Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 10 kol 2026 20:26.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1826 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 02 lis 2010 14:10 
Početnik

ja24 je napisao/la:
kako od nedavno tek učim građansko, može li mi netko pomoći ako zna odgovore na nekoliko pitanja na koje sam naletio?

može li vas nasljediti vaš pas, objasni?
stanarsko pravo?
zaštićeni najmoprimac?
čija je napuštena pokretna stvar?

hvala unaprijed

ne može te naslijediti jer nije pravni subjekt,ali možeš osnovati zakladu u korist svoga psa
napuštena pokretna stvar je ničija(stvar je napuštena onoga trenutka kada njezin vlasnik u namjeri da se odrekne vlasništva napusti posje stvari-npr.pročitaš novine i ostaviš ih na klupi)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2010 14:11 
Početnik

Pas nije pravni subjekt, ne moze te nasljediti
stanarsko pravo ti je novi zakon o najmu stanova ukinio, tj postali su zasticeni najmoprimci, imas o tom u zakonu..
napustena pokretna stvar - npr ako se radi o novinama, bitno je jel izgubljena il ostavljena, derelikcija. Ako je danasnje izdanje novina vjerojatno je izgubljena a ako su stare ostavljena.. procitaj o res nullius i res derelictae, u knjizi. Moj ti je savjet da ne ides po ptanjima tim vidit ces kad sve dobro naucis da su pitanja lagana, ipak zna pitat puno teze.. bolji je zv, knjiga i ostali zakoni, pa polako

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 lis 2010 00:37 
Aktivan

covjek1111 je napisao/la:
pomoc triba- cake za zakonsko i oporucno nasljedivanje kod njega. iman ta 2 pitanja za spremit sa svim cakama- svaka pomoc je dobrodosla, fala

a najbolje ti je pogledati malo ona pitanja i viditi sto pita, pa ako neznas odgovor na koje od pitanja pitaj tu.
a vjerovatno ce te pitati mozes li ga nasljediti,to nekako najcesce pita(spomeni mu kao mogucnost krvno srodstvo, a posvojenje,bracnu/izvanbracnu vezu nemoj jer bi znao da si u takvoj vezi).
onda zna pitati moze li macka,pas i sl. nasljediti(oporukom)-ne,ali se moze osnovati zaklada
oporuka je li valjana ako je napisana na ledima,pijesku i sl. itd. itd.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2010 20:18 
Aktivan

*Lav* je napisao/la:
jelenica81 je napisao/la:
*Lav* je napisao/la:
arwen08 je napisao/la:
je li se etažno otpisuje zadjeno sa suvlasničkim dijelom na kjem je osnovano a dolazi do njegova otpisa?

ETAŽNO VLASNIŠTVO SE NE OTPISUJE ZBOG NAČELA JEDINSTVA NEKRETNINE!!!
po'ed po'ed po'ed mislite malo ;)

ma o cemu ti pises?? to ti je rekao prof ?? procitaj si malo o tom nacelu :mrgreen:
evo..sastav zk tijela se ne mijenja ni uspostavom EV, moze se otvoriti podulozak za taj dio, no ipak se otpisuje i ZK cestica u koju je upisana nekretnina jer dolazi do promjene pr.statusa.

podulošci se otvaraju za svaki posebni dio nekretnine tj etažno vlasništvo! Kako su ti podulošci vezani za glavni uložak te samim time i zk tijela unutar svakog pojedinog, oni se ne mogu ni otpisivat iz istih jer bi se narušilo navedeno načelo!!!

ja mislim ipak da dolazi do otpisa a radi 100 sigurnosti najbolje da ga se pita 12-og na konzultacijama[/quote]

da i onda će se 30 stanova u jednoj zgradi šta znači 30 zk čestica/tijela nalazit u 30 različitih uložaka sa 30 potpuno različitih brojeva...
uzmi da u splitu ima 100 zgrada puta 30 iznosi 3000 zk uložaka samo za vlasništva posebnih dijelova nekretnine. Samim time će se u zemljišnik morat zaposlit isto toliko djelatnika da bi sve to sredili i eto kako ćemo riješit problem nezaposlenosti!!!
ma svaka čast! :s

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2010 08:35 
Forumaš

kad vam da neko pitanje i poslovice, jel pita samo to pita ili ipak opet produzi s ostalim pitanjima, jer imam jedno pitanje i poslovce za spremit??

ne bi triba puno pilat,al možda malo nastavi.. :scared

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2010 15:13 
Aktivan

Muholovac je napisao/la:
ferdinand je napisao/la:
a šta npr.da sam pala 4 puta u redovnim ispitnim rokovima, jel mogu izac na dekanski?

u jednoj akademskoj godini mozes ispit izac samo 4 puta: 3 puta normalno i 4. put pred komisiju. Kad ispit padnes 8 puta (dakle nakon 2. komisije), gubis pravo studiranja na 2 godine (ili status, nisam siguran, al prije pravo studiranja..)

Ne gubiš ništa, ja pitala u referadi, rekli su mi da se ne gubi pravo studiranja nakon osmog puta, a čula sam i za neke slučajeve da su pali osam puta i najnormalnije upisali dalje. Kod nas se masu toga ne primjenjuje šta piše u statutu.
Čak i ako je neko u devetom mjesecu pao na komisiji, može izać na dekanski rok na taj isti ispit.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 lis 2010 10:27 
Aktivan

miki-coco-tebi je napisao/la:
Muholovac je napisao/la:
*Lav* je napisao/la:
da i onda će se 30 stanova u jednoj zgradi šta znači 30 zk čestica/tijela nalazit u 30 različitih uložaka sa 30 potpuno različitih brojeva...
uzmi da u splitu ima 100 zgrada puta 30 iznosi 3000 zk uložaka samo za vlasništva posebnih dijelova nekretnine. Samim time će se u zemljišnik morat zaposlit isto toliko djelatnika da bi sve to sredili i eto kako ćemo riješit problem nezaposlenosti!!!
ma svaka čast! :s

nekretnina (zgrada) je upisana u jedan ZK ulozak, za posebne djelove nekretnine se OBAVEZNO otvaraju podulosci.. Kad neko otuđi svoj posebni dio, vrsi se ispis njegovog poduloska i upis novog vlasnika u novi podulozak za taj dio posebne nekretnine, a u ulozku se vrsi promjena imena vlasnika posebnih djelova.

Zemljisne knjige uopce nisu teske za svatit, samo morate malo logiku ukljucit

Kako mislis vrsi se ispit njegovog poduloska, valjda otpis?

da, otpiše se bivši vlasnik a upisuje novi koji je kupija posebni dio nekretnine! Ali se ne otpisuje zem. čest.! Taj poduložak je uvik na istome mistu vezan za glavni uložak od cile zgrade, nema on di ić, upravo zbog načela jedinstva nekretnine!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 lis 2010 14:09 
Forumaš

ana banana je napisao/la:
Muholovac je napisao/la:
ana banana je napisao/la:
jel poslovice bas moraju biti pravne ili se mogu i neke koje nemaju veze s pravom?

samo pravne

jesi siguran da se mogu samo pravne?? jer sad gledam ove poslovice sa nasciturusa i tu ima toliko poslovica koje nisu pravne.

a mozes provat, al koliko se ja sican, nije mu bilo po volji ni kad su neki recitirali poslovice iz kaznenog, tako da cisto sumnjam da mu mozes doc sa Alea iacta est i proc :mrgreen:

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2010 13:34 
Aktivan

zna li iko odgovor na omjere udjela kod diobe suvlasništva i otvaranje novog zk uloška?pleaseeeeeeeee

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2010 23:20 
Aktivan

blondina je napisao/la:
jel mi moze neko napisat definiciju za ius tollendi?

nema definicije,tribas samo znati da je to pravo odnosenja i kad ga posjednik ima.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2010 11:31 
Aktivan

marija194 je napisao/la:
jel zna netko točan odgovor za razliku prijelaznih i završnih odredaba Zv-a i ZOO-a, prošli put sam pala na tome :(

Pa razlika je u tome što su prijezalne i završne odredbe ZV-a znatno duže od onih u ZOO-u koje imaju samo 3 članka.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2010 12:32 
Sega mega kul forumaš bez života

Nisu duže neg ih ima više :mrgreen: .30-tak...Ne trazi točan broj nego otprilike...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2010 13:27 
Forumaš

marija194 je napisao/la:
jel zna netko točan odgovor za razliku prijelaznih i završnih odredaba Zv-a i ZOO-a, prošli put sam pala na tome :(

kad si vec na Nasciturusu, odes lipo Google - Narodne Novine. Udjes na njihovu stranicu i onda na pretrazivanje upises: Zakon o obveznim odnosima i Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Kliknes na njih kad ti ih izlista i odes na dno zakona da pronadjes zavrsne i prijelazne odredbe (one su uvik zadnje poglavlje zakona). I kad ih vidis na prvi pogled ce ti bit jasno koja je razlika. :cheers

I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air. They fly so high. They reach the sky. And like my dreams. They fade and die. Fortunes allways hiding. Oh, I've looked everywhere. I'm forever blowing bubbles. Pretty bubbles in the air.
UNITED!!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2010 07:14 
Početnik

ma to znam da ih ima više, pa znam brojati :)....nego razlika u tome što se tim odredbama izmjenilo, osim što se ukinulo društveno vlasništvo i izmjenio režim etažnog....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2010 17:20 
Početnik

sutra (srijeda) je Perkušić jedini na faxu...imam točnu informaciju..ja sam položio kod njega u 7 mjesecu i tip je zakon..samo pita definicije i to na način da ti pomaže dok odgovaraš i nije cjepidlaka za svaku riječa ako i pogriješiš...ako vas što zanima pitajte...imam skriptu baš stvorenu za Perkušića pa...ako kako mogu pomoći..nije bed..sretno sutraa svimaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2010 20:29 
Početnik

al stvarno je bio dobre volje i smijali smo se, jednog kolegu je pitao jel valjana oporuku napisana na ledima, a kad ga pitao a sta ako se izbrise oporuka, on je rekao pa zamolit cu je da se ne otusira pa se nece izbrisat tu je i profesor pao od smijeha skoro, no decko je prosao, odma nakon tog odgovora ;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2010 15:21 
Početnik

pitao je osnove, ljudi su ocekivali zemljisne knjige i sl, pa nisu znali najosnovnije i zato su pali
progledao je i kroz prste danas ljudima
a oni koji uce 3 g i nisu prosli, moze se desit ali po mojem iskustvu, kad se sve nauci temeljito 100 posto prolaz, ne mozes ne znat i ocekivat na lipe oci,
i ja sam prosla sad kad sam sve napamet nastrebetala...
tako da, ne bojte se profesora kacera, samo naucite...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2010 18:12 
Početnik

chanel je napisao/la:
zna li tko može li postojati pravni posao koji ima bitne i nuzgredne sastojke, bez prirodnih? i primjer, naravno...

moze, npr kod kupoprodaje bitni sastojci su predmet i cijena, dakle to ima, zatim prirodni je odgovornost prodavatelja za proizvod, to se moze iskljucit ako ne iskljuce stranke onda vrijedi, nema ga u ovom primjeru dakle iskljucile su ga a sto se tice nuzgrednih to je kupoprodaja pod raskidnim uvijetom to je primjer

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2010 17:26 
Aktivan

goldy je napisao/la:
Sutra odgovaran latinske, dali na papiru koji ću mu predat mora biti prijevod? zna li neko kako ih ispituje, jeli kaže prvu rič ili kaže hrvatski prijevod????
hvala! ;-)

koliko san vidia dosad on kaže početak na latinskom pa ti nastavis

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2010 17:34 
Početnik

i ja imam za sutra latinske , pazi kako su napisane ne smi ni jedno slovo bit krivo napisano jer moze vratit prepisivat tu poslovicu 999 puta, a sa obzirom da je sad gotov dekanski rok ne daj Boze i pad, i ne smi se ne znat niti jedna poslovica, da nas ne baci, nisam najbolje naucila pa me malo strah moram do sutra u 12 jos to uciti....
zna pitat i prijevod, ali rijetko
prosli put je rekao od kraja rici u poslovici, kao nije mogao procitati navodno ali moguce da je namjerno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2010 22:18 
Forumaš

ako odgovarate poslovice prvi put ne morate ih imat na papiru nego samo pocnete govorit, ne moraju bit ni po abecedi niti ih morate prevodit. a ako vam on zada odredjen broj poslovica onda ih morate napisat na papir i potpisat se. a momak koji mora 1000 puta napisat poslovicu se nije zaboravija potpisat nego je krivo napisa poslovicu. istu je stvar danas jedna kolegica dobila, mora 2 poslovice napisat po 999 puta do sutra u podne tako da...provjerite poslovice prije nego sta odete odgovarat.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lis 2010 13:26 
Aktivan

niti abeceda niti prijevod nije bitan, barem na onome sta sam ja slusa i kad sam ja odgovara. niti rijec nikad nije spomenija o tome, samo naucite i nemojte se mucit napamet sve izrecitirat jer vam kaze prvu ric i onda da vi nastavite i ne pita nikad vise od desetak od tih kolko imate za naucit

dali postoje neke određene poslovice ko0je se moraju naučiti ili možemo sami odabrat?
koji je sistem odgovaranja poslovica, dali recitiranje ili pisanje? koliko poslovica i gdje se mogu naći?

zašto se nedaju skripte otvorit iz skriptarnice što se tiče GP1?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lis 2010 14:31 
김정일

BAJA je napisao/la:

zašto se nedaju skripte otvorit iz skriptarnice što se tiče GP1?

http://www.rarlab.com/rar/wrar393cro.exe

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 stu 2010 13:23 
Forumaš

hanalana je napisao/la:
bog svima! izvanredni sam student, i ne živim u st, pa bi mi dobro došlo da mi odgovorite na par pitanja, jer nemam kog adrugog pitai!
prvo:
1) knjiga iz građanskog(vedriš i još neko) je cila samo za jedinicu, ili je to za građ. 1 i 2?
ako je tako koji su dijelovi za koji ispit??
2)na koji način treba učit zakone?(učim po knjizi i zakone još nisam nabavila, jel to prevelika greška ili su zakoni samo pomoća literatura, na koji način pita koje zakone, što o njima treba znat??)

knjiga ti je za 1 i 2..za GP1 učiš sve osim obveznog..za zakone ti je možda najbolje otić slušat ispitivanje jer tu najbolje dobiješ uvid kako to funkcionira..uglavnom bi triba znat broj NN,broj članaka,kad je stupija na snagu..i u vezi zakona on ima par caka koje uvik vrti,npr. razlika između obiteljskog zakona i zakona o nasljeđivanju u vezi definicije izvanbračnog druga..često pita zakon o naknadi za imovinu oduzetu za vrije Juge...preporučam izlazak na predrok,ili kako već funkcionira s izvanrednim studentima i slušanje ispitivanja.. :5

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 stu 2010 15:56 
Aktivan

hanalana je napisao/la:
2)na koji način treba učit zakone?(učim po knjizi i zakone još nisam nabavila, jel to prevelika greška ili su zakoni samo pomoća literatura, na koji način pita koje zakone, što o njima treba znat??)

zakoni su najbitniji-tako da uvik ucis definicije iz zakona,
cl.50 stavak 4. ZV moras znati napamet, onda imas kod diobe isplatom u knjizi pise ozbiljan razlog, a u zakonu osobito ozbiljan razlog-tako da moras paziti da kazes osobito...-kako pise u zakonu. itd. itd.
uci po knjizi i paralelno zakon.
stvarno dosta cesto pita zakon o naknadi(mene je pita samo puni naziv).
e i novele obavezno!! mene je pita novelu o strancima, i isto tako cesto pita novelu o etaziranju.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 stu 2010 15:36 
-Admin-

karl555 je napisao/la:
jel netko zna koliko je bodova po strarom sistemu bilo građansko?

13 bodova, jedan semestar 6, jedan 7.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 stu 2010 16:11 
Aktivan

ati je napisao/la:
Moze li mi netko reci kako tocno funkcionira ovaj ispit jer kako citam forum vi neki odgovarate na konzultacijama sada nekada,dakle izvan roka? Posto je meni ovo prvi ispit na ovom faxu,nemam blage veze kako funkcionira taj dogovor,ispitivanje..ja sam prijavila i rok je od 13.-17.,a redosljed objavljuju 10.12..i sta sada?
Hvala!

normalno prijavis i dodes odgovarati kad si prijavila,
ali prof.Kacer dozvoljava da odgovaras i izvan ispitnog roka,ako zelis,odes kod njega ili ga nazoves i dodes odgovarati na konzultacije, ako prodes/padnes upise ti ocjenu/pad kad bude ispitni rok... i prof. upisuje svaki pad,tako da se moze lako doci do komisije.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 pro 2010 14:04 
Aktivan

BAJA je napisao/la:
matejka je napisao/la:
Da li tko zna koja je shema sa onim da mu moramo donijeti izvadak iz zemljišnje knjige tako nešto na ispit?? Ispravite me ako sam krivo čula :)))

MOLIM!!??! kakve su to fore, prvi glas?

Nemoras, nego mozes ako zelis..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 pro 2010 21:20 
Početnik

imam pitanjce, tko odgovara za dugove ostavitelja ako je ostavitelj za života ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju prenio svu imovinu na davatelja uzdržavanja, a neposredno prije smrti je podigao kredit u banci? Ima, punoljetno djete koje se odreklo svega što je preostalo (nakon sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju), ostavitelj nema braće i sestara niti živih roditelja. Što onda? Tko vraća dug? Ako pitanje nije postavljeno na pravom mjestu unaprijed sori

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 pro 2010 23:54 
Forumaš

pa valjda davatelj uzdrzavanja....osoba koja ima koristi od ostavitelja..na koju je presla cijela ili dio imovine ostavitelja....zar nije ...??
ispravite me ako grijesim...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 pro 2010 12:25 
Početnik

zbunjujuće, jer ako nasljednik odgovara za dugove ostavitelja, kako se onda davatelj uzdržavanja tu uklapa? a ako je uzdržavani nešto stekao po nekom pravnom temelju nakon sklapanja ugovora, a djete se odreklo onda bi u obzir došle i odredbe o kaducitetu pa bi i država (tj. grad ili općina) mogle odgovarati za dug? ne kužim. sad sam totalno :roll: :ucenje
E i još jedno hipotetsko pitanjce, što se događa u slučaju ako pokojni nema nikakve imovine (živi kao podstanar, ima veliki minus na računu,dakle nema imovine iz koje bi se moglo naplatiti), a ima brdo dugova? tko onda podmiruje dug?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 pro 2010 12:26 
Početnik

zaboravih, nema nasljednika

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 pro 2010 22:56 
Forumaš

ODG NA PITANJE KAD NASLJEDNIK NEMA NIKAKVE IMOVINE---ZNACI pokojni je tako da vise ne zivi nego je zivo kao podstanar!!! ako nasljednici nisu ništa nasljedili onda država otpisuje dug, ako su nasljedili odgovaraju svojom i nasljeđenom imovinom do visine, nasljeđene imovine.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 pro 2010 22:59 
Forumaš

Kod ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, sve što nije reguirano ti ugovorom, supsidijarno se primjenjuju odredbe Zakona u ugovoru o doživotnom uzdržavanju

i jos je bitno :što su dogovorili u ugovoru, davatelj i primatelj uzdržavanja.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 pro 2010 18:31 
Početnik

odakle da naučim te novele, ima li ih igdi po redu napisanih? ja sam kupila u kopirani neke kopije u kojima piše u naslovu "novele i pitanja", a zapravo su samo tri novele i pitanja... i ta pitanja koja s skupljena, da li se ona stvarno učestalo ponavljaju(zasad sam pročitala neko bizarno sa šukundjedom, srednjim prstom i nasljenim pravom... :/)
i zakoni, jel ok da učim po knjizi i navedeni zakon pogledam, tj. obazirem se na one koji su spomenuti u knjizi, ili ih čitam o a do ž. drugo mi nema smisla jer sta cu pričat zakon izvan konteksta knjige...
eto, hvala ://

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 pro 2010 19:45 
Forumaš

neka ti neko prosljedi materijal po kome je on ucio...to je jedini nacin..odnosno znas koje zakone trbas uciti pasamo provjeri novele i datum donosenja...i par caka koje pita iz zakona a ponavljaju se...:)))etoo;)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 pro 2010 00:01 
Početnik

eto možda je malo nadobudno, ali.... kad sam shvatila da treba znati što se mijenjalo i kada se promijenilo posudila sam Zakon o vlasništvu i dr.stv.pravima izdanje Novog informatora od 2009. SVE unutra piše, ali fakat sve, a izmjene su otisnute masnim slovima, na kraju zakona su navedene sve novele i kada su donešene i kada su stupile na snagu. Apsolutno sve na jednom mjestu i tako lijepo napisano. Tako da... eto... nadam se da sam pomogla

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 pro 2010 00:03 
Početnik

E da zaboravih, navedene su usporedbe starog i novog, zatim zakon o naknadi , ustavne odluke baš sve bitno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 pro 2010 10:28 
Forumaš

laikica to je skroz ok... tako bi svi trebali malo se vise angazirati oko ispitia....dali ima to na netu sto si ti posudila zakon.... ili di da to uzmem sa svim izmjenama i dopunama..ha..??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 pro 2010 13:03 
Početnik

hvala laikica, ali sto je s izmjenama drugih zakona, ti pričas samo o "zakonu o vlasnistvu i drugim stvarnim pravima".po čemu prof. sugerira da se uce te izmjene dopune i sl. zar neko ima as skreceno zakone koje trebamo? ja mislila cisto ic po knjizi i kad se neko pravilo spomene ja ga malo "razgledam u zakonu"...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1826 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: