Puno studenata dolazi na pravni fakultet prestraseno "zloglasnim" Rimskim Pravom.Vec na uvodnom predavanju svi zajecaju kad se predstavljaju predmeti i dode se do Rimskog prava.No na vasu srecu moram vas obradovati,situacija nije tako crna kako mislite.
Kao sto mozete vidjeti,Rimsko Pravo vode dvije profesorice.Mozemo za njih reci da su totalno suportne.Naime profesorica Šarac bas i nije omiljena od strane studenata,jer ju je iznimno tesko proci.Em pila,em vas hvata na svaku glupost,em gnjavi.Katastrofa.Medutim sa njom barem znate kakva je situacija.Doci cete na ispit,izvuci cete tri kartice sa pitanjima.Nakon sto izvucete kartice,pokazat cete ih profesorici (za one pametnjakoviće koji bi riskirali pokusaj muljaze sa karticama,kartice su u tri boje,i svaka je obilježena pečetom,pa se nemojte ni truditi),dobit ćete oko 10 tak minuta da skicirate kostur i osnovne stvari.Nakon toga krenut će ispitivanje.Ja sam pao prvi put kod nje,i mogu reći da mi je bila inzimno neugodna,no sa druge strane i ja sam tada bio brucos,prema tome nisam baš imao iskustva u svemu tome.
Sa druge strane profesorica Staničić je omiljena kod studenata,ali sa njom nikad niste načistu.Može taj dan biti loše volje,umorna,ili joj je jednostavno pao šecer u krvi ,i sve vas baci.Antologijski su primjeri kada je ona za vrijeme ispita bockala sebe i provjeravala šećer u krvi.Pitanja joj nemaju veze sa vezom ponekad,ali najviše cijeni logičko zaključivanje.Ako sve nabubate,ali ne možete logički zaključiti,ne piše vam se dobro.Njezin kabinet u kojem odgovarate je priča za sebe.U tu sobicu se zna nagurati po 10-15 ljudi,a znaju u njoj i ostati iducih nekoliko sati dok ispit nije gotov.Staničićka preskače sa jednog pojma na drugi,npr od detencije,do vašeg horoskopskog znaka.Profesorica Staničić dopusta ispitivanje prije roka (u pred roku) za razliku od Šarac koja se oštro protivi tome.Inace je javna tajna da se Šarac i Stanička ne podnose.Zapravo kad kažemo da se ne podnose,ispravnije bi bilo reći da preziru jedna drugu

Summa summarum,preporucam prof Staničić osim ako nemate sklonosti mazohista.
Za sve kolege koji su željni ispitivanja od profesorice Staničić,preporucam njezine konzultacije koje se odvijaju utorkom od 17 h,takoder profesoricu Stanicic mozete zvrcnuti i dogovoriti se sa njom.BRoj necu davati,ali vam savjetujem da malo pazljivije pogledate oglasnu ploču za trecu godinu,i obavjesti koje se nalaze na njoj