Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 11 vel 2025 18:09.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 44 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Ocjena
1 15%  15%  [ 8 ]
2 6%  6%  [ 3 ]
3 21%  21%  [ 11 ]
4 25%  25%  [ 13 ]
5 33%  33%  [ 17 ]
Ukupno glasova : 52
Autor/ica Poruka
PostPostano: 09 lip 2008 13:54 
김정일

Možete izabrati samo jednu ocjenu i njome ocjenjujete sve: kvalitetu predavanja i seminara, objektivnost pri ocjenjivanju, točnost dolaska na predavanja, seminare i konzultacije,odnos prema studentima (na ispitu, predavanjima, seminarima i konzultacijama), nastup i pripremljenost.

Sve to možete i komentirati (podsjećamo da se suzdržite od tračeva, uvredljivih epiteta i komentara jer ćemo takve brisati čim ih uočimo).

Glasati mogu svi registrirani korisnici i to za svakog predavač samo jednom tijekom akademske godine. Na kraju godine, dobivena prosječna ocjena ide u arhivu i anketa kreće ispočetka.

Zabranjeno je glasati 2 puta, kao što je zabranjeno i ponovno se registrirati pod drugim nickom da bi se opet glasalo. Onim korisnicima koji to budu radili zatvorit ćemo sve accounte i zabraniti pristup forumu.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2008 15:52 
김정일

5 zbog odnosa prema studentima,1 zbog načina na koji moramo učiti njegov ispit.
Jel stvarno nužno profesore da moramo znati postotak menađera u hrvatskom društvu 1997 godine? U prosjeku trica

Vrh

PostPostano: 09 lip 2008 15:57 
Veteran

trica,dobar je sa studentima,bar tako djeluje,ali mi se ne sviđaju predavanja,i literatura mi je doslovce apsurdna.Zar je on stvarno mislio da ćemo cijelog Haralambosa kupiti i platiti 100 kn za njegov predmet? vjerojatno nije..Ali literatura mi je bzvz,a i smišno mi je to što na predavanju izgleda ponekad ko zastupnik u saboru kako priča :lol:

Vrh

PostPostano: 09 lip 2008 17:14 
No life

meni je dosadan i preuzivljen u svoj predmet
na ispitu je korektan, je da ga ne volim bas ali eto mu 3 za trud

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh

PostPostano: 13 lip 2008 18:21 
Egoist

Zoki krlaj kvizova od mene ima 3 koliko sam i ja od njega dobio :cheers

Vrh

PostPostano: 21 lip 2008 19:15 
Forumaš

Inso je napisao/la:
5 zbog odnosa prema studentima,1 zbog načina na koji moramo učiti njegov ispit.
Jel stvarno nužno profesore da moramo znati postotak menađera u hrvatskom društvu 1997 godine?

:thumbsup

Vrh

PostPostano: 21 lip 2008 20:36 
Forumaš

Uljudan i korektan.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2008 15:21 
Sega mega kul forumaš bez života

Sve najbolje,iako su predavanja malo boooring :tired

Vrh

PostPostano: 24 lip 2008 17:18 
Forumaš

jako korektan profesor i na ispitu je vrlo ugodan

Vrh

PostPostano: 25 lip 2008 23:42 
Aktivan

uzivljen u predmet, ali najkorektniji s 1. godine

Vrh

PostPostano: 28 lip 2008 16:38 

slažem se sa svime gore navedenim.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2008 22:30 

Meni osobno jedan od najdražih profesora :thumbsup
I predmet mi je baš bio super, eto vam sad :mrgreen:

Vrh

PostPostano: 21 kol 2008 11:45 
Forumaš

Sve 5! O ovom čovjeku sve najbolje!!
Svaka mu čast!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2008 21:43 
Veteran

iako se ne slazem sa nekim njegovim zivotnim stavovima i orijentacijama, on je na mene ostavija DALEKO najpozitivniji dojam od svih profesora na prve dvi godine
korektan, pristupačan i ostavlja dojam normalnog čovika-za razliku od nekih profesora :mrgreen:

Vrh

PostPostano: 06 vel 2009 14:48 
김정일

Zbog pogreške (netko je slucajno spojio topic iz Sociologije sa ovom temom) izbrisane su sve ocjene mr. sc. Malenice koje su dosad prikupljene .
Pa kad vam bude dosadno, kliknite na ocjenu da vratimo stvari na svoje mjesto :mrgreen:

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009 15:18 
Aktivan

Na moju sreću ne znam kakav je na ispitima jer sam kolokvirao socioligiju, ali nekakav općenit dojam je jako pozitivan...

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009 13:25 
Forumaš

dobar je i sve pozitivno o njemu...

jedina kritika se odnosi na njegovu knjigu koju vec par godina drzi za obveznu literaturu iz soc.... vidi se da u knjizi debelo naginje na jednu stranu i ostro gazi drugu... nije mi nekako prihvatljivo da takva razmisljanja budu nametnuta studentima kroz obveznu literaturu (jer na taj nacin uvjetuje prolaz jedino ako se slazes sa napisanim u knjizi tj. sa njegovim subjektivnim razmisljanjima)

mozda jedino da promjeni naziv knjige u "Ogledi o hrv. drustvu iz perspektive Zorana Malenice" i ponudi je ko neku dodatnu literaturu :)

Vrh

PostPostano: 20 lip 2009 15:30 
No life

player_777 je napisao/la:
dobar je i sve pozitivno o njemu...

jedina kritika se odnosi na njegovu knjigu koju vec par godina drzi za obveznu literaturu iz soc.... vidi se da u knjizi debelo naginje na jednu stranu i ostro gazi drugu... nije mi nekako prihvatljivo da takva razmisljanja budu nametnuta studentima kroz obveznu literaturu (jer na taj nacin uvjetuje prolaz jedino ako se slazes sa napisanim u knjizi tj. sa njegovim subjektivnim razmisljanjima)

mozda jedino da promjeni naziv knjige u "Ogledi o hrv. drustvu iz perspektive Zorana Malenice" i ponudi je ko neku dodatnu literaturu :)

pa i nije bas, ja se gotovo nista nisam s njime slagao i to sam mu i otvoreno rekao, i na kraju dobio 4. Stvar je vise u tome sta se ja moram tu mucit citat njegove nebuloze i trosit svoje zivce na svaku drugu recenicu koju procitam...

pravednik, imaš nik ka netko ko ostavlja oglase po javnin zahodima da će tog i tog dana u tu i tu uru silovat onoga ko se bude tu i tu naša...

Vrh

PostPostano: 26 lip 2009 21:23 
Forumaš

nekistudent je napisao/la:
pa i nije bas, ja se gotovo nista nisam s njime slagao i to sam mu i otvoreno rekao, i na kraju dobio 4. Stvar je vise u tome sta se ja moram tu mucit citat njegove nebuloze i trosit svoje zivce na svaku drugu recenicu koju procitam...

moze bit......al kako ces npr. na pismenome kad te pita temeljne probleme hrv. drustva napisat svoje misljenje kad u knjizi po kojoj moras ucit pise -- za temeljne prob. hrv. drustva kriva je vladajuca stranka ---i ne mozes napisat nista drugo iako se mozda s tim ne slazes..... i jos na seminaru dobijemo napomenu da ne pisemo svoje eseje i razmisljanja nego cinjenice iz literature

-inace, nije sad problem na koju stranu prof. naginje - jedino sta se trazi je objektivnost i profesionalnost ! -isto bi mi smetalo i da je obratna situacija :?

Vrh

PostPostano: 03 srp 2009 21:27 
Forumaš

profesor potpuno korektan , objektivan i ne gnjavi puno od mene 4

Vrh

PostPostano: 22 pro 2009 00:09 
Aktivan

Za profesora definitivno 5 :thumbsup

Vrh

PostPostano: 13 sij 2010 16:42 
Početnik

korektan,pošten,transparentan,jednakih kriterija za sve
prema studentima ima jedan ljudski i uvažavajući odnos
profesionalan i stručan
moje iskustvo na ispitu potvrđuje sve navedeno
zato-živio profesor Malenica i da je više takvih bilo bi čitavom društvu bolje i perspektivnije!!

Vrh

PostPostano: 23 tra 2010 11:07 
Forumaš

amarilis je napisao/la:
korektan,pošten,transparentan,jednakih kriterija za sve
prema studentima ima jedan ljudski i uvažavajući odnos
profesionalan i stručan
moje iskustvo na ispitu potvrđuje sve navedeno
zato-živio profesor Malenica i da je više takvih bilo bi čitavom društvu bolje i perspektivnije!!

:thumbsup

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010 22:04 
-Moderator-

odličan predavač, super mi je njegov odnos prema studentima, pristupačan, pošten na ispitu

Vrh

PostPostano: 24 stu 2010 19:18 
Forumaš

Ka profesor je prva liga. Pristupačan, objektivan .. al brale to šta traži za položit ispit je prebolesno.. :roll:

Vrh

PostPostano: 26 sij 2011 03:35 
Aktivan

Imam ukupno 10 dana da naucim cjelu sociologiju,, nadam se da cu uspit! :) inace Malenica skroz odlican profesor nadan se da ce bit fer i korektan meni na ispitu,, samo me zanima kakvi su njegovi ispiti? cuo sam negdi da su samo usmeni, od nekih da su pismeni i usmeni? moze li mi neko dat siguran odgovor ?? :please:

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2011 17:12 
Aktivan

pravnik007 je napisao/la:
Imam ukupno 10 dana da naucim cjelu sociologiju,, nadam se da cu uspit! :) inace Malenica skroz odlican profesor nadan se da ce bit fer i korektan meni na ispitu,, samo me zanima kakvi su njegovi ispiti? cuo sam negdi da su samo usmeni, od nekih da su pismeni i usmeni? moze li mi neko dat siguran odgovor ?? :please:

I ? jesi proša??!!

Vrh

PostPostano: 15 stu 2011 00:42 
Početnik

Definitivno jedan od boljih profesora na faksu. Stručan, zanimljiv, jednostavno je univerzalan čovjek. Sa svojim znanjem i pristupom može biti primjer mnogim profesorima ali i drugim funkcionerima i glavešinama u ovoj korumpiranoj državi. Čovjek ima svoje stavove o cijelom hrvatskom sustavu i njegovim političkim i tajkunskim elitama i svaka mu čast na tome.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012 03:49 

102030 je napisao/la:
Definitivno jedan od boljih profesora na faksu. Stručan, zanimljiv, jednostavno je univerzalan čovjek. Sa svojim znanjem i pristupom može biti primjer mnogim profesorima ali i drugim funkcionerima i glavešinama u ovoj korumpiranoj državi. Čovjek ima svoje stavove o cijelom hrvatskom sustavu i njegovim političkim i tajkunskim elitama i svaka mu čast na tome.

Potpis,vrhunski profesor i čovjek :thumbsup

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012 17:50 
Aktivan

sretnica je napisao/la:
pravnik007 je napisao/la:

I ? jesi proša??!!

Jesam hahhaha ... davno

Vrh

PostPostano: 03 vel 2012 17:45 
Početnik

pila naopako

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012 01:57 
Početnik

literatura koju je dao je skroz bzvz, tip jos nije doktorira...
cim je umro bivsi prof koji je predavao sociologiju, malenica je uvalia svoju knjigu koja bi se zaista trebala zvati ogledi o hrvatskome drustvu iz perspektive zorana malenice..
krajnje je smijesno nacin na koji provodi svoje ispite, al meni u prilog, vise ce ih otpasti, smatram da je to zbog eliminacije..
a sta se tice njegovih predavanja krajnje su dosadna, kao i on..
jedino zanimljivo mi je da malenica od dana kad je dosao na pravni fakultet pa do danas /hmmm sigurno tridesetak godina/ nije promijenio rukopis...hmm covjek od karaktera :)

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012 13:45 
김정일

lily92 je napisao/la:
cim je umro bivsi prof koji je predavao sociologiju, malenica je uvalia svoju knjigu koja bi se zaista trebala zvati ogledi o hrvatskome drustvu iz perspektive zorana malenice..
krajnje je smijesno nacin na koji provodi svoje ispite, al meni u prilog, vise ce ih otpasti, smatram da je to zbog eliminacije..
jedino zanimljivo mi je da malenica od dana kad je dosao na pravni fakultet pa do danas /hmmm sigurno tridesetak godina/ nije promijenio rukopis...hmm covjek od karaktera :)

No,no... On je viši predavač. :mrgreen:

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... 8OqocG-u4w

To što on po statutu fakulteta ne bi smio držati svoju katedru je sasvim drugo pitanje :facep:

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012 14:33 
Početnik

Inso je napisao/la:
lily92 je napisao/la:

No,no... On je viši predavač. :mrgreen:

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... 8OqocG-u4w

To što on po statutu fakulteta ne bi smio držati svoju katedru je sasvim drugo pitanje :facep:

ma..kako god, uopce me ne zanima sta on smije, a sta nesmije, jednostavno jedva cekam da prva godina zavrsi i da nas vecina otpadne, a nadalje sta se tice mojih kriterija - dobar predavac /los predavac,.. dosadan je i top si je umislio da je bog i batina jer je napisao knjigu..ispitu su mu katastrofa, no eto...

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2012 15:40 
-Admin-

Kao i svaka knjiga otprilike iz sociologije. Grana znanosti u kojoj nema 2+2 uglavnom. Zato i piše ime autora, jer se uglavnom knjiga i svodi na njegovu perspektivu o nekoj temi, potkrijepljenu znanstvenim istraživanjima.

Osim toga, knjiga uopće nije loše napisana, a ispit se provodi na uobičajen način. Naučiš, odgovaraš na pitanja i eventualno daš svoj osobni sud o nekoj temi...
Ne vidim ništa specifično i katastrofalno u tome...
Ono s čim se nisam slagala u knjizi sam mu i rekla i obrazložila, on je sve saslušao i ne mislim da mi je to na ikoji način utjecalo na ocjenu.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2012 17:52 
Početnik

Kolega/ice lily92, ovakvi komenetari su krajnje suludi i blesavi, krajnje neobjektivni i neargumentirani. A što se tče kvaliteta prof. Malenice i njegove knjige, toplo vam preporučujem da napravite usporedbu sa tzv. profesorima i tzv. knjigama iz dva "sjajna predmeta" terora prava i države i ustavnog prava, pa da onda napišete svoje mišljenje koji vam je predmet i profesor bolji i čija vam je knjiga dobra, a čija loša. Ako opet budete imali loše mišljenje prof. Malenici i njegovoj izvrsnoj i kritički napisanoj knjizi, oprostite mi na tome, ali smatrat ću vas opasnom i nerazumnom osobom.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2012 20:50 
김정일

Ernesto Guevara je napisao/la:
Kolega/ice lily92, ovakvi komenetari su krajnje suludi i blesavi, krajnje neobjektivni i neargumentirani. A što se tče kvaliteta prof. Malenice i njegove knjige, toplo vam preporučujem da napravite usporedbu sa tzv. profesorima i tzv. knjigama iz dva "sjajna predmeta" terora prava i države i ustavnog prava, pa da onda napišete svoje mišljenje koji vam je predmet i profesor bolji i čija vam je knjiga dobra, a čija loša. Ako opet budete imali loše mišljenje prof. Malenici i njegovoj izvrsnoj i kritički napisanoj knjizi, oprostite mi na tome, ali smatrat ću vas opasnom i nerazumnom osobom.

Knjiga iz Teorije države i prava (od Nikole Viskovića) je jedna od najbolje napisanih pravnih knjiga koje sam pročitao.
Preporučena je literatura na svim fakultetima u državi i regiji.
Knjiga iz Ustavnog prava je stepenicu ispod Upravne znanosti, za koju smo ionako svi zaključili da je Pusić pisao na LSD-u.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2012 23:52 
Početnik

Bez komentara!

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2012 18:21 
Početnik

Dragi Inso i dragi Dominikanče( sumnjam da nisi desničar i to ekstremni, a to da nisi vjernik, u to vjerujem, pa ni ljevičari ni desničari ne mogu biti vjernici kad mrze jedni druge, a u vjeri nema mržnje. Iako u Hrvatskoj nema pravih vjernika koji se drže Biblije i njenih riječi, stoga se u potpunosti slažem sa prof. Malenicom, jer njemu je cilj uvijek bio i bit će raskrinkavanje lažnih Hrvatina ili točnije svih onih prevaranata koji sa rukom na srcu pljačkaju ovu glupastu tvorevinu Hrvatsku. A za tog Viskovića, mislim da on ne može biti nekome uzor u moralu ili ljudskim vrijednostima, nego samo po tome što je izuzetno pametna i načitana osoba i što govori mnogo jezika. Iako, da budem iskren, netko tko javno podržava gay paradu i pri tome još ponižava sve one koji to ne iz nekog razloga ne rade, ne može biti uzor ni u čemu. A da se još dotaknem tog Ežena Pusića, pa javna je tajna da je taj stari rahmetlija bio ustaški pukovnik, tzv. veliki Hrvatina ili kako veliki Jergović kaže "ILEGALAC". Loše je samo što takvi ilegalci danas predstavljaju tzv. hrvatske moralne vertikale. A što se tiče toga da je Viskovićeva knjiga najbolje pisana knjiga, to ne može biti točno jer je, kao i Bačićeva iz Ustavnog prava puna pogrešaka, što pojmovnih, a što gramatičkih, a najbolje knjige su one prof. Malenice, zatim iz Financijskog prava, Kaznenog prava, možda Građanskog prava te Obiteljskog prava. A za najbolje knjige vrijedi izdvojiti svaku kunu.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2012 18:51 
김정일

Ernesto Guevara je napisao/la:
prof. Malenice, zatim iz Financijskog prava, Kaznenog prava, možda Građanskog prava te Obiteljskog prava. A za najbolje knjige vrijedi izdvojiti svaku kunu.

Malenica nije profesor.
Osim ako nije naglo doktorirao.
Da, slažem se da je Vedriš - Klarić odlična knjiga.
Knjiga iz obiteljskog prava (više autora) mi je u maglovitom sjećanju.

Međutim, postoje druga mjesta na forumu na kojima se može raspravljati o ovome.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 44 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: