kosmos je napisao/la:
(mogu se kladit da će nekistudenat ovdi imat šta lipoga reć

)
Zasto ja
Pa evo, sta imam rec, bio sam jedno ljeto redovito na sudu i to prekrsajnom i moram rec da mi je bilo super

Naslusao sam se svega i svacega...
Suci su prema mome iskustvu sretni ako im se pojavi netko tko se zanima za njihov rad (dok taj netko nije predsjednik suda ili iz ministarstva

) ,tako da sam cak mogao postavljat par pitanja u vezi toga svega i shvatit neke stvari (a neke i nisam, jer se upravo kako je inso rekao, neke stvari uce na visim godinama, odnosno kao sto je kosmos rekao, neke stvari uopce ne uce

).
Inace, moram reci da na fakultetima van hrvatske predaju redom odvjetnici i suci, tako da je dodir sa praksom neusporedivo veci. Paralelno se uci teorija i vjezba kako se primjenjuje na odredeni slucaj. Ali po tom pitanju ne bi trebali bit prestrogi sa pfst-om. Ovdje se bolonja tek uvodi ima par godina a van hrvatske su ipak imali malo vise vremena da sve dovedu u red (i naravno da i vanka nisu uspjeli u potpunosti). Da je imat malo dobre volje, za godinu dana nasi bi fakulteti bili ,ako ne u rangu sa njemackim, barem blizu.
Eh da, za kraj imam jednu tajnu strategiju kako se bavit vise praksom a manje teorijom, ali pssst, nemoj nikom rec:
zavrsis fakultet pa radis sta hoces
Ovu zadnju recenicu mislim ozbiljno, ljudi, nemojte previse ic po sudovima i slusat rasprave, pogotovo dok ste na 2. godini. Zna bit zanimljivo, ali puno vam je korisnije takve stvari prebacit za 4 i 5 godinu kad imate vremena za to. A sad se uhvatite rjesavat ispite i davat sta vise toga u roku. Jednom, dvaput otic je ok. Sve vise od toga vam za sada ne treba.