Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 09 lip 2026 17:52.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 393 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 13 pro 2009 11:08 
Forumaš

za opp radića možeš uhvatit na hodniku kad god hoćeš ili u uredu, bilo kad, on je jako susretljiv, a malenicu isto možeš zamolit, sjećam se da nisu bili osobito zeznuti za potpise, svi su ih dilili bez problema, pa čak i na samom ispitu ponekad

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 pro 2009 11:34 
Početnik

Zna li netko što je potrebno za stipendiju? Hvala na odgovoru.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Studiranje
PostPostano: 19 sij 2010 16:53 
Početnik

alo ljudi...
vidim da ste ovdi online pa cu ovdi napisati...nema veze s opp,al vidim da ste vi tu domaci ljudi pa cete mi znat odgovoriti...
kanim na pravo u splitu (radije nego zagreb jer iako je faks kao faks dosta tezak mislim da je u splitu ipak opcenito malo bolje)...i sad,shvacam kako tu treba puno uciti bla bla..ja mogu ucit kad triba i to,sidnes i udri...al zanima me: da li stvarno tu ima tooooliko toga da ja ne mogu niti otic na kavu par puta tjedno niti si priustit izlazak jednom mjesecno?
pozzzz ekipa uzivajte :))

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Re: Studiranje
PostPostano: 19 sij 2010 19:03 
김정일

zadar222 je napisao/la:
alo ljudi...
vidim da ste ovdi online pa cu ovdi napisati...nema veze s opp,al vidim da ste vi tu domaci ljudi pa cete mi znat odgovoriti...
kanim na pravo u splitu (radije nego zagreb jer iako je faks kao faks dosta tezak mislim da je u splitu ipak opcenito malo bolje)...i sad,shvacam kako tu treba puno uciti bla bla..ja mogu ucit kad triba i to,sidnes i udri...al zanima me: da li stvarno tu ima tooooliko toga da ja ne mogu niti otic na kavu par puta tjedno niti si priustit izlazak jednom mjesecno?

osoba koja će svaki dan sjediti 2-3 h za knjigom bez problema čisti godinu 30. 06.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 sij 2010 00:00 
Inso je napisao/la:
zadar222 je napisao/la:
alo ljudi...

osoba koja će svaki dan sjediti 2-3 h za knjigom bez problema čisti godinu 30. 06.

tako je.... :mig:
(mislim da bi se i nekistudenat složija s tim)

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 sij 2010 00:29 
No life

kosmos je napisao/la:
Inso je napisao/la:
zadar222 je napisao/la:
alo ljudi...

tako je.... :mig:
(mislim da bi se i nekistudenat složija s tim)

ne bi, drugu godinu se ne moze dat do 30.6. sa 2-3h dnevno ucenja :beeelj: (upitno je dali se uopce moze dat do 30.6. sa bilo koliko ucenja :plavojka: ali do 30.9 se moze sigurno :mrgreen:)

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 sij 2010 00:30 
:whyowhy: zar i ti Brute, sine moj?!? :whyowhy:

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 sij 2010 18:17 
Početnik

cujem da ce nova generacija na PF u splitu imat neke izmjene u programu studiranja...o kojim je promjenama rijec?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 sij 2010 21:32 
Aktivan

zadar222 je napisao/la:
cujem da ce nova generacija na PF u splitu imat neke izmjene u programu studiranja...o kojim je promjenama rijec?

Imaš I. semestar 3 predmeta iz kojih predavanja slušaš do 2. mjeseca, a u 3. mjesecu počinje II. semestar i nova 3 predmeta. To je otprilike to. :12:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2010 15:57 
Početnik

ahaaaa...a jos sam cula da su iz svih predmeta kolokviji neovisno koji si uzeo za seminar,jel istina? i da je ukinut tjelesni?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2010 16:06 
-Moderator-

zadar222 je napisao/la:
ahaaaa...a jos sam cula da su iz svih predmeta kolokviji neovisno koji si uzeo za seminar,jel istina? i da je ukinut tjelesni?

tako je, dobro si informirana, tako ti je to ove godine :welcome :welcome

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 sij 2010 17:30 
Početnik

ahaaaa...super onda...nadam se da i ja uskoro dolaziiim :) :)
al onda posto su sve kolokviji,svi ce za seminare uzimat najlakse predmete..odustat ce od rimskog i sl. za seminare,zar ne ?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 sij 2010 21:32 
Aktivan

Artur2 je napisao/la:
zadar222 je napisao/la:

tako je, dobro si informirana, tako ti je to ove godine :welcome :welcome

zavisi od profesora jer kod Malenice (sociologija) ne smiješ izaći na kolokvij ukoliko nisi uzeo seminar kod njega

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 vel 2010 11:37 
Aktivan

ljudi ipak je počeo novi semestar,pa me zanima vaš savjet što se tiče literature za nova 3 predmeta:hpp,pol.eko. i teo. p i d...i zanima me što se tiče ovog roka u 4 misecu jel mi brucoši imamo pravo na njega,malenica je reka da možemo tad izać a neznan jel se to odnosi i na ostale predmete..hvala..

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 lip 2010 19:51 
Aktivan

čemu ta ovjera indeksa sada? zar to nije kad sve položimo? :popcorn:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 lip 2010 20:06 
Sega mega kul forumaš

ally_mcbeal je napisao/la:
čemu ta ovjera indeksa sada? zar to nije kad sve položimo? :popcorn:

nije...ovjera indeksa je svake godine od kraja petog miseca do ispitnog roka .
redoviti moraju sakupit potpise,a vanredni ne ...i dođeš u referadu i opale ti pečat.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 lip 2010 20:08 
Aktivan

maritim je napisao/la:
nije...ovjera indeksa je svake godine od kraja petog miseca do ispitnog roka .
redoviti moraju sakupit potpise,a vanredni ne ...i dođeš u referadu i opale ti pečat.

ok. hvala! :celebrate

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lip 2010 16:42 
Početnik

Je li se moguće prebaciti s upravnog studija na pravni? (oba vanredno) hvala na odg! :please:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2010 14:53 
Forumaš

imam p :celebrate itanje, ako neko zna... broje li se kao izlasci na ispit ono sve šta studomat pamti ili ono šta nam piše u indexu? milan, iz teorije, mi je bija reka da je bitan index,ali isto da pitam! hvala

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2010 14:55 
Sega mega kul forumaš bez života

mala_s_prava_00 je napisao/la:
imam p :celebrate itanje, ako neko zna... broje li se kao izlasci na ispit ono sve šta studomat pamti ili ono šta nam piše u indexu? milan, iz teorije, mi je bija reka da je bitan index,ali isto da pitam! hvala

dobro ti je milan reka... u obzir se uzima jedino index i padovi u njemu. studomat nije bitan.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2010 15:08 
Forumaš

ti si upućena u sve! :thumbsup tenk ju ... :mig:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2010 18:03 
Aktivan

znali neko di triba trazit prijepis ocjena,i kako to ide,to nam triba za upis u dom?! falaa

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 lip 2010 23:53 
김정일

novi_00 je napisao/la:
znali neko di triba trazit prijepis ocjena,i kako to ide,to nam triba za upis u dom?! falaa

referada?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2010 15:52 
Aktivan

nije pito san nwego treba neku molbu pisat i nosit u tajnistvo di se nalazi to tajnistvo?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2010 15:57 
김정일

U Dekanatu.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2010 21:46 
No life

Inso je napisao/la:
U Dekanatu.

Procedura (ubrzana u kojoj to bude gotovo za 1-2 sata) ti izgleda ovako:

-Napises zahtjev
-odes u dekanat (2. kat ljevo) i uzmes od one zenske pecat
-odes u referadu, oni te upute na neku zenu na 3. katu i ti odneses tamo index i zahtjev sa pecatom
-ako si u kompjuteru, prjepis ti ova zenska sa 3. kata odnese referadi u rok sat,dva, ako nisi cekas dan do dva

Procedura(obicna):

predas zahtjev u referadu i cekas izmedu 3 dana i 3 mjeseca dok se netko od njih odlucu prosetat malo i obavit ovo sve

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lip 2010 11:23 
Aktivan

nekistudent je napisao/la:
Inso je napisao/la:
U Dekanatu.

Procedura (ubrzana u kojoj to bude gotovo za 1-2 sata) ti izgleda ovako:

-Napises zahtjev
-odes u dekanat (2. kat ljevo) i uzmes od one zenske pecat
-odes u referadu, oni te upute na neku zenu na 3. katu i ti odneses tamo index i zahtjev sa pecatom
-ako si u kompjuteru, prjepis ti ova zenska sa 3. kata odnese referadi u rok sat,dva, ako nisi cekas dan do dva

Procedura(obicna):

predas zahtjev u referadu i cekas izmedu 3 dana i 3 mjeseca dok se netko od njih odlucu prosetat malo i obavit ovo sve

hvala puno..:))

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 srp 2010 10:38 
Aktivan

Pozdrav svima u Splitu!
Imam par pitanja, ovako studiram u Zg pravo izvanredno i dala sam s prve god sve osim rima, i s druge neke ajmo rec lakse predmete. Pocela sam razmisljat o preseljenju u St al nisam sigurna koji su uvijeti, pa ako mi netko moze rec? I da, sto se tice ispita, moze mi netko napisat koji su u Splitu zeznutiji, pa da ih probam dat tu.. Puno hvala :mig:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2010 09:46 
Aktivan

ljudi sad zavrsavam prvu i upisavan drugu godinu pa kad ti upisi obicno budu

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2010 10:35 
Sega mega kul forumaš

upisat se mozes od 1.9-1.10-og ...za vanredne se to rastegne i do sredine..e,da i za redovne ukoliko je dekanski rok...

dakle,ako si ti se rijesija mozes slobodno papire(kupis u ekonomatu) donit prvi devetog..naravno nemoj zaboravit upisninu :mrgreen:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2010 19:49 
Aktivan

onda cemo krajen 9-og kad polozimo ispit,a znan za upisninu al zalosno da moran plaćat opet 7000kn ako san upiso cilu drugu godinu... :evil:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 srp 2010 21:12 
Forumaš

jesi siguran? dosad se uvik oslobađalo one koji su riješili cilu prvu godinu u roku, a plaćali su je. Čini mi se da su se pisale molbe dekanu pa bi onda on triba odobrit ovisno o tome koliko je ljudi prosjek za oslobađanje. Dosad je uvik tribalo samo sve položit, pa makar 2.0. Znam da će sad vjerojatno više ljudi očistit zbog novog sistema, al nikad se ne zna.... Provjeri sve opcije prije nego uplatiš jer povrata nema :mrgreen:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 srp 2010 12:26 
Aktivan

Bok bok. Potvrdio prije par dana upis na pravo, pa bi sad, nakon par dana likovanja uokolo kako sam brucoš, pravnik, student i slično, htio postavit par pitanja koja me zanimaju. Ispucat ću sve šta mi padne na pamet, pa kome se bude dalo odgovorit :thumbsup

Daaklem,
1. Gledam sad za upis, trebam donijet potvrdu o prebivalištu. Negdje sam pročitao da umjesto toga mogu donijet samo kopiju osobne, da je svejedno?
2. Čuo sam da Pravo kao nije bolonju prihvatilo do kraja. Na šta se pritom misli, šta se prihvatilo, a šta ne?
3. Za upis više godine potrebna su 42 ect boda. Koji predmet donosi koliko bodova, pojasnite mi malo.
4. Koga/čega se trebam bojat na prvoj godini? Rimskog prava?
5. Jel istina da Prof. dr. sc. Hrvoje Kačer ima rogove, rep i u tajnom je paktu sa Sotonom?
6. Koja je šema sa predavanjima, jel treba ić na sve? Jel ima nešto na šta je baš pametno ić i slušat, a nešto šta je nepotrebno i tlaka? Na prvoj godini, jel.

To je sve šta mi trenutno pada na pamet. Fala :celebrate

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 srp 2010 13:58 
Aktivan

dewje je napisao/la:
Bok bok. Potvrdio prije par dana upis na pravo, pa bi sad, nakon par dana likovanja uokolo kako sam brucoš, pravnik, student i slično, htio postavit par pitanja koja me zanimaju. Ispucat ću sve šta mi padne na pamet, pa kome se bude dalo odgovorit :thumbsup

Daaklem,
1. Gledam sad za upis, trebam donijet potvrdu o prebivalištu. Negdje sam pročitao da umjesto toga mogu donijet samo kopiju osobne, da je svejedno?
2. Čuo sam da Pravo kao nije bolonju prihvatilo do kraja. Na šta se pritom misli, šta se prihvatilo, a šta ne?
3. Za upis više godine potrebna su 42 ect boda. Koji predmet donosi koliko bodova, pojasnite mi malo.
5. Jel istina da Prof. dr. sc. Hrvoje Kačer ima rogove, rep i u tajnom je paktu sa Sotonom?
6. Koja je šema sa predavanjima, jel treba ić na sve? Jel ima nešto na šta je baš pametno ić i slušat, a nešto šta je nepotrebno i tlaka? Na prvoj godini, jel.

To je sve šta mi trenutno pada na pamet. Fala :celebrate

Čestitke na uspješnom upisu na željeni faks. S obzirom da ti sljedi najdulje ljeto u životu bez obveza, iščitavaj na forumu teme i naći ćeš odgovore, a i sam ćeš dobiti dojam o predmetima, profesorima i ostalom...Neke ćeš odgovore naći i na službenoj stranici faksa (svi predmeti su po novom 8 ECTS bodova). :cheers

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 srp 2010 19:54 
mogu li se upisati 22.7. iako sam namjeru upisa potvrdio prije 14.?

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 srp 2010 21:37 
김정일

Ivan333 je napisao/la:
mogu li se upisati 22.7. iako sam namjeru upisa potvrdio prije 14.?

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/t ... fault.aspx

pogledaj jel ti piše ovdje šta
ako ne piše, zovi referadu

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2010 10:28 
Aktivan

vedran je napisao/la:
Čestitke na uspješnom upisu na željeni faks. S obzirom da ti sljedi najdulje ljeto u životu bez obveza, iščitavaj na forumu teme i naći ćeš odgovore, a i sam ćeš dobiti dojam o predmetima, profesorima i ostalom...Neke ćeš odgovore naći i na službenoj stranici faksa (svi predmeti su po novom 8 ECTS bodova). :cheers

sajt od faksa je jako loše dizajniran i nepregledan, nisam na njemu ništa naša. na forumu doduše jesam naša korisnih informacija, ali opet odgovore na većinu pitanja nisam otkria..

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2010 10:58 
Forumaš

Pročitaj sve topike vezane za brucoše i za predmete prve godine. Ne moraš sve u jedan dan, a ako ti se čini da ima previše toga bolje odma odustani od faksa jer ćeš se u sljedećih 5-7 godina načitat bezbroj stranica i većina će ti se činit nepotrebna i dosadna. Nakon šta sve pročitaš vidit ćeš da ima odgovora na masu pitanja koja ti nisu ni pala na pamet. A ako se i nakon toga uspiješ sitit nekog pitanja koje stvarno nigdi nije odgovoreno drage volje ćemo se potrudit da ti ga odgovorimo. Uživaj u najduljem i vjerojatno jedinom pravom ljetu u sljedećem desetljeću života i sretno :welcome :mig:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 srp 2010 11:12 
Forumaš

čisto uvod:

viewtopic.php?f=32&t=576

http://www.pravst.hr/dokumenti/dokpdf_s ... godinu.pdf

ovisi od predmeta do predmeta, profesora do profesora, sve će ti bit jesno kroz prvih misec, dva predavanja, pogotovo nakon prvog semestra

viewtopic.php?f=22&t=1388

viewforum.php?f=38

http://www.pravst.hr/program.php?p=11
http://www.pravst.hr/program.php?p=11&s=14

individualno, ako ćeš učit više manje nikoga, ako nećeš svih
viewforum.php?f=38

hahahaha je je i jede zločeste i neodgovorne studente za doručak :happpppppy
uostalom on te čeka tek za nekih godinu dvi dana :grin:
viewtopic.php?f=39&t=699
evo ako te baš zanima, al nemoj se time zamarat i nemoj slušat sve gluposti i tračeva koji haraju
viewtopic.php?f=19&t=17

slično kao i 2.

vidiš sve ima, samo se triba malo pomučit i potražit :mig: uživaj

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 srp 2010 10:24 
Aktivan

fala ti lipa :)

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 393 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: