Hvala puno na odgovoru! Very Happy Odslusala san predavanje prosle godine tako da cu kupit u skriptarnici, a nisan bas bila na predavanjima zbog velikog zaostatka prve godine. Da pitan samo skriptu za obiteljsko pravo il?
Iman knjigu i Obz pa cu iz toga ucit i konvencije jos.
ma nema na čemu! pitaš skriptu od konvencija iz op! možda bi bilo najbolje, bar je meni najbolja, skripta od predavanja od prošle godine di su ti cjelokupna predavanja a na početku su ti konvencije i ostali izvori obiteljskog prava!
hej....nabavila sam knjigu za obiteljsko....i bas si sad gledam Obiteljski zakon u narodnim novinama,pa san ga mislila kupit!da li je to sve sta je potrebno za spremanje ispita????
p.s. neki spominju konvencije,a di to nabavit???
mya je napisao/la:
hej....nabavila sam knjigu za obiteljsko....i bas si sad gledam Obiteljski zakon u narodnim novinama,pa san ga mislila kupit!da li je to sve sta je potrebno za spremanje ispita????
p.s. neki spominju konvencije,a di to nabavit???
knjiga, obz, i konvencije koje ima kupiti u skriptarnici samo pitaš konvencije iz op, a to je ono što ona govori na predavanjima prvih par sati.
I Izmjene i dopune zakona iz 2003 i 2004.
Nisam ni rekla knjiga nego izmjene i dopune zakona, uz postojeći zakon, naravno.
A 01.01. stupaju na snagu nove izmjene pa sa tim u skladu bit će i nova knjiga.
Pa oni nisu normalni,svakih godinu-dvije dana nove izmjene i dopune Rolling Eyes
I to izmjene i dopune od kojih 65 članaka Rolling Eyes
Ništa,mislio sam kupiti knjigu iz obiteljskog prava,ali sada definitivno odustajem
u biti knjiga iz obiteljskog prava sadrži skoro sve što je u zakonu. ali neke stvari u knjizi nema, npr o pravobranitelju zna pitati a ono što je u knjizi je malo a u zakonu ima više i to iz zakona pita. najbolje ti je kako koju cjelinu učiš uspoređivati što u zakonu imaš a da u knjizi nemaš pa to iz zakona naučiti jer je njoj bitno da si se služija zakonom dok si učija, pa zato i pita neke stvari koje imaš u zakonu a nemaš u knjizi.
Evo ovako... Jel obiteljsko ima 8 ili 9 ECTS bodova? Na sluzbenoj stranici faxa pise 8, a kad sam upisala 2.god jedan predmet su mi prekrizili zbog manjka bodova jer sam kao krivo zbrojila obiteljsko koje ima 9?
nama je prošle godine nosilo 8 bodova, a jedino ako ove godine nisu stavili da nosi 9 bodova. ako netko zna možda tko je ove godine upisao obiteljsko?
Na stranicama faxa jos uvik stoji 8 pa ne znan, al cim su mi prekrizili ocito da su prominili...
A na predavanjima smo nabrajali pravilnike i radili međunarodne ugovore... Mislim da knjiga jos nije izašla.
Samo da upozorim sve koji spremaju obiteljsko da će profesorica na ovom roku pitati i nove izmjene i dopune obiteljskog zakona koje stupaju na snagu 1.1.2008.
Evo ih ovdje:
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3144.htmcache