Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 19 stu 2025 05:24.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

PAŽNJA PAŽNJA!
Sve teme o upisima,studomatima,bodovima,prebacivanjima,molbama i slično su radi bolje preglednosti prebačene u novi podforum Papirologija

Započni novu temu Odgovori  [ 320 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2006 11:59 
Početnik

jadna sistentica...
inače meni se sviđa ideja da studenti ocjenjuju profesore-po bologni oni (profesori) bi trebali studente naučiti razmišljanju,a ne inzistirati na bubanju gradiva.
po bologni trebaju imati više vježbi,seminarskih,organizirati tribine,debate,nalaziti slabe točke odredbama u zakonima i drugim propisima-to je pravi zadatak pravnika.
I ono što je po meni iznimno važno-treba ograničiti interesna polja-danas svatko tko ima odvjetnički ured može se baviti-kaznenim pravom,radnim,građanskim itd...zato nam je cijeli sustav u defektu...
u cijeloj državi ne postoji nijedan ured kojeg možeš nazvati i pitati objašnjenje za neku pravnu prazninu ili interpretaciju i pozvati ih na odgovornost za to objašnjenje.
mi smo oni koji bi takav sustav trebali mijenjati!
p.s.da je naša bivša ministrica Vesna imala pravo pogledajte stranice nn-a,u ovom mjesecu su imenovali brdo sudaca-tko će koga nego svak svoga-to dovoljno govori o situaciji u nas
Uh,šta sam ljuta... :x

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2006 13:40 
Početnik

što se tiče ograničavanja interesnih polja-znam primjer jednog odvjetničkog ureda kojeg je unajmila izdavačka kuća da sklopi NAKLADNIČKI UGOVOR s jednim glazbenikom-oni su (dakle-odvjetnički ured) ga tako napisali da krše čak i neke osnovne zakonske odredbe!
dakle,nemaju pojma što su tamo napisali!
naravno-u pomoć im je morao priskočiti ZAMP (zaštita autorskih i muzičkih prava) sa svojim pravnicima jer bi inače ugovor bio nevaljan!
to su troškovi,to nije mala stvar!
u našoj državi svi znaju sve-mislim to je vrhunac!
to je ono što sam htjela reći-ta izdavačka kuća sigurno ne dobiva uslugu koju traži,glazbenik ne može izdati album na vrijeme i sve se odugovlači!
da je unajmila odvjetnički ured koji se bavi isključivo zaštitom autorskih prava,cijeli proces bi išao puno brže i bezbolnije,a sada će to sve skupa trajati minimalno pola godine!eto tako...pozdrav!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2006 13:52 
김정일

black_queen je napisao/la:
što se tiče ograničavanja interesnih polja-znam primjer jednog odvjetničkog ureda kojeg je unajmila izdavačka kuća da sklopi NAKLADNIČKI UGOVOR s jednim glazbenikom-oni su (dakle-odvjetnički ured) ga tako napisali da krše čak i neke osnovne zakonske odredbe!
dakle,nemaju pojma što su tamo napisali!
naravno-u pomoć im je morao priskočiti ZAMP (zaštita autorskih i muzičkih prava) sa svojim pravnicima jer bi inače ugovor bio nevaljan!
to su troškovi,to nije mala stvar!
u našoj državi svi znaju sve-mislim to je vrhunac!
to je ono što sam htjela reći-ta izdavačka kuća sigurno ne dobiva uslugu koju traži,glazbenik ne može izdati album na vrijeme i sve se odugovlači!
da je unajmila odvjetnički ured koji se bavi isključivo zaštitom autorskih prava,cijeli proces bi išao puno brže i bezbolnije,a sada će to sve skupa trajati minimalno pola godine!eto tako...pozdrav!

U ovom konkretnom slucaju mislim da je to propust izdavacke kuce,jer su vrlo vjerojatno htjeli ustedjeti ,a sigurno se u tim krugovima zna tko je najbolji za autorsko pravo.
Naravno ne opravdavam odvjetnika koji je sastavio losh ugovoro.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Deus Ex machina
PostPostano: 30 ožu 2006 17:11 
김정일

Pitanje: postavila esmeralda

kolege studenti,kad malo bolje razmislite,bolje je da na našem faksu nema kolokvija,odnosno ispita na kraju semestra jer bi morali položiti sve predmete koje slušamo da bi ih u drugom semestru mogli opče slušati.Npr.kad bi polagali po bolonjskoj dekleraciji na kraju prvog semestra rimsko pravo,onda bi ga morali položiti jer inače ga ne bi mogli slušat u drugom semestru.pa sad vi vidite što je bolje-polagat rimsko i teoriju u 6 mjesecu,ili past godinu već u prvom semestru!!

:D

ovo je stvarno u najmanju ruku solomonsko rijesenje :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2006 23:13 
Insomniac je napisao/la:
Pitanje:

kolege studenti,kad malo bolje razmislite,bolje je da na našem faksu nema kolokvija,odnosno ispita na kraju semestra jer bi morali položiti sve predmete koje slušamo da bi ih u drugom semestru mogli opče slušati.Npr.kad bi polagali po bolonjskoj dekleraciji na kraju prvog semestra rimsko pravo,onda bi ga morali položiti jer inače ga ne bi mogli slušat u drugom semestru.pa sad vi vidite što je bolje-polagat rimsko i teoriju u 6 mjesecu,ili past godinu već u prvom semestru!!

čestitam kolega.
mislim da si spreman za učlanjenje u iskorak.
esmeralda je zgodno ime :lol: :lol: :lol: :cheers

Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2006 23:15 
김정일

emajlirani poker je napisao/la:
Insomniac je napisao/la:
Pitanje:

čestitam kolega.
mislim da si spreman za učlanjenje u iskorak.
esmeralda je zgodno ime :lol: :lol: :lol: :cheers

hvala ,hvala
Moram ispraviti tu malu sitnicu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 31 ožu 2006 05:02 
Aktivan

nije bolje, nalaziš se u zabludi. svi fakulteti su morali upisati studente u 2. semestar (zato i postoje izvanredni i redovni rokovi da se na njima ispiti polažu). Znam da se Filozofski mislim u ZG (il je to bilo u ZD) nešto pobunio protiv toga, al tako je stiglo naređenje od Ministarstva..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2006 14:10 
김정일

Insomniac je napisao/la:
pocelo je :)
Bas me sad zanima sto ce odgovoriti

29.03.2006. - zvonimir

znam da na pravnim fakultetima u zagrebu i rijeci iz večine predmeta se može odgovarati preko kolokvija!pa me sad zanima zašto na pravnom fakultetu u splitu nema kolokvija iako je bolonjska dekleracija uvedena?da li to zavisi od pojedinog profesora do profesora ili...?

Predvidam odgovor:
Cijenjeni kolega,svaki od profesora ima konzultacije na kojima ih mozete pitati za kolokvije.
Srdacan pozdrav
administrator :happpppppy

Administrator: Sve informacije možete dobiti od odgovrajuće Katedre budući da nije ista situacija na svim kolegijima. Konkretno svaki profesor ima svoje konuzultacije pa možete otići direktno i postaviti pitanja kako biste dobili odgovore koji Vas zanimaju.

Blizu sam bio :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2006 15:46 
Forumaš

Da samo znate što se sve može dobiti preko Katedri, a na konzultacijama da i ne govorim ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2006 15:52 
김정일

Aemilius Papinianus je napisao/la:
Da samo znate što se sve može dobiti preko Katedri, a na konzultacijama da i ne govorim ;)

A ne znam .Nista ili jos vise :)
Da ne govorim o tome kako jedan dio profesora nije uopce u svojim uredima
za vrijeme konzultacija.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2006 15:54 
Forumaš

Insomniac je napisao/la:

A ne znam .Nista ili jos vise :)
Da ne govorim o tome kako jedan dio profesora nije uopce u svojim uredima
za vrijeme konzultacija.

Ne samo to, nego i kada dođeš moraš paziti da pitaš pitanje koje bi njih pitao netko na nekim međunarodnim seminarima, jer ako pitaš nešto "glupo" (bez obzira što prodaju one parole "nema glupih pitanja!!") onda te blido pogleda (ako počesto i ogadi :) ).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2006 15:57 
김정일

, jer ako pitaš nešto "glupo" (bez obzira što prodaju one parole "nema glupih pitanja!!") onda te blido pogleda (ako počesto i ogadi :) ).

Ovo me podsjeca na jedan urbani mit,da je jedan kolega poslao svog brata
na konzultacije na "glupim" pitanjima jer nije htio da ga profesor ogadi i zapamti :).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2006 15:57 
김정일

, jer ako pitaš nešto "glupo" (bez obzira što prodaju one parole "nema glupih pitanja!!") onda te blido pogleda (ako počesto i ogadi :) ).

na konzultacije na "glupim" pitanjima jer nije htio da ga profesor ogadi i zapamti :).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2006 16:01 
Forumaš

Insomniac je napisao/la:

Hahaha, umra sam od smija, ako je to točno taj kolega je Car :) (u svakom slučaju domišljato i nadasve funkcionalno!!)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 04 tra 2006 15:17 
김정일

http://tinyurl.com/o8amc

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 04 tra 2006 15:48 
Forumaš

e da...bilo na televiziji

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 15:46 
김정일

copy sa pravst.hr :)

kolegica ili kolega je postavio neka zanimljiva pitanja,iako su neka i malo puno netocna.Ali odgovor administatora je jos bolji :)

Evo ovako imam niz pitanja glede pravnog fakulteta:
1.Zašto smo jedini fakultet koji mora prijavljivati ispiti 2 mj prije ispitnog roka?
2.Zašto se od proračuna fakulteta ne izdvoji bar minimalna svota za studentske aktivnosti?
3.Zašto na 2500 studenata postoje samo 2 kompjutera za pisanje diplomskih i seminarskih radova?
4.Zašto knjižnica i fakultet zatvaraju u 20 h,a fesb npr radi cijelu noć?
5.Zašto fakultet i knjižnica ne rade vikendom,to bi trebalo značit da studenti ne moraju učit vikendom?
6.Zašto nema obavijesti na fakultetu kad se odabire novi dekan/predstavnik u studentskom zboru/elsi,te tko je odabran i tako.Već se to odvija plemenskim načinom prenošenja podataka?
7.Zašto ne postoji anketa prije brucošijade koga bi studenti htijeli da im svira na brucošijadi?
8.Zašto nema daski na studentskim wcima?
9.Kad će se nešto pitati studente što misle,budući da bez njih nema ni novaca, stoga niti fakulteta?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 16:02 
Forumaš

evo i odgovora za one kojima se neda pogledat:

Kod:
Administrator: Poštovana kolegice, Vaši studentski predstavnici su izabrani od strane studentskog izbornog tijela i dužni su zastupati Vaše odnosno studentske interese (s tim s ciljem i biraju). Ljubazno Vas molim da sve svoje komentare prenesete upravo njima a oni će službeno dopisom o tome obavijestiti Upravu Fakulteta. Listu predstavika studenata možete vidjeti pod linkom: http://www.pravst.hr/studenti.php. Srdačan pozdrav!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 16:31 
Aktivan

Yggdrasil je napisao/la:

Kod:
Administrator: Poštovana kolegice, Vaši studentski predstavnici su izabrani od strane studentskog izbornog tijela i dužni su zastupati Vaše odnosno studentske interese (s tim s ciljem i biraju). Ljubazno Vas molim da sve svoje komentare prenesete upravo njima a oni će službeno dopisom o tome obavijestiti Upravu Fakulteta. Listu predstavika studenata možete vidjeti pod linkom: http://www.pravst.hr/studenti.php. Srdačan pozdrav!

Kao što možemo iz priloženog viditi administrator mu nije uopće odgovorio na pitanje?????????? :? :? :? :? :?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 16:32 
김정일

Milovanius je napisao/la:
Yggdrasil je napisao/la:

Kod:

Kao što možemo iz priloženog viditi administrator mu nije uopće odgovorio na pitanje?????????? :? :? :? :? :?

Zbog toga sam i rekao da mi je odgovor predobar :)

Mislim da bi sad negdje trebali biti i izbori za studentske predstavnike,a da se novi dekan bira tek iduce godine.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 16:33 
Forumaš

Citat:
Kao što možemo iz priloženog viditi administrator mu nije uopće odgovorio na pitanje??????????

kao i obicno :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 17:47 
Aktivan

Insomniac je napisao/la:
Mislim da bi sad negdje trebali biti i izbori za studentske predstavnike,a da se novi dekan bira tek iduce godine.

Izbori za dekana su sad u 5 ili 6 mjesecu a za studentske predstavnike bi trebali biti u 11 mjesecu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 18:01 
Aktivan

ELSA HRVATSKA vas poziva na sudjelovanje u

I. NACIONALNOM NATJECANJU
U PISANJU ESEJA

Teme:
1. Budućnost Ujedinjenih naroda u 21. stoljeæu

2. Harmonizacija nacionalnih zakonodavstava s pravom EU

3. Pravo okoliša i njegova zaštita

Napišite esej i osvojite nagradu!
Rok za predaju 15.04.2006.

Nagrade:

1. Međunarodna ljetna pravna škola,u Dubrovniku, kolovoz 2006. godine
2. Pravna škola iz međunarodnog prava i prava okoliša, Pecs, srpanj 2006.
3. Prigodna literatura

Za sve nejasnoće i ostale pojedinosti nazovite na 021/393557. Pravilnik natjecanja možete dobiti u prostorijama ELSA-e

Ostalo je još par dana do kraja roka nadam se da će netko ipak napisati esej.
Daj ljudi nemojte samo da sve ostane na priči pređite i u djela krenite malo u akciju!
Pokrenite se!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2006 18:58 
김정일

Insomniac je napisao/la:

Izbori za dekana su sad u 5 ili 6 mjesecu a za studentske predstavnike bi trebali biti u 11 mjesecu.

Zar mandat njihov nije jednu godinu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 12 tra 2006 05:10 
Aktivan

Mandat dekana je 2 god. nema svrhe da budu birani na samo jednu godinu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 12 tra 2006 09:38 
김정일

tomi je napisao/la:
Mandat dekana je 2 god. nema svrhe da budu birani na samo jednu godinu.

mislio sam na studentske predstavnike,znam da je mandat dekana 2g.
Millovanius,a sto se tice Else,koliko vama traje mandat.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 12 tra 2006 10:48 
Aktivan

Insomniac je napisao/la:
mislio sam na studentske predstavnike,znam da je mandat dekana 2g.
Millovanius,a sto se tice Else,koliko vama traje mandat.

Godinu dana. I u nas bi izbori trebali biti u 11 mjesecu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:25 
김정일

ova pitanja na dojmovi su postala vrlo zanimljiva :)

Ne bi me cudilo da se opet desi mysql error

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 23:32 
Početnik

Ko je uopće prestavnik studenata? Zna li on net koristit?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2006 00:59 
김정일

Sexan je napisao/la:
Ko je uopće prestavnik studenata? Zna li on net koristit?

A pise ti negdje na stranicama faksa tko su predstavnici studenata.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2006 10:52 
Početnik

1. GODINA

IVAN LJILJAK

zamjenik: JOSIPA BABIĆ

O Isuse....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2006 12:17 
김정일

Sexan je napisao/la:
1. GODINA

IVAN LJILJAK

zamjenik: JOSIPA BABIĆ

O Isuse....

Sta ih znas ili ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2006 20:51 
Forumaš

mogui nešto pitat??? ma naravno da mogu zato i služi ovaj forum :D :D :D :D
uz dužno poštovanje prema svim studenskim predstavnicima i ispriku svima ako se nađu uvrijeđeni zbog mojeg pitanja/komentara, što rade studenski prestavnici, konkretno predstavnici 1 i 2 godine, zar ne bi trebali one koje predstavljaju i koji su ih izabrai(navodno-jer više od polovice ih i nije znalo za izbore)obaviještavati povremeno o tome što rade i na koji nači se za njih bore, tj za njihova prava....gdje su rezultati.
opet se ispričavam ako je tko pitanje krivo shvatio, možda sam samo jedna od malobrojinih koja nije dovoljno dobro upućena u njihov rad.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 22 tra 2006 20:58 
Forumaš

Kolegice, ne trebate se ispričavati, slobodno pitajte, dapače, zahtijevajte da Vam (i vam) "polažu račune" :)

Kada sam se ja upisao na faks, onda praktički nisam ni znao tko su studentski predstavnici, niti su ikada dolazili, niti su iša govorili... kad je bilo glasovanje dali smo naše glasove (manje-više svi) kolegama koji su s nama dolazili na predavanje (brucošima), ali čudom je pobijedio netko s parcijale (ni prva ni druga godina)... nikad nisam vidio tog čovika/ženu, niti sam primijetio da su išta uspijeli promijeniti (ne da bi ja uspio, ali eto).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2006 00:11 
Početnik

Insomniac je napisao/la:
Sta ih znas ili ?

Ivana da, Josipu slabo. Sudit ću po koricama, i reć da je kuja.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2006 00:24 
Forumaš

Mislim da ipak niste u redu kolega... Iako ne znam kolegicu, što uopće nije bitno, na kraju krajeva ovo je sada već kazneno djelo (uvrede, eventualno i kleveta), međutim, bez obzira na to suzdržite se ovakvih komentara (moj savjet)...

Uzeo sam slobodu ovo reći iako nisam nikakav administrator pa nemam niti pravo niti obvezu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2006 11:42 
Početnik

iako nisam nikakav administrator pa nemam niti pravo niti obvezu.

Onda šuti. slika slika slika slika

btw. ovo je forum. Mogu klevetat. I zabavno je.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2006 14:07 
김정일

Sexan je napisao/la:
iako nisam nikakav administrator pa nemam niti pravo niti obvezu.

Onda šuti.
btw. ovo je forum. Mogu klevetat. I zabavno je.

Ma nemoj.Ovo je vrlo zanimljiva ideja.Ako ti je ovo zabavno onda se trebas malo zabrinuti.
Forum je napravljen da bi sluzio razmjeni korisnih informacija,a ne ovakvim glupostima.Anonimnost koju svatko od vas uziva na forumu je povlastica,a ne pravo koje ti dopusta da neargumentirano i anonimno kleveces nekoga drugoga bez dokaza.
Ovo se odnosi na svakoga od nas ,tako da ne bi bilo zabune.
Kad smo kod toga,bas me zanima kako dokazati da je netko kuja?
Da se razumijemo,ja ne poznajem tu kolegicu,niti imam ikakve veze sa njom,ali ovo sto je gore napisano mi je u najmanju ruku primitivno i glupo.Kako bi se netko od vas osjecao da netko napise nesto ovako o vama na forumu koji citaju vasi kolege???

Sexane sto se tice tebe,ti si benniran iduca 2 dana sa foruma,tako da mozes malo razmisliti o tome sto pises.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2006 15:34 
Mali od bannera

ja bih te banao zauvijek... koja sloboda govora? što je to? gd, ne samo da bih te banao nego bih slao i mail abuse službi.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2006 20:15 
Forumaš

nije uredu klevetati tako!!! posebice ako nepoznaješ osobu. kolegica je na godini sa mnom, ali ne poznajem ju dobro jer je u drugom krugu ljudi nego ja.
trebalo bi suditi po djelima, a ni po tome opet ne mogu jer neznam što je napravila.... pa zato neću komentirati....jedino što mislim je da bi kolegica babić i ostali studenski predstavnici (ako već nisu) trebali biti članovi foruma i vidjeti gdje su problemi i što zanima studente.

a nama se uopće ne pojavljuju na predavanjima, valjda hoće slijedeće godine proje izbora, a onda ću se i ja kandidirati, :D :D :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 320 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: