Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 10 lip 2026 10:56.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 811 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 19 lis 2010 15:20 
Forumaš

možeš upisat osnove europskog, ne mora ti bit svaki semestar trideset bodova, samo mora ukupni zbroj bit 60 ili manje, znači možeš npr imat 34 prvi, 26 drugi semestar i sl.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2010 16:10 
Početnik

[quote="sunce"]možeš upisat osnove europskog, ne mora ti bit svaki semestar trideset bodova, samo mora ukupni zbroj bit 60 ili manje, znači možeš npr imat 34 prvi, 26 drugi semestar i sl.[/quo
hvala puno, nadam se da je tako :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2010 18:15 
Aktivan

tina1 je napisao/la:
AUDREY je napisao/la:
pamela,hvala !!jase,ako imaš 36 bodova,upisuješ parcijalno,tj pola...a školarina ti je u tom slučaju 3 i po...

ma o cemu ti pricas ???o boze ... :roll:

hvala vam na odgovoru, a sad mi je ista zbunjoza kao što je i bila :beeelj:
a naše drage tete u referadi nisam uspila dobit...
molim vas ako netko zna provjerenu 100% sigurnu informaciju da mi javi, jer nisam iz Splita

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2010 18:27 
Aktivan

o čemu pričan??oprosti,al ako ima 36 bodova ne može upisat višu god...za višu god tribaju minimalno 42 boda...bar je tako po novome,...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2010 18:28 
Forumaš

ljudi molim vas pomagajte!!!
je li moguća misija da ja u prvom semestru imam s dva predmeta koja su sa prve 46 ECTS, jer njih moram upisat u prvi semestar ako su uvjet da polažem ispite s druge godine; a u drugom semestru 14 ECTS.
TAKO MI ISPADA S OBZIROM NA PREDMETE KOJE SAM BIRALA IZ DRUGE.

Mollim vas ako netko zna ili je u sličnoj situaciji da napiše????

:please:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2010 21:26 
Aktivan

jase je napisao/la:
tina1 je napisao/la:
AUDREY je napisao/la:
pamela,hvala !!jase,ako imaš 36 bodova,upisuješ parcijalno,tj pola...a školarina ti je u tom slučaju 3 i po...

ma o cemu ti pricas ???o boze ... :roll:

hvala vam na odgovoru, a sad mi je ista zbunjoza kao što je i bila :beeelj:
a naše drage tete u referadi nisam uspila dobit...
molim vas ako netko zna provjerenu 100% sigurnu informaciju da mi javi, jer nisam iz Splita

100% ponavljaš prvu godinu jer ti je najmanje za kao neku parcijalu-koje uopće više ni nema po novom sustavu bodovanja-potrebno min 42 ects boda što ti nemaš. . vodiš se kao poavljač prve godine ali možeš upisat i neke predmete s druge!! :chriz:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2010 21:33 
Početnik

prija pita,ja pitam vas-koliko plaćaju ponavljači?dokada su upisi?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2010 22:43 
Forumaš

mig je napisao/la:
ljudi molim vas pomagajte!!!
je li moguća misija da ja u prvom semestru imam s dva predmeta koja su sa prve 46 ECTS, jer njih moram upisat u prvi semestar ako su uvjet da polažem ispite s druge godine; a u drugom semestru 14 ECTS.
TAKO MI ISPADA S OBZIROM NA PREDMETE KOJE SAM BIRALA IZ DRUGE.

Mollim vas ako netko zna ili je u sličnoj situaciji da napiše????

:please:

može, baš mi je kolegica danas predala takvu kombinaciju, samo 2/3 god

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 lis 2010 22:45 
Forumaš

Melina je napisao/la:
prija pita,ja pitam vas-koliko plaćaju ponavljači?dokada su upisi?

mislim 3 ipo + 350, nisam 100% sigurna, razne su varijante ponavljača.

ma sve do kraja jedanaestog, možda će vam brojit šta niste došli ranije, al ne mogu vas odbit upisat.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 07:48 
Sega mega kul forumaš

svi oni koji po milijunti put pitaju koliko je ponavljanje i kolike su skolarine ...imate isprid vrata od referade s live strane na bilon papiru oblozenom plastikon izvisene skolarine za svaku godinu i ponavljanja .

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 08:13 
Aktivan

maritim je napisao/la:
svi oni koji po milijunti put pitaju koliko je ponavljanje i kolike su skolarine ...imate isprid vrata od referade s live strane na bilon papiru oblozenom plastikon izvisene skolarine za svaku godinu i ponavljanja .

Imam problem. U Rijeci sam i ne vidim taj listić :( :thumbsdown
Ako bi netko bio ljubazan DOSLOVCE napisati što tamo piše.. Prepisati to jest.

Hvala.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 08:20 
Sega mega kul forumaš

sorry,nisan mislila na one koji su daleko i nisu u mogucnosti vidit...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 09:13 
Aktivan

A što ja upisujem, ako mi je istekao apsloventski? :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 14:06 
Aktivan

kako na drugoj godini u IV.semestru stoji da je ukupni broj ects bodova 26 i nema engleskog?? :sok:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 16:07 
Aktivan

i mene to zanima...u svakom semestru je po 28 bodova i nema engleskog 2 :?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 16:27 
Forumaš

jeste to vidili na pravst ili na oglasnoj ploči, ako je na pravst vjerojatno je greška, stranica je još u izradi, nadopunjuje se i svaki dan je neka druga besmislena glupost na njoj, puna je pogrešaka, osim toga mislim da bi po novog e1 treba bit u ljetnom semestru, provjerite u referadi, nisam sigurna.
Definitivno ga nisu ukinili, jer je e2 još tu, a i nije bilo nikakvog govora o tome.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 18:32 
Početnik

Ljudi imam jedno pitanje i molio bi da mi netko hitno odgovori.
Godine 2007./2008. sam upisao prvu godinu pravnog studija (ostali mi rim i teorija). Slijedeće 2008./2009. sam upisao ponavljanje prve i u njoj riješio rim. Godine 2009./2010. sam upisao drugu godinu prvi put sa 44 boda. Nažalost, ove godine nisam dao niti jedan ispit, tako da sada upisujem ponovno drugu s tim da mi je ostala teorija.
Gubim li pravo redovnog studenta?!!
Hvala!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 20:20 
Forumaš

bojim se da da, jer upisuješ četvrti put isti predmet, međutim nisam sigurna, jer službeno ponavljaš drugu godinu prvi put. Provjeri u referadi i vidi jel postoji mogućnost da zamrzneš godinu pošto nisi da nijedan ispit. Da si da teoriju, pisa bi ponavljanje druge prvi put i ne bi gubija status, a sad ti ne znam. Jedino rješenje ti je referada.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 lis 2010 21:45 
Forumaš

ivan87 je napisao/la:
Ljudi imam jedno pitanje i molio bi da mi netko hitno odgovori.
Godine 2007./2008. sam upisao prvu godinu pravnog studija (ostali mi rim i teorija). Slijedeće 2008./2009. sam upisao ponavljanje prve i u njoj riješio rim. Godine 2009./2010. sam upisao drugu godinu prvi put sa 44 boda. Nažalost, ove godine nisam dao niti jedan ispit, tako da sada upisujem ponovno drugu s tim da mi je ostala teorija.
Gubim li pravo redovnog studenta?!!
Hvala!!

ne gubis, godine se gledaju, ne predmeti. :5

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lis 2010 07:07 
Početnik

Muholovac, najlipša ti hvala! I mislio sam, ali sam se htio uvjeriti! Pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lis 2010 09:40 
Aktivan

do kad se najkasnije moze uplatit godina???malo san u financijskom skripcu i jos nisan to obavia.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 lis 2010 23:36 
Forumaš

waikiki_honolulu je napisao/la:
do kad se najkasnije moze uplatit godina???malo san u financijskom skripcu i jos nisan to obavia.

A do kraja ovog miseca. A možda ti i puste koji dan nakon ..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lis 2010 20:33 
Početnik

Sad ponavljam godinu, i vidim da je postupak upisa bodova drukčiji nego lani, nije više primjer Engleski 2 -> 2+2 boda nego je 3+3 i ima ih još di nije isti broj bodova ka kad sam upisaiva taj isti predmet prošle godine? Pomoć, šta, kako upisujem, kad ponavljam godinu, šta ne bi triba samo prepisat bodove/predmete ka šta je i bilo lani?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lis 2010 11:10 
Aktivan

ltd je napisao/la:
Sad ponavljam godinu, i vidim da je postupak upisa bodova drukčiji nego lani, nije više primjer Engleski 2 -> 2+2 boda nego je 3+3 i ima ih još di nije isti broj bodova ka kad sam upisaiva taj isti predmet prošle godine? Pomoć, šta, kako upisujem, kad ponavljam godinu, šta ne bi triba samo prepisat bodove/predmete ka šta je i bilo lani?

ja sam upisivala predmete s novim bodovima i sve je bilo uredu.... nisu mi ništa prigovorili!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lis 2010 15:22 
Početnik

Niki je napisao/la:
ltd je napisao/la:

ja sam upisivala predmete s novim bodovima i sve je bilo uredu.... nisu mi ništa prigovorili!

ponavljači upisuju po novim bodovima, samo me zanima znate li jel nam se onda i uvjet minja sa 30 na 42?? :ajme :ajme :ajme :ajme :ajme

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lis 2010 15:53 
Aktivan

ljudi iman jedno vjerojatno glupo pitanje al neka... :grin: sa prve sam prebacila na drugu dva predmeta i s druge sam upisala dva manje (jedan iz prvog i jedan iz drugog semestra) i sad..buduci da ja ne mogu polagat ispite s druge dok ne rijesim prvu je li to znaci da ja kad upisem trecu godinu (i u njoj dva s druge u kojem je jedan u prvom a jedan u drugom semestru) opet necu moc polagat ispite s trece dok ne rijesim te s druge? pitam zato sta ce mi onda na trecoj godine predmet koji cu po prvi put upisat (znaci ne prebacujem ih jer ih nisam polozila kao sad s prve na drugu) s druge bit u drugom semestru i onda ispada da cu morat cekat 6 mj. za cijelu trecu :withstupid

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lis 2010 21:34 
-Admin-

Da morat ćeš čekat da rješiš prethodnu godinu, neovisno o kojoj se godini radi i da li neke predmete prebacuješ ili upisuješ prvi put, da bi mogla rješavat predmete s više godine.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lis 2010 16:50 
Aktivan

Ponavljač sam druge godine,položio sam engleski i obiteljsko koji skupa nose 13 ects bodova.Sada po novom sistemu bodovanja na drugoj godini ova dva predmeta nose sveukupno 10 bodova.Zanima me upisujem li predmete sa treće u iznosu 13 ects bodova ili u iznosu 10 ects bodova kako je po novom sistemu???Ako neko zna neka pomogne :cerek:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lis 2010 18:06 
Forumaš

Ponavljač sam druge godine,položio sam engleski i obiteljsko koji skupa nose 13 ects bodova.Sada po novom sistemu bodovanja na drugoj godini ova dva predmeta nose sveukupno 10 bodova.Zanima me upisujem li predmete sa treće u iznosu 13 ects bodova ili u iznosu 10 ects bodova kako je po novom sistemu???Ako neko zna neka pomogne :cerek:

prvo upises po novom sistemu sve predmete koji su ti ostali s druge,,i onda koliko ti bodova ostane do 60 toliko mos s trece

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lis 2010 19:27 
Aktivan

a di je nesta engleski na drugoj godini???po službenoj stranici fakulteta druga godina nosi 56 ects bodova????wtf?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lis 2010 19:32 
Sega mega kul forumaš bez života

a di je nesta engleski na drugoj godini???po službenoj stranici fakulteta druga godina nosi 56 ects bodova????wtf?

nije nesta.... engleski nosi 4 boda :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lis 2010 19:55 
Aktivan

ja san položija prvu godinu u roku, a one iz referade mi stalno govore da još nije odlučeno hoćemo li mi trebat plaćaz 2. godinu ili ne

pa sad jel ja triban uplatit prije pa čekat da mi oni vrate novce ako tako odluče ili da čekan i ne plaćan ništa prije nego šta oni kažu jer čujen da se može uplatit najkasnije do kraja miseca pa da ne bude problema posli

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lis 2010 23:42 
Forumaš

ako uplatiš piši propalo, jer nema načina da ti vrate pare.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 lis 2010 11:10 
Aktivan

oni kojima je apsolventski istekao, prepisuju li ponovo u index predmete koji su im ostali ili ne? :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lis 2010 09:45 
Aktivan

sunce je napisao/la:

zašto odgovarate na nešto šta ne znate? toliko krivih odgovora i zbunjoza ovde jer svak piše onako kako MISLI da je.
ja san jednon uplatila oko 1500kn više nego šta je tribalo i najnormalnije su mi vratili pare. u jednoj( :mrgreen: ) sobi punoj love.
al albion,svejedno nemoj još ništa uplaćivat, neće ti bit kasno ni da za misec dana uplatiš

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lis 2010 10:29 
Forumaš

yellow je napisao/la:
sunce je napisao/la:

zašto odgovarate na nešto šta ne znate? toliko krivih odgovora i zbunjoza ovde jer svak piše onako kako MISLI da je.
ja san jednon uplatila oko 1500kn više nego šta je tribalo i najnormalnije su mi vratili pare. u jednoj( :mrgreen: ) sobi punoj love.
al albion,svejedno nemoj još ništa uplaćivat, neće ti bit kasno ni da za misec dana uplatiš

da,slazen se sa kolegicon...moraju ti vratit lovu,meni su vratili prosle godine...nisu odma i morat ces ih tlacit danima,al moraju ti vratit lovu... :D al kako kaze kolegica yellow, pricekaj, nemoj jos nista uplacivat dok ne budes siguran... :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 stu 2010 16:36 
Forumaš

ako neko zna, oće li bit problema za upisat sutra godinu? i ako neko može, neka pomogne, bila bi zahvalna :thumbsup ponavljam ponavljanje prve (uz 3 predmeta s druge), u prijevodu prošlu god nisan dala nista :wh , upisujem rimsko, teoriju, sociologiju, obiteljsko, financijsko i informatiku, s time da sam ove godine pisala 2 seminara, pa imam i tu bodove! pa ako mi neko može pomoć, šta i kako sad upisujem, s obzirom na nov način bodovanja i sta s tim seminarima? hvala! :celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 stu 2010 18:11 
Forumaš

nisam ti baš upućena u ponavljanje prve godine, pogotovo po treći put. Teoretski sad te prebacuju na status izvanrednog studenta. Uisuješ ono šta nisi polžila po novim bodovima (mislim da je sve po osam i jednosmestralno), upisuješ a dva seminara i ostatak bodova sa druge... mislim da ti neće bit sutra problema, kažeš da nisi mogla prije i malo pritrpiš gunđanje. Dobro ti je šta ti neće bit vjerojatno sutra gužve, pa će ti i one možda bit naklonjenije za pomoć popunit pravilno papire indeks...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 stu 2010 09:15 
Forumaš

tnx :mig: ma ja sam izvanredni od početka, tako da mi se tu nista ne minja :bow znači, samo da vidim jesan svatila, rim, teorija i soc po 8 nose, upiisujem ih u 1.semestar, a ove s 2.god. u 2.semestar, isto po 8 bodova? a koliko seminari nose, 8 ili 12 ko prije? s obzirom da san ja bez njih, prošle god upisala ovo s prve + obiteljsko, financijei i nf. s druge, jel to onda znači da ću sad moć 16 ili 24 boda više upisat? hvala :s

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 stu 2010 16:09 
Forumaš

I semestar Pravni Studij
Kolegiji Predavanja Vježbe ECTS
OPĆA PRAVNA POVIJEST 4 1 8
RIMSKO PRAVO 7 2 8
SEMINAR 0 0 6
SOCIOLOGIJA 6 2 8

II semestar Pravni Studij
POLITIČKA EKONOMIJA 6 2 8
TEORIJA PRAVA I DRŽAVE 7 2 8
HRVATSKA PRAVNA POVIJEST 4 2 8
SEMINAR 0 0 6

III semestar Pravni Studij
KAZNENO PRAVO 9 2 8
PRAVNA INFORMATIKA, STATISTIKA I METODOLOGIJA DRUŠTVENIH ISTRAŽIVANJA 4 2 8
USTAVNO PRAVO 8 2 8
SEMINAR 0 0 6

IV semestar Pravni Studij
OBITELJSKO PRAVO 4 2 8
GRAĐANSKO PRAVO I 9 2 8
FINANCIJSKO PRAVO I FINANCIJSKA ZNANOST 4 2 8
SEMINAR 0 0 2

Znači upisuješ po ovome šta piše na stranici fakulteta i tome šta si navela:
U 1.SEM. Rim i sociologiju po 8 bodova s prve (16)
informatiku 8 bodova s druge
U 2.SEM. teoriju s prve (8)
obiteljsko i financije s druge (16)
to je sve skupa 48 bodova
rekla si, ako sam dobro shvatila da si seminare s prve napisala, to znači tih 12 bodova ti je riješeno. Ako sam krivo shvatila onda moraš upisat njih, po 6 bodova jedan u 1. jedan u 2. semestar.
Ako si njih riješila onda možeš upisat seminare s druge godine, zimski 6 bodova, ljetni 2 boda znači skupa 8 bodova, ili neki drugi predmet sa druge godine, svi nose osam, šta ti nikako ne preporučujem s obzirom da ćeš se pošteno namučit i s prvom godinom.
Predmete s prve godine možeš izlazit odma u 12. mjesec bez obzira di ti pišu, znači možeš teoriju u 12 iako ti je napisana u 2. semestar. Kad položiš ova tri, polažeš one s druge. Nadam se da ti je donekle jasno. Nisam ti 100% sigurna da sve mora bit baš ovako, ali pretpostavljam da je to to s obzirom na ono šta sam čula od kolega proteklih misec dana i s obzirom na cila ta nova pravila oko bodova a svega.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 811 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: