Bok ljudi, ovako, procitala sam sve ovdje sto pise, ali me i dalje nesto zanima

Ovako, ja bih se prebacila iz ZGa, prva sam godina, vanredno, polozila sam OPP, seminar iz istog i dva engleska te sam bila upisala seminar iz politicke, medjutim, nisam ga polozila :D
Kazete da se ponavljanje godine placa pola iznosa, kod nas gore nazalost nije bilo toga, svaki put placas puni iznos, koma
Zanima me:
1. Ako upisem ovaj ostatak s prve + jedan predmet s druge, placam li i tad pola iznosa ili zbog tog jednog predmeta ipak moram puni iznos ? U tom slucaju dakako da bih odustala od tog predmeta zasad
2. U slucaju kad bih mogla to upisati i platiti i dalje pola iznosa, kad bih to mogla polagati? Tek nagodinu ili vec i ove akademske godine cim bih rijesila sve s prve? I bih li morala upisati odmah i seminar iz tog predmeta?
3. Ako sam bila upisala seminar iz politicke, moram li ostati pri tome? Koliko sam vidjela, to uopce ne bi bila losa stvar, stovise, vecina vas ga preporuca (u ZGu politicku uzimaju ovakvi kao ja

).
4. Je li za vanredne obrnut redoslijed semestara, tj. ono sto je redovnima zimski, nama ljetni i obrnuto ili je isto?
5. Buduci da sam sve odslusala, mogu bilo koji ispit polagati u 12.mj.?
6. Sto se tice engleskog, u ZGu traje dvije godine, i to u oba semestra imas po jedan, sveukupno 4 pa me zanima znate li mozda hoce li mi se vrijediti ova dva polozena ili? U svakom slucaju, to ce mi tek iduce godine biti bitno jer, ako sam dobro shvatila, eng u Splitu postoji tek na drugoj godini?
Malo sam zbunjena jer je u ZGu skroz drugi sistem pa mi ovdje treba malo da pohvatam stvari