Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 25 ruj 2023 11:18.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 02 lis 2014 20:10 
Početnik

Dal se moze stici rim kod stanicic i OPP dat odjednom u 12 mjesecu ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2014 21:44 
Forumaš

Mozes,samo da ti ne bude na isti dan :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 lis 2014 16:01 
Početnik

Da li izvanredni studenti mogu izići na kolokvij kao i redovni ili samo na ispite?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 lis 2014 20:00 
Početnik

suncandan je napisao/la:
foreveryoung je napisao/la:
Nije bitno šta piše na studomatu, obe su profesorice na dekanskom.
Ako želite kod Staničićke - otiđite do njenog kabineta u 9h, ako želite kod Šarac - idite tamo di vam piše na studomatu/pitajte na porti di će bit pismeni (odnosno usmeni ako imate položen pismeni) ili tražite asistenticu.
Na ovom faksu vlada zbrka običnim danom, a na dekanskom će sutra bit ludnica - što se prije oslobodite i počnete potezat za rukav, postavljat pitanja s profesorima i razgovarat s kolegama prije ćete i završit.
Kolokvij je dostupan samo onima koji rim upisuju prvi put.
Sistem pismenog ispita je da se dobije 5 pitanja, ugl. po jedno iz svake cijeline s naglaskom na obvezno (1. pitanje je uglavnom Zakonik 12 ploča ili Justinijanova kodifikacija). Treba pisat opširno i odgovorit na što je moguće više pitanja. Nakon pismenog se ide na usmeni di se ugl. izvlače kartice počevši od obveznog prava, prof. je susretljiva i pomaže ali baca na prvom pitanju.
Kod prof. Staničić nema pismenog!
"Kod koje da izađem?" - Naveo sam prednosti/mane u nekom od ranijih postova. Scrolajte. SRITNO :))

Znaci to je tako na svakom roku, samo odemo kad je ispit do kabineta prof.Staničić, ne treba slati prije prof. mail da zelimo kod nje odgovarati?Znaci da obje prof ispituju na svakom roku?Hvala za infor.!

Staničićka se ne služi mailom. Na svakom ispitnom roku na studomatu se izlistaju termini. Ako želiš ić kod Staničić prijavit ćeš ispit u UTORAK. Ako želić ić kod Šarac prijavit ćeš ga bilo koji drugi dan osim utorka.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 lis 2014 20:02 
Početnik

Maja95 je napisao/la:
Da li izvanredni studenti mogu izići na kolokvij kao i redovni ili samo na ispite?

Dosad je kolokvij bio dostupan i vanrednim i redovnim studentima. Ipak, neke se stvari mijenjaju s godinama. Pitaj prof. na predavanju ili joj pošalji mail.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2014 14:18 
Aktivan

suncandan je napisao/la:
Nije bitno šta piše na studomatu, obe su profesorice na dekanskom.
Ako želite kod Staničićke - otiđite do njenog kabineta u 9h, ako želite kod Šarac - idite tamo di vam piše na studomatu/pitajte na porti di će bit pismeni (odnosno usmeni ako imate položen pismeni) ili tražite asistenticu.
Na ovom faksu vlada zbrka običnim danom, a na dekanskom će sutra bit ludnica - što se prije oslobodite i počnete potezat za rukav, postavljat pitanja s profesorima i razgovarat s kolegama prije ćete i završit.
Kolokvij je dostupan samo onima koji rim upisuju prvi put.
Sistem pismenog ispita je da se dobije 5 pitanja, ugl. po jedno iz svake cijeline s naglaskom na obvezno (1. pitanje je uglavnom Zakonik 12 ploča ili Justinijanova kodifikacija). Treba pisat opširno i odgovorit na što je moguće više pitanja. Nakon pismenog se ide na usmeni di se ugl. izvlače kartice počevši od obveznog prava, prof. je susretljiva i pomaže ali baca na prvom pitanju.
Kod prof. Staničić nema pismenog!
"Kod koje da izađem?" - Naveo sam prednosti/mane u nekom od ranijih postova. Scrolajte. SRITNO :))

Znaci to je tako na svakom roku, samo odemo kad je ispit do kabineta prof.Staničić, ne treba slati prije prof. mail da zelimo kod nje odgovarati?Znaci da obje prof ispituju na svakom roku?Hvala za infor.!

