Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 28 svi 2020 20:10.

Vremenska zona: UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 09 lip 2010 19:39 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 04 lip 2008 17:45
Postovi: 19
Da li je netko to izlazija, iz čega učit? pomagajte... :?


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 vel 2011 23:16 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
evo ja danas izasla ima neka skriptica od doslovno 6 stranica...glupost teska...stala sam unutra cipo minutu :)
pitala me kojom je konvencijom uspostavljen konzularni odnost ( becka konvencija iz 1963 god)
vrste konzularnih ureda ( generalni konzulat, konzulati, vicekonzulati i konzularne agencije )
funkcije konzularnih djelatnika ( zastita interesa, promicanje razvoja, prikupljanje podataka o razvoju drzave primateljice, izdavanje viza i odgovarajucih spisa, zastita raznovrsnih interesa vlastitih drzavljanina i pravo nadzora i inspekcije nad morskim rijecnim brodovima i zrakoplovima koji nose zastavu drzave siljateljice )
etoo sretno!! :grin:


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2011 23:41 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
evo ovo triba ucit:

DOSTA JE!!!

1. Porijeklo
Ustanova konzula nastala je u ranom srednjemu vijeku u trgovačkim gradovima Italije, Španjolske i Francuske. Tamo su trgovci birali između sebe jednoga ili više „konzula-sudaca“ koji su u svojstvu arbitara presuđivali njihove trgovačke sporove.
Dakle, ustanova konzula je nastala u interesu trgovine i plovidbe, te radi zaštite vlastitih građana u inozemstvu. Stoga je ona u biti različita od diplomatskih odnosa između država, koji imaju pretežito, mada ne isključivo, politički značaj.
Bečka konvencija o konzularnim odnosima iz 1963. za njezine ugovornice stupila je na snagu 1967.


2. Pravo na konzularne odnose
Sve suverene države imaju pravo na uzajamno održavanje konzularnih odnosa, ali i ne moraju. Uspostavljanje tih odnosa vrši se temeljem uzajamnoga pristanka.
Konzularni ured može se otvoriti na području države primateljice samo uz njezin pristanak. Sjedište konzularnog ureda, njegovu vrstu i njegovo konzularno područje određuje država šiljateljica, ali to podliježe odobrenju države primateljice.
Uz suglasnost države primateljice može:
- generalni konzulat ili konzulat u drugom mjestu otvoriti vicekonzulat ili konzularnu agenciju
- u posebnim okolnostima konzularni dužnosnik može obavljati svoje funkcije izvan svojega konzularnog područja, pa i u trećoj državi ako se tome ne protivi ni treća država.
- konzularni ured države šiljateljice može obavljati konzularne funkcije u državi primateljici u ime neke treće države
- dvije ili više država mogu imenovati istu osobu za njihova zajedničkoga konzularnog dužnosnika u toj državi.

3. Kumulacija diplomatskih i konzularnih funkcija
U državi u kojoj država šiljateljica nema diplomatske misije i u kojoj ju ne zastupa diplomatska misija neke treće države, konzularni dužnosnik, može, uz suglasnost države primateljice, biti ovlašten da obavlja diplomatske radnje. Obavljanje tih radnji ne daje mu pravo na diplomatske privilegije i imunitete.
I obrnuto, u prijestolnicama država, konzularne funkcije može obavljati diplomatska misija države šiljateljice, koja u svome sklopu obično ustanovljuje konzularni odjel. U tom slučaju diplomatski agenti i osoblje u konzularnom odjelu zadržavaju diplomatske povlastite i imunitete.4. Konzularne funkcije
Konzul ne predstavlja državu šiljateljicu u ukupnosti njezinih međunarodnih odnosa s državom primateljicom. U toj državi on obavlja mnoštvo nepolitičkih i tehničkih funkcija, ali koje su od velike važnosti za dvostrane odnose države šiljateljice i države primateljice.Konzularne funkcije (Bečka konvencije 1963.) sastoje se u:
- zaštiti interesa države šiljateljice u državi primateljici, a naročito interesa njezinih državljana (fizičkih i pravnih osoba), u granicama koje dopušta međunarodno pravo. U tu su zaštitu uključeni morski i riječni brodovi koji imaju pripadnost države šiljateljice, te zrakoplovi registrirani u njoj.
- promicanju razvoja trgovačkih, ekonomskih, kulturnih i znanstvenih odnosa između države šiljateljice i države primateljice, i u unapređivanju uzajamnih prijateljskih odnosa
- u prikupljanju podataka „svim dopuštenim sredstvima“ o uvjetima i razvoju trgovačkog, ekonomskog, kulturnog i znanstvenog života države primateljice.
- izdavanje viza i odgovarajućih isprava osobama koje žele putovati u državu šiljateljicu. (građani države primateljice, osobe iz trećih država te osobe bez državljanstva)
- zaštita raznovrsnih interesa vlastitih državljana u državi primateljici, bilo da oni u njoj imaju stalno ili privremeno boravište ili su na proputovanju. Te funkcije obuhvaćaju i zaštitu interesa pravnih osoba iz države šiljateljice (izdavanje putovnica i putnih isprava vlastitim građanima, pomoć i podršku svojim državljanima, djelovanje u svojstvu javnoga bilježnika i matičara i dr.)
- pravo nadzora i inspekcije nad morskim i riječnim brodovima koji imaju pripadnost države šiljateljice, nad zrakoplovima u njoj registriranima, te nad njihovim posadama.

Konzularni dužnosnik ima pravo obavljati i druge konzularne funkcije predviđene u dvostranom ili višestranom sporazumu koji obvezuje državu šiljateljicu i državu primateljicu.


5. Konzularno područje
= je područje u državi primateljici određeno konzularnom uredu za obavljanje konzularnih funkcija.
Ako na cjelokupnom teritoriju države primateljice postoji samo jedan konzularni ured (ili konzularni ured diplomatske misije), konzularno se područje poklapa s cjelokupnim teritorijem države primateljice.
Ali ako u državi primateljici djeluje u različitim središtima više konzularnih ureda, tada se uz odobrenje države primateljice za svaki ured određuje konzularno područje. U određivanju granica konzularnih područja vodi se računa o administrativnoj podjeli države primateljice.


6. Šef konzularnog ureda i drugi konzularni dužnosnici
Šefovi konzularnih ureda dijele se u 4 razreda (klase), i to:
a) generalni konzuli
b) konzuli
c) vicekonzuli
d) konzularni agenti

Prema razredu šefa, i konzularni uredi nose nazive:
generalni konzulat, konzulat, vicekonzulat, i konzularna agencija.

Imenovanje šefa konzularnog ureda vrši država šiljateljica, ali ono ovisi o odobrenju države primateljicu. Država šiljateljica izdaje šefu konzularnoga ureda patentno (ili proviziono) pismo, u kojemu potvrđuje njegovo svojstvo šefa konzularnog ureda, te navodi njegovo prezime i ime, njegovu kategoriju i razred, njegovo konzularno područje i sjedište konzularnog ureda. To patentno pismo država šiljateljica dostavlja vladi države primateljice, na području koje šef konzularnog ureda treba obavljati svoje funkcije.
Po primitku patentnoga pisma država primateljica izdaje egzekvaturu tj. odobrenje imenovanom šefu konzularnoga ureda da obavlja svoje funkcije. Ona može nekoj osobi odbit izdavanje egzekvature, a da ne navodi razloge državi šiljateljici, ili se može naknadno povući i tada se dotična osoba prestaje smatrati članom konzularnoga osoblja.
Od trenutka kad se izda egzekvatura, država primateljica je dužna notificirati svojim nadležnim organima na odnosnom konzularnom području da je dotičnoj osobi odobrila obavljanje konzularnih funkcija, te poduzeti sve potrebne mjere kako bi šef konzularnog ureda mogao obavljati svoje funkcije i koristiti se konzularnim pravima, uključivši privilegije i imunitete.

Svi šefovi konzularnoga ureda u jednome gradu čine konzularni zbor kojega predvodi doyen (duajen) prilikom ceremonijalnih funkcija.
Doyen konzularnog zbora je šef konzularnog ureda u najvišemu razredu u tome mjestu, koji je najdulje neprekinuto obavljao tu dužnost.
Svi konzuli po zvanju u istome razredu dolaze ispred počasnih konzula. Vršioci dužnosti šefa konzularnoga ureda imaju rang iza svih šefova konzularnih ureda, onih po zvanju i počasnih.

Država šiljateljica može imenovati više drugih konzularnih dužnosnika koji su u tome svojstvu ovlašteni obavljati konzularne funkcije u konzularnom uredu. Može im davati naslove predviđene i za šefa konzularnoga ureda (generalni konzuli, konzuli, vicekonzuli i konzularni agenti). Pri tome država primateljica može pridržavati pravo da po svojim zakonima i propisima izdaje egzekvaturu svakome od tih konzularnih dužnosnika.
Država šiljateljica može u konzularnom uredu držati potreban broj konzularnih djelatnika (službenika). Ukoliko ne postoji izričit sporazum o broju toga osoblja, država primateljica može zahtijevati da se taj broj kreće u granicama uzimajući u obzir okolnosti i uvjete na konzularnom području i potrebe konzularnog ureda o kojemu se radi.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2011 23:42 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
Funkcije šefa konzularnoga ureda, konzularnih dužnosnika i ostalih članova konzularnoga ureda prestaju:
- notifikacijom države šiljateljice državi primateljici da su funkcije osobe u pitanju prestale
- povlačenjem egzekvature od strane države primateljice, te
- notifikacijom države primateljice državi šiljateljici da je dotičnu osobu prestala smatrati članom konzularnoga osoblja.

Država primateljica može u svako doba državi šiljateljici notificirati da je neki konzularni dužnosnik persona non grata ili da joj neki drugi član konzularnoga ureda nije prihvatljiv. Država šiljateljica će u tome slučaju opozvati dotičnu osobu ili će okončati njezine funkcije u konzularnom uredu. Ako to odbije izvršiti, ili ako u razumnom roku to ne izvrši, država primateljica može povući egzekvaturu za dotičnu osobu ili prestati je smatrati članom konzularnoga osoblja.

U slučaju oružanoga sukoba ili prekida konzularnih odnosa, država primateljica dužna je odobriti članova konzularnoga ureda i članovima njihovih obitelji koji nisu njezini državljani, potrebno vrijeme i olakšice da bi napustili njezino područje nakon prestanka njihovih funkcija.
7. Konzuli po zvanju i počasni konzuli
Konzuli po zvanju bilo da se radi o šefu konzularnoga ureda ili drugim konzularnim dužnosnicima, su osobe kojima je to isključivo zanimanje. Njih država šiljateljica upućuje u državu primateljicu da tamo obavljaju konzularne funkcije na određeno vrijeme.
U načelu oni trebaju biti državljani države šiljateljice, ali mogu biti i državljani države primateljice ili trećih država jedino uz suglasnost države primateljice koju ona može u svako vrijeme povući.

Svaka država slobodna je sama odlučiti hoće li ili neće imenovati ili primati počasne konzule.
Počasni konzularni dužnosnik može se imenovati za šefa konzularnoga ureda u bilo kojemu od 4 razreda. On može sve svoje funkcije obavljati potpuno sam, ili država šiljateljica može u istomu uredu imenovati jednoga ili više konzula po zvanju.
Obavljanje konzularnih funkcija njima nije glavno zanimanje, niti isključivi izvor prihoda. Za tu službu oni ne moraju dobivati naknadu od države koja ih je imenovala. Njima se može davati naknada samo za poslove koje obavljaju.

Počasni konzularni dužnosnici uživaju manji opseg osobnih privilegija i imuniteta od konzula po zvanju. Članovi njihovih obitelji ne uživaju nikakve povlastice, ali temeljne olakšice vezane za obavljanje konzularnih funkcija (nepovredivost prostorija, arhive, sloboda općenja), uglavnom su jednake.


8. Konzularne prostorije, arhive i dokumenti
Konzularne prostorije nepovredive su u mjeri u kojoj to određuje Bečka konvencija iz 1963.
Organi države primateljice ne smiju ući u onaj dio konzularnih prostorija kojima se konzularni ured isključivo koristi za potrebe svoga roda, osim uz pristanak šefa konzularnoga ureda, osobe koju on ovlasti ili šefa diplomatske misije države šiljateljice.
Država primateljica dužna je pružiti konzularnom uredu sve olakšice radi obavljanja njegovih funkcija, poduzimati sve potrebne mjere kako bi spriječila da konzularne prostorije budu nasilno zaposjednute ili oštećeneili da bude narušen mir ili povrijeđeno dostojanstvo konzularnoga ureda.
To se odnosi i na prostorije konzularnog ureda kojima upravlja počasni konzularni dužnosnik.

Konzularni arhiv i dokumenti nepovredivi su u svako vrijeme i ma gdje se nalazili. Počasni konzularni dužnosnik dužan je taj arhiv i dokumente odvojiti od ostalih spisa, naročito od svoga privatnog dopisivanja, te imovine, knjiga i dokumenata koji se odnose na njegovo zanimanje.
Konzularne prostorije, namještaj i dr. imovina u njima, i prijevozna sredstva konzularnoga ureda, ne mogu biti predmetom nikakve rekvizicije. Oni su izuzeti od svih pristojbi i poreza, osim pristojbi za posebne usluge.

U slučaju prekida konzularnih odnosa, kao i u slučaju oružanoga sukoba, država primateljica dužna je poštivati i štiti konzularne prostorije, imovinu i konzularni arhiv, jednako kao i prostorije diplomatske misije i njezin arhiv.
Država šiljateljica ima pravo isticati svoju zastavu i grb na zgradu u kojoj se nalazi konzularni ured i na ulazna vrata konzularnih prostorija, na rezidenciju šefa konzularnoga ureda, na njegovo prijevozno sredstvo, ali samo kada se njime koristi u službene svrhe.
To je ograničenje u odnosu na prijevozna sredstva šefa diplomatske misije.
9. Sloboda općenja
Država primateljica osigurava svim članovima konzularnoga ureda slobodu putovanja i kretanja na svojemu području, uz rezervu svojih zakona i propisa o zonama u koje je prilaz zabranjen ili ograničen radi državne sigurnosti.
Država primateljica dopušta i štiti slobodu prometa konzularnoga ureda za sve službene svrhe. U općenju s vladom, s diplomatskom misijom i dr. konzularnim uredima države šiljateljice, konzularni ured može koristiti sva pogodna sredstva, uključujući diplomatske ili konzularne kurire, diplomatsku ili konzularnu valizu i kodirane ili šifrirane poruke. Radioodašiljač se može postaviti i koristiti samo uz pristanak države primateljice.
Propisi glede službenoga dopisivanja konzularnog ureda, konzularne valize i kurira jednaki su kao i kod diplomatske valize i kurira, jedina razlika je utome da ukoliko nadležno tijelo države primateljice ima ozbiljni razlog vjerovati da konzularna valiza sadrži druge predmete osim dopisivanja, dokumenata i predmeta namijenjenih službenoj upotrebi, oni mogu zahtijevati da valizu u njihovoj prisutnosti otvori ovlašteni predstavnik države šiljateljice. Ako on to odbije, valiza se ima vratiti u mjesto odakle je poslana


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2011 23:43 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
Konzularni dužnosnici imaju na svojemu konzularnom području u državi primateljici slobodu općenja s vlastitim državljanima i do njih dolaziti, kao i obratno.
Ako je neki strani građanin uhićen, zatvoren, stavljen u pritvor ili zadržan na bilo koji drugi način, nadležno tijelo će na njegov zahtjev bez odlaganja o tome obavijestiti nadležni konzularni ured njegove zemlje. Konzularni dužnosnici imaju pravo takvu osobu posjećivati, s njome razgovarati i s njom se dopisivati. Oni imaju pravo poduzimati sve potrebno za pravno zastupanje svojih građana. To se isto odnosi kada je ta osoba na izdržavanju kazne.


10. Povlastice i imuniteti konzularnih dužnosnika
Bečka konvencija iz 1963. donijela je neke zajedničke minimalne propise, ali države mogu na uzajamnoj osnovi putem dvostranih konzularnih sporazuma ugovoriti i veći obujam njihove zaštite.
Država primateljice prema Bečkoj konvenciji iz 1963. ima općenitu obvezu postupanja s konzularnim dužnosnicima s dužnim poštovanjem, te obvezu poduzimanja svih odgovarajućih mjera radi sprječavanja svakoga napada na njihovu osobu, slobodu i dostojanstvo.
Konzularni dužnosnici i konzularni djelatnici ne podliježu kaznenoj nadležnosti sudskih i upravnih tijela države primateljice „za djeca izvršena u obavljanju konzularnih funkcija“. To se odnosi i na počasne konzule.
Ali za sva ostala djela, konzularni je dužnosnik uz izvjesna ograničenja kazneno odgovoran u državi primateljici. On se može uhititi ili pritvoriti samo u slučaju počinjena teškoga kaznenog djela, i to samo u provođenju odluke nadležne sudbene vlasti. U tome slučaju postupak protiv njega mora se pokrenuti u najkraćem roku.

Osim u slučajevima optužbi za teška kaznena djela, konzularni dužnosnik može biti zatvoren ili podvrgnut bilo kojem drugom obliku ograničenja slobode jedino u izvršenju pravomoćne sudske odluke. Ako se u takvim slučajevima pokrene kazneni postupak protiv konzularnoga dužnosnika, on se mora pojaviti pred nadležnim tijelima. Ali se postupak prema njemu mora voditi s dužnim poštovanjem njegova službenog položaja, i osim u slučaju teških kaznenih djela, na način da bi se on što je moguće manje ometao u obavljanju konzularnih funkcija.
Osim za djela izvršena u obavljanju konzularnih funkcija glede kojih uživa imunitet, sva gornja ograničenja ne odnose na počasnog konzula. To je stoga što je on u većini slučajevima državljanin države primateljice.

U slučaju uhićenja ili pritvaranju člana konzularnoga osoblja (konzularni dužnosnici i drugi djelatnici u konzularnom uredu) ili pokretanja kaznenoga postupka protiv njega, država primateljica dužna je to odmah notificirati šefu konzularnoga ureda. Ako je on sam pogođen takvom mjerom, država primateljica upućuje diplomatskim putem nofitifikaciju državi šiljateljici. Dužnost notifikacije odnosi se i na uhićenje te pokretanje kaznenoga postupka i protiv počasnoga konzularnog dužnosnika.

Konzularni dužnosnici i konzularni djelatnici (službenici), uključujući počasne konzularne dužnosnike, izuzeti su i od nadležnosti građanskih sudskih, te upravnih tijela za djela izvršena u obavljanju konzularnih funkcija. To izuzeće ne odnosi se u slučaju građanske tužbe pokrenute na temelju ugovora što ga je konzularni dužnosnik ili djelatnik sklopio u vlastitom svojstvu (ne kao opunomoćenik države šiljateljice), te u slučaju kada treća osoba podnese građansku tužbu za naknadu štete nastalu prometnom nesrećom koju je u državi primateljici prouzročilo neko vozilo, brod ili zrakoplov konzularnoga ureda.

Članovi konzularnoga ureda mogu biti pozvani da svjedoče u sudskom i upravnom postupku. Oni nisu dužni svjedočiti o činjenicama koje se odnose na obavljanje njihovih funkcija i nisu dužni pokazati dokumente i službeno dopisivanje koji se na to odnose. To se odnosi i na počasne konzularne dužnosnike. Ali konzularni dužnosnici po zvanju mogu odbiti svjedočiti i o drugim činjenicama i zbog toga se protiv njih ne smije upotrijebiti nikakva prisilna mjera ili druga sankcija. Ostali konzularni djelatnici kao i počasni konzularni dužnosnici ne smiju odbiti svjedočenje o činjenicama koje se ne odnose na obavljanje njihovih funkcija.

Država šiljateljica može se u pogledu bilo kojega člana konzularnog ureda odreći povlastica i imuniteta glede kaznene, građanske ili upravne sudbenosti. Ali to odricanje mora biti izričito i pismeno izraženo.
Ako sam konzularni dužnosnik ili konzularni djelatnik pokrene postupak o nekom pitanju u kojemu bi inače uživao imunitet, on se na taj imunitet više ne može pozvati glede bilo kojega protuzahtjeva izravno vezanoga uz glavni zahtjev. Ali odricanje od imuniteta u građanskom ili upravnom postupku ne uključuje i odricanje od imuniteta glede mjera izvršenja presude, za što je potrebno posebno odricanje.

Članovi konzularnoga ureda dužni su ispunjavati sve obveze koje predviđaju zakoni i propisi države primateljice o osiguranju od odgovornosti za štetu nanesenu trećima u pogledu upotrebe vozila, brodova i zrakoplova.

Konzularni dužnosnici po zvanju ne smiju u državi primateljici obavljati nikakvu profesionalnu ili trgovačku djelatnost u svrhu stjecanja osobne zarade. To se ograničenje ne odnosi na konzularne djelatnike i poslužno osoblje, te na članove njihovih obitelji, ali im se glede takvih djelatnosti ne priznaju nikakve povlastice i imuniteti.

Fiskalna izuzeća, izuzeća od carina i carinskog pregleda, nasljeđivanja i od osobnih davanja ne uživaju počasni konzularni dužnosnici. Prema Bečkoj konvenciji iz 1963. članovi obitelji počasnih konzularnih dužnosnika ne uživaju nikakve olakšice, povlastice i imunitete.


eto nadam se da sam nekome pomogla :grin:


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2011 19:26 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 03 lis 2008 20:41
Postovi: 22
hvala kolegice :P


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 vel 2011 19:34 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
drago mi je da mogu pomoć :cheers


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 tra 2011 17:10 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 26 lip 2008 14:46
Postovi: 27
HVALA KOLEGICI NA MATERIJALU SPASILA SI ME :welcome


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 tra 2011 18:19 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
drago mi je :celebrate :celebrate


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 svi 2011 17:16 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 29 kol 2010 18:09
Postovi: 33
da li pita baš ovo ili imata toga još za naučiti:)??


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 svi 2011 17:40 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
samo ovo


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ruj 2011 10:42 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 23 ruj 2011 10:11
Postovi: 40
Sto je to dovoljno za ispit koja profesorica ?


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ruj 2011 12:27 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
je. ja sam ti kod Punde odgovarala.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 06:39 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 23 ruj 2011 10:11
Postovi: 40
Tek sam upisala i nisam upoznata sa svime. Imam pitanje dali profesore sama biram kod koga cu na ispit ili oni to odrede.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 09:24 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
kako te dopadne taj tan...nebitno i punda i rudolf su ti dobri


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 10:08 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 23 ruj 2011 10:11
Postovi: 40
A jel moze i kod njega proci ova pitanja kao kod nje


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 10:28 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 27 sij 2010 13:34
Postovi: 43
da. ma to je ono sta su oni dali samo lipo sastavljeno. ne tresi se :grin: sretno !


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2011 11:48 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 23 ruj 2011 10:11
Postovi: 40
sweetyears je napisao/la:
da. ma to je ono sta su oni dali samo lipo sastavljeno. ne tresi se :grin: sretno !

Hvala ti. Ti polazes istu razlikovnu godinu ili ?


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2012 09:36 
Offline
Aktivan
Avatar

Pridružen/a: 23 ruj 2010 12:01
Postovi: 238
Jel ovo dovoljno sto je kolegica navela za prolaz ??? Hvala lijepa ;)

_________________
Samo Hrvatska.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2012 10:13 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 23 ruj 2011 10:11
Postovi: 40
basho_18 je napisao/la:
Jel ovo dovoljno sto je kolegica navela za prolaz ??? Hvala lijepa ;)


Ja sam bila u 12. mj. i dovoljno je .


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2012 15:40 
Offline
Aktivan
Avatar

Pridružen/a: 23 ruj 2010 12:01
Postovi: 238
Željka... je napisao/la:
basho_18 je napisao/la:
Jel ovo dovoljno sto je kolegica navela za prolaz ??? Hvala lijepa ;)


Ja sam bila u 12. mj. i dovoljno je .


Jel puno pita,pila ? Kako se mogu dogvorit da odgovoram kod nje ??

_________________
Samo Hrvatska.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 vel 2012 13:42 
Offline
Aktivan

Pridružen/a: 14 srp 2011 14:33
Postovi: 157
može se proći po gore napisanoj skripti. Jučer je ispitivao profesor, znači idući put-6.3. ispituje Vesna. Pitao me 6 pitanja, sve sam mu znala, dobila 3. Vjerojatno za veću ocjenu treba još malo iz knjige. Kako god, zadnji ispit je riješen, bacam se na pisanje diplomskog...


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ožu 2012 08:47 
Offline
Aktivan
Avatar

Pridružen/a: 23 ruj 2010 12:01
Postovi: 238
Maarina je napisao/la:
može se proći po gore napisanoj skripti. Jučer je ispitivao profesor, znači idući put-6.3. ispituje Vesna. Pitao me 6 pitanja, sve sam mu znala, dobila 3. Vjerojatno za veću ocjenu treba još malo iz knjige. Kako god, zadnji ispit je riješen, bacam se na pisanje diplomskog...


Čestitam,meni je u utorak.

_________________
Samo Hrvatska.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ožu 2012 12:40 
Offline
Aktivan

Pridružen/a: 14 srp 2011 14:33
Postovi: 157
basho_18 je napisao/la:
Maarina je napisao/la:
može se proći po gore napisanoj skripti. Jučer je ispitivao profesor, znači idući put-6.3. ispituje Vesna. Pitao me 6 pitanja, sve sam mu znala, dobila 3. Vjerojatno za veću ocjenu treba još malo iz knjige. Kako god, zadnji ispit je riješen, bacam se na pisanje diplomskog...


Čestitam,meni je u utorak.

hvala, prći ćeš u Vesne po ovoj gore skripti, čujem da je u nje još lakše proći.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ožu 2012 16:07 
Offline
Aktivan
Avatar

Pridružen/a: 23 ruj 2010 12:01
Postovi: 238
Maarina je napisao/la:
basho_18 je napisao/la:
Maarina je napisao/la:
može se proći po gore napisanoj skripti. Jučer je ispitivao profesor, znači idući put-6.3. ispituje Vesna. Pitao me 6 pitanja, sve sam mu znala, dobila 3. Vjerojatno za veću ocjenu treba još malo iz knjige. Kako god, zadnji ispit je riješen, bacam se na pisanje diplomskog...


Čestitam,meni je u utorak.

hvala, prći ćeš u Vesne po ovoj gore skripti, čujem da je u nje još lakše proći.


Ja tu gospođu nikad nisam vidio :P po'ed

_________________
Samo Hrvatska.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ožu 2012 20:29 
Offline
Aktivan

Pridružen/a: 14 srp 2011 14:33
Postovi: 157
basho_18 je napisao/la:
Maarina je napisao/la:
basho_18 je napisao/la:
Maarina je napisao/la:
može se proći po gore napisanoj skripti. Jučer je ispitivao profesor, znači idući put-6.3. ispituje Vesna. Pitao me 6 pitanja, sve sam mu znala, dobila 3. Vjerojatno za veću ocjenu treba još malo iz knjige. Kako god, zadnji ispit je riješen, bacam se na pisanje diplomskog...


Čestitam,meni je u utorak.

hvala, prći ćeš u Vesne po ovoj gore skripti, čujem da je u nje još lakše proći.


Ja tu gospođu nikad nisam vidio :P po'ed

super je. Meni je tako s većinom profesora, poznajem samo one kod kojih sam odgovarala, a nikoga drugog ne znam.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ožu 2012 15:37 
Offline
Aktivan
Avatar

Pridružen/a: 23 ruj 2010 12:01
Postovi: 238
Korektna i ljubazna prof. Punda i jedno pitanje o ustanovi konzul dovoljan za odličan uspjeh !

_________________
Samo Hrvatska.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ožu 2012 17:41 
Offline
Aktivan

Pridružen/a: 14 srp 2011 14:33
Postovi: 157
basho_18 je napisao/la:
Korektna i ljubazna prof. Punda i jedno pitanje o ustanovi konzul dovoljan za odličan uspjeh !

odlično, čestitke...


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lip 2012 09:39 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 08 lip 2012 12:25
Postovi: 3
Ajmo drugari, tko je izlazio na polaganje konzularnog, odavno se nitko ne javlja. Rokovi dolaze, amo malo iskustava, šta kako , koliko pita. Jeli još uvjek samo iz skripte s foruma......
Budite od koristi, pomozite.... :bow :s


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 kol 2012 16:14 
Offline
Aktivan
Avatar

Pridružen/a: 23 ruj 2010 12:01
Postovi: 238
galantomo je napisao/la:
Ajmo drugari, tko je izlazio na polaganje konzularnog, odavno se nitko ne javlja. Rokovi dolaze, amo malo iskustava, šta kako , koliko pita. Jeli još uvjek samo iz skripte s foruma......
Budite od koristi, pomozite.... :bow :s


Sve Vam kolega gore piše ;) :mrgreen:

_________________
Samo Hrvatska.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 sij 2013 12:41 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 20 ožu 2010 14:17
Postovi: 8
Ima li tko da je 29.01.13. polagao? Što je potrebno za naučit, samo ovo gore navedeno ili toga ima još?


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 vel 2013 14:47 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 11 sij 2013 12:46
Postovi: 3
jeli se može na crno odgovarar u rudolfa


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 vel 2013 15:44 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 21 vel 2013 15:42
Postovi: 6
evo kolege da vas obavjestim da ova skripta nije dovoljna.....bila neki dan odgovarat i to u prof.punde....nije me pitala nijedno pitanje iz ove skripte....dapace u pitanju su bili diplomatski odnosi kojih u njoj nema.....eto čisto informativno ;) :cheers


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 vel 2013 23:00 
Offline
Početnik
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2011 15:51
Postovi: 48
ja sam 20.2 odgovarao kod profesora Rudolfa (funkcija konzula i šef konzularnog ureda) i učio sam prema gore navedenoj skripti i prošao.


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 vel 2013 12:14 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 28 stu 2012 11:01
Postovi: 12
I ja mislim da skripta nije dovoljna...bila sam na roku krajem siječnja i pitanja su bila sljedeća: reći nešto o ustanovi konzula, imunitet konzularnih dužnosnika, da li isti imunitet imaju i šefovi diplomatske misije, kako su organizirani konzularni uredi, da li hrvatsku obavezuje Bečka konvencija o konzularnim odnosima (i kako), funkcije konzularnih dužnosnika (pa usporedba s funkcijama diplomatskih predstavnika)... ja sam kod Punde odgovarala..i pripremite se na višesatno čekanje ;)


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ožu 2013 18:59 
Offline
Aktivan

Pridružen/a: 02 vel 2012 23:58
Postovi: 61
Jel znate kojim se danima ovo moze odgovarat,kad su im konzultacije? Hvala lipa :)


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 tra 2013 08:31 
Offline
Aktivan

Pridružen/a: 03 sij 2011 22:15
Postovi: 82
jel neko izlazio konzularno da napise pitanja?


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 tra 2013 00:57 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 28 stu 2012 11:01
Postovi: 12
pjerino je napisao/la:
jel neko izlazio konzularno da napise pitanja?

piše gore.. sretno :)


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 tra 2013 20:46 
Offline
Aktivan

Pridružen/a: 03 sij 2011 22:15
Postovi: 82
Kad su konzultacije kod Punde?


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2013 15:59 
Offline
Početnik

Pridružen/a: 12 svi 2012 12:47
Postovi: 19
ispit je traja 3 min, ustanova konzula i počasni konzul ..


Vrh
 Profil  
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
HR (CRO) by Ančica Sečan