Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 09 lip 2026 09:53.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 30 lip 2012 21:08 
Aktivan

Rekao je da je glavno položiti zadatke, a teoriju se može izaći i drugi put. Ako izađeš isti dan i zadatke i teoriju, ne prođeš zadatke a teoriju da, teorija ti se ne računa.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 srp 2012 15:36 
Početnik

rimljanka je napisao/la:
.kosarka. je napisao/la:
rimljanka je napisao/la:
Da li sad uopće postoji usmeni dio ispita ili se to mora pisat zajedno sa zadacima?Znam da je prije bilo da prvo pišeš zadatke pa na usmeni dolazis nakon rezultata,pa me zanima dal to i dalje postoji pa je ova mogucnost sa pisanjem teorije stavljena kao alternativa ili kako?

kod njih ti se nikad ne zna, na proslom roku si mogo teorijski dio doci odg naknadno, a sad na ovom ne daju vec moras ponovno pisat na sljed roku tako da..

Sori šta te pilam opet, uglavnom sto se tice tog pismenog dijela jel moguce polozit zadatke ako uopce ne pokusas pisat teoriju? :wtf

ma ne pilas me, je je, moguce je. tj ako ne zelis ni ne moras pisat teoriju, mos samo pisat zad, al ja preporucam da se pokusa i teorija, sta znas, mozd te bas pogode pitanja koja znas, a i koja ne znas, pises sta ti padne na pamet, mozd upali ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 09:44 
Početnik

.kosarka. je napisao/la:
rimljanka je napisao/la:
.kosarka. je napisao/la:
rimljanka je napisao/la:
Da li sad uopće postoji usmeni dio ispita ili se to mora pisat zajedno sa zadacima?Znam da je prije bilo da prvo pišeš zadatke pa na usmeni dolazis nakon rezultata,pa me zanima dal to i dalje postoji pa je ova mogucnost sa pisanjem teorije stavljena kao alternativa ili kako?

kod njih ti se nikad ne zna, na proslom roku si mogo teorijski dio doci odg naknadno, a sad na ovom ne daju vec moras ponovno pisat na sljed roku tako da..

Sori šta te pilam opet, uglavnom sto se tice tog pismenog dijela jel moguce polozit zadatke ako uopce ne pokusas pisat teoriju? :wtf

ma ne pilas me, je je, moguce je. tj ako ne zelis ni ne moras pisat teoriju, mos samo pisat zad, al ja preporucam da se pokusa i teorija, sta znas, mozd te bas pogode pitanja koja znas, a i koja ne znas, pises sta ti padne na pamet, mozd upali ;)

Točno to; apsolutno nemaš ništa za izgubiti - bar ćeš još dobiti i uvid u pitanja! ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 10:00 
Početnik

kakav je princip sa formulama? je li ih mogu ponijeti sa sobom ili ih oni daju na ispitu i budu li objašnjeni elementi u formuli?
je li se priznaje ako se točno uradi pod npr. a i c, netočno b i d?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 10:33 
Početnik

Mmmedo je napisao/la:
kakav je princip sa formulama? je li ih mogu ponijeti sa sobom ili ih oni daju na ispitu i budu li objašnjeni elementi u formuli?
je li se priznaje ako se točno uradi pod npr. a i c, netočno b i d?

u svakom slucaju napisi si svoje formule, sve sto zelis, na zadnjem roku nisu pregledavali sto si napiso na njih,
a ako kojim slucajem budu sad pregledavali pa ti uzmu tvoje, dobit ces od njih..
isto tako, prof odma na poc pita jel kome tribaju formule ako je netko svoje zaboravio il nest..
dada, priznaje se. svaki podzadatak ti nosi 5 bodova i zato CRTAJTE grafove. oni vam mogu donit 20 bodova ako ih sva 4 tocno nacrtate :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 10:43 
Početnik

hvala ti...
grafove crtati samo kad kažu ili i kad to ne traže?
kakva otprilike budu pitanja iz teorije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 10:43 
Aktivan

kad je profesor na faksu da upišem ocjenu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 11:00 
Početnik

Mmmedo je napisao/la:
hvala ti...
grafove crtati samo kad kažu ili i kad to ne traže?
kakva otprilike budu pitanja iz teorije?

svaki zad ti trazi da nacrtas odgovarajuci graf.
a za teoriju, ne znam, svasta ti moze doc.. bas svasta, uci iz onih skripti silnih, iz inf imas onu sa 100 i nest pitanja, stat ti je isto neka mala skriptica od 20 str i met 13 cini mi se..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 11:17 
Početnik

Vezano za praktični rad na računalu,dio u powerpointu zahtjeva od studenta da napravi 3 slidea (svaki sadrži grafikon) s podatcima iz vlastitog izbora (izvor podataka je excel tablica),zanima me da li je ovaj primjer ispravan
-na os x unose se godine
-na os y broj kaznenih dijela
-Naslov slidea ( u ovom slučaju br.kaznenih dijela za razdoblje 2004-2007)
-Ispod os x natpis godine
-Lijevo od os y natpis kaznena dijela (tj broj kaznenih dijela)
http://i.imgur.com/SQgGz.png

Drugo pitanje vezano je za grafikon u excelu: zadatak traži da se označe određena polja i grupiraju u grafikon,da li se prilikom unošenja podataka iz određenih bolja (br. kaznenih dijela i godine) ide sljedećim redoslijdom:
na os x godine
na os y broj kaznenih dijela
ili možda drugačije ?

Excel tablica (C7,E7 I F8 vrijednosti možete zanemariti) http://i.imgur.com/vrkCD.png

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 15:49 
Početnik

.kosarka. je napisao/la:
rimljanka je napisao/la:
.kosarka. je napisao/la:
rimljanka je napisao/la:

Hvala tiii :grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 18:12 
Početnik

Ivan_Zd je napisao/la:
Vezano za praktični rad na računalu,dio u powerpointu zahtjeva od studenta da napravi 3 slidea (svaki sadrži grafikon) s podatcima iz vlastitog izbora (izvor podataka je excel tablica),zanima me da li je ovaj primjer ispravan
-na os x unose se godine
Drugo pitanje vezano je za grafikon u excelu: zadatak traži da se označe određena polja i grupiraju u grafikon,da li se prilikom unošenja podataka iz određenih bolja (br. kaznenih dijela i godine) ide sljedećim redoslijdom:
na os x godine
ili možda drugačije ?
Excel tablica (C7,E7 I F8 vrijednosti možete zanemariti) http://i.imgur.com/vrkCD.png

Odakle ti ovo? Zar nije u power pointu prezentacija po izboru, 4 slajda, 2 slike i tekst? Odakle pobogu grafikoni tu sad?
Uglavnom,uvik se siti se statistike, na osi x su ti godine, y broj KD-a. Dobro si napisa :thumbsup
Za ovo drugo se ne brini, imaš u excelu opciju da označiš podatke i odrediš vrstu grafikona, lipo klikneš i izbaci ti graf i to je to. Valjda :sok:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2012 21:39 
Početnik

šinjorina je napisao/la:
Ivan_Zd je napisao/la:
-na os x unose se godine
na os x godine
ili možda drugačije ?

Odakle ti ovo? Zar nije u power pointu prezentacija po izboru, 4 slajda, 2 slike i tekst? Odakle pobogu grafikoni tu sad?
Uglavnom,uvik se siti se statistike, na osi x su ti godine, y broj KD-a. Dobro si napisa :thumbsup
Za ovo drugo se ne brini, imaš u excelu opciju da označiš podatke i odrediš vrstu grafikona, lipo klikneš i izbaci ti graf i to je to. Valjda :sok:

Znam da je zadnji put bilo nešto vezano za ubacivanje u prezentaciju :grin: ,hvala na potvrdi.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 srp 2012 12:08 
Početnik

gdje mogu vidjeti u kojoj dvorani se piše statistika sutra? na studomatu samo piše da je u 8h

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 srp 2012 17:24 
Početnik

Mmmedo je napisao/la:
gdje mogu vidjeti u kojoj dvorani se piše statistika sutra? na studomatu samo piše da je u 8h

Uvik ti je u dvorani 4 ili 5. Dođi na faks ujutro i pitaj na porti di se održava ispit.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 srp 2012 15:53 
Forumaš

može mi netko reći šta je s ovim profesorima, vezano za mailove??? Šaljem i jednom i drugom, nitko ništa ne odgovara????

Jel oni tako inače, ili?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 srp 2012 19:53 
Forumaš

Na koje mailove šalješ? Za Daniela se ne trebaš čuditi, old school profesori za koje bi pomislio da ne znaju baratati računalom bi ti prije odgovorili.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 srp 2012 22:21 
Forumaš

ajme ne mogu virovat.... :wtf

na slavko.simundic@pravst.hr i danijel.barbaric@pravst.hr

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2012 13:35 
Aktivan

kad su rezultati i upisi ocjena

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 srp 2012 20:30 
Aktivan

Ja mislim utorak u 11

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2012 11:43 
Početnik

Predmet koji se zove pravna INFORMATIKA, statistika i metodologija ne poznaje objavu rezultata na internetu , bože sačuvaj , zaista žalosno !

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2012 11:48 
Početnik

rezultati neće biti na netu??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2012 17:21 
Početnik

je li itko bio na faksu? šta je sa rezultatima?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2012 17:43 
Aktivan

Mmmedo je napisao/la:
je li itko bio na faksu? šta je sa rezultatima?

Rezultati su ispred informatičkog kabinetana oglasnoj ploči!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2012 18:04 
Početnik

hvala ti, nisam iz Splita i cijeli dan osvježavam stranicu od faksa, mislila sam da će rezultati biti na netu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 srp 2012 18:08 
Početnik

ima li možda netko da je uslikao rezultate pa da objavi sliku? :please:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 srp 2012 15:59 
Početnik

bezobraznije i neprofesionalnije stvorenje od asistenta nisam u životu srela! Kod njega očigledno moraš bit plava glupa i polugola na konzultacijama da bi te uopće doživio! Čekala sam dva sata od 8 do 10 dok su se kolegice koje odgovaraju gornjem opisu zadržavale unutra po 20minuta i više, da bi kad sam došla na red da vidim svoj ispit me asistent skroz ignorirao, uglavnom buljio u prazno, na nijedno pitanje nije suvislo odgovorio niti je znao objasnit šta sam ja to falila u ispitu i kako sam tribala točno rješit. O statistici pojma nema ja znam više.

Ne znam isplati li mi se ić kod profesora žalit se na svoj ispit? Šta vi mislite? Dosad nisam imala neugodnih iskustava sa prof i asistentima na faxu pa ne znam šta bi

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 srp 2012 12:14 
Forumaš

studentica12345 je napisao/la:
bezobraznije i neprofesionalnije stvorenje od asistenta nisam u životu srela! Kod njega očigledno moraš bit plava glupa i polugola na konzultacijama da bi te uopće doživio! Čekala sam dva sata od 8 do 10 dok su se kolegice koje odgovaraju gornjem opisu zadržavale unutra po 20minuta i više, da bi kad sam došla na red da vidim svoj ispit me asistent skroz ignorirao, uglavnom buljio u prazno, na nijedno pitanje nije suvislo odgovorio niti je znao objasnit šta sam ja to falila u ispitu i kako sam tribala točno rješit. O statistici pojma nema ja znam više.

Ne znam isplati li mi se ić kod profesora žalit se na svoj ispit? Šta vi mislite? Dosad nisam imala neugodnih iskustava sa prof i asistentima na faxu pa ne znam šta bi

otiđi svakako....i poruči im da napokon odgovaraju studentima na mailove...ako uopće i to znaju...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 srp 2012 08:28 
Početnik

Bok svima! Prebacujem se sa Pravnog fakulteta u Zagrebu u Split pa me zanima da li mogu polagati statistiku u 9 mjesecu ili na dekanskom roku jer sam čula da profesor može upisati ocjenu tek na redovnom roku? I da li znate kada su rokovi za statistiku u 9 mj? Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 srp 2012 18:29 
Forumaš

Pošalji profesoru mail: slavko.simundic@pravst.hr

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 kol 2012 00:03 
Aktivan

jel zna tko jel on bia govoria nesto da ce sad promijenit izvođenje teorijskog dijela ispita, da nece bit isti dan kad i zadaci nego ka prije sta je bilo, par dana kasnije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 kol 2012 18:05 
Početnik

termit88 je napisao/la:
jel zna tko jel on bia govoria nesto da ce sad promijenit izvođenje teorijskog dijela ispita, da nece bit isti dan kad i zadaci nego ka prije sta je bilo, par dana kasnije?

To je spominjao prosli put na ispitu jer je kao prolaznost mala na ovom novom principu,al mislim da je rekao tek od početka nove akademske da ce vratit na staro.....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 kol 2012 12:16 
Aktivan

Molim vas moze li mi netko reci sto se pise 3.9. a sto se pise 4.9. ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 kol 2012 12:16 
Aktivan

Molim vas moze li mi netko reci sto se pise 3.9. a sto se pise 4.9. ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 kol 2012 09:12 
Početnik

Donekle sam našao odgovor na svoje pitanje, ali nije precizno. Dakle, prebacujem se iz Zagreba u Split. U Zagrebu sam položio pravnu informatiku. pitanja:

1. Da li se to prizna?
2. Da li onda odgovoram statistiku i metodologiju, ili oboje?
3. Preporučena literatura za moj slučaj

4. Pošto sam izvanredni student, mogu li izaći na ispit u 12 mjesecu, odnosno prije nego li ga odslušam?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
PS: moj prvi post :))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 kol 2012 09:25 
Aktivan

majko moja je napisao/la:
Donekle sam našao odgovor na svoje pitanje, ali nije precizno. Dakle, prebacujem se iz Zagreba u Split. U Zagrebu sam položio pravnu informatiku. pitanja:

1. Da li se to prizna?
2. Da li onda odgovoram statistiku i metodologiju, ili oboje?
3. Preporučena literatura za moj slučaj

4. Pošto sam izvanredni student, mogu li izaći na ispit u 12 mjesecu, odnosno prije nego li ga odslušam?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
PS: moj prvi post :))

trebao bi ti se priznati dio ispita iz informatike ali statistiku i metodologiju moraš polagati ...najbolje da pošalješ poruku prof. ili otiđeš na konzultacije pa ga pitaš. Izvanredni studenti mogu izaći na bilo koji ispit prije nego ga odslušaju ...možeš izaći u 12. mjesecu bez problema

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 kol 2012 09:27 
Početnik

bik20 je napisao/la:
trebao bi ti se priznati dio ispita iz informatike ali statistiku i metodologiju moraš polagati ...najbolje da pošalješ poruku prof. ili otiđeš na konzultacije pa ga pitaš. Izvanredni studenti mogu izaći na bilo koji ispit prije nego ga odslušaju ...možeš izaći u 12. mjesecu bez problema

hvala na brzom odgovoru! otići ću na uvodno predavanje i pitati. znaš li kad počinju predavanja za drugu godinu? totalno čudno nešt, u referadi su mi rekli u jedanaestom mjesecu ?!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 ruj 2012 02:48 
Početnik

touring17 je napisao/la:
Da, samo pazi da imaš u nekoliko zadataka napisana netočna rješenja

netočna rješenja u njegovoj zbirci? :facep:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ruj 2012 15:29 
Početnik

Da li bi mi tko mogao reći kada će biti upis ocjena iz ovog roka tj. 3./4. 9.? Hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 ruj 2012 21:12 
Forumaš

natalie013 je napisao/la:
touring17 je napisao/la:
Da, samo pazi da imaš u nekoliko zadataka napisana netočna rješenja

netočna rješenja u njegovoj zbirci? :facep:

Sorry, na tipfeleru... Šimundić, Boban - Zbirka zadataka (kraća verziija) ima desetak zadataka i netočna rješenja ispod (3.1., 3.12., 3.14.,...). :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2012 00:35 
Forumaš

majko moja je napisao/la:
bik20 je napisao/la:

hvala na brzom odgovoru! otići ću na uvodno predavanje i pitati. znaš li kad počinju predavanja za drugu godinu? totalno čudno nešt, u referadi su mi rekli u jedanaestom mjesecu ?!

imam kolegu koji je u zg na pravu i kad smo pričali o tom predmetu vidjeli smo da govorimo o totalno drugačijem načinu polaganja. on je rekao da uopće nemaju statistiku, a da informatiku uče iz knjige. u nas ti je situacija da prvi dan polažeš informatiku na računalu (nije ga problem rješit, ugl. nešto u wordu radiš, nešto u excelu, prezentacija i sl. primjer ispita možeš uzet u prof.ili asistenta.). drugi dan ako položiš to možeš izać na statistiku (zadaci koji se pišu dvi ure) , i onda nakon toga imaš 15 min pauze i piše se teorija iz statistike,info. i metodologije,ja mislim oko sat vrimena.. to naučimo uglavnom iz skripti koje možeš nabavit preko puta faksa u kopirnici. dakle teško da će ti priznat tu informatiku jer je u nas to 1/3 dijela ispita,ali naravno ti pitaj njega pa da budeš siguran.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: