-Statistika u suvremenom informatičkom društvu, / Žužul, Šimović (nije obavezno, kao prirucnik onima koji nisu imali statistiku u srednjoj skoli)
*u zimskom semestru -Statistika, u ljetnom semestru -pr.inf. i metodologija drustv.istrazivanja
Ok, evo za sve koji su toliko lijeni pročitati par stranica:
1.na datum koji ste prijavili (prijavnicom ili studomatom) piše se pismeni iz statistike!
2.Odma nakon njega (isti dan, nakon sat - dva) piše se pismeni iz informatike (na kompu).
ako recimo položite informatiku, a statistiku ne, informatika se priznaje (
I obrnuto)!! Tako sljedeći put pišete samo statistiku (
informatiku), a na informatiku (
statistiku) više ne morate izlaziti (do kraja akademske godine)!
3.profesor će vam reći odma na ispitu iz statistike kad će se održati usmeni. Taj "usmeni" se obično piše.
VAŽNO! Na usmeni ne možete izaći sve dok ne položite pismene iz statistike i informatike. Taj "usmeni"-pismeni je podijeljen na 3 dijela - teoretski dio 1.statistke, 2.informatike, 3.metodologije. Vrijeme za odgovaranje je jako kratko zato treba jako jako jako brzo pisati.
Mora se odgovarati na pitanja iz sva tri dijela (ne pali ono - odgovorio sam sve iz stat i inform, a za metod nije ostalo vremena. Znači, za svaki dio treba odgovoriti nekoliko pitanja (ne sve) da bi se dobila prolazna ocjena.
PS.za one koji odgovore npr.sve iz stat i inform, a metodologiju ostave praznu, profesor u zadnje vrijeme dopušta da se opet piše pismeni, ali samo taj dio - metodologiju. tu opet nastaju dodatne komplikacije, treba čekati novi rok, ponovno prijaviti ispit, te se pojaviti na novom "usmenom" i pisati samo taj dio koji vam je ostao...te onda upis ocjene!
(meni je dao da taj jedan dio odgovaram usmeno na konzultacijama, ali nakon što sam 6 puta dolazio u split, i nakon što svih 6 puta nije imao vremena jer je išao na sastanak, riješio sam to na sljedećem "usmenom"-pismenom.. zato putnici, poseban oprez, veliki troškovi, a za ništa)

Nakon što to sve položite (pismene i usmene), treba imati dovoljno sreće da vam profesor odma nakon usmenog upiše ocjenu, a ako je nemate, trebate imati dovoljno živaca i strpljenja da ga lovite okolo (jer recimo, može se dogoditi da u indeksu pronađete papirić - NEMA PRIJAVNICE, JAVITE SE PROFESORU!!)

VAŽNO! Ako ne uspijete SVE ovo napraviti do kraja akademske godine, SVE što ste i napravili pada u vodu...( I koliko sam upućen, TREBA SVE ISPOČETKA, fala bogu to nisam u praksi isprobao)!!
Pretpostavljam da znate koje gradivo ulazi u ispite pa to neću pisati.
Što se tiče materijala za učenje, ja sam učio iz skripti i predavanja u power pointu, (koji se nalaze tu na forumu) te nešto malo iz zbirke zadataka iz statistike (iskreno više sam o statistici naučio iz power point prezentacija nego iz zbirke)
konačna ocjena se dobije zbrajanjem:
1.ocjene iz pismenog iz statistike
2.ocjene iz pismenog iz informatike
3.ocjena iz teorijskog dijela
..........pa on tu nađe neku sredinu.
A valjda vam je sad sve jasno. Stvarno ne znam koje bi vas još pitanje u vezi same organizacije ispita moglo zanimati.