Mmmedo je napisao/la:
Zna li itko kad je upis ocjene? Dajte ljudi molim vas da znam kad cu doci, nisam iz Splita.
Bio ti je danas u 10, ali svakako kontaktiraj profesora jer mislim da će ti čuvati sve to i za sljedeći rok.. pošalji mu mail ili ga nazovi.
O ispituTeorijski dio ispita: pitanja iz moje grupe na roku 3.9./4.9.Inf: 1) Projektiranje informacijskih sustava 2) Jezici za korištenje baze podataka 3) Povijesni osvrt na elektroničko poslovanje 4) Računalna simulacija 5) Osnovno znanje sudionika u sprječavanju računalnog kriminaliteta
Stat: 1) Prikazivanje i tumačenje statističkih podataka 2) Interkvartil i koeficijent kvartilne devijacije 3) Zadatak metode relativnih brojeva 4) Koeficijent linearne korelacije 5) Metoda uzoraka - planovi uzoraka
Met: 1) Znanost & ideologija 2) Akademski radovi 3) Interpretacija podataka 4) Postavljanje hipoteze 5) Utjecaj informacijske i komunikacije djelatnosti
Sve u svemu, predmet nije težak, ali ga nemojte ni podcijeniti.
Na računalu morate znati osnove worda, excela i power pointa - moj savjet je da prvo napišete excel jer donosi najviše bodova, a zatim napravite prezentaciju i onda na kraju word. Doma za excel proučite formule za statistiku (mode, stdev, average, sum itd.) i pažljivo čitajte zadatake. U power pointu morate promijeniti pozadinu (promijenite i boju i layout jer i dalje nisam sigurna što točno traži) i morate znati umetnuti slike - nikakav problem. Word sredite zadnji jer je lagan, ali morate naći simbole pa vam to može uzeti dosta vremena te ga je najbolje ostaviti za kraj (podnožje, zaglavlje, fontovi i to je to).
U statistici imate 4 zadatka koji sveukupno nose 100 bodova, a za prolaz trebate imati 51 bod. Naučite crtati grafove jer ćete tu dobiti sigurno 15-20 bodova, a dalje pišite i računajte štogod mislite da treba jer profesor zaista boduje sve i svašta... probajte riješiti zadatake s kraja zbirke i obavezno si sami napravite formule tako da imate sve što vam treba. Nije teško, ali obavezno provježbajte! Zadaci vam nose između 20 i 30 bodova, kako koji.
Teoriju i učite - definicije, ali i čitajte lagano jer možete dosta toga pisati svojim riječima, naravno da je smisleno, pa ne biste trebali imati puno problema ni tu.
Po meni bi se za ovaj predmet, ako želite izvući solidnu ocjenu, trebalo spremati 5 do 7 dana, ali naravno to ovisi dosta i o vašim kapacitetima učenja. Sretno i nemojte se bojati ovog ispita, ali ga, još jednom, nemojte ni podcijeniti.

P.S. Isto tako, ako riješite rad na računalu, možete pristupiti zadacima iz statistike, ali ne i teoriji.