Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 09 lip 2026 12:43.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1667 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 42  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 20 ožu 2012 15:22 
Aktivan

iva13 je napisao/la:
zna li itko hoce li u 4.mjesecu biti ispit na stari nacin ili ipak ostaje zaokruzivanje?

ne vjerujem da će biti na stari način,prepostavljam zaokruživanje na našu nesreću

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 ožu 2012 21:12 
Forumaš

[/quote]dakle i ovo je netocno ali nema plusica , ako mi mozes objasnit ovo , zasto postavljas krive odgovore .. varas konkurenciju i skrivas se iza forumskog nicka.. proprilicno podlo.
Ako ne znas odgovore ne stavljaj ih, jer ispadas glup sto se nadam da nisi[/quote]

Ne nasmijavaj me, nakon ispita kolegica i ja smo se pokusali sitit tocnih odgovora, pa je ona nadopunila pitanja kojih se nisam moga sjetiti i oznacila ˝tocne˝ sa plusom i vec sam upozorio kolege (u grupi Buduci mr. iuris) da nisu svi tocni oznaceni kao sto ni svi tocni odg nisu dobro oznaceni.
Bit je bio u pitanjima zato sto se neka pitanja znaju ponoviti na ispitu.
A po pitanju konkurencije mogu samo reci da nismo mala djeca iz 3. osnovne i ne zamaram se takvim glupostima niti gledam na kolege kao konkurenciju.
:facep:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ožu 2012 12:52 
Aktivan

touring17 je napisao/la:
dakle i ovo je netocno ali nema plusica , ako mi mozes objasnit ovo , zasto postavljas krive odgovore .. varas konkurenciju i skrivas se iza forumskog nicka.. proprilicno podlo.
Ako ne znas odgovore ne stavljaj ih, jer ispadas glup sto se nadam da nisi[/quote]

Ne nasmijavaj me, nakon ispita kolegica i ja smo se pokusali sitit tocnih odgovora, pa je ona nadopunila pitanja kojih se nisam moga sjetiti i oznacila ˝tocne˝ sa plusom i vec sam upozorio kolege (u grupi Buduci mr. iuris) da nisu svi tocni oznaceni kao sto ni svi tocni odg nisu dobro oznaceni.
Bit je bio u pitanjima zato sto se neka pitanja znaju ponoviti na ispitu.
A po pitanju konkurencije mogu samo reci da nismo mala djeca iz 3. osnovne i ne zamaram se takvim glupostima niti gledam na kolege kao konkurenciju. A iza nicka se ˝skriva˝ Branimir Mandarić.
:facep:[/quote]

Iako nisam polagao po novo sistemu ispitivanja, ovo je moja reakcija i također na to da ima ljudi koji žele sabotirat nečiji prolaz:

slika

A barem znam Branu da ne bi to radia, stoga prije nego što uprete u nekoga prst neka iza toga stoji pokrice

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ožu 2012 15:28 
Aktivan

stvarno bih zamolila kolege koji znaju, jer sam vec od nekoliko cula, da ce sljedeci ispit biti po starom principu...

je li to tocno?

:celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 27 ožu 2012 16:59 
Sega mega kul forumaš

Branu ne znam, ali ako je covik vec da pitanja, onda mu je ocigledno u interesu da pomogne ljudima,. a te neke urote zrinsko-frankopanske zadrzite za sebe, jer ste smisni.

Ove cakule da ce opet bit stari princip ispita, jedino sigurno sta nam preostaje je sacekat rok i vidit sta ce bit,. nema smisla nagadat.

:cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 06:45 
Aktivan

iva13 je napisao/la:
stvarno bih zamolila kolege koji znaju, jer sam vec od nekoliko cula, da ce sljedeci ispit biti po starom principu...

je li to tocno?

I ja bih to volila znati,ako netko išta zna o tome!! Možda je pitati preko konzultacija?
Kad su joj konzultacije.Bilo bi dobro promijeniti koncept ispita jel je ovaj stvarno pretežak!! Molim vas ako netko išta zna nek nam javi!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 07:02 
Početnik

bik20 je napisao/la:
iva13 je napisao/la:

je li to tocno?

I ja bih to volila znati,ako netko išta zna o tome!! Možda je pitati preko konzultacija?
Kad su joj konzultacije.Bilo bi dobro promijeniti koncept ispita jel je ovaj stvarno pretežak!! Molim vas ako netko išta zna nek nam javi!

Konzultacije su srijedom od 11.30 ja mislim. Da li je onaj mail na stranicama faksa točan? Ja šaljem mailove, al gospođa ne odgovara... Ako netko sazna ili već zna kakav će ispit bit nek napiše

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 08:31 
Početnik

Brane je non stop po forumu i fejsu i trudi se pomoci svakom. Sigurno je jedan od aktivnijih kolega. I Brane, hvala na tome. Cura se pripala malo previse jer ocito je imala nekih losih iskustava. Na fejsu pisu da se profesorica nece vracati na stari nacin pismenog tj. valjda ce ostati zaokruzivanje.. Ali niko nije 100% siguran.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 08:36 
Aktivan

Crnobijela je napisao/la:
Brane je non stop po forumu i fejsu i trudi se pomoci svakom. Sigurno je jedan od aktivnijih kolega. I Brane, hvala na tome. Cura se pripala malo previse jer ocito je imala nekih losih iskustava. Na fejsu pisu da se profesorica nece vracati na stari nacin pismenog tj. valjda ce ostati zaokruzivanje.. Ali niko nije 100% siguran.

Valjda ćemo doznati šta kaže na to Žaklina!Dosta nas je ostalo pa se možda smiluje!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 11:08 
Forumaš

Ispit na zaokruzivanje je uvela zato sto ne stigne sama ispraviti klasicni, drzim fige da vrati stari zato sto je ovaj pretezak za polozit...
Ako ostane na zakruzivanje pripazite na svaku rijec, ali doslovce - svaka rijec u odgovoru je potencijalna zamka npr.: ˝Vlada vodi srednjeročnu i dugoročnu unutrašnju i vanjsku politiku˝, a točan odg. je: kratkoročnu i srednjeročnu...
p.s. hvala kolege :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 11:32 
Aktivan

touring17 je napisao/la:
Ispit na zaokruzivanje je uvela zato sto ne stigne sama ispraviti klasicni, drzim fige da vrati stari zato sto je ovaj pretezak za polozit...
Ako ostane na zakruzivanje pripazite na svaku rijec, ali doslovce - svaka rijec u odgovoru je potencijalna zamka npr.: ˝Vlada vodi srednjeročnu i dugoročnu unutrašnju i vanjsku politiku˝, a točan odg. je: kratkoročnu i srednjeročnu...
p.s. hvala kolege :mrgreen:

Hvala Brane na podrški!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 11:51 
Aktivan

Ja ne vidim da igdi pise kratkorocna.Vlada i sef drzave donosi politicke i pravne odluke u okvirima dugorocne zakonodavne politike i zakona, kojima se vodi SREDNJOROCNA i SVAKODNEVNA unutrasnja i vanjska politika. :wtf

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 14:12 
Forumaš

Ispričavam se, my bad...napisa sam post 5min nakon sta sam vidio da Ryanair nudi let od Zadra do Frankfurta ili Duesseldorfa za 10€, pa sam još u šoku...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ožu 2012 22:01 
Aktivan

hahaha to ti je stara vijest, i moja reakcija je otprilike bila :sok: :scared

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2012 13:29 
Početnik

Da li itko zna DINA MATKOVIĆA sa pravnog fakulteta??? I ima li itko tko je polozio teoriju drzave i prava da bi mi mogao objasniti neke stvari...naravno uz naknadu!! :grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2012 16:53 
Forumaš

Što ti treba objasniti? Pitaj slobodno tomu služi forum, ima nas dosta s druge godine, a ne da ti bude kao kolegici što je plaćala repeticije iz Ustava, tako joj je dobro objasnilo da je pala ispit.
Inače mi je prebaza kad ti netko ide držati kvazi repe za ne baš malu cijenu i onda to odradi na način da ti servira par gotovih primjera i ništa ne objasni. :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2012 18:09 
Početnik

Hvala, ali stvarno ne mogu o tome preko foruma...preopširno je!! Znaš li ti kako teoriju, tj.sjećaš li je se... touring 17 :itko:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2012 19:37 
Aktivan

touring17 je napisao/la:
Što ti treba objasniti? Pitaj slobodno tomu služi forum, ima nas dosta s druge godine, a ne da ti bude kao kolegici što je plaćala repeticije iz Ustava, tako joj je dobro objasnilo da je pala ispit.
Inače mi je prebaza kad ti netko ide držati kvazi repe za ne baš malu cijenu i onda to odradi na način da ti servira par gotovih primjera i ništa ne objasni. :popcorn:

Moj Brane, to je i nama budući posao, tako ljude vući za nos i musti pare. Mogli bi po nesto i naucit od tih kvazi-instruktora :damnfunny

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2012 20:01 
Forumaš

Posalji na PM sta ti nije jasno, pa nema veze koliko opsirno...
Tonko kad dobijem diplomu onda mi to neće bit problem... :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 30 ožu 2012 20:04 
Aktivan

touring17 je napisao/la:
Posalji na PM sta ti nije jasno, pa nema veze koliko opsirno...
Tonko kad dobijem diplomu onda mi to neće bit problem... :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 tra 2012 17:07 
Početnik

Ma hvala, ali jednostavno mi treba netko tko zna odlično teoriju, da mi objasni u 4 oka, a ne preko laptopa...Ako itko zna, neka mi se javi! Hvala :) :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 tra 2012 18:19 
Aktivan

curki je napisao/la:
Ma hvala, ali jednostavno mi treba netko tko zna odlično teoriju, da mi objasni u 4 oka, a ne preko laptopa...Ako itko zna, neka mi se javi! Hvala :) :)

Iskreno tu ti se nema što posebno objašnjavati, kako bi profesori rekli u trenucima svoje redovne ljenosti: "sve vam je u knjizi" tako i to. Uhvati temeljito jedanput procitat knjigu i podcrtavati, drugi put prodi jos jedanput i nauci kako treba i neces imat problema. Jedino sta je problem je u samom konceptu ispita kako izgleda i sto se pita koji je nikakav i kad naucis, sve ti nekako opet ovisi o sreci i mjesecevim mijenama (nista novo za nas faks, je tako? :roll: ), a navodno se prica da ce vratit stari nacin, stoga ako vrati stari nacin, neces imat nikakvih problema ako si naravno naucila kako treba. :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2012 12:33 
Aktivan

mogu li preskakat primjere iz knjige ili i oni znaju bit?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Aktivan

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Aktivan

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 tra 2012 17:48 
Aktivan

cocoŠanel je napisao/la:

Mislim da su svi shvatili i prvi put. Preporucam ti da ne preskaces nista u knjizi jer ti lako to moze doc na ispitu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 tra 2012 16:19 
Aktivan

jao pardon nije mi niti kompic prihvaca slanje pa slucajno je poslano i vise nego jednom... ;) hvala na odgovoru!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 tra 2012 21:23 
Aktivan

Kruze glasine da se prof.Pokrovac vratia! Aaaa?!? Ima tko kakvu provjerenu informaciju?! :scared

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 06:37 
Početnik

pamela07 je napisao/la:
Kruze glasine da se prof.Pokrovac vratia! Aaaa?!? Ima tko kakvu provjerenu informaciju?! :scared

Ne virujem, bila bi obavijest na stranicama faksa o njegovom povratku, bili bi upućeni da njemu šaljemo mailove, a i on bi se potpisivao ispod svake obavijesti vezane uz Teoriju, a ne Žaklina.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 06:48 
Aktivan

šinjorina je napisao/la:
pamela07 je napisao/la:

Ne virujem, bila bi obavijest na stranicama faksa o njegovom povratku, bili bi upućeni da njemu šaljemo mailove, a i on bi se potpisivao ispod svake obavijesti vezane uz Teoriju, a ne Žaklina.

i ja tako mislim?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 07:49 
Početnik

bik20 je napisao/la:
šinjorina je napisao/la:
pamela07 je napisao/la:

i ja tako mislim?

Ma da, uostalom nije ni bitno tko je ispitivač, bitno je naučit sve i proć :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 07:58 
Aktivan

šinjorina je napisao/la:
bik20 je napisao/la:
šinjorina je napisao/la:
pamela07 je napisao/la:

i ja tako mislim?

Ma da, uostalom nije ni bitno tko je ispitivač, bitno je naučit sve i proć :thumbsup

dobro naučiti,nema nam druge! Jeste šta čuli u vezi pismenog,dali kako se priča da će se vratiti po starom??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 08:54 
Početnik

Ma da, uostalom nije ni bitno tko je ispitivač, bitno je naučit sve i proć :thumbsup[/quote]
dobro naučiti,nema nam druge! Jeste šta čuli u vezi pismenog,dali kako se priča da će se vratiti po starom??[/quote]

Koliko ja znam neće, bilo je neke priče da hoće pa se javia neki asistent/demos/nešto nešto pa je reka da vjerojatno ostaje ispit na zaokruživanje

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 09:29 
Aktivan

šinjorina je napisao/la:

dobro naučiti,nema nam druge! Jeste šta čuli u vezi pismenog,dali kako se priča da će se vratiti po starom??[/quote]

Koliko ja znam neće, bilo je neke priče da hoće pa se javia neki asistent/demos/nešto nešto pa je reka da vjerojatno ostaje ispit na zaokruživanje[/quote]
a da Žaklini napišemo poruku pa da vidimo šta ona kaže?? Puno nas ima koji nismo položili pa....bilo bi dobro nešto promijeniti,ali nije do nas....!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 10:08 
Početnik

Ajd probaj se javit, možda ti i odgovori na mail. Ako se javi budi srce i javi i nama :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 10:48 
Aktivan

šinjorina je napisao/la:
Ajd probaj se javit, možda ti i odgovori na mail. Ako se javi budi srce i javi i nama :)

pitat ću je nema problema,ako mi odgovori na email odmah javim!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 13:40 
Aktivan

Pokrovac je doša,viđen je na faksu ali nam neće biti na ispitu,bar se nadam :-D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 15:02 
Aktivan

Pa šta šta je doša?? Pisala je obavijest da godinu dana neće imati obveza na faksu i uzima slobodnu godinu?! Čemu panika??!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2012 14:20 
Aktivan

Je li itko izlazio 3 puta kod Zakline? Zove li komisiju odma 4. put?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2012 14:52 
Aktivan

Mislim da da jer je jednoj curi zadnji put naglasila kako joj je 3. i da 4. slijedi komisija.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1667 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 42  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: