pošto je sve šta si napisa već prožvakano i tako to..a virujen da se ni vjeđe nekogstudenta više tako ne pote na te zdravofilozofske teze...samo za tvoju dušu....
ovaj prijedlog gore u prvom postu je bia još u 4. i 5. misec kad su još bile blokade! predložia ga je prof. budak (ffzg) koji je i sam za njega izjavia da ga može srušit bez problema tko god hoće i da je donesen po naređenju iz MZOŠ-a! onda su oformili to "povjerenstvo" za donošenje novog zakona koje se sastalo 2 (d-v-a) puta. u njemu je sidia i onaj čuveni čengić. nakon bjega malog ive kojeg djed nije naučio da kapetan uvijek zadnji ostaje na brodu (btw.
http://www.youtube.com/watch?v=_o4HVjvN7_I) pobjegao je još jedan miš u vertikali, a dobili smo FUKS (to je onaj šta je prije bia primorčev potrčko koji se pojavia na plenumu i ispriča studentima). fuks je možda i u redu čovijek...bio! ali...izgleda da od malog ive nije naučio da ne valja obmanjivat javnost...pa je velebno najavio da će svima bit besplatno.(točka) sad je vrijeme da se podsjetite onoga "povjerenstva".jeste? e pa taj isti ministar je nakon obećanja raspustio to povjerenstvo (2 sastanka) da bi najavio osnivanje novoga na čelu sa, pazite ovo, sad će, sad će, evo ga: žarkom puhovskim (to je onaj momak kojeg hloverka zove u emisiju kad nema koga zvat, naravno, uz slavena leticu). i kako bi prikrili vlastiti neuspjeh, ali i neuspjeh državne mature bacaju ovakve patke!
u međuvremenu se pojavila mala kvislinška tvorevina financirana iz sumnjivih krugova (američke neke obrazovne organizacije i slične pi......) (sestra volontirala za njih neko vrijeme) naziva agencija za unaprijeđenje obrazovanja itd. i tako bliže, ako vas stvarno zanima na netu vidite koja je predložila kao nemojte blokirat, nemojte tražit ništa, mi ćemo napravit studiju i za 5 god. donijet rezultate. mišljenja sam da je to glupost iz dva razloga:
1. za iti malo ozbiljnu studiju obrazovanja, po mome sudu treba, više od 5 godina.
2. ad hoc firma za koju se nije ni znalo radila bi istraživanja (ok, idem ja branit zagorca)
i da...problemi budakova prijedloga:
1. obzrazovanje je dostupno svima, not! svima je dostupno odslusat prvu
godinu preddiplomskog studija.
2. koliko placa onaj tko ne zadovolji uvjet? po ects bodu. koliko ce biti ects bod? to naravno
niko ne zna niti ce to pisati u zakonu nego ce to odredjivati
sveucilista odnosno fakulteti (primjer kineziologija). sto znaci da ects bod sigurno nece bit
10 nego prije 1000 kn i da ce ga moc
a) povecavat kako im pukne i kad im pukne
b) odredjivat proizvoljno i svaki fakultet posebno kao i stare skolarine
3. velika je mogucnost da ce bit vise rusenja jer pad jednako novac
4. velika je mogucnost da ce se srozavat prosjecima jer niko nikad
nece nista odbit od straha
3. i 4. nikad ne bi mogli mi dokazat jer oni nikad ne provode nikakva
jebena istrazivanja!
eto...skužajte šta je dugo...i ako ima pogrešaka...sklepa san to na brzinu...a ne da mi se sad sve ponovno čitat!