Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 10 lip 2026 12:45.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 364 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 09 lis 2012 20:05 
Početnik

Dobro kakve su to gluposti, ja sam u petak pitao u referadi i rečeno mi je da ponavljači koji su upisali prie 09/10 plaćaju 3900?
Kako misle obavjestit ove koji su već uplatili?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 20:11 
Aktivan

zvat ce ih da uplate jos 4000kn

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 20:14 
Aktivan

ta odluka je donesena jos 17.9. od strane sveucilista u splitu, a nasi na faksu su to podmuklo odlucili danas objaviti!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 20:15 
Početnik

mala ciara je napisao/la:
zvat ce ih da uplate jos 4000kn

Zbilja ne znam bi li se smijao ili plakao, mislim odakle će ljudi izmislit tih 3500 tisuće kn? Ali meni su još u petak rekli da se plaća 3900 i to ona dvojica šta rade u referadi.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 20:29 
Početnik

sanjast1409 je napisao/la:
..ja sam danas upisala drugu godinu....i ponavljam!platila sam 7400...s tim da su mi rekli u referadi da još razmatraju vezano za školarine...da bi navodno tribala zvati i pitati...al uglavnom da ce mi se pare vratiti ako oni odluce ipak vratit na staro.Jedna cura je bila prije mene,ista situacija...samo je ona platila manje...i nisu joj tili uzet upisne papire dok ne plati ostatak..ili da ceka sljedeci tjedan kad ce se znati konacna odluka :roll: ...uglavnom faks nam je u kurcu....a oni su u referadi tako neljubazni...sta god ih pitas kazu ima na oglsnoj ploci po'ed

Čekaj, je li ta njihova "konačna objava" prolongira upise i ako je do kada im se može/treba uplatiti?

Je li misliš postoji li šansa da vrate na staro?

P.S. Teška sam depresija nakon ove vijesti, nisu normalni.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 21:58 
Aktivan

Isto za zalbu!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 22:05 
Početnik

kocka je napisao/la:
Isto za zalbu!

Koji je postupak za žalbu, je li znaš do kada se može uplatiti školarina?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 22:56 
Sega mega kul forumaš bez života

Užas!Oni zadnje dane pred upis mjenjaju školarine!Ma za ne povirovati!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 23:31 
Aktivan

a stvarno za ne povjerovati !
i meni je rečeno prošli tj iz ref 3900
ono, nije nikakav problem namaknuti preko noći tolike pare u RH 2012
di su sad ministri, kao zemlja obrazovanja moš mislit, 7400 kn godina da bi volontirali za 1400 kn
stvarno isplativa investicija

:rambo :tenk :rambo

najbolje da još uplatim, pa kao onda će vratit pare ako vrate na staro, o yeah ...
onda će reći evo uplatili su, pa se slažu
možda samo provjeravaju kako dišemo, pa ako ne bude previše negodovanja , eto uspjeli su.. APP

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 00:09 
Aktivan

vjerojatno su čekali da se prebace oni koji su se misli prebacit, pa sad kad su se ispisali s dosadašnjih fakulteta su dovedeni pred gotov čin
to mi je jedino logično objašnjenje
da je objavljeno tijekom 9-og mj vjer bi masa odustala, a ipak je velika lova u pitanju :whyowhy:

još se ciganče i za troškove upisa, pazi i to su povećali 50kn, hahaha :looool
nije im bilo dosta ove 4000 kn , nego su još došli na ideju i ovo povećat :s :s , pa bar za 50kn, jbg-a, nakupi se od svih ( i neznam koji trošak to točno obuhvaća, jer sama KUPIM upisne papire, sama odem u finu, sama ispunim i papire i index ; za 400 kn bi se bar mogli udostojit javit na tel ili zaposlit nekog samo za to bar dok upisi traju )

a da ne govorim o tome što bi tek za 7400 kn trebali imat, hebiga , ak će držat cijenu nek poboljšaju i uslugu
a ne kao danas čekaš ispit 5 sati pa ti ga odgode, a od 3 profesora 1 ispituje
a PLAĆENI su za to
malo oganizacije i odgovornosti ne bi škodilo

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 00:31 
Početnik

Stvarno su nevjerojatni ovi idioti na našem fakultetu. U kojem oni svitu žive? Njima očito ispadaju novci iz džepa kad im je 3500 kn sitna lova koja se stvori čim ja pljesnem mojim čarobnim rukicama. Mislim, stvarno je apsurdno ne najavit ovakve promjene. Ovo im izgleda kao jako loša prvotravanjska šala koja nije nikome smiješna.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 08:52 
Početnik

ovo su vam brojevi savjetnika u ministarstvu. 01 4594 259 i 01 4594 262
ako vam kažu da su sveučilišta autonomna,ne dajte se smesti.oni mogu barem utjecati da se ova odluka primjenjuje od iduće godine,a ne sada

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 09:35 
Aktivan

ziva je napisao/la:
ako vam kažu da su sveučilišta autonomna,ne dajte se smesti.oni mogu barem utjecati da se ova odluka primjenjuje od iduće godine,a ne sada

Ajd tko ih god bude zvao nek napise ovde sta su rekli, ja trenutno nemogu zvat u gradu sam ali kasnije hocu pa napisem kako je proslo.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 09:36 
Početnik

Evo me svježe iz referade, red je dovoljno dug da u njemu dočekate mirovinu, pa evo koja informacija da vas poštedi barem te muke. Izvanredni mogu platiti do 1.11.2012, ali moguće da se to i prolongira, ali to još nije službeno.
Za sam iznos sam se malo napravio mutav i upitao je li moram skupa 3500 i 400 staviti na jednu uplatnicu, pa se malo napravio mutav ovaj u referadi i rekao da naravno, pa se onda "naglo sjetio" i saopćio mi tužnu vijest da je došlo do negativnih promjena kod samog iznosa školarine koju moram platiti. Po pitanju tog iznosa je rekao da se ništa neće/ne može mijenjati, valjda im je dan naputak od dekana obzirom da je jučer išla druga informacija. Također, inzistira se na jednokratnom plaćanju, te da ako ću pisati molbu da bude naslovljena na tu temu da mi se omogući plaćanje u ratama. Naravno, svi su studenti u šoku, a također je istina da će svi koji su dosad uplatili "stare" iznose biti pozvani da iste nadoplate.
Moram priznat da su prema meni bili ljubazni, eto da sve nije tako sivo.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 10:15 
Aktivan

ZBOR I SVI NA NOGE I ISRED FAULTETA!!! OVO NECE PROĆI I NE SMIJE PROĆI JER AKO IM PROĐE ONDA SMO STVARNO GOVNA KOJA ZASLUZUJU DA IH SE GAZI!! :wh

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 10:29 
Aktivan

A di je taj jebeni zbor? Umisto da organiziraju neku peticiju, strajk, bilo sta, oni sute! U zagrebu je bila ista situacija sad prije misec dana i uspili su odgoditi tu odluku za iducu godinu zbog prilagodbe. Svi mogu reagirati jedino mi uvik trpimo i placamo.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 10:38 
Aktivan

ocekujem da Zbor rijesi ovaj problem,i neka odgode ovu situaciju za iducu godinu