Alen53 je napisao/la:
Raziel je napisao/la:
Alen53 je napisao/la:
Moze mi netko rec iz cega ucit ovaj predmet? Iz onog prirucnika od 218 strana ili jos nesto?
Prirucnik i Nikolic knjiga koju imas nabavit u fotokopirnici koja ti se sastoji od tocnije Jelčić i ekipa - direktive, posebni porezi trošarine (dio sa velikim slovima) i Nikolić (dio sa sitnim slovima).
Oprosti samo da li znas da li i prirucnik i to treba ucit,i koliko ta knjiga otprilike ima stranica?
Ako ces na kolokvij ovako izgleda kolokvij:
1. Kolokvij su ti prvih 70 strana prirucnika (zvuci malo, ali viruj mi triba ti jedno 15 dana za to naucit jer je materija sama po sebi za probit na mozak) i zadaci, to ce ti bit uglavnom, zastare, prijeboj ili kompenzacija, mjesna nadleznost itd. Uglavnom za 1. kolokvij tribas tih 70 strana znat pivat i nema izbacivanja sve se triba znat
2. Kolokvij su ti samo zadaci, npr izracunavanje poreza na dohodak od samostalne djelatnosti, od nesamostalnog rada itd i da, morat ces ispunjavat poreznu prijavu
3. Kolokvij ti je sve ostalo, znaci ostatak prirucnika i Nikolic pa kad to prodes onda ides na usmeni i to je to uglavnom sto se tice kolokvija
Ako ces izlazit cili ispit, mozes slobodno izbacit povijest u prirucniku, to ti nema u ispitu, a to je sam profesor jednoj mojoj prijateljici prekrizia kad je bila na konzultacijama, a u Nikolica, tj. di je Jelčić i ekipa sto ti je napisano sa velikim slovima izbaci kod posebnih poreza kaznene odredbe, pripadnost poreza, nacin utvrdivanja poreza, osim za porez na promet nekretnina, porez na nasljedstvo i darove sto moras znat sve pivat o tome, ove ostale tipa porez na plovila, porez na kuće za odmor itd. nauci samo tko je porezni obveznik, sva oslobodenja(najbintije), poreznu osnovicu i visinu porezne obveze, znači KAZNENE ODREDBE, PRIPADNOST POREZA i NACIN UTVRDIVANJA IZBACI kod tih posebnih poreza osim kao sto sam gore naveo p na promet nekretnina i p na nasljedstvo sto trebas znat sve sto je napisano tamo.Takoder sto sam skoro zaboravio, nauci sve direktive i Direktivu o maticnom i zavisnom drustvu i direktiva o Spajanjima i 6. Direktiva gdje se spominju opca oslobodenja itd. Nikolic ti je onaj dio sto ti je napisano sitnim slovima, vidit ces kad nabavis taj da ga nazovemo isto prirucnik iako svi zovu to Nikolić. Najbitnije ti je u njemu naucit sva ona nabrajanja, odlike, prednosti, mane, prepostavke, nemoj to nikako izbjegavat naucit jer djeluje da ne treba, a Šinković voli postavljat pitanja na pismenom iz tih nabrajanja sto takoder znaci nema izbacivanja osim onaj dio di ti se spominje PDV u RH, oslobodenja sto si naucio iz Prirucnika a u Nikolicu su stare odredbe gdje je stopa PDV u visini od utopijskih 22%
Sve ukupno kad pribrojis prirucnik i Nikolića ispadne ti vise od 200 str za naucit tako da te ne vara velicina i br. stranica jer je materija takva kakva je: katastrofalan za naucit