Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 10 lip 2026 06:41.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 588 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 26 ožu 2012 11:37 
Forumaš

Prvi kolokvij iz Upravnog prava (22.3), pitanja:

Pitanja na koja je trebalo napisat odgovor su bila:

1. kontrola upravnih akata koji su donoseni slobodnom ocjenom
2. objasni upravnopravni i gradanskopravni odnos
3. objekt nacela zakonitosti
4. teorijska definicija upravnog akta
5. sto je akt-uvjet, a sto akt-disperz

onda je bilo za zaokruzit sto je to koncesionirana javna sluzba - tri ponudena odgovora su bila

pa je bilo:
sto cini upravni odnos u uzem smislu (tri ponudena odgovora su bila) i sto to znaci
isto tako...sto cini upravni odnos u sirem smislu (tri ponudena odgovora) i sto to znaci

onda..primjer pravne norme i prepoznat o kojoj se radi (kogentna, alternativna ili dispozitivna) i napisat iz kojega izraza u njoj to zakljucujes

i primjer jos neke norme cini mi se.. pa prepoznat je li konstitutivan ili deklaratoran akt donesen na temelju nje

rezultati ce bit kroz ovaj tjedan :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 tra 2012 20:07 
Forumaš

mala20 je napisao/la:
jeli dovoljno samo iz zakona ucit postupak i spor ili? hvala :)

novi zakon plus 5-6 pitanja koja se uvik ponavljaju iz tih poglavlja koja možeš iz skripte,i tribalo bi bit ok

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 tra 2012 16:35 
Aktivan

Hvala kolegama što su se potrudili staviti ovoliko pitanja koja se inače vrte kod profesora to je stvarno dobra smjernica,
no pošto profesorica u zadnje vrijeme ispituje stare studente mene zanima da li se i kod nje vrte neka određena pitanja ili treba sve od A-Ž.

inače nije ovaj predmet toliko opasan kada se uđe u materiju iako se u početku čini da ima brdo toga i da je sve razbacano po zakonima i skriptama, da se to sve povezati u kratkom roku, i nekako sam optimist da ću uspjeti do srijede to sve nabubati, samo kako sam već rekao malo me brine to što ispituje vjerojatno profesorica, što povećava obujam gradiva al što je tu je.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2012 10:46 
Forumaš

Kafka,ja sam odgovarala i kod nje i kod njega,razlika je u tome šta on pita 1 pitanje po poglavlju ponekad 2 ,a kod nje je više pitanja,pogotovo ako malo zapneš pa postavi koje dodatno pitanje i podpitanje,meni je npr u uvodnom dijelu bilo 4-5 dok smo došli do akta..ali nije da moraš baš detaljno znat .
Po meni,najdosadniji je upravo uvod i kad njega svladaš od akta pa dalje je sve lakše..Ja sam paralelno spremala ovo i mpp,pa sam bila u stisci s vrimenom tako da sam učila samo po pitanjima koja se vrte ,i prošla .Doduše prvi put sam pala upravo na uvodnom dijelu kojeg sam najslabije spremila,jbg,poslije sam dobila 4. Meni je ovo bio dosadnjikav ispit vrlo,ali su mi pitanja olakšala masu jer se stvarno u 90% slučajeva ponavljaju,pogotovo ako si u stisci s vrimenom,a i pomažu da ne ideš puno u širinu s gradivom i bubaš nepotrebne stvari.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 tra 2012 22:08 
Početnik

kafka je napisao/la:
Tea29 je napisao/la:
Hej, vidjela sam da se pojavljuje pitanje koja je država prva donijela zakon o upravnom postupku, pa aklo netko to zna, molim da mi kaže. Hvala

Ja znam samo da se pojava intenzivnije kodifikacije zapaža prvo u Austriji, to je sve što se može naći u skripti na to pitanje.

hvala, našla sam neki rad na netu, je Austrija je 1925, pa Češka i Poljska :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 tra 2012 18:42 
Aktivan

Ako u srijedu bude dosta ovih sa više onda ima nade da će profesor ispitivati stare studente, jelda
kako to uopće ide jel ima nekakvo pravilo kada pita profesor a kada asistentica.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 tra 2012 20:09 
Forumaš

Nema pravila,većinom ona ispituje stare.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2012 16:13 
Aktivan

Na roku je samo profesor,asistentica je službeno odsutna :) :cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2012 16:59 
Aktivan

Je došlo do kakvih promjena što se tiče pitanja koje se odnosi na tijela drž uprave
ministarstva , sred drž uredi, drž upr organizacije, uredi drž uprave u županijama.

čini mi se da sam u predhodnim postovima pročitao da to više nije to.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 tra 2012 18:45 
Aktivan

imota je napisao/la:
kafka je napisao/la:
Prikaz teme - UPRAVNO PRAVO
Autor/icaPoruka

Pogledaj Zakon o sustavu državne uprave i ponovi ona pitanja koja je izdvojio kolega Carlito u ranijim postovima, nažalost nije baš 10 pitanja :scared

Izgleda da je isto kao u skripti

slovi državne uprave su neposredna provedba zakona, donošenje propisa za njihovu provedbu, obavljanje upravnog nadzora te drugi upravni i stručni poslovi.

Poslovi državne uprave uređuju se zakonom.

Članak 2.

Poslove državne uprave obavljaju tijela državne uprave.

Posebnim zakonom određeni poslovi državne uprave mogu se povjeriti tijelima jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave ili drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti (u daljnjem tekstu: pravne osobe koje imaju javne ovlasti).

Članak 3.

Tijela državne uprave su ministarstva, državni uredi Vlade Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: državni uredi), državne upravne organizacije i uredi državne uprave u županijama.

Ministarstva, državni uredi i državne upravne organizacije središnja su tijela državne uprave, a uredi državne uprave u županijama su prvostupanjska tijela državne uprave.

Članak 4.

Za obavljanje određenih poslova državne uprave iz nadležnosti središnjih tijela državne uprave mogu se u županiji, gradu i općini osnivati područne jedinice.

Članak 5.

Za obavljanje određenih poslova državne uprave iz nadležnosti ureda državne uprave u jedinicama područne (regionalne) samouprave mogu se u gradu, odnosno općini osnivati ispostave.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 tra 2012 19:14 
Aktivan

Ja sam bio danas pitanja su standardna, no pitao je i službenike i namještenike.

meni je ostao spor i postupak a to mi je isto kao da mi je ostalo sve, isfrustriralo me totalno

profesoru ne mogu ništa zamjeriti sasvim je korektan.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 tra 2012 19:35 
Aktivan

E i još da pitam jel profesorica priznaje ovo djelomično polaganje, ajme koji je sad to tramak,
uništio me ovaj ispit totalno.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 tra 2012 18:49 
Aktivan

leptiricaa je napisao/la:
jel mi pliz ,moze neko rec jel spor i postupak dosta ucit iz zakona ?

Sasvim je dovoljno.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 svi 2012 18:38 
Forumaš

mala20 je napisao/la:
za sve koji izlaze na 2 kolokvij on je 17.5 :)

tako je... a u ispitu ce bit:

- upravni postupak (zakon ili knjiga od Đerđe)
- upravni spor (iz zakona)
- prekrsaji (njegova skripta sa pravst.a od 70ak str)

:cheers

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 svi 2012 15:06 
Forumaš

medolina je napisao/la:
moze netko okvirno rec koliko treba za 2. kolokvij? tjedan, dva, vise-manje nego za prvi?

i mene zanimaju stvari oko ovoga 2.kol... oce li bit samo na zaokruzivanje ? sjeca li se neko pitanja od prosle godine ..je li se mozda ponavljaju?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 svi 2012 00:44 
Početnik

Može mi tko reć koji je točan odgovor za prekršajna načela??Iz njegove skripte (načelo zakonitosti,obvezne primjene blažeg zakona,propisivanje prekršaja,...) Ili ona iz skripte od 215 strana (načelo zakonitosti,ekonomičnosti,zaštite neuke stranke,..) više mi logike ima ovo drugo ali svi govore o ovim prvima...I P.S.Mala utjeha,uopće nije teško naučit kad se 2 puta pročita,veći je problem kako on ispravlja testove!!Bez bodova,točnih,netočnih,bez ikakvog kriterija...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 svi 2012 07:27 
Forumaš

Načela iz njegove skripte su odgovor koji traži.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 svi 2012 23:23 
Početnik

jane doe je napisao/la:

Hvala!!Još jedno pitanje,dobila sam informaciju da iz te njegove skripte treba samo određene stranice,1-11,18-22,25,42,50-58,70-73 (on je navodno dao te stranice na predavanju).Jel mi može ko to potvrditi budući da te stranice ne obuhvaćaju ni načela ni druge po meni bitne stvari pa mi ej malo sumnjivo?!?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 svi 2012 10:39 
Početnik

broj prof. ti je 021/393-529...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 svi 2012 12:33 
Forumaš

Ako je on rekao da triba učit samo te stranice onda učiš samo njih,mada bi ja dva put provjerila tu info jer mi nema logike,pola pitanja koja se pojavljuju inače na ispitu iz prekršaja su na taj način preskočena,i to ona najčešća.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 svi 2012 21:26 
Forumaš

ostopussi je napisao/la:
jane doe je napisao/la:

Hvala!!Još jedno pitanje,dobila sam informaciju da iz te njegove skripte treba samo određene stranice,1-11,18-22,25,42,50-58,70-73 (on je navodno dao te stranice na predavanju).Jel mi može ko to potvrditi budući da te stranice ne obuhvaćaju ni načela ni druge po meni bitne stvari pa mi ej malo sumnjivo?!?

Evo to sa pred... za drugi kolokvij.. iz skripte sa prekrsajima..

Propisivanje prekrsaja i prekrs. sankcija - 7
nemogucnost primjene i zastara - 8
pojam prekrsaja - 9
prekrsajnopr. sankcije - 18-22
primjena prema maloljetnicima 25-26
stvarna i mjesna nadl 32-34
prekrsajni postupak u prvom stupnju - 50-58
prekrsajni nalog i obv. prek. nalog - 69-73

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 svi 2012 13:01 
Početnik

player_777 je napisao/la:
ostopussi je napisao/la:
jane doe je napisao/la:

pojam prekrsaja - 9

PROFESOR JE DAO 1DIO TESTA GRADIVO IZ PRVOG KOLOKVIJA STA NIJE U REDU JER SMO TO PRIJE RIJESILI ,TAKODJER IZ PREKRSAJA SAMO 1PITANJE,A OD ONIH NA ZAOKRUZIVANJE BILO JE PO VISE TOCNIH ,NIJE NAM DAO NI PUNU URU ZA PISAT NIT SU BILA DOSADASNJA PITANJA KOLOKVIJ JE BIO OZBILJAN ZIVO ME ZANIMAJU BODOVANJA

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 svi 2012 16:30 
Forumaš

Evo moj dojam nakon sta je ovaj ispit gotov. Čini mi se da se kod Upravnog prava potvrdilo ono da je na pravu lakse izac citavi ispit nego ga proc preko kolokvija. Ugl, predmet je opsiran - i sve je dosta razbacano po knjigama, skriptama i zakonima.

Prvi kolokvij (bude sredinom ozujka) - ucilo se iz onih prvih 100ak stranica skripte -opci dio ...onda zakon o sustavu drz. uprave i zakon o sluzbenicima i namjestenicima (bilo je pitanja na koja je trebalo pisat par recenica odgovora, nesto nadopunjavanja, prepoznavanja, .... s tim da na kolokviju nije bilo niti jedno pitanje iz ova dva spomenuta zakona (!)
Drugi kolokvij (bude sredinom svibnja) bilo je o upravnom postupku (ili zakon ili knjiga od Đerđe), upravni spor (iz zakona) i prekršajno pravo (njegova skripta sa sluzbene stranice faxa) --- s tim da su se na tome cak ponovila neka ista pitanja iz prvoga kolokvija (!), nesto je bilo za pisanje i dobar dio na zaokruzivanje (ali sa vise mogucih tocnih odgovora... iz prekrsaja bilo jedno jedino pitanje (!)

Znaci, za kolokvije treba dosta detaljnije ucit (osim ako se ne prepise nesto, a iskreno, i to je lako ostvarivo - pogotovo na prvome kad je puna dvorana), dok je cini mi se za ispit dovoljno proletit kroz cesta pitanja

Profesorova politika je da se na kolokviju moze dobit maximalne ocjene 2 ili 3 (!) , a ako zelite vise mozete odgovarat citavo gradivo u predroku.

Predmet ko predmet je nezanimljiv, suhoparan,.. profesorov pristup niti malo profesionalan.. rjesite ga kako god znate, samo sta prije ...nadan se da ce ovo moje bar nesto pomoc...

pozz :popcorn:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 svi 2012 13:01 
Početnik

može li mi netko reći postavlja li profesor pitanja vezana za razvoj organizaciju i poslove državne urave u Hrvatskoj? Nisam među vašim pitanjima vidjela ništa vezano za to pa ne znam treba li to uopće uciti

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 lip 2012 20:45 
Aktivan

Uglavnom profesorice se ne treba bojati čak je i bolja nego prof jer pita više pitanja pa se ne pada odmah ako se ne zna jedno pitanje.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 lip 2012 14:41 
Aktivan

20 tog je ispitivala profesorica pitanja su bila sva već ovdje spominjana, i još neka druga, zapravo ona pita sve al je dovoljno samo nešto muljati i može se proći.

prolaznost nije baš neka kod onih koji slabo znaju dok je kod onih što su sposobni odmuljati svako pitanje, je prolaznost poprilično velika

nikad se ne zna tko pita

al mi se čini da je sasvim svejedno

opet ne može se baš proći da se ne zagrije stolica bar dva tri tjedna

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 lip 2012 22:19 
Početnik

Jel zna netko da li profesorica odgovara na mailove?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lip 2012 06:59 
Forumaš

Odgovara.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lip 2012 11:21 
Početnik

Hvala Jane. Jel to ovaj mail bbritvic@pravst.hr ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 srp 2012 00:43 
Početnik

oxano je napisao/la:
I na kraju da vas pitam, jel ova "sjiftovu" skripta u redu + novi zakon, imam i ovu sa Čovječuljkom od 215 stranica ali u ovoj sjiftovu mi se čini jako lipo pregledno, urednije raspoređeno i nekako mi djeluje manje a i podjeljeni su Akti, Spor, Prekršaji, sad vjerojatno kad se zbroji dođe na isto ako ne i više samo je font veći, što mislite, naučit ću najbolje ova pitanja koja ste napisali na forumu. Hvala

po sjift nikako učiti spor, to je staro, spor po zakonu iz 2010. Nije velik. okje inače ta skripta, ali dobro je malo i dopuniti zakonom. Ja samspor, postupak i prekršaje radila samo po zakonu i nijedan nije težak ni nepregledan, ali skripta je super za ponavljanje. Mislim da se najblje držati pitanja s foruma i tako si olakšati, tj smanjiti opseg gradiva koje treba dobro znati.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 srp 2012 09:26 
Aktivan

Dakle ova pitanja:
Definicija upravnog akta ; vrste ; vremensko važenje akta ; konstitutivni i deklaratorni
Dodaci upravnom aktu ; rješenje i zaključak
Definicija upravnog spora ; vrste upravnih sporova ( spor zakonitosti i pune jurisdikcije )
Definicija prekršaja i vrste ; produljeni prekršaj ; Prekršajni nalog i obvezni prekršajni nalog
Načelo zakonitosti ; objekt načela zakonitosti , povijesni razvoj
Pojam uprave ( materijalni i formalni smisao )
Upravno pravni odnos ; razlika upravnog i građanskog odnosa ( subordiniranost subjekata )
Tijela državne uprave i poslovi državne uprave
Slobodna ( diskrecijska ) ocjena
Pravomoćnost i vrste ; izvršenje
Oglašavanje rješenja ništavnim
Tko može biti stranka u postupku ; rokovi u postupku ( def.,vrste,računanje )
Definicija upravnog postupka ; Načela u upravnom postupku - novi ZUP
Stranke u upravnom sporu
Predmet upravnog spora – što ne može biti predmet spora
Odgovornost države za štetu
Sadržaj krivnje kod prekršaja
Prethodno pitanje ; Državljanstvo ; Upravni ugovor ; Razlika odbacivanja i odbijanja žalbe
Zastara prekršaja ; Načela prekršajnog prava ; Vrste zaštitnih mjera kod prekršaja
Žalba u upravnom postupku ; postupanje po žalbi prvostupanjskog tijela
Jedinstveno upravno mjesto ; Nadležnost u upravnom postupku ; Restitutio in integrum
Tužba u upravnom sporu – uvjeti za odbacivanje tužbe
Izvanredni pravni lijekovi u postupku
Pokretanje upravnog postupka po zahtjevu stranke
Načela kod svih ; Pravna pomoć ; Javna služba ; Nadzor nad upravom - parlamentarni nadzor : mjere i akcije , poništavanje i ukidanje po pravu nadzora

Ipak ću učit onda iz ove od 215 stranica, zakon novi (ima li neki link da ga skinem thx)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 srp 2012 13:57 
Početnik

evo, danas sam prošla kod profesorice. nisam se bas proslavila ali srecom ona stvarno pita dok ima ikakve šanse za prolaz. morala sam polagati jos spor i prekršaje. Spor sam jako brljavila ali me spasilo što je stvarno puno pitala pa sam napokon bez greške znala razloge za podnošenje tužbe i ogledni spor. To je ujedno i jedino pitanje koje nisam vidjela tu na forumu, pa si evo i to dodajte u listu pitanja. ostalo žalba kod spora, izvanredni pravni lijekovi kod spora, definicija prekršaja, mjere upozorenja i mjere opreza, ocjena zakonitosti općih akata, zašto se može podnijeti tužba, spor o zakonitosti i spor pune jurisdikcije, kad je dopuštena žalba,nemogućnost primjene prekršajnog zakonodavstva, usmena rasprava, razlozi za žalbu, kad se neće provesti usmena rasprava, ogledni spor.
Eto toliko se mogu sjetiti. Prfesorica je stvarno susretljiva i simpatična.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 srp 2012 15:05 
Forumaš

Lexi je napisao/la:
Hvala Jane. Jel to ovaj mail bbritvic@pravst.hr ?

davno sam joj pisala pa nisam sigurna ali mislim da nisam na mail adresu koja postoji na stranicama fakulteta(na tu mi nije odgovorila) nego sam malo čačkala po googlu i našla neku drugu .ako nađem napišem ti u pp

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 srp 2012 19:06 
Aktivan

Mene čeka komisija, profesor daleko od ovog nivoa kojeg vi pišete, dakle prvi put da ću morat na komisiju na 4 godini faksa i mislim da će mi ovo bit jedan od najgorih ispita ikada, imam još i MPP pa ostavljam mjesta za njega još. Uglavnom u životu nisam odgovarao pod većim presingom i nervozom koju nabija sam profesor sasvim nepotrebno, uistinu nisam kriv što sam platio školarinu da me ispituje, što je vani vruće i što sam tu kao persona, jednostavno sam šokiran.

slika

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 kol 2012 11:12 
Aktivan

Pozdrav! iman jedno pitanje...gdje da nabavim tu prof.skriptu o prekrsajima???? Na stranici fakulteta ne vidim link ili ista pod tim nazivom. U forumu sam ranije nasla neki link,al pod njim mi ništa ne otvara...da li je netko vec ima na komp da mi ju moze poslati? putnik sam,pa mi nije najzgodnije ici u st... hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ruj 2012 22:06 
Početnik

:please: pomoc kolege koji sad spremaju ispit dali ucite iz prekrsaja samo ove stranice ili sve??? jer gledala sam pitanja sa foruma pa ima dosta toga van ovih stranica, npr.krivnja(nacelo krivnje, ubrojivost, namjera....), protupravnost i iskljucenje protupravnosti itd. ????????
emanuelica je napisao/la:
player_777 je napisao/la:
ostopussi je napisao/la:
jane doe je napisao/la:

pojam prekrsaja - 9

PROFESOR JE DAO 1DIO TESTA GRADIVO IZ PRVOG KOLOKVIJA STA NIJE U REDU JER SMO TO PRIJE RIJESILI ,TAKODJER IZ PREKRSAJA SAMO 1PITANJE,A OD ONIH NA ZAOKRUZIVANJE BILO JE PO VISE TOCNIH ,NIJE NAM DAO NI PUNU URU ZA PISAT NIT SU BILA DOSADASNJA PITANJA KOLOKVIJ JE BIO OZBILJAN ZIVO ME ZANIMAJU BODOVANJA

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2012 19:12 
Aktivan

Jedan od najugodnijih ispita šta sam polaga. Profesorica je bila maksikalno korektna, pomalaga i više nego šta bi trebala.
materijalni i organizacijski pojam uprave, upravna kontrola, djelovi upravnog akta, nagodba u upravnom postpku(koje svojstvo ima, opseg), predmet upravnog spora, kad prvostupanjsko tjelo uprave odbacuje žalbu, razlika između odbijanja i odbacivanja, nagodba u upravnom sporu, kad se nemože pokrenuti upravni spor i stranke prekršajnom postupku.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 08 ruj 2012 01:43 
Aktivan

rozana je napisao/la:
smrt je napisao/la:
Jedan od najugodnijih ispita šta sam polaga. Profesorica je bila maksikalno korektna, pomalaga i više nego šta bi trebala.
materijalni i organizacijski pojam uprave, upravna kontrola, djelovi upravnog akta, nagodba u upravnom postpku(koje svojstvo ima, opseg), predmet upravnog spora, kad prvostupanjsko tjelo uprave odbacuje žalbu, razlika između odbijanja i odbacivanja, nagodba u upravnom sporu, kad se nemože pokrenuti upravni spor i stranke prekršajnom postupku.

super pitanja!!! jel ispitiva i profesor i ona? kakva je prolaznost??????????

Podjelili su indekse, bilo nas je 19. Mislim da je vecina prošla.(a oni koji nisu su barem oslobođeni djela gradiva).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 13:14 
Početnik

Prof. Aviani 9.10.

Definicija i vrste prekršaja
Dodaci upr.aktu
Pravomoćnost
Odbacivanje tužbe u sporu
Načela upr.postupka
Slobodna ocjena(objekt,kontrola)
Kontrola uprave(kontrola od pučkog pravobranitelja)
Obnova postupka

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2012 18:34 
Početnik

- jedinstveno upravno mjesto
- izvanredni pravni lijekovi u upravnom postupku i slucajevi nistavosti
- obnova postupka
- postupanje prvostupanjskog tijela po zalbi
- vrste upravnih sporova
- razlika izmedju spora zakonitosti i spora pune jurisdikcije
- prekrsajni nalog
- oglasavanje rjesenja nistavim
- predmet upravnog spora
- pojam UPRAVE u teoriji
- pojam uprave u zakonodavstvu
- tijela drzavne uprave u rh
- javna sluzba
- tko obavlja javnu sluzbu
- nacelo zakonitosti
- mjesna i stvarna nadleznost
- zalba u upravnom sporu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 588 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: