Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 09 lip 2026 15:20.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 04 ruj 2012 16:58 
Početnik

pitat ću na prvom predavanju :pikapi:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2012 18:35 
Početnik

koliko je dovoljno vremena za spremit ispit?
HVALA :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2012 21:11 
Početnik

Molim vas da mi netko napise kada ce biti upis ocjena? Na proslom sam roku polozila, pa sad trebam samo doci na upis ili?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ruj 2012 22:18 
Forumaš

sjeća li se itko pitanja od danas , s teoretskog dijela?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2012 07:15 
Početnik

Zna li itko kad je upis ocjene? Dajte ljudi molim vas da znam kad cu doci, nisam iz Splita.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2012 12:11 
Početnik

Mmmedo je napisao/la:
Zna li itko kad je upis ocjene? Dajte ljudi molim vas da znam kad cu doci, nisam iz Splita.

Bio ti je danas u 10, ali svakako kontaktiraj profesora jer mislim da će ti čuvati sve to i za sljedeći rok.. pošalji mu mail ili ga nazovi.

O ispitu

Teorijski dio ispita: pitanja iz moje grupe na roku 3.9./4.9.

Inf: 1) Projektiranje informacijskih sustava 2) Jezici za korištenje baze podataka 3) Povijesni osvrt na elektroničko poslovanje 4) Računalna simulacija 5) Osnovno znanje sudionika u sprječavanju računalnog kriminaliteta

Stat: 1) Prikazivanje i tumačenje statističkih podataka 2) Interkvartil i koeficijent kvartilne devijacije 3) Zadatak metode relativnih brojeva 4) Koeficijent linearne korelacije 5) Metoda uzoraka - planovi uzoraka

Met: 1) Znanost & ideologija 2) Akademski radovi 3) Interpretacija podataka 4) Postavljanje hipoteze 5) Utjecaj informacijske i komunikacije djelatnosti

Sve u svemu, predmet nije težak, ali ga nemojte ni podcijeniti.

Na računalu morate znati osnove worda, excela i power pointa - moj savjet je da prvo napišete excel jer donosi najviše bodova, a zatim napravite prezentaciju i onda na kraju word. Doma za excel proučite formule za statistiku (mode, stdev, average, sum itd.) i pažljivo čitajte zadatake. U power pointu morate promijeniti pozadinu (promijenite i boju i layout jer i dalje nisam sigurna što točno traži) i morate znati umetnuti slike - nikakav problem. Word sredite zadnji jer je lagan, ali morate naći simbole pa vam to može uzeti dosta vremena te ga je najbolje ostaviti za kraj (podnožje, zaglavlje, fontovi i to je to).

U statistici imate 4 zadatka koji sveukupno nose 100 bodova, a za prolaz trebate imati 51 bod. Naučite crtati grafove jer ćete tu dobiti sigurno 15-20 bodova, a dalje pišite i računajte štogod mislite da treba jer profesor zaista boduje sve i svašta... probajte riješiti zadatake s kraja zbirke i obavezno si sami napravite formule tako da imate sve što vam treba. Nije teško, ali obavezno provježbajte! Zadaci vam nose između 20 i 30 bodova, kako koji.

Teoriju i učite - definicije, ali i čitajte lagano jer možete dosta toga pisati svojim riječima, naravno da je smisleno, pa ne biste trebali imati puno problema ni tu.

Po meni bi se za ovaj predmet, ako želite izvući solidnu ocjenu, trebalo spremati 5 do 7 dana, ali naravno to ovisi dosta i o vašim kapacitetima učenja. Sretno i nemojte se bojati ovog ispita, ali ga, još jednom, nemojte ni podcijeniti. :mig:

P.S. Isto tako, ako riješite rad na računalu, možete pristupiti zadacima iz statistike, ali ne i teoriji.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2012 12:17 
Početnik

molim vas ako netko zna kada prof ima konzultacije-radi priznavanja ispita mi treba

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2012 15:36 
Sega mega kul forumaš bez života

gdje da nađem prvih 24 pitanja iz metodologije,na netu sam skinula skriptu ali počinje od 25-og pitanja?Please.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 ruj 2012 16:53 
Aktivan

studentica000 je napisao/la:
gdje da nađem prvih 24 pitanja iz metodologije,na netu sam skinula skriptu ali počinje od 25-og pitanja?Please.

Imaš na 7. stranici ove teme.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 ruj 2012 12:54 
Početnik

Madison je napisao/la:
Mmmedo je napisao/la:

Bio ti je danas u 10, ali svakako kontaktiraj profesora jer mislim da će ti čuvati sve to i za sljedeći rok.. pošalji mu mail ili ga nazovi.

O ispitu

Teorijski dio ispita: pitanja iz moje grupe na roku 3.9./4.9.

Inf: 1) Projektiranje informacijskih sustava 2) Jezici za korištenje baze podataka 3) Povijesni osvrt na elektroničko poslovanje 4) Računalna simulacija 5) Osnovno znanje sudionika u sprječavanju računalnog kriminaliteta

Stat: 1) Prikazivanje i tumačenje statističkih podataka 2) Interkvartil i koeficijent kvartilne devijacije 3) Zadatak metode relativnih brojeva 4) Koeficijent linearne korelacije 5) Metoda uzoraka - planovi uzoraka

Met: 1) Znanost & ideologija 2) Akademski radovi 3) Interpretacija podataka 4) Postavljanje hipoteze 5) Utjecaj informacijske i komunikacije djelatnosti

Sve u svemu, predmet nije težak, ali ga nemojte ni podcijeniti.

Na računalu morate znati osnove worda, excela i power pointa - moj savjet je da prvo napišete excel jer donosi najviše bodova, a zatim napravite prezentaciju i onda na kraju word. Doma za excel proučite formule za statistiku (mode, stdev, average, sum itd.) i pažljivo čitajte zadatake. U power pointu morate promijeniti pozadinu (promijenite i boju i layout jer i dalje nisam sigurna što točno traži) i morate znati umetnuti slike - nikakav problem. Word sredite zadnji jer je lagan, ali morate naći simbole pa vam to može uzeti dosta vremena te ga je najbolje ostaviti za kraj (podnožje, zaglavlje, fontovi i to je to).

U statistici imate 4 zadatka koji sveukupno nose 100 bodova, a za prolaz trebate imati 51 bod. Naučite crtati grafove jer ćete tu dobiti sigurno 15-20 bodova, a dalje pišite i računajte štogod mislite da treba jer profesor zaista boduje sve i svašta... probajte riješiti zadatake s kraja zbirke i obavezno si sami napravite formule tako da imate sve što vam treba. Nije teško, ali obavezno provježbajte! Zadaci vam nose između 20 i 30 bodova, kako koji.

Teoriju i učite - definicije, ali i čitajte lagano jer možete dosta toga pisati svojim riječima, naravno da je smisleno, pa ne biste trebali imati puno problema ni tu.

Po meni bi se za ovaj predmet, ako želite izvući solidnu ocjenu, trebalo spremati 5 do 7 dana, ali naravno to ovisi dosta i o vašim kapacitetima učenja. Sretno i nemojte se bojati ovog ispita, ali ga, još jednom, nemojte ni podcijeniti. :mig:

P.S. Isto tako, ako riješite rad na računalu, možete pristupiti zadacima iz statistike, ali ne i teoriji.

Za ovaj opis ispita kapa dolje do poda, al fakat, koliko slusam o ovom predmetu ovo je prvi put da je ne'ko normalno rekao kako izgleda ispit i sta je bitno. :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 ruj 2012 11:05 
Aktivan

. . molim vas možete mi reći po kojoj literaturi da spremam ovaj ispit?! skripte s nasciturusa??? kako, šta?! :wtf :please: :please: :please:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 ruj 2012 15:59 
Početnik

Zna li ikoo oće bit statistike na dekanskom???????????? :O

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 09:49 
Aktivan

upomoc gdje da nadjem odgovore na pitanja iz stat br4 5 6 ?nema ih u maloj skriptici? ima li neka druga iz stat???

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 10:01 
Aktivan

Imam neka pitanja ako mi netko može pomoći? Kod praktičnog rada na računalu u power pointu kod prezentacije treba ubaciti par slajdova i umetnuti slike...e sad koje slike odabrati. Dali ima neka šema za lakše traženje simbola ,zadnji put sam najviše vrimena izgubila na tome...

Velika hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 11:24 
Aktivan

kad sam ja bio bila je prezentacija o PFST pa su se koristile slike sa stranice fakulteta, a što se tiče simbola, najbolje pričekati drugu grupu pa je lakše te simbole ubacit :celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 12:17 
Aktivan

dmode je napisao/la:
kad sam ja bio bila je prezentacija o PFST pa su se koristile slike sa stranice fakulteta, a što se tiče simbola, najbolje pričekati drugu grupu pa je lakše te simbole ubacit :celebrate

puno,puno hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 16:48 
Aktivan

jel mi moze netko poslat u pp sifru iz statistike zadataka?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 20:50 
Aktivan

bik20 je napisao/la:
dmode je napisao/la:

puno,puno hvala!

oprosti,di se točno nalaze slike sa pravnog fakulteta

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 23:27 
Aktivan

bik20 je napisao/la:
bik20 je napisao/la:
dmode je napisao/la:

puno,puno hvala!

oprosti,di se točno nalaze slike sa pravnog fakulteta

uzmeš logo sa početne stranice, i one vodoravne (il kako već) što su na vrhu (klikneš na 'studenti' pa se pojavi druga slika, itd)..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 ruj 2012 23:57 
Forumaš

Zadnji put je bila prezentacija po izboru, bitno je da ima 4 slajda i promijenjenu pozadinu na svakom (background, ne temu na što je dio kolega izgubio dosta vremena). Mislim da je trebalo minimalno 3 slike staviti. Slobodno možeš improvirzirati, npr. stavis temu Europska unija/Konstitucionalizam i možeš u izborniku u Power Pointu pronaći slike (ili dobri stari Google), npr. slike gradova Pariz, Bruxelles, Rim, nebitno...to je još najlakšio dio u tom dijelu ispita.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 ruj 2012 17:01 
Aktivan

da li netko moze stavit pitanja koja se najcesce vrte na usmenom iz inf i met? ovo je masa iz koje nema spasa... netko?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 ruj 2012 15:23 
Aktivan

Ako smo prošli rad na kompu, možemo li izaći samo na usmeni bez zadataka? a ukoliko ne može, hoće li nam vrijediti za dekanski da ostatak riješimo?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 ruj 2012 16:01 
Aktivan

ne, prvo rješit zadatke i inf tek onda usmeni tj.pismeni iz svega, a za dekanski pretpostavljam da vride polozeni djelovi.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 ruj 2012 16:02 
Aktivan

prvo je potrebno položiti zadatke da bi se moglo izaći na teorijski dio. teorijski dio se ne može polagati bez položenih zadataka. ukoliko položite zadatke, a teoriju ne, slijedeći put pišete samo teoriju.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 ruj 2012 16:18 
Aktivan

ima li tko da je polozio teoriju. savjet?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 ruj 2012 16:19 
Aktivan

imaju li koja pitanja sta se stalno vrte?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ruj 2012 16:44 
Početnik

18.9. sam pisala zadatke al teoriju nisam izašla jer je nisam stigla spremit. postoji li ikakva mogucnost da mi dopusti odgovarat usmeno teorijski dio kad dođu rezultati tj.kad bude upis ocjena ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 ruj 2012 17:35 
Aktivan

Jel itko s ove katedre odgovara na mailove? Ako ne, da li netko mozda zna kad je profesor na faksu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2012 08:29 
Aktivan

kad je upis ocjena

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2012 12:50 
Aktivan

stvarno. kad?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 20 ruj 2012 13:51 
Aktivan

ja mislim 27. 09. u 9 sati ,neka netko potvrdi

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2012 05:37 
Aktivan

znam da je cetvrtak

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2012 10:48 
Početnik

jeee, 27.9. četvrtak u 9 sati :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 ruj 2012 13:15 
Početnik

postoji li neka adekvatna skripta iz informatike? ovim skriptama fali početak.. ili ako ga ima, onda su stara pitanja :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2012 07:45 
Početnik

hoce li biti profesor na upisu ocjena? gdje ce se vrsiti upis?
vec 15 dana pokusavam doci do nekoga s katedre ali 0 bodova
asistent je mutav!!
a profesor je duh

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2012 12:00 
Početnik

Pozdrav svima, nova sam , prebacujem se iz Zg, trebam položit statistiku i nabavila sam Zbirku zadataka iz statistike od Slavko Šimundić i Marija Boban.
Da li treba za ispit sva poglavlja naucit? dakle :
2.grupiranje i graficko prikazivanje statistickih nizova
3.srednje vrijednosti
4.mjere disperzije
5.koleracija i regresija
6.analiza vremenskih nizova
7.teorijske distribucije
8.metoda uzoraka
ako ima nesto sto se ne treba bila bih vam zahvalna ako biste me uputili..hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2012 07:34 
Početnik

dajte ljudi gdje se vrši upis ocjena? koliko traje? bus mi dolazi u st tek u 10 :(, a meni u biti trebaju konzultacije...do kojih ne mogu doći....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 ruj 2012 18:44 
Početnik

majmuncarobnjak je napisao/la:
dajte ljudi gdje se vrši upis ocjena? koliko traje? bus mi dolazi u st tek u 10 :(, a meni u biti trebaju konzultacije...do kojih ne mogu doći....

vjerojatno ce bit profesor, a upis bi triba bit kad i rezultati..znači 27-og u 9 :)
rezultate obicno stave isprid info kabineta pa bi profesor triba bit tu negdi..ili u dvorani br.2. ako ne, pitaš nekog na porti..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2012 10:24 
Početnik

jesu li po 2,5 pitanja tocna dovoljna za prolaz iz teorijskog dijela ako je bilo po 5 pitanja iz svakog podrucja?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 ruj 2012 18:17 
Aktivan

hej ljudi..cula sam da neke dijelove iz zbirke iz statistike ne treba ucit..? ako bi netko mogao rec koje..? tnx :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: