Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 09 lip 2026 14:46.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1826 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 23 ožu 2011 20:35 
Forumaš

aham..mene u ponedjeljak je pitao svasta.... novelu donosenja... ime zakona... koliko novela ima...hm...sad vise ni ja neznam koliko ih ima ja znam za 80/02 i 81/02 i 39/99-odluka i rijesenje ustavnog suda..... pa je pitao za nacionalizirane stanove...temeljno pravilo znaci da prijasnji vlasnik ima pravo na naknadu...pa ono da se daje 25 % u novcu....... pa smo zapele kod toga da prijasnji vlasnik nece u biti dobiti naknadu u novcu pune vrijednosti stana kojeg je otkupio nositelj stanarskog prava nego snizeni iznos..... ugl pogledaj tablicu cl 60.
i tako.. to nam je bilo 1 pitanje.... al ipak nas je mogao laksa pitati.... .. etoga..ugl nauci cijeli zakon o naknadi...PREPORUCAM...
a danas je pitao lako cl 18 konvalidacija po zakonu o naknadi...

et0....:))))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ožu 2011 21:16 
Aktivan

imota je napisao/la:
dorotea je napisao/la:
u 10 i 40 su konzultacije... ja sma odgovarala na vjezbama...i imala sam 1 pitanje zakon o naknadi...pa nas je malo sjebao....:)))
divno..:)

za 2 tj opet odg...

I ja bi uskoro odgovarala , koji dan i u koje vrime su vježbe?
Nekako mi konz. nisu baš sigurne,jel ga ima ili nema.
Znači da ti se to ne računa kao pad kad možeš za 2 tjedna opet odgovarati,koji ti je put bio da izlaziš?

ovaj ponedjeljak sta dolazi 28.03. su vjezbe tj. seminari u 8:30 nama koji smo inace u 11:30 tako da se ne bi zeznili za odgovaranje :)

zanima me kako to ide kod njega s upisivanjem i ne upisivanjem padova? mozda cu u startu građansko ostavit za dogodine pa da znam hocu li moc izac samo 3 odnosno 4 puta ili vise, jer cula sam da ljude stalno vraca i ne upisuje pad... a mozda polozim i iz prve :damnfunny

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ožu 2011 21:25 
Forumaš

uf a stvarno neznam to za upisivanje padova..nekad ti upise nakad ne.....da ako padnem taj dan da za mene nema roka u 4 mj... nego tek u 6.... tako da neznma..nekad upise nekad ne..ugl nemoj ici bezveze upisivati padove....netko vrlo brzo dodje do komisije...jer mu pise padove sve..tako da.....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 ožu 2011 14:42 
Početnik

i ja sam tad prijavila! nadam se da cu doci samo ocjenu upisati taj dan! i to minimum četvorku :)
zanimljivo kako je kacer uvik ljut kad ga vidis, a na ispitu se totalno promijeni, uvik je vedar i nasmijan, a 5 min prije toga izgleda ko da ce svih pobiti! wohooo!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 ožu 2011 15:44 
Forumaš

hm pa da vedar i nasmijan ti smulja pitanje i tebe smota....i onda ti bubnes nesto i sekundu poslije se ispravis..i onda ti on 15 min drzi predavanje kako se nemozete ispraviti jer je to bila greska i morate snositi odgovornost za greska koje kazete...Abusus abusum invocat
i aj bok...:)))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 tra 2011 17:46 
Forumaš

Da,samo redovni. Trebaju odabrat bilo koju temu iz knjige npr. posjed i onda o njoj napisat par stranica i naučit ih. To je to.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 tra 2011 17:57 
Aktivan

taj rad pisu samo seminaristi da ne bi bilo zabune i tribalo ga je predat do kraja tjedna, a odlasci na sud nisu obvezni i mozda se moze jos zapisat kad opet bude prof.Perkušić u utorak

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Re:
PostPostano: 02 tra 2011 20:38 
Aktivan

tinaab je napisao/la:
molim vas tko zna odgovor na pitanja

1) 2 brata zele prodat kucu a 1 ne; da li je to moguce i kako?
2) fikcija ispunjenja uvjeta
3) ja i profesor smo suvlasnici stola. Kako cemo ga podijeli

pomagajte, jako mi je vazno

1. Zavisi koliki su im suvlasnički dijelovi ali to svakako spada u izvanredne poslove tj. upravu( otuđenje) pa je tu potrebna suglasnost svih. E sad postoji sudsko razvrgnuće i dioba isplatom..pogledaj to malo bit će ti jasnije. Čl.51 ZV
2. Članak 297.st.4- smatra se da je uvjet ispunjen ako njegovo ostvarenje protivno načelu savjesnosti i poštenja spriječi strana na čiji je teret određen...
3.Članak 50.st.4- djeljive stvari.. a da se znatno ne umanji vrijednost. stol je djeljiv pa ćeš podijeliti fizičkom diobom.
Nadam se da sam pomogla i da sam u pravo pa nek me netko ispravi tko smatra drugačije. pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2011 11:08 
Početnik

Ej ljudi,imam jedno pitanje,pa ako netko zna odgovor,bila bi mu jako zahvalna :))...uglavnom; tri brata imaju u istom zemljisnoknjiznom ulosku tri kuce,znaci svaki na svakoj kuci ima po 1/3. Umre jedan brat,iza kojeg su ostala tri sina...sto se dogadja...?? Znam da cestice koje nisu u istom prvnom prometu,ne mogu biti u istom ZK ulosku...ali ne znam uopce kako ovo rijesit...unaprijed hvala :)))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Re: Re:
PostPostano: 04 tra 2011 11:47 
Aktivan

no name je napisao/la:
tinaab je napisao/la:

1. Zavisi koliki su im suvlasnički dijelovi ali to svakako spada u izvanredne poslove tj. upravu( otuđenje) pa je tu potrebna suglasnost svih. E sad postoji sudsko razvrgnuće i dioba isplatom..pogledaj to malo bit će ti jasnije. Čl.51 ZV
2. Članak 297.st.4- smatra se da je uvjet ispunjen ako njegovo ostvarenje protivno načelu savjesnosti i poštenja spriječi strana na čiji je teret određen...
3.Članak 50.st.4- djeljive stvari.. a da se znatno ne umanji vrijednost. stol je djeljiv pa ćeš podijeliti fizičkom diobom.
Nadam se da sam pomogla i da sam u pravo pa nek me netko ispravi tko smatra drugačije. pozz

je li ima misljenja da je ovo pod tri točno/krivo? je li neko sigurno zna odgovor s predavanja ili ispita? malo mi je cudno da ce fizicki podiliti stol

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2011 11:59 
Početnik

Meni to nije logicno,jer stol kada podjelis na dva dijela,skroz gubi funkciju...tako da mislim da je logicnije civilno razvrgnuce...ali eto,to je samo moje misljenje..pa ako nisam u pravu,ispravljajte :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2011 12:24 
Forumaš

hm..... mislim da postoji i opcija da se npr smanje nogice stola malo za koji centimetar a da i dalje sluzi svrsi i od tih letvica se napravi npr okviric za slike ....ha???..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2011 13:42 
Aktivan

sttudentt je napisao/la:

je li ima misljenja da je ovo pod tri točno/krivo? je li neko sigurno zna odgovor s predavanja ili ispita? malo mi je cudno da ce fizicki podiliti stol

mozes reci da je dijeljiv ili da nije dijeljiv, kako god oces, samo ako kazes da nije dijeljiv moras znati objasniti zasto nije isto tako ako kazes da je djeljiv moras objasniti i pazi kad objasnjavas: diobom mu se nesmije znatno umanjiti vrijednost!
znaci mozes reci da ces ga podjeliti i dati nekom poznatom dizajneru da od tog dijela napravi npr.stolicu(ili nesto drugo)...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2011 13:47 
Početnik

Znaci kao i obicno...za svaki svoj odgovor moras imat objasnjene u koje si 100% siguran(a ako i nisi siguran,pravi se da jesi)...a on ce odlucit da li mu se to svidja ili ne...uffff

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2011 15:04 
Forumaš

maariija je napisao/la:
Ej ljudi,imam jedno pitanje,pa ako netko zna odgovor,bila bi mu jako zahvalna )...uglavnom; tri brata imaju u istom zemljisnoknjiznom ulosku tri kuce,znaci svaki na svakoj kuci ima po 1/3. Umre jedan brat,iza kojeg su ostala tri sina...sto se dogadja...?? Znam da cestice koje nisu u istom prvnom prometu,ne mogu biti u istom ZK ulosku...ali ne znam uopce kako ovo rijesit...unaprijed hvala ))

Ponavljam ovo pitanje...pa molim vas,ako znate odgovor :wtf

njegovi sinovi nasljeđuju njegovu 1/3 od svake kuće. A šta će točno koji sin dobit, to je nepoznato, triba nam oporuka, a ako nje nema onda će svaki od tri sina dobit po 1/3 jedne trećine svake kuće, dakle 1/9 kuće. Naravno oni mogu u ostavinskom postupku to podilit tako da svaki dobije po 1/3 jedne kuce, ali to ti je već drugo pitanje.

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2011 15:09 
Početnik

Hvala,ali to me i zanima..ako kaze da svakom ide po 1/9 svake kuce,kako to uknjiziti...to mi nije jasno?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2011 16:20 
Forumaš

radi se otpis... novi zk.ul... omjeri vise nisu isti nije isti pravni status.....ja mislim da se za svakog nasljednika otvara novi zk...ili pak svi nasljednicii suvlasnici tog djela idu u novonastali zk ul...??hm....nadopunite.....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2011 17:47 
Forumaš

maariija je napisao/la:
Hvala,ali to me i zanima..ako kaze da svakom ide po 1/9 svake kuce,kako to uknjiziti...to mi nije jasno?

otpisuje se očeva čestica iz zk uloška i upisuju se nove čestice sinova, s tim da svaki sin ima pravo otvorit svoj poduložak za svaku kuću.

To ti je jedna varijanta, druga je varijanta da se sinovi dogovore da svaki uzme sebi trecinu jedne kuce. U tom slucaju se radi o diobi isplatom, vjerojatno, ako su u dobrim odnosima, samo naturalna dioba - dakle nece bit picajzle u vezi vrijednosti svake pojedine trecine kuce. U tom slucaju se sin koji je nasljedia pojedinu trecinu knjiži na misto oca, dakle nema otpisa, nego samo promjene imena vlasnika.

Vjerojatno ima nesto krivo gori, tako da onaj kojem je materija malo friškija neka slobodno nadopuni.

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2011 09:00 
Aktivan

zakon o naknadi čl. 18. baš ga i ne razumijem?
Može li mi tko odgovorit kolika je vjerovatnost da će me pitat i ako pita, koji su to bitni dijelovi što se trebaju znati

Šta su to načela naknade?
primjer konvalidacije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2011 09:12 
Sega mega kul forumaš

čl.18 pravni poslovi koje su sklopili prijasnji vlasnici protivno propisima kojima je bia zabranjen promet grad.zemljistem u drustvenom vlasnistvu smatrat ce se valjanin ako nemaju dr.nedostataka koji ih cine nistavin ili pobojnin.
bitno ti je za spomenit ako te pita da nema tu nikakvi rokova.
taj clanak je bitan i cestoooo ga pita.

nacela naknade..da se naknada vraca u novcu i vrijednosnin papirima,a iznimno u naravi.

sta za konvalidaciju?
mislis opcenito..ili?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2011 09:27 
Aktivan

maritim je napisao/la:
čl.18 pravni poslovi koje su sklopili prijasnji vlasnici protivno propisima kojima je bia zabranjen promet grad.zemljistem u drustvenom vlasnistvu(koji prijašnji? kako su mogli pravit pravne poslove ako im je bilo oduzeto? ne razumijem ovaj dio članka, tj. ništa mi nije jasno?) smatrat ce se valjanin ako nemaju dr.nedostataka koji ih cine nistavin ili pobojnin.
bitno ti je za spomenit ako te pita da nema tu nikakvi rokova.
taj clanak je bitan i cestoooo ga pita.

nacela naknade..da se naknada vraca u novcu i vrijednosnin papirima,a iznimno u naravi.

sta za konvalidaciju?
mislis opcenito..ili?

primjer konvalidacije u ovom slučaju

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2011 10:06 
Forumaš

kolega to vam je primjer konvalidacije...cl 18...mislim samo da je pitanje postavljeno na 2 nacina...u zakonu o naknadi je samo to receno za konvalidaciju u cl 18...znaci eto primjer je taj da se odnosi na građevinsko zemljiste u drustvenom vl kojima su prijasnji vlasnici prometovali a nisu to smijeli.........

nemoj te se truditi puno razumjeti...neznam ni ja ono detalje neke...mozda im je oduzeto iz vlasnistva ali ne i iz posjeda itd itd...tako da... to bi moglo biti to...jednostavno prof pita iskljucivo da mu se zna samo izbiflati cl 18...i dali ima roka kod te konvalidacije...NEMA...!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2011 12:11 
Forumaš

waikiki_honolulu je napisao/la:
ima li isprintani izvadak iz e-zemljišnika vjerodostojnost na sudu s obzirom da na njemu nema pečata ni potpisa???

vjerojatno nema, al nisan siguran. Moze bit da naknadnim pecatom i potpisom postaje valjan dokaz. S druge strane radi se o sluzbenim stranicama zemljisnika, tako da.. neman pojma, al vjerojatno nema :D

UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 tra 2011 16:06 
Početnik

ISPIS ZK ULOŠKA IMA INFORMATIVNI KARAKTER I NEMOŽE SLUŽITI KAO VJERODOSTOJNA ISPRAVA.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Re:
PostPostano: 08 tra 2011 16:19 
Početnik

tinaab je napisao/la:

1) OVA 2 BRATA MOGU PRODAT SVOJ SUVLASNIČKI DIO AKO NEKO HOĆE KUPIT, ILI MOGU IĆI NA RAZVRGNUĆE SUVLASNIŠTVA , znaći stvar se proda na dražbi i oni podjele novac. ode je oćito da nemaa sporazuma stranaka , pa o tome odlućuje sud
2)ćlanak 297 stavak 4.
3)po mom mišljenjnu stol se nemože podjeliti fizički jer bi mu se time znatno umanjila vrijednost a i svraha , pa je moguće prodati stol i podjeliti novac

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 tra 2011 11:03 
Aktivan

2) čl.297(4) - ZOO

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 tra 2011 14:28 
Forumaš

primjer fikcije ispunjenja... ja i prijateljica - cimerica se dogovorimo da ce mi ona dati 200 kn ako sutra ujutro odem na ispit i prolozim, a ona mi posli kad sam posla leci zakljuca sobu i ja ujutro nemogu izici iz sobe...znaci uzima se da je uvijet ispunjen i da mi mora dati 200 kn jer me ona sprijecila u ispunjenju uvijeta... i to protivno nacelu savjesnosti i postenja..;)))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 tra 2011 08:02 
Aktivan

marija cilez je napisao/la:
tinaab je napisao/la:

1) OVA 2 BRATA MOGU PRODAT SVOJ SUVLASNIČKI DIO AKO NEKO HOĆE KUPIT, ILI MOGU IĆI NA RAZVRGNUĆE SUVLASNIŠTVA , znaći stvar se proda na dražbi i oni podjele novac. ode je oćito da nemaa sporazuma stranaka , pa o tome odlućuje sud
2)ćlanak 297 stavak 4.
3)po mom mišljenjnu stol se nemože podjeliti fizički jer bi mu se time znatno umanjila vrijednost a i svraha , pa je moguće prodati stol i podjeliti novac

ljudi, u cijeloj toj priči bitno je da pitate profesora za šta vam treba taj stol!! ako vam treba za ogrijev onda mu ne pada vrijednost i može se mehanički podjelit, ako vam treba za jest na njemu ili npr u uredu onda iz same prirode posla se vidi da vam treba cijeli, u jednom komadu.
Znači bitno je to za šta vam treba stol,koja je njegova namjena

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2011 11:33 
Forumaš

uf zar je to pitao.... koliko sam ja prosla zakon nisam naisla na taj clanak..izuzev clanak sto su stvari, i prometnost stvari, a nemam pojma zato ----

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2011 18:59 
Početnik

BAJA je napisao/la:
dali tko zna gdje se u zakonu (koji točno članak) nalazi prometnost ljudskih organa, npr. želimo prodat svoju kosu, ili na koji način (pravni posao)možemo u svrhu znanstvene medicine darovat organe pokojnika?

kniga vedriš str. 72 "kosa, brada, brkovi nisu stvari." znači ako ti netko odreže kosu (bez tvog dopuštenja) onda taj čin nije oštećenje stvari nego povreda tijela. Opet, s druge strane "već odrezana kosa postaje stvar u pravnom smislu" (naravno, ako je ti sam/a odrežeš).
"I neki drugi djelovi tijela odvojeni za života čovjeka uz njegov pristanak (ljudska krv), također su stvari u pravnom smislu, a mogu biti i u prometu (uglavnom na osnovi darovanja)".

73. str. kaže Dijelovi ljudskog tijela koji se presađuju ne mogu se ni davati ni pribavljati uz naknadu.
spominje se Zakon o uzimanju i presađivanju dijelova ljudskog tijela u svrhu liječenja, pa ako hoćeš proguglaj ga, iako mislim da nije potrebno jer se ne navodi u literaturi

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2011 19:13 
Forumaš

je dobro ste to kolega rekli to i ja znam da djelovi covjekovog tijela nisu stvari po zv. ali kosa ako se odreze uz pristanak osobe postaje objekt odnosno u prometu je.... ugl covjek nije stvar...a to prof malo postavi pitanje da nas izbelsa al dovoljno je sto je kolega napisao o stvarima....

kolega BATA--- da sutra ima konzultacija ali je prof rekao da dodjemo malo prije konzultacija redovnih znaci oko 10 h...odgovarati... jer ih sutra vodi na sud pa zato...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2011 19:36 
Početnik

BAJA je napisao/la:
Bata je napisao/la:
Zakon o uzimanju i presađivanju dijelova ljudskog tijela u svrhu liječenja

Članak 5.
Za uzete dijelove ljudskoga tijela zabranjeno je davati, odnosno primati bilo kakvu novčanu naknadu
te ostvarivati drugu materijalnu korist.
Odredba stavka 1. ovoga članka ne odnosi se na plaćanja koja ne predstavljaju novčanu dobit ili
usporedivu pogodnost, a posebice:
- naknadu živim darivateljima za izgubljenu zaradu ili bilo kojih drugih opravdanih troškova
uzrokovanih uzimanjem dijela tijela ili vezanih uz potrebne zdravstvene preglede,
- opravdanu naknadu za potrebne zdravstvene ili tehničke usluge koje su pružene u svezi s
presađivanjem,
- naknadu u slučaju prekomjerne štete koja je posljedica uzimanja dijelova ljudskoga tijela živoga
darivatelja.

S tim da naglašavam da u knjizi piše da odrezana kosa postaje stvar u prometu, tako da je moje mišljenje da kosu smijemo prodavati... krv prtetpostavljam da isto smijemo (mislim da sam čuo da u Zagrebu na šalati plaćaju plazmu iz krvi), dok bubreg mislim da ne (kod živog darivatelja)... bubreg (ili neki drugi dio tijela) mrtvog 100% ne smijemo

Neizmjerno sam zahvalan na vašem trudu kolega. hvala još jedamput

evo ti link pa si pročitaj cijeli zakon

http://www.hzzo-net.hr/dload/zakoni/16.pdf

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 tra 2011 15:50 
Sega mega kul forumaš

1. pitanje nikad cula postoji nacelo imovinske sankcije
2.je vec odgovoreno u prethodnin postovima,prolistaj malo da ti sad krivo ne napisen

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 tra 2011 16:12 
Aktivan

BAJA je napisao/la:
1).dali postoji pitanje (vidio sam ih u onim pitanjima) NAČELA IMOVINSKIH PRAVA????!!

2). ŠTO JE NATPIS ZABRANJENO PUŠENJE?= dali je to povezano s odgovornošću za štetu?

Možda imovinsko pravo kao sinonim za građansko , pa ona 4 načela s početka knjige...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 tra 2011 19:43 
Forumaš

imovinske sankcije su meni jedino poznata... a sad ima i ono da su objekti građanskog prava stvari cinidbe imovina i osobna neimovinska dobra...pa pogledajte u sklopu toga sto kaze... to bi tribalo biti to...
dok je nacelo imovinske sankcije dr prica....:))) sa pocetka knjige nacela građanskog prava.!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 tra 2011 14:53 
Aktivan

tsk je napisao/la:
danas pitanja
--zak.def.djeljivih stvari

?? dali je to članak 6 zv koji govori o "dijelovi stvari"?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 tra 2011 15:48 
Aktivan

BAJA je napisao/la:
maritim je napisao/la:
djeljive stvari su one koje se mogu podijeliti na vise dijelova ,a da im se znatno ne umanji vrijednost.

ok. to sam znao. Zanima me koji je to članak?

čl.50,st.4.ZV

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 tra 2011 20:23 
Aktivan

BAJA je napisao/la:
tsk je napisao/la:
danas pitanja
--zak.def.djeljivih stvari

?? dali je to članak 6 zv koji govori o "dijelovi stvari"?

clanak 50. st. 4. nauci TOCNO sta pise u tom stavku

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 tra 2011 10:31 
Forumaš

da nauciti cl. 50.. a kad pita definiciju djeljivih stvari eto to gore sto je napisala kolegica mora se reci....da su djeljive stvari one koje se mogu podjelit na vise djelova a da im se znatno ne umanji vrijednost....taj dio znatno je iz zakona.... ugl. nema u zakonu konkretno definicije djeljive stvari su....
nego je ta definicija djeljivih izvedena iz tog clanka koji govori sto su nedljive stvari....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 tra 2011 11:26 
Aktivan

dorotea je napisao/la:
ugl. nema u zakonu konkretno definicije djeljive stvari su....
nego je ta definicija djeljivih izvedena iz tog clanka koji govori sto su nedljive stvari....

Zato mi je i bilo čudno zašto nema te cijele definicije

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1826 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: