Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 04 lip 2026 15:53.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 733 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 18 lip 2014 20:23 
Početnik

Zadnja dva roka su bila 4 pitanja po 3 boda = 12 bodova, 6 za prolaz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lip 2014 22:00 
Početnik

Hvala! :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2014 21:13 
Aktivan

prijave za 2.dio roka su do 26.u ponoc...dali ce on do tada rijesit ovaj rok od 24.?! jos je i praznik srijeda...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2014 22:15 
Početnik

Prijavi, pa ako prođeš, odjavi.
Ili reci da si putnik pa će ti isti dan ispraviti...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 lip 2014 06:56 
Aktivan

ali ne mogu prijavit dok mi stoji prijava za 24. :/

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 lip 2014 09:53 
Početnik

tink26:) je napisao/la:
ali ne mogu prijavit dok mi stoji prijava za 24. :/

ma zamolit cemo u referadi da nam to srede u slucaju da padnemo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2014 12:30 
Aktivan

Pitanja sa pismenog ispita od danas 24.6. kod profesora Ivkošića:

1. Usporedba ugovora o financijskom leasingu i ugovora o kreditu
2. Kada će naši trgovački sudovi primijeniti Bečku konvenciju (pretpostavke i primjer)
3. Obveze nalogodavatelja kod ugovora o nalogu
4. Potvrđeni (konfirmirani) akreditiv

Ovo su sva pitanja i to točno onako kako su postavljena.
Ispit ima ukupno 12 bodova, znači svako pitanje po 3 boda, 6 je za prolaz.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lip 2014 10:38 
Početnik

Usmeni od prošlog četvrtka:

autonomni i heteronomni izvori prava
Def ugovora o građenju i kad će to biti trg ugovor. Ako dođe do spora po čemu će sud odlučivati
subjektivna i objektivna teorija u hijerarhiji izvora prava - članak Barbića
Posebne uzance u hrv pravu (nabrojati ih) - članak Barbića
Mjenica (na njoj ruši ako ju ne znate)

Usmeni od jučer:

Komisijski ugovor
Razlika vlastite i trasirane mjenice
ako su 3 potpisa na vlastitoj mjenici, čija su

evo i članak Barbića. Taj članak je pitao dečka kojeg je vratio jer nije znao prošli put taj članak, tako da ako ga ne znate, vjerojatno će vas vratiti, a ne rušiti...
Sretno!

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lip 2014 13:05 
Aktivan

otkad ispituje taj clanak? odakle sad taj clanak i moze li netko ko ima provjerenu informaciju napisati koja je literatura za prof ivkosica? molim vas...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lip 2014 16:35 
Aktivan

becka konvencija i koji sudovi su stvarno, a koji mjesno nadlezni prema njoj?
Kada će naši trgovački sudovi primijeniti Bečku konvenciju (pretpostavke i primjer)

Zna li tko odgovore na ova pitanja?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lip 2014 10:25 
Aktivan

je li zna netko je li moguće odgovarati isti dan kad je i pismeni?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lip 2014 10:30 
Aktivan

moguce je,samo mu napomenes nakon pismenog..a i on pita dal je netko putnik itd.. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 srp 2014 00:51 
Aktivan

Je li uvijek usmeni nakon pismenog? Ako padnemo usmeno je li nas opet vraca na pismeni ili..? Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 srp 2014 09:43 
Početnik

smile je napisao/la:
Je li uvijek usmeni nakon pismenog? Ako padnemo usmeno je li nas opet vraca na pismeni ili..? Hvala!

Usmeni je za putnike isti dan, za ostale kroz par dana.....tako je bilo 17.06.....s tim da je napomenuo da ako netko nije putnik,a želi odgovarati odmah iza pismenog, može doći

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 srp 2014 18:16 
Početnik

Moze li mi netko pomoc u vezi obebvih pitanja:
Moraju li sudovi znat trgovacke obicaje?
Ugovor o građenju kada ce bit trgovacki ugovor? I ako dođe do spora o cemu ce sudodlucivati?
becka konvencija stvarno i mjesno nadlezni sudovi?
Trgovacka kupoprodaja?
Nesto od ovog ,unaprijed se zahvaljujem..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 srp 2014 20:41 
Početnik

Tomias11 je napisao/la:
Moze li mi netko pomoc u vezi obebvih pitanja:
Moraju li sudovi znat trgovacke obicaje?
Ugovor o građenju kada ce bit trgovacki ugovor? I ako dođe do spora o cemu ce sudodlucivati?
becka konvencija stvarno i mjesno nadlezni sudovi?
Trgovacka kupoprodaja?
Nesto od ovog ,unaprijed se zahvaljujem..

1. ne moraju, sve o tome.ti pise u barbicevom clanku koji je postao kolega gore..primjenjuju se osnovna pravila dokazivanja, svjedoci, vjestaci itd.
2. isto kao i kod trg.kupoprodaje, povezi pitanje sa definicijom trgovackih ugovora - dakle kada ug o građenju sklapaju trgovci između sebe (u poslovima koji cine predmet poslovanja barem jednog od njih... - dakle prakticki uvijek ce bit trgovacki) s tim da kod trg kupoprodaje mozes reci osim ovog da je u tim ugovorima samo predmet bitan sastojak ug, cijena je odrediva, odnosno sve ono ostalo oko cijene sto pise
ovo o cemu ce sud odlučivati ne razumijem, sumnjam da je pitanje tako postavljeno na ispitu, vjerojatno je krivo prenijeto
3. sve zanima ta stvarna i mjesna nadležnost a to pitanje se pojavilo samo jednom i nikad vise. jedna od osnovnih karakteristika becke je njena dispozitivnost, prema tome strane mogu birati pravo koje drzave ce ce primjeniti u slucaju spora, ako se ne odluce za arbitrazu. neki su pretrazivali cijelu becku pa nisu nista nasli tako da za konkretan odgovor najbolje pitaj profesora, ali ako nema arbitraze stvarno nadlezan, barem u hrvatskoj je trgovacki sud.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2014 15:04 
Aktivan

danas pitanja:
1.hijerarhijski poredaj autonomne izvore hrvatskog trgovackog prava.Oup?Tko ih donosi i kako se tumace?
2.Ugovor o factoringu i njegov sadrzaj
3.Obveze komisionara,komisiona prodaja
4.Subjektivni prigovori kod mjenice,sto si opcenito i primjer

druga grupa,prvo i zadnje pitanje isto +
1.razlika financijskog i operativnog leasinga i jos nesto neka me netko nadopuni...
Putnici molim vas pitanja sa usmenog!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 srp 2014 18:15 
Početnik

2.Grupa
Autonomni izvori. Međunarodne klauzule i termini. Tko ih donosi i kako se tumače?
Razlike operativnog i financijskog leasinga?
Subjektivni i objektivni prigovori kod mjenice?
Alotman, obveze ugostitelji i objasniti rezervcijsku pristojbu?

Putnika je prošlo troje. Na usmenom su pitanja bila cesija -čiji se potpisi i imena mogu naći na licu mjenice? Zatim što možete učiniti s mjenicom koja dospjeva (na neki datum) Ugovor o factoringu, objasniti i tko su stranke? Nabrojati neimenovane ugovore? Kad je donesen zakon o leasingu? Mislim da je pismeni jako važan. Mi smo ga vrlo dobro napisali i mislim da smo na osnovu toga dobili dobre ocjene. (jer na usmenom nisam baš briljirala) Profesor je više nego ugodan, atmosfera opuštena, pomaže i ne insistira kad se zbunite i kažete nešto krivo.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 srp 2014 10:37 
Aktivan

materijale za kolokvije ili slajdove, šta je bolje za pripremu ispita tj ima li nekih vecih razlika

tnx

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 srp 2014 15:09 
Aktivan

Potpun odgovor na pitanje iznosi 3 boda. Za pristup usmenom dijelu ispita potrebno je dobiti najmanje 6 bodova.

1. Grupa 08.07.2014:

1) Hijerarhijski poredajte autonomne izvore hrvatskog trgovačkog prava! Što su opći uvjeti ugovora/poslovanja, tko ih stvara i kako se tumače?
2) Definirajte ugovor o factoringu i odredite njegov sadržaj!
3) Koje su obveze komisionara iz ugovora o komisiji? Objasnite pojam prodajne komisije (komisiona)!
4) Što su subjektivni mjenični prigovori koji se mogu staviti u ovršnom i parničnom postupku? Pojasnite i navedite primjere!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 srp 2014 11:36 
Aktivan

Robert Allen je napisao/la:
materijale za kolokvije ili slajdove, šta je bolje za pripremu ispita tj ima li nekih vecih razlika

tnx

U slajdovima ima strašno puno nebitnih stvari ali ima i nekih podjela i sl. šta je dobro pogledat da ne moraš sam improvizirat na ispitu. Npr. izvori trg. prava.

Treba ti i dio materijala za kolokvije jer neki ugovori nisu uređeni zakonom pa ih nemaš odakle drugo učit. Npr. factoring.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 kol 2014 08:11 
Početnik

iz koje literature ste učili mjenicu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 kol 2014 11:19 
Početnik

torca je napisao/la:
iz koje literature ste učili mjenicu?

vedriš klarić. nema puno, a sve ti je tu sta triba

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 kol 2014 20:21 
Početnik

Je li dosta spremati ispit po materijalima za 1. i 2. kolokvij, vedris klaric dio o mjenici i vr. papirima i bankovni ugovori iz masnoga? molim vas ako jos na nesto treba obratit pozornost, da nas upozorite

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 kol 2014 10:35 
Početnik

evo mala pomoć onima koji spremaju ovaj ispit.. dakle po meni se trgovačko sastoji od šesnaestak ugovora i mjenice, drugo je relativno lagano (bečka, ček i vp), a ostatak smo svi učili (ili trebali naučiti) iz građanskog

ove ugovore naučiti:
kupoprodaju (+sve posebne vrste)
građenje
licenciju
factoring
forfait
franchizing
komisija
trg zastupanje
posredovanje
špedicija
distribucija
alotman
sef
kredit
akreditiv
lombard
bankarsku garanciju
(ponekad zna biti još i nalog)

za ove znam da su bitni, na usmenom i pismenom. ja sam išao u rizik da nisam ni pogledao npr uskladištenje, ug o djelu, turističke, ispitivanje roba itd., i na kraju sam i previše išao učit ali to je otprilike to..

kod ugovora je najbitnije da se orijentirate na definiciju (što je prema profesoru dovoljno za sve bankovne, ali ja sam navedene gore naučio cijele), i osim definicije obveze jedne i druge strane i neke posebnosti (npr delkredere komisija, ali već ćete sami skužit te stvari), formalnost-neformalnost (kod bankovnih su formalni - kredit akreditiv lombard tekući račun i bankovna garancija, kod ostalih provjerite, ali građenje, licencija, trg zastupanje, još ih ima 2-3 ali ne znam ovako napamet.. pogledajte još i odnose nekih ugovora koji će vam biti slični

kod vrijednosnih papira, samo osnovno, definiciju i prijenos (jednak za sve vp), pročitat ćete materijale što ću vam tu ostaviti i jednom se pojavilo pitanje o promjenama (na ime i po naredbi se može promijeniti na donositelja na trošak imatelja blabla..) - to pogledajte, ali mislim da se stvarno rijetko na pismenom pojavi pitanje iz vp

kod čeka, definiciju, bitne sastojke i razlike ček mjenica, ostalo pročitajte

kod mjenice pogledajte forum što se pojavljuje, po meni je bitno, nekronološkim redom: regres, protest, zastarni rokovi, bitni sastojci-sve je bitno, eskont, akcesornost, trasirana mj, nebitni sastojci, presumpcije, blanko, domicilirana, aval i žiro.. mjenica je jako važna i skoro uvijek bude i na usmenom i pismenom

opći dio obveznog, od tamo su bitni adhezijski, tipski ug, oup, cesija, kamate, kapara, asignacija, klauzula rebus, materijalni i pravni nedostatci, ali to imate u kupoprodaji..

brnabićeve materijale kraju kada sve budete ponavljali prođite jednom u pola dana, dosta se brzo prolaze kad već sve znate i za sve stvari koje vam ne budu jasne ili hoćete nadopunit ono što imate stisnite crtl+f i upišite dio koji vas zanima, npr o sklapanju ugovora u bečkoj ili općim uvjetima ugovora..

eto nadam se da vam je sada sve oko ispita jasnije.. najveći problem je početi učiti zbog zbrke sa literaturom ali mislim da je sada dosta jasnije

ivkošić puno više voli cure nego nas dečke i do dolazi do izražaja kod ocjenjivanja na usmenom, ali nebitno jer je profesor predobar.. jedino je dosta strog sa ocjenjivanjem pismenog, po meni ocjenjuje više po nekom dojmu nego onome što ste stvarno napisali tako da obavezno, ako slučajno padnete, idite na uvid i probajte ga zamolit da vas ipak pita ili oslobodi pismenog idući put ako ste negdje na granici

i na kraju, ako ste od onih koji prepisju ili niste baš naučili - na pismenom se može stvarno dosta prepisat:) što je šteta jer je ispit stvarno zanimljiv i nakon hrpetine gluposti koje moramo naučit a nikada nam neće trebat, ovaj ispit je stvarno bitan a neki će ga prepisat i tako položit..

treba oko 3 tjedna ako ćete učiti sve, bez izostavljanja gradiva, od nule..

u prilogu su 1)ugovori, i sve koje sam mogao sam učio iz tog dokumenta, 2)u fajlu "vrijednosni papiri" su vp, mjenica (rastovčan) i ček - tu je i više nego što treba, 3)goldštajn i bečka - s tim da sam bečku čitao paralelno iz brnabićevih materijala, ali tamo nema puno

to je sve, sretno svima!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 kol 2014 23:00 
Aktivan

Na roku 26.08. nije bilo pismenog jer nas je bilo 10-ak, pa nas je pitao usmeno. Mislim da nas je prošlo 8. Ulazilo nas je po troje.
U mojom grupi je pitao:
1. Što je vlastita trasirana mjenica. Što je Klauzula pokrića, valutna klauzula? Kakvi su to sastojci mjenice?-Nebitni Koje još nebitne sastojke mjenice poznajete-ovdje samo nabrojiti Što se presumira kod trasirane mjenice?
2. Što je to prodajna komisija?
3. Ugovor o uskladištenju? Koje su obveze skladištara?
4. Nabrojite neimenovane ugovore- Franshiza. Neimenovani bankarski ugovori su: Ugovor o diskontu mjenice, fortfaitu i factoringu. No ugovor o factoringu će od 01.10. postati imenovan jer izlazi Zakon- ne znam kako se zove
5. Koji su tipični ugovori koji se pojavljuju samo u Trgovačkom pravu? Ugovor o uskladištenju, joint venture, komisija, ugovor o trgovinskom zastupanju, ugovor o licenciji, ugovor o špediciji, lombard, ugovor o sefu itd.
6. Nabrojite izvore trgovačkog prava
7. Koje posebne uzance u HR poznajete?

Profesor pita jednu osobu ako ona sve odgovori, drugu osobu pita novo pitanje, no ako prva osoba ne odgovori ili ne odgovori potpuno, onda drugu osobu pita da dopuni.
Sjetim li se još kojeg pitanja dodatno napišem.

NAPOMENA: Ugovor o factoringu će od 01.10. postati imenovan jer izlazi Zakon-ne znam kako se zove

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ruj 2014 16:07 
Aktivan

Jel prof ivkosic odg na mail?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2014 17:13 
Početnik

osta mi je samo ovaj predmet i ne znan jesam li se ikad iznervira oko ijednog dosad kao oko trgovačkog. prije svega, mislim da je sramota da ne postoji normalna literatura nego snađi se, druže. ne razumin šta je bitno, a šta nije, al zamolio bih nekoga od kolega samo da mi objasni kriterije na pismenom, jer još nisam izlazio, koliko opširno se piše, koliko uopće traje ispit? previše informacija, divim se svima šta su prošli

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ruj 2014 17:14 
Početnik

Da li me netko može reći koji je točan odgovor na pitanje koja je razlika između građankopravnog i mjeničnopravnog jamstva? Čitam i čitam, ali nikako da pohvatim koja je bit te razlike! Zahvaljujem unaprijed!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ruj 2014 20:04 
Početnik

pa valjda je aval mjenicnopravno, a građanskopravno obično jamstvo sto smo ucili iz g2. ja sam nesto malo prokopala i valjda je glavna razlika da je aval izjava a kod građanskopravnog mora biti formalno.

inače, sutra izlazim na ispit i ne znam neke odgovore tj. nisam sigurna. sumnjam da ce netko u ovo kratko vremena odgovorit, al idem pokusat.
1. kad ce nasi sudovi primijenit becku konv.
jel to odg iz becke same, kad su obje drzave sjedista ugovornice odnosno kad je ta na koju upućuju odredbe međunarodnog prava
2. mjesna nadleznost becke?
jel to mozda sjediste trg. subjekata?
3. kako tocno ide hijerarhija izvora, na razlicitim mjestima je razlicito a i mijenjala se od kad je izasla becka. jel mjerodavan redoslijed iz slajdova nakon izlaska becke?
4. klauzule i termini. tko donosi i tumaci
tumaci ih međ. trg. komora u parizu, ali tko ih donosi? ona isto? ili ipak sami subjekti pošto je to autonomni izvor prava.
5. o.u.p. donose trg društva i asocijacije, ali tko ih tumaci? jesu to ona tijela nadlezna za njihovu kontrolu iz slajdova?
6. i manje bitno jer je "tek" za usmeni, ali ne znam sto bi trebalo odg. na ono pitanje "što s mjenicom koja dospijeva na određen datum". što što, kako što? :)

p.s. ako netko sutra zeli nac se tipa u 9 (sat prije ispita) nek se javi ovde, rado bi da ponovimo ova ponavljajuća pitanja, pogotovo neka od njih oko kojih nikako ne mogu nac siguran odgovor.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ruj 2014 21:46 
Aktivan

Aval je izjava kojom se jamci da ce druga osoba izvrsiti obvezu. Kod avala avalist odgovara kao duznik
Jamstvo je ugovor kojim se jamci da ce jamac izvrsiti dospjelu obvezu ako ju duznik ne izvrsi. Jamac moze odgovarat i samo za dio obveze.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 ruj 2014 23:54 
Početnik

Evo, kako sam sad uspio shvatit, radi se o tome da kod avala, avalist ima pravo regresa prema honoratu (osobi za koju je dao jamstvo) kao i prema dužnicima koji su honoratu po mjenici odgovorni, znači indosantima. Kod jamstva građankopravnog jamac se može naplatiti samo od osobe za koju je dao jamstvo.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ruj 2014 10:51 
Početnik

danas je bio tko?da vidim za drustva.HVALA

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ruj 2014 12:56 
Početnik

Danas je bio pismeni. Usmeni za putnike je bio danas u 12:30, ostali sutra u 8:30.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ruj 2014 13:01 
Početnik

Pitanja u mojoj grupi otprilike: razlike izmedu trgovackih i gradanskih ugovora, usporedi komisiju i trgovacko zastupanje i obveze zastupnika i komisionara, financijski leasing, regres mjenice.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ruj 2014 13:49 
Početnik

Hvala ti puno na odg :grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ruj 2014 13:54 
Početnik

i možeš mi samo reci,tko je danas ispitivao?hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ruj 2014 15:01 
Početnik

Ivkosic, on ispituje cijeli semestar vec. Mene pitao aval i razliku prema gradanskopravnom jamstvu, obicaje kao izvor prava i uz to objektivnu i subjektivnu teoriju primjene obicaja i za kraj da mu nabroj par inominatnih ugovora i onda mu malo pricao o fransizi. Sve skupa nekih pet minuta odgovaranja, profesor jako ugodan, pomaze potpitanjima i navodi te prema odgovoru.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 ruj 2014 23:20 
Početnik

Hvala puno!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2014 13:08 
Aktivan

evo da malo pomognem,

spremala sam ovaj ispit uz materijale od kolege condita (stavio ih je na web koju stranicu prije) i po svojim materijalima, skratila sam ugovore s najvaznijim podacima, i skupila sam sva pitanja s foruma unazad zadnjih 6mj otkad prof ivkosic ispituje i dala kratke odgovore, pretpostavljam da su svi tocni. Vidjet cete da sam neka pitanja preskakala odgovarat, to su pitanja iz ugovora, odgovori su u ova dva file-a dakle nema posebno i u trg.pitanja. Prema ovim skriptama ucila sam ravno 12 dana, prosla iz prve i dobila 3 dakle samo hrabro nije tesko i interesantno je :)
p.s. mjenicu i ček vam je najpametnije i najlakse učiti iz klarića ima jako malo!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 733 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: