Evo i ja bila dala svoj osvrt na ispit u petak. Prvo da kažem kako se sa kolegicom "ljubičasta" apsolutno slažem!!!
Odmah da napišem da sam i ja učila iz obe knjige i zakona...Materija mi je bila pitka i zanimljiva, preživotna....
Prethodno sam o profesorici čula samo hvalospjeve i o tome kako je divna i krasna kako izvlači iz studenta, kako je strpljiva itd. itd. a ja sam doživila sve samo ne to! Ljudi prije mene su izlazili sa pitanjima koje nikad nisam čula, svi smo bili s upitnicima iznad glave. Međutim, odlučila sam izać da vidim kakvo je stvarno stanje...
Prvo pitanje je bilo koja su 2 razloga zasto se politicki strajk smatra nezakonitim. Za prvi sam razlog rekla da nije usmjeren prema poslodavcu vec prema javnopravnim tijelima, a za drugi sam rekla sve cega sam se sjetila iz te lekcije, i medu svim tim valjda se pronasao i drugi razlog pa je ispalo da sam to znala... (naravno,za one koji ne znaju, u knjizi se nigdje ne spominju tocno 2 razloga, nego se sve zakljucuje izmedu redaka)...onda me profesorica pitala u kojim zemljama je zakonit? nisam to znala, niti sam to nasla u knjizi,i nakon sta ja to pitanje ne znam, ona me pita zbog cega je u tim zemljama zakonit?! tu sam nekim sistemima eliminacije dosla do tocnog odgovora, mislim čak da sam rekla da u tim zemljama zahtjev nije usmjeren prema društvenim promjenama i to je kao bilo točno.
Jos je tu usljedilo pitanja i pitanja, na nijedno pitanje odgovor nije bio ono sto je pisalo u knjizi ispod tog podnaslova nego je to bio kao ok odgovor, ali onda bi usljedilo sto podpitanja na koje bi kolega i ja odgovarali sa svime sta smo znali o tim lekcijama a ona je samo kolutala ocima. na kraju više nisam znala ni jesam li pala ili prosla, posto sam o svakom pitanju dosta toga govorila, al uvijek tu bilo podpitanja koja nisam znala. al mislim da se jasno moglo vidit da sam cijelo gradivo prosla i da sam ucila...pa kad je rekla da zovem druge studente unutra, ja sam pitala profesoricu jel ispit gotov, rekla je da je...
Bila sam u čudu i još uvijek jesam, jer mi stvarno nikako nije jasno što se dogoodilo "preko noci" i gdje je nestala ta divna profesorica. Čula sam da je istog dana bacala ljude sa sindikalnim pravom... Nemam rijeci... Žao mi je ako profesorica ima privatnih problema, al mislim da joj to nikako ne moze bit opravdanje za ovakvo ponasanje u petak. Prestrasno!!! Ja se samo pitam ocu li ikad polozit ovaj predmet koji mi ostao, nakon sto sam mpp i upravno iz prve polozila... Bude li i iduci put ovakve volje, cisto sumnjam!
P.s. ni jedno pitanje sa gornjeg popisa koje je kolegica marljivo sastavila, nije bilo! A za savjet sta da ucite, ne znam sta bi rekla ni sebi, a kamoli vama!