Staničićka se ne služi mailom. Na svakom ispitnom roku na studomatu se izlistaju termini. Ako želiš ić kod Staničić prijavit ćeš ispit u UTORAK. Ako želić ić kod Šarac prijavit ćeš ga bilo koji drugi dan osim utorka.

Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2014 22:44 
Početnik

Kojim danom i u koliko sati Staničić drži konzultacije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2014 09:51 
Aktivan

KD35 je napisao/la:

Na str faxa nista ne pise pod termini konzultacija, ima jedino mail gorana.stanicic@pravst.hr,
ali koliko sam vidjela na forumu prof ne odg na mail, ima tu negdje na forumu njen broj mob..,
ali bolje da neki drugi kolega napise kad su konz, jer sam se ja tek prebacila u St

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lis 2014 12:22 
Početnik

KD35 je napisao/la:

Konzultacije su dosad bile utorkom oko 9 sati, al ona ima zdravstvenih problema pa često "izostaje".
Nađi broj moba na fb grupama ili tu po forumu, zovni je u ponedjeljak i dogovorite se.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lis 2014 17:08 
Aktivan

jel moze iko dat savjet za prvi kolokvij... koja budu pitanja ? jel usmeni odma nakon pismenog ili tek kada se zavrsi i drugi kolokvij ? hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lis 2014 18:19 
Aktivan

Donberg je napisao/la:
suncandan je napisao/la:
Donberg je napisao/la:
1.moj je sajvet kod profesor Staničić,možda će ti trebat strpljenja i živaca ali sigurno te neće ubijat kao Šarac koja baca ljude i nema trunke ljudskosti u sebi ali sve je to subjektivno nekome je bolje jedno nekome drugo.
2.S obzirom da sam upućen o OPPD mogu ti reć da je ovdje OPP puka formalnost ako se uspoređuje s Zagrebom..treba svega 10 -15 dana učenja ovisi o ambicijima

Spremam rim po horvatu, i htjela bih odg kod prof Staničić?Koja je skripta najbolja za ponavljanje materije bilo s pravokutnika ili nasciturusa?Imas li jos kakav savjet na sto se najbolje fokusirati?Da li je dobro proci pitanja s foruma i ona iz skriptarnice?Znam da je rim u zgu jako tesko poloziti, pa ne znam je li i ovdje tako tesko.Svaki savjet je dobrodošao!Hvala

Poslušat ispit koji put ,vidit način kako ispituje ,uči se samo obvezno i stvarno pravo.Također postoji po grupama na fejsu i na forumu pitanja koja često pita i cake na koje provjerava znanje.Naoružat se živcima i strpljenjem .

Pogledala sam po forumu sto prof Stanicic pita, slusati ispit nazalost ne mogu jer radim:( Nemam face pa ne znam da li tamo nesto vise pise sto prof Stanicic cesto pita a i koje su cake, nego ovdje na forumu. Nadam se da su pitanja na face-u i forumu manje vise ista. Ucila sam prije po Horvatu pa ne mogu odg kod prof Sarac jer vidim da ispituje po drugoj knjizi.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 lis 2014 14:39 
Aktivan

jeli izvedivo rjesavat sociologiju i rimsko pravo priko kolokvija ?
i ako rjesimo rim priko kolokvija imamo li usmeni i kada bude ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 stu 2014 17:46 
Početnik

@suncandan - Najbolja skripta za ponavljanje po Horvatu je ona s Pravokutnika. Činjenica da si učila po Horvatu ne znači da automatski padaš kod prof. Šarac, razlike nisu velike, a po Horvatu je opširnije. Ipak, ako si već učila po Horvatu bolje ti je ić kod Staničić. Ne vidin zašto ne bi napravila profil i učlanila se u par grupa s obzirom da to traje cca 10 min, a na fejsu bi našla još dosta korisnih informacija i iskustava s ispita.

@haha.haha - Sve je izvedivo, pogotovo na prvoj godini. Ja ne znan kolike su ti ambicije, koliko učiš itd. tako da je nemoguće dat normalan odgovor na tvoje pitanje. Mislin da ima usmenog, al za precizne informacije pitaj profesoricu/asistenticu/kolegu.

Što se tiče prvog kolokvija triba znat sve. Ako nemaš vremena i pristupaš taktički onda se obavezno uhvati stvarnog prava koje obavezno moraš znat pa onda statusno, obiteljsko, postupak i povijest. Neki temeljni pojmovi tipa posjed, vlasništvo, podjela stvari, založno pravo, formula, Justinijanova kodifikacija, tužbe, Zakonik 12 pl. se moraju znat, ostalo više manje, al može te dopast bilo šta bez iznimke.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 stu 2014 16:50 
Početnik

Da li mi moze netko dati par korisnih savjeta sta prof.stanicic voli ispitivati od stvarnog prava ,i koje to ona trikove koristi ,svaki savjet je dragocjen ,hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 stu 2014 17:07 
Aktivan

Na studomatu su tri roka 16,17 i 18? Koliko sam vidjela na forumu prof staničić ispituje utorkom znaci samo 16.12? Znaci samo prijavim za rok 16.12. ili treba jos prof obavijestiti? I gdje se ispit odvija -koji kabinet? I ako netko zna da li je moguce podici index u referadi oko 8ujutro prije ispita, jer nisam iz Sta?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 stu 2014 17:08 
Aktivan

KD35 je napisao/la:
Da li mi moze netko dati par korisnih savjeta sta prof.stanicic voli ispitivati od stvarnog prava ,i koje to ona trikove koristi ,svaki savjet je dragocjen ,hvala

I mene ovo zanima, hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 stu 2014 11:50 
Aktivan

Kad će bit rezultati kolokvija od prošlog tjedna?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 stu 2014 10:54 
Aktivan

sunceee je napisao/la:
Kad će bit rezultati kolokvija od prošlog tjedna?

za 2-3 tjedna :thumbsdown :ucenje :wh :s :evil: :( :whyowhy: :facep:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 pro 2014 15:58 
Aktivan

kolege,putnik sam pa me zanima hoće li usmeni iz Rima biti isti dan kao i pismeni,na ovim terminima od 16.12-18.12?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 pro 2014 12:00 
Početnik

nešto od staničić s ovog roka: interdikti (posebno smo na de vi armata zapinjali), superficies, depositum, ususfructus(actio confessoria), actio publiciana, actio negatoria, zajam, što je stvar (poslije ovog slijedi dal je bubreg stvar, nije, jer nije ljudima dostupan prostorno odijeljen komad vanjske prirode, zabranjena trgovina organima), razlika obveznih i stvarnih prava, hipoteka(razlika između hipoteke, pignusa i fiducije), pokretne nepokretne stvari, posjed prava, suvlasništvo, pretorsko bonitarno vlasništvo, usucapio, volja, mane volje, što je činidba, što je obveza, koji kontrakt je kupoprodajna pogodba... naoružat se strpljenjem :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 sij 2015 19:51 
Početnik

Je li kod Stanicic potrebno opsirno odgovorit na pitanje ili se moze reci definicija i objasnit ukratko svojim ricima? I mogu li doci slusati ispit iako ga nisam prijavila taj dan? Hvalaa :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 sij 2015 23:26 
Početnik

Molim vas ako netko zna sta stanicic voli ispitivat iz opce dijela obveznog prava?hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 sij 2015 11:07 
Početnik

Mene isto zanima prof. Staničić. Pročitala sam cijelu temu, ali i dalje ne znam šta da mislim o njoj. Mora li se znati apsolutno sve ili tolerira ako se zabuniš i ima li šanse za prolaz ako vidi da se gradivo naučilo i razumije se, ali nisam sve znala 100% ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 sij 2015 17:10 
Početnik

Jeste li vi isto prijavile ispit kod Stanicic sad kroz 1. i 2. mj?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 sij 2015 18:42 
Početnik

Ja sam prijavila za 27.1.,ali mislim da neću stići spremiti toliko dobro za njeno rešetanje, tako da ću vjerojatno prebaciti za 3.2.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 sij 2015 19:32 
Početnik

I ja sam prijavila 3.2. Kako te ide ucenje? Do kuda si stigla? :(

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 sij 2015 20:47 
Početnik

Išlo mi je dobro, ali sam sad zapela na obveznom. Možda ću i stići naučiti do 27.1. ali sigurno mi se gradivo neće slegnuti, tako da neću riskirati. Prebacila sam se u st, tako da mi je ovo prvi put da izlazim i baš me strah Staničićke pa ne bi izlazila dok nisam dosta sigurna u znanje.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 sij 2015 15:58 
Početnik

Ako padnemo na usmenom (kod npr Stanicic)upisuje li se taj pad u indeks?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 sij 2015 21:14 
Aktivan

miniva je napisao/la:
Ako padnemo na usmenom (kod npr Stanicic)upisuje li se taj pad u indeks?

da

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 sij 2015 20:07 
Aktivan

Prodajem knjigu Rimsko pravo od Šarac, kao nova :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 sij 2015 21:29 
Aktivan

Animus je napisao/la:

koliko para?moze li se sutra preuzest ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 sij 2015 01:03 
Početnik

zna li netko jel stanicic pita iz obveznog mane volje te zastupanje kod pravnih poslova?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 sij 2015 01:15 
Aktivan

haha.haha je napisao/la:
Animus je napisao/la:

100kn, moze, ako ti odg cijena javi se na mob; 092-292-5117

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 sij 2015 14:36 
Aktivan

Animus je napisao/la:
haha.haha je napisao/la:
Animus je napisao/la:

a skupo je, u knjizari nova 135 kn...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 sij 2015 00:20 
Aktivan

haha.haha je napisao/la:
Animus je napisao/la:
haha.haha je napisao/la:
Animus je napisao/la:

a skupo je, u knjizari nova 135 kn...

Ja sam ju platio 150kn, al ajde dam ti ju za 80kn iako je kao nova

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 sij 2015 13:50 
Početnik

Jeli tko pisao seminar kod stanicic koliko stranica treba biti

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 sij 2015 10:13 
Aktivan

lola1667 je napisao/la:
Jeli tko pisao seminar kod stanicic koliko stranica treba biti

ne postoji seminar kod stanicic!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 sij 2015 10:14 
Početnik

Meni je dala seminar prije 2 tjedna
Kupoprodaju iz knjige horvat i romac da logicki povezem nisam se bas hvatala seminara do sada ja sam otisla do nje i pitala je i dala mi je kako inace funk?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 sij 2015 15:20 
Aktivan

Kolege jel znate da li se moze odgovarat kod prof Staničić ako smo učili po knjizi od Šarac?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 sij 2015 15:41 
Aktivan

studentica_mk je napisao/la:
Jeste li vi isto prijavile ispit kod Stanicic sad kroz 1. i 2. mj?

Kako znas na kojem je roku prof Staničić ispituje?Da li znaš da li će prof. Staničić ispitivati na jednom od ovih rokova 17, 20 ili 24.02?Mislim izaci krajem 2mj, a ne znam na kojem će biti prof. Staničić?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: