Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 09 lip 2026 14:23.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 29 ruj 2012 11:23 
Aktivan

dala statistiku jeee ocistilaaaaajme.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2012 16:14 
Početnik

Imam pitanjce..prebacila sam se iz zagreba, pa me zanima da li je za poloziti ispit dovoljna iz statistike skripta od 20 str i ona zbirka zadataka, a za metodologiju skripta od 12 str..??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2012 17:20 
Početnik

da

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 lis 2012 17:57 
Početnik

Molim odgovor…prebacujem se iz ZG-a..tamo sam polagao i statistiku i informatiku, ali mi neće priznati oboje već samo jedno od tog dvoje…
Šta je u Splitu teže za položiti Statistika ili Informatika?? Čini mi se nekako da je statistika ipak zahtijeva dosta više posla..ili se varam..?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2012 11:34 
Početnik

megi je napisao/la:
Molim odgovor…prebacujem se iz ZG-a..tamo sam polagao i statistiku i informatiku, ali mi neće priznati oboje već samo jedno od tog dvoje…
Šta je u Splitu teže za položiti Statistika ili Informatika?? Čini mi se nekako da je statistika ipak zahtijeva dosta više posla..ili se varam..?

statistika svakako..zbog zadataka :) informatika je samo praktični i teorija..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 18:23 
Početnik

ima li netko ko je na drugoj polaga seminar iz informatike, statistike i metodologije?
dojmovi? :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2012 14:13 
Početnik

pozdrav, koje su najbolje knjge za ovaj predmet? i da li moram uzeti seminar da bi izasla na kolokvije? hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2012 13:05 
Početnik

pozdrav, zanima me da li tko drži instrukcije iz statistike....il netko da zna nekoga tko drži ?! zahvalan na pomoći, ako mozete broj i ime poslat na pm...jos jednom hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2012 16:21 
Forumaš

lily92 je napisao/la:
pozdrav, koje su najbolje knjge za ovaj predmet? i da li moram uzeti seminar da bi izasla na kolokvije? hvala

nemaš kolokvija na ovom

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 lis 2012 16:22 
Forumaš

joanne je napisao/la:
ima li netko ko je na drugoj polaga seminar iz informatike, statistike i metodologije?
dojmovi? :)

moraš ili imaš 100% dolozaka pa dobiješ potpis, ili ako fališ nekad onda napišeš temu po izboru 15-20 stranica.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 10:03 
Aktivan

jos jednom ljudi..zna li netko koje dijelove iz statistike iz zbirke ne treba?
bila bih jako zahvalna kad bi netko odgovorio..nemoguce da nitko ne zna :S

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 11:23 
Početnik

megi je napisao/la:

Pretpostavljam da si se u ZG prebacio na Bolonju sa polozenom Stat. (kao ja). Statistika i informatika po starom su iste kao u ST. Znaći ostaje ti samo Metodologija. Ukoliko si po starom to bi ti trebali priznat, a ako si se prebacio na Bolonju odes po potvrdu Relkoviću da si položio Statistiku i Informatiku koja je ekvivalent Pravnoj informatici. Idem obavit upis ovaj tjedan pa javim ako nije tako. Ako znaš nešto više ili ti je situacija drukčija javi.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 11:27 
Početnik

ekipa...za METODOLOGIJU???
da li je dovoljna skripta od 13 stranica. prijatelj ju je uzeo u fotokopiraoni preko puta fakulteta (mislim da joj je popularan nasziv - kod masnog)

da li preporučate jos neku literaturu???

KONZULTACIJE??? - kako uopće doći do termina konzulatacija za pojedine predmete preko interneta? (trazio na stranicama faxa i na početku teme)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 12:13 
Početnik

Oke,ja neznam jesam li ja munjena ili šta...ja nigdje nemogu nać nikakakve informacije o tome kad su rokovi,samo sam čula da će biti prvi sredinom 12 mj.,ali kada točno nemam pojma...Znam da ovo off-topic,al pliz ako netko zna da mi javi! Prebacila sam se iz Zagreba u ST(putujem na ispite),htjela bi Statistiku riješit sad na prvom sljedećem roku,a neznam kad je :S Hvala!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 12:40 
Veteran

Pa mislim da si malo uranila. Prvi rok jeste sredinom prosinca, većinom onaj tjedan prije božića, pretpostavljam da će ove godine biti od 17. - 21.. A što se točnog dana tiče, pričekaj još koji tjedan, pa će ti sve na studomatu pisati a i na stranicama fakulteta.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 15:24 
Početnik

ventus je napisao/la:
megi je napisao/la:

Pretpostavljam da si se u ZG prebacio na Bolonju sa polozenom Stat. (kao ja). Statistika i informatika po starom su iste kao u ST. Znaći ostaje ti samo Metodologija. Ukoliko si po starom to bi ti trebali priznat, a ako si se prebacio na Bolonju odes po potvrdu Relkoviću da si položio Statistiku i Informatiku koja je ekvivalent Pravnoj informatici. Idem obavit upis ovaj tjedan pa javim ako nije tako. Ako znaš nešto više ili ti je situacija drukčija javi.

Tako je…prebacivač na bolonju.. Tražio sam da mi na ispisnicu Relković nadopiše da je moja pravna informatika zapravo informatika i statistika i napomenuo im to u ST refreadi pri upisu pa vjerujem da će mi priznati oboje.. Uzeo sam samo skriptu iz metodologije za 12mjesec..
Javi ako bude kakvih zanimljivih promjena… :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 16:07 
Početnik

megi je napisao/la:
ventus je napisao/la:
megi je napisao/la:

Tako je…prebacivač na bolonju.. Tražio sam da mi na ispisnicu Relković nadopiše da je moja pravna informatika zapravo informatika i statistika i napomenuo im to u ST refreadi pri upisu pa vjerujem da će mi priznati oboje.. Uzeo sam samo skriptu iz metodologije za 12mjesec..
Javi ako bude kakvih zanimljivih promjena… :)

jel to ta skripta od 13 str? jel mozda znaš kad su konzultacije?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 19:03 
Početnik

tako je 13str kod masnog.. Čini se da si nešto nervozan oko metodologije. Mislim da oko toga zbilja ne moraš razbijati glavu previše.. Ako si iz zg-a to naučiš na putu do ispita...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 19:21 
Početnik

ventus, konzultacije su 11:30 - 12:15 ponedjeljkom, profesor ili 17:40-18:25 asistent, neka me netko ispravi ako je netocno.al mislim da je to to:) i normalno da vam (nam) se priznaje inf, po starom i stat. metodologija se moze i samo po onim pitanjima:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2012 10:56 
Početnik

megi je napisao/la:
tako je 13str kod masnog.. Čini se da si nešto nervozan oko metodologije. Mislim da oko toga zbilja ne moraš razbijati glavu previše.. Ako si iz zg-a to naučiš na putu do ispita...

MEGI, HVALA! umirio si me :grin:

happy_go_lucky je napisao/la:
ventus, konzultacije su 11:30 - 12:15 ponedjeljkom, profesor ili 17:40-18:25 asistent, neka me netko ispravi ako je netocno.al mislim da je to to:) i normalno da vam (nam) se priznaje inf, po starom i stat. metodologija se moze i samo po onim pitanjima:)

HAPPY_GO_LUCKY HVALA! :grin:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2012 11:47 
Početnik

Amabilis je napisao/la:
Pa mislim da si malo uranila. Prvi rok jeste sredinom prosinca, većinom onaj tjedan prije božića, pretpostavljam da će ove godine biti od 17. - 21.. A što se točnog dana tiče, pričekaj još koji tjedan, pa će ti sve na studomatu pisati a i na stranicama fakulteta.

Aha...da,moguće da sam malo paranoična :mrgreen: Pričekat ću onda još malo... Hvala na odgovoru!Pozz

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 16 lis 2012 16:53 
Početnik

bok! nova sam na forumu, prebacila sam se iz zagreba i imam pitanje. pokusala sam iz skriptarnice skinuti zadnja 2 foldera ( vjezbe iz statistike) i kada sam ih pokusala otvoriti trazi me nekakvu sifu, pise da su fajlovi zaljucani! dali netko zna o kakvoj se difri radi (dokumenti su u pdf-u). jos me zanima dali netko zna gdje mogu u zagrebu nabaviti zbirku zadataka iz statistike, ili ju nekako naruciti da ne moram u split zbog jedne knjige??

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lis 2012 12:54 
Veteran

Što se tiče vježbi, šifra je statistika2010 (mislim). Ne znam točno koja je godina (možda mlađi kolege znaju) ali pokušavaj sa 2010 pa na dalje :P

Što se tiče zbirke, ne znam gdje je ima kupiti, ali ima u NSK u Zagrebu za posuditi barem za rad u knjižnici.. To je sve kako ti mogu pomoći.

http://katalog.nsk.hr/F/788BXD73C23SUCD ... format=999

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lis 2012 15:11 
Početnik

Od ove godine koristi se nova Šimundićeva knjiga, koju možete uzeti na ekonomatu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2012 13:28 
Početnik

Imam pitanje, kao razliku moram položiti i stat. i gp1, jel bitno na koji prvo idem, ili moram na stat. prvo jer je u zimskom semestru? hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2012 15:50 
Početnik

Hvala na informacijama :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2012 20:32 
Početnik

položeni zadaci iz 9.mjeseca se priznaju? oće onda bit teorija u 12. mjesec po starim pitanjima? budući da su se minjala pitanja iz statistike i metodologije u odnosu na prošlu godinu..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2012 21:33 
Aktivan

natalie013 je napisao/la:
položeni zadaci iz 9.mjeseca se priznaju? oće onda bit teorija u 12. mjesec po starim pitanjima? budući da su se minjala pitanja iz statistike i metodologije u odnosu na prošlu godinu..

ummm,sta se minjalo? :ajme

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 lis 2012 23:36 
Početnik

a minjala se literatura iz statistike, napisa je novu knjigu.. tako da se dodalo još novih pitanja, i to ne baš malo (koja ja nisam u životu vidila), a iz metodologije je neka pitanja prominia, neka doda, ali ka knjiga je ista.. :/ jedino je informatika ka i dosad..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 13:46 
Početnik

a sta na kraju s onim radom na racunalu (3 programa) sta se mora proci prije ispita iz statistike (ili je u sklopu njega-sve zajedno?), moramo li mi sto smo se prebacili pa nam je stat.razlika to polagati iako imamo polozenu informatiku? nadam se da ce uskoro dati odgovor na to..ovi sto su prosle god polagali razliku mi nisu spominjali da su to morali polagati..ima tko vise info?hvala:))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 15:44 
Aktivan

javila mi kolegica (bila je kod Masnog) da je nova knjiga iz statistike(to znam već) ali da je i nova ZBIRKA???? zna li se nešto o tome? :-o :-o

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 15:52 
Početnik

Poznato je da će ti oni probati uvalit i ono sto ti ne treba!
...za statistiku se sve nalazi u novoj knjizi.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 15:57 
Aktivan

Dominikanac123 je napisao/la:
Poznato je da će ti oni probati uvalit i ono sto ti ne treba!
...za statistiku se sve nalazi u novoj knjizi.

hahahahhaahhahhahahahhaha hvala! al mi trebaju i zbrika i knjiga ovaj put

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 16:05 
Početnik

fabulous je napisao/la:
..., al mi trebaju i zbrika i knjiga ovaj put

Zasto?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 17:25 
Aktivan

za zbirku na stranici katedre i dalje pise 2003.g :/ knjiga pise 2012.,sto znaci vj nova pitanje iz teorije,a zadaci isti?
a sto se iz metodologije mijenalo? di bi se ta pitanja mogla nabavit nova?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 18:01 
Početnik

tink26:) je napisao/la:
za zbirku na stranici katedre i dalje pise 2003.g :/ knjiga pise 2012.,sto znaci vj nova pitanje iz teorije,a zadaci isti?

teorija je nova, a zadaci.. hm.. to ne znam.. a nova pitanja imaš kupit u ekonomatu (ili kopiraj od nekog ko je kupia) :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 18:06 
Početnik

ali zadaci su isti...isto gradivo skroz. nije u plavoj knjizi dodano hrpa novog sta dosad nije postojalo:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 18:17 
Aktivan

thanks! super,sam kaj sam iz zgb pa ne znam
kak to sve sad novo nabavit..taman sam
prije mjesec dana sve pokupila i sad se promjeni :/
lucky kak mislis to s plavom knjigom?nije mi bas recenica jasna :D

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 18:55 
Aktivan

happy_go_lucky je napisao/la:
ali zadaci su isti...isto gradivo skroz. nije u plavoj knjizi dodano hrpa novog sta dosad nije postojalo:)
thanks! super,sam kaj sam iz zgb pa ne znam
kak to sve sad novo nabavit..taman sam
prije mjesec dana sve pokupila i sad se promjeni :/
lucky kak mislis to s plavom knjigom?nije mi bas recenica jasna :D

profesorova nova knjiga je plave boje. :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lis 2012 18:56 
Aktivan

natalie013 je napisao/la:

teorija je nova, a zadaci.. hm.. to ne znam.. a nova pitanja imaš kupit u ekonomatu (ili kopiraj od nekog ko je kupia) :)

jel ima vise teorije sad il ? :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1466 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: