Eto toliko, a meni bi trebala koja dobra informacija za GP 1 što učiti, kako kojim redom da li sve zakone (samo pročitati ili što), što je sa lat. poslovicama....hvala.
Hej, evo nas sada ovdje

Kojim redom učit? Svakako je baza knjiga, iako znam neke kojima je baza bio ZV. Mislim da se i tako može proć, ali meni osobno nije baš lako štrebetat zakon na pamet, lakše mi je nešto zapamtit kada je fino objašnjeno i razrađeno kao u knjizi. Ali ako ti ZV nije baza, ne znači da ga smiješ zanemarit. Naročito voli pitat definicije koje su u knjizi drugačije nego u zakonu, to svakako sve po zakonu!
Knjigu dakako treba cijelu, ali ako bi na nešto bacio naglasak, to bi svakako bile
Paulijane iz općeg dijela, a onda dalje:
posjed i posjedovna zaštita,
zemljišne knjige SVE jako dobro (da ga citiram: "vlasnička pitanja su rušeća pitanja")
etažno vlasništvo, razvrgnuće suvlasništva i razvrgnuće isplatom,
od stvarnih prava na tuđoj stvari uglavnom je dovoljno (dakle, ako on nije osobito raspoložen) da za
svako naučiš zakonsku definiciju i oblike zaštite (tužbe)
tužbe općenito sve moguće i rokove, gdje god se pojavljuju (često ima seriju kratkih pitanja rok za ovo, rok za ono...)
Nasljednim često počinje sa nekim lakšim pitanjem. Kao nije neko rušeće pitanje, ali tko ga ne odgovori dobije par "lijepih" pitanja i time obično priča završava.

Dakle, savjetovao bi da se to nauči, nije teško i ima pitanja koja se često vrte, npr. tužbe i sl.
Što se tiče ostalih zakona, tu isto uglavnom imaš pitanja koja se stalno vrte. Zakon o naknadi je uz naravno ZZK najvažniji i njega malo bolje prouči (isto imaš i neka pitanja koja se stalno vrte). Od nekakvog čitkaranja ti vjerojatno neće puno ostat pa bi ti radije savjetovao da naučiš odgovore na par tih pitanja koja se vrte umjesto da trošiš vrijeme na ta čitkaranja.
Latinskih sam ja naučio 20 najjednostavnijih odmah za odgovaranje i to je to. Po meni puno bolje nego za drugi puta pisat i učit 50.

Opći dojam, PITANJA PITANJA PITANJA. Baza je naravno knjiga i cijelo gradivo moraš proć, ali definitivno se u finišu učenja koncentriraj na pitanja, odnosno bolje rečeno neke njegove cake. Usudio bi se čak reći da je za nekoga tko nije upoznat sa tim cakama nemoguće proć.
Da se sada puno ne ponavljam, pročešljaj forum i pogledaj u skriptarnicu i pribavit ćeš si pozamašan broj pitanja. Ja mogu stavit neke materijale koje sam sam radio, uglavnom tablice i najčešća pitanja sa odgovorima za ponavljanje (uglavnom stvari koje treba napamet naštrebat, jer se hvata za svako slovo).
Evo, to ti je to "ukratko"
Ako još neko pitanje imaš, samo pitaj. Veži se na moj post, da dobijem na mail obavjest, inače baš više ne gledam GP1 forum, to sam preživio.

Evo bila bih ti zahvalna ako bi mogao staviti te svoje materijale (najčešća pitanja sa odgovorima i ako imaš lat.poslovice). Jesi to svježe položio i koliko vremena otprilike treba za spremit ispit (jel polaganje nemoguća misija ako nisi poslušao predavanja i ispit jer nisam u Splitu ili ipak ima neke šanse uz više truda)