/la:
koji ja datum govorim kod zakona...datum stupanja na snagu datum donosenja od strane hrv sabora..ili koji vec.... dosta mi je vise datuma i brojeva NN i svegaaaaaaaaaaaaaaa

pa valjda onaj datum koji te Kacer pita? :irock:

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 pro 2010 14:07 
Aktivan

dorotea je napisao/la:
ahahahaha---,,,,ok....jako mastovit odg... al to nije odg koji sam ja trazila.....:))))

pa ne pita prof jedan put datum donosenja de put datum objave u nn...nego kad pitata kaze recite novelu i datum.... pa koji datum datum objave ili datum donosenja....

Nauci za ZOO, ZN, i ZV-datum donosenja i datum stupanja na snagu,a s ovim ostalim se nemoj zamarati.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 pro 2010 14:56 
Aktivan

e jos jedna bitna stvar-pogledaj prijelazne i zavrsne odredbe....mene je prof. pita za ZN datum donosenja i datum stupanja na snagu, ali onda me bija pita od kad se primjenjuje(odg. je 6 mj. od dana stupanja na snagu)...ja to nisam znala jer nisam ni procitala....pa procitaj to!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 pro 2010 17:37 
Forumaš

e znam to za za da se primjenjuje 6 mj poslije.... hvala ivančice....:))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 pro 2010 18:03 
Aktivan

hanalana je napisao/la:
dakle te datume samo za glavne zakone, jelda? bilo bi čudno da za zakon o najmu stanova pita kad je donesen i stupa na snagu, jel se slazeo? jos mi recite, što se novela tiče, jel dovoljno za svaki zakon znat koliko ima noela i koja je zadnja? ili par zadnjih, ili samo za "bitne" zakone, npr. o vlasništvu i drugim stvarnim pravima?

moras znati koliko je bilo novela i koja je zadnja... ZV-novela o etaziranju, pa novela o strancima-to obavezno...imas neke novele koje netribas znati jer se nista bitno nije prominilo(npr. rijec neka se brise), a pogledaj malo,pa ces viditi da za neke nemas sto reci....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 pro 2010 16:25 
Aktivan

ivana....) je napisao/la:
BAJA je napisao/la:
matejka je napisao/la:
Da li tko zna koja je shema sa onim da mu moramo donijeti izvadak iz zemljišnje knjige tako nešto na ispit?? Ispravite me ako sam krivo čula :)))

MOLIM!!??! kakve su to fore, prvi glas?

Nemoras, nego mozes ako zelis..

može li mi tko pojasnit ovo?!
šta, donesemo izvadak iz ZK i šta onda? pita li nas o tome?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 pro 2010 19:22 
Početnik

hm, niko nema konkretan odg za zakone, a ja sam ga sintetizirala iz ovih vasih, pa idem to malo skratit, a vi se složute sa mnom? nadam se... dakle za zakone znat koliko ima novela i koja je zadnja, koliko ima clanaka, a za ove bitne kad su doneseni tj. stupili na snagu. ostale cake glede zakona kroz pitanja koja se ponavljaju(nasciturus i skripta iz skriptarnice na kojoj pise: pitanja i novele).ako je tako,čini mi se da su zakoni najmanji problem, ako koristis prave izvore.
e vidjeh na stranicama prije neke poslovice koje mu se trebaju recitirat pa nije mi jasno o čemu se radi? Treba ispisat sve lat. izraze iz građanskog i to učit, il postoje bas neke njegove? gdje da to nadjem? :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 pro 2010 20:25 
Aktivan

BAJA je napisao/la:
ivana....) je napisao/la:
BAJA je napisao/la:
matejka je napisao/la:
Da li tko zna koja je shema sa onim da mu moramo donijeti izvadak iz zemljišnje knjige tako nešto na ispit?? Ispravite me ako sam krivo čula :)))

MOLIM!!??! kakve su to fore, prvi glas?

Nemoras, nego mozes ako zelis..

može li mi tko pojasnit ovo?!
šta, donesemo izvadak iz ZK i šta onda? pita li nas o tome?

i nista onda, ako te pita npr. otpis i pripis, ti lipo izvadis svoj papir(izvadak) i pitas mozes li na tom pokazati i on ce ti reci da mozes. ti sam biras oces doniti ili neces,nisi obvezan!
ja sam nosila svoj papir,iako me nije ni pita nista iz zemljisnih knjiga, ali da me pita sigurno bi mi bilo lakse objasniti mu na svom papiru!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 pro 2010 20:39 
Aktivan

hanalana je napisao/la:
hm, niko nema konkretan odg za zakone, a ja sam ga sintetizirala iz ovih vasih, pa idem to malo skratit, a vi se složute sa mnom? nadam se... dakle za zakone znat koliko ima novela i koja je zadnja, koliko ima clanaka, a za ove bitne kad su doneseni tj. stupili na snagu. ostale cake glede zakona kroz pitanja koja se ponavljaju(nasciturus i skripta iz skriptarnice na kojoj pise: pitanja i novele).ako je tako,čini mi se da su zakoni najmanji problem, ako koristis prave izvore.
e vidjeh na stranicama prije neke poslovice koje mu se trebaju recitirat pa nije mi jasno o čemu se radi? Treba ispisat sve lat. izraze iz građanskog i to učit, il postoje bas neke njegove? gdje da to nadjem? :)

sto ti nije jasno??
-ZV,ZN i zakon o naknadi- nauci sve!! clanke, kad je donesen,stupio na snagu,novele....sve!
-ZOO-kad je donesen,stupio na snagu, pogledaj prijelazne i zavrsne odredbe! iz samog zakona moras znati cl. 300.(napamet),odredbe koje se odnose na ono sto mi ucimo za G1,kao sto su npr. Paulijane,pravni poslovi...
-ostale zakone ja nisam ni pogledala!

Latinske poslovice odgovaras na kraju ako prodes!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 pro 2010 12:21 
Forumaš

za zakone, nadam se da ce Vam pomoc ;)

koliko ih ima i izmjene do 2008.

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 pro 2010 12:23 
Forumaš

nastavak....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 pro 2010 12:24 
Forumaš

žao mi je zbog zauzimanja puno prostora, ako administrator/ica uspije to malo skratit slobodno :P eto pa se nadam da ce kome pomoc.pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 pro 2010 09:43 
Forumaš

ja smatram da je kod njega dosta bolje odgovarat prije roka,na konzultacijama ili na predroku kad on odredi,obično tamo krajem 5.miseca.. znam da je velik broj studenata koji su izašli u predroku puno lakše prošli nego u redovnom roku..lakše je njemu,manji je broj ljudi..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 pro 2010 13:30 
Aktivan

koje su ovo gluposti, mislim na traženje od strane vjerovnika(KAĆERA)da dužnik(student) nauči sveijednu izmjenu zakona. Ajde da se treba znat zadnja, ali svaka :evil: :wh ?!? ovo graniči sa samoskrivljenom neubrojivošću

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 pro 2010 21:03 
Početnik

BAJA je napisao/la:
koja je razlika između podzaložnog prava i nadhipoteke?

ako možemo donijet izvadak iz zemljišne knjige i razgovarat s njim da se vodimo tim zemljišno knjižnim izvatkom, dali možemo donijet i zakone i čitat mu iz zakona kad su bile sve novele? Ja sam kupio sva tri zakona i u svakom pišu sve izmjene i dopune, tj. baš su naglašene

hehe, ti ocigledno nisi nikad bio na njegovim predavanjima ili vjezbama ali ti mu probaj čitati iz zakona novele :mrgreen:
sve se mora znati a i nema ih puno, najbitnije su ti naravno vec navedene u prijasnjim postovima. ako mu mislis nesto nositi to moras savrseno i znati a naravno da ne smijes imati zakone na ispitu-to bi znacilo da ih ne znas

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 pro 2010 11:17 
Forumaš

ferdinand je napisao/la:
jel mi može neko reć kako je odgovarat u kačera na konzultacijama, npr. prije sljedećeg ispitnog roka..kakav je kad se odgovara tako sam, ima li ko iskustva s tin....il je bolje na ispitni rok

puno puno jednostavnije odgovarati prije roka, bilo na konzultacijama, vježbama, svejedno,
ali svakako preporučam!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 sij 2011 13:40 
Aktivan

marinojurjevic je napisao/la:
da li mi netko moze reci da li ako dva puta izadjem sada u veljaci na ispit(2.2 i 16.2) i oba puta padnem jel se racuna to kao dva pada ili jedan pad s obzirom da je veljaca jedan rok? hvala.
i jos jel istina ako se tri puta u akademskoj godini padne kod prof. Kačera da je sljedeci(dakle cetvrti put) komisija' ili se moze vise od 4 puta odgovarati u akademskoj godini? hvala od srca :-)

pise ti 2 pada i nakon trećeg je komisija

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 sij 2011 22:49 
No life

ima li komisija iz građanskog na ispitnom roku u 4 mjesecu?ako sada padnem u veljači dva puta,bit će mi to treći pad sveukupno(računajući i prosinac),a netko mi je rekao da u 4.-om mjesecu nema komisija,znači li to da se tek u lipnju onda može odgovarati?hvala na odgovoru

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2011 12:25 
Sega mega kul forumaš

ivy je napisao/la:
u koliko sati je sutra ispit..u 9? i kako to ide..on uzme indekse pa proziva ili...budući da prvi put izlazim..

u 09:15h ...jep,on skupi indekse.prvo putnici odgovaraju,onda ostali.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2011 14:52 
Početnik

shumica je napisao/la:
ako neko zna...
1. suvlasnici smo klupe, ja ga razbijen sikiron. kakva je to pravna situacija?
2. zakon o izvlastenju povezan je s nekon god, kojon? (ne misli se na stupanje na snagu ovog zakona i sl)

Članaka iz Zakona: Vlasnik građevine nema pravo na naknadu za građevinu koja je izgrađena bez akta na temelju kojega se može graditi prema posebnom propisu.

Prema noveli iz 2006. ova odredba se ne odnosi na građevine izgrađene do 15. veljače 1968. godine.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2011 14:55 
Aktivan

black19 je napisao/la:
ima li komisija iz građanskog na ispitnom roku u 4 mjesecu?ako sada padnem u veljači dva puta,bit će mi to treći pad sveukupno(računajući i prosinac),a netko mi je rekao da u 4.-om mjesecu nema komisija,znači li to da se tek u lipnju onda može odgovarati?hvala na odgovoru

ma mora ti biti komisija, i racunaj da ako padnes na komisiji nemozes 6 miseci izaci na ispit, tako da nije pametno izlaziti gradansko ako stvarno nisi spremija.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2011 17:31 
Forumaš

je kod kacera to ne vridi..za tu pauzu od 6 mj nakod sto padnes na komisiji...komotno izađes iduci rok opet i to je to...komisija je kod njega proforma..i onako zove neke live prof da tamo samo sjede uopce te ne slusaju i ne utjecu na konacni prolaz pad ili ocjenu....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 31 sij 2011 23:18 
Početnik

favollo07 je napisao/la:
shumica je napisao/la:
ako neko zna...
1. suvlasnici smo klupe, ja ga razbijen sikiron. kakva je to pravna situacija?
2. zakon o izvlastenju povezan je s nekon god, kojon? (ne misli se na stupanje na snagu ovog zakona i sl)

Članaka iz Zakona: Vlasnik građevine nema pravo na naknadu za građevinu koja je izgrađena bez akta na temelju kojega se može graditi prema posebnom propisu.

Prema noveli iz 2006. ova odredba se ne odnosi na građevine izgrađene do 15. veljače 1968. godine.

zaboravila san rec da je spominja u nekom kontekstu zakon o naknadi, nekako povezat...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 vel 2011 16:35 
Početnik

danas pita
1.kaži mi primjer rijetke služnosti...ako tko zna nek odgovori

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 13:47 
Početnik

regnum je napisao/la:
danas pita
Nepresušni bunar ;)

Još neka pitanja od jučer, dragi kolege:

1. Kojim se ugovorima bavi Zakon o nasljeđivanju?
2. Usporedite prijelazne i završne odredbe Zakona o vlasništvu i Zakona o obveznim odnosima?
3. Načela zemljišnoknjižnog prava...Recite mi načelo povjerenja ( i nekakvu je odgodu u vezi s time spominjao; ako netko zna odgovor, neka napiše )
4. Temeljne razlike pobojnosti i ništetnosti?
5. Dioba isplatom; nešto je bilo u smislu koja je razlika između diobe isplatom i civilne diobe
6. 2006. godina je bitna za etažiranje- zašto? ( to nisam uspjela čuti odgovor u potpunosti, pa ako netko zna, neka napiše, molim )

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 14:13 
Aktivan

lost je napisao/la:
regnum je napisao/la:
6. 2006. godina je bitna za etažiranje- zašto? ( to nisam uspjela čuti odgovor u potpunosti, pa ako netko zna, neka napiše, molim )

pogledaj u nn, to ti je jedna novela, koju jako cesto pita... nesicam se vise koja, pa pogledaj sama!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 14:54 
Početnik

lost je napisao/la:
regnum je napisao/la:
danas pita
Nepresušni bunar ;)

Još neka pitanja od jučer, dragi kolege:

1. Kojim se ugovorima bavi Zakon o nasljeđivanju?
2. Usporedite prijelazne i završne odredbe Zakona o vlasništvu i Zakona o obveznim odnosima?
3. Načela zemljišnoknjižnog prava...Recite mi načelo povjerenja ( i nekakvu je odgodu u vezi s time spominjao; ako netko zna odgovor, neka napiše )
4. Temeljne razlike pobojnosti i ništetnosti?
5. Dioba isplatom; nešto je bilo u smislu koja je razlika između diobe isplatom i civilne diobe

3. vezano je uz suspendiranje tog nacela do 2015.
6. 79/06 novela

i daj malo objasni ako nije problem taj bunar, ne kuzin, znaci bar 3 puta san u 20godina uzimala vodu iz tog bunara i to je to?ne kuzin, pa ja mogu kad ocu i koliko ocu uzimat vode iz bunara kad je vec nepresusan

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 18:37 
Početnik

Citat:
3. vezano je uz suspendiranje tog nacela do 2015.
6. 79/06 novela
A gdje piše to o suspenziji?

Citat:
i daj malo objasni ako nije problem taj bunar, ne kuzin, znaci bar 3 puta san u 20godina uzimala vodu iz tog bunara i to je to?ne kuzin, pa ja mogu kad ocu i koliko ocu uzimat vode iz bunara kad je vec nepresusan
Iskreno, nisam sigurna. Taj sam odgovor čula od kolega koji su bili unutra slušati.
Ali, po mom mišljenju, nije bitno koliko ti nju možeš izvršavati, možeš ju izvršiti i 10 i 20 puta, ali je bitno da možeš dokazati da si ju u razdoblju od 20 godina barem 3 puta izvršio.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 18:41 
Početnik

e,al nema logike to jer tako i priko necijeg zemljista mos dokazat da si prilazia 3 puta u 20godina, i slicne primjere, a to nije tocan odgovor...zapravo san dosla do nekog drugog zakljucka, al ne znan jel razmisljan u krivon smjeru ili...uglavnom, neko sklopi s nekin ugovor na temelju kojeg moze bar 3 puta kad mu se za to pruzi prilika izvadit vodu iz bunara kako bi se isti moga ponovno napunit... al ne znan, ni sama nisan pametna...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 18:45 
Početnik

a suspenzija je zv cl.388.st5., i onda ti se svako malo to razdoblje produzuje, pa ti je sad do 01.01.2015

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 18:49 
Početnik

shumica je napisao/la:
e,al nema logike to jer tako i priko necijeg zemljista mos dokazat da si prilazia 3 puta u 20godina, i slicne primjere, a to nije tocan odgovor...zapravo san dosla do nekog drugog zakljucka, al ne znan jel razmisljan u krivon smjeru ili...uglavnom, neko sklopi s nekin ugovor na temelju kojeg moze bar 3 puta kad mu se za to pruzi prilika izvadit vodu iz bunara kako bi se isti moga ponovno napunit... al ne znan, ni sama nisan pametna...

Da, ali to je stjecanje na temelju zakona, a ne ugovora. Radi se o dosjelosti.

shumica je napisao/la:
a suspenzija je zv cl.388.st5., i onda ti se svako malo to razdoblje produzuje, pa ti je sad do 01.01.2015

Hvala puno :)

Citat:
Možemo li vlasničkom tužbom tražiti svoje brašno?...ako netko zna, molim da odgovori! hvala
Ovisno smatra li se brašno speciesom ili generičnom stvari.
Reivindikacijom se štiti species.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 19:47 
Početnik

lost je napisao/la:
shumica je napisao/la:

Da, ali to je stjecanje na temelju zakona, a ne ugovora. Radi se o dosjelosti.

nema na cemu...
istina, moja greska...al onda jos manje razumin, znaci u obzir se uzima nesto sta se moze samo rijetko izvrsavat i onda u 20 god se mora bar 3 puta to izvrsit kad to bude moguce...znaci bunar opet nema smisla...logicnije bi mi bilo bunar koji prisusuje, pa ako se 3 puta u 20 god napuni vodon onda ces to i iskoristit i to ce bit to...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 20:58 
Početnik

Bitan je dokaz da si ju izvršio barem tri puta, a nigdje ne piše da ne može više od toga.
Nema ni meni logike u tome, ali bolje od ovoga ne znam. Možda se javi još netko, pa nam razjasni taj misterij :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 vel 2011 23:33 
Aktivan

dorotea je napisao/la:
za ono brasno i reinvindikaciju.... odg je ovaj.:vrijednost brasna je zanemariva tako da reinvindikacija ne stoji....

nije ti to tocno, moze ti on na to reci da je 5 tona brasna.

odg je: da je brasno genericna stvar, a reinvindikacijom se moze traziti povrat samo individualne.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1826 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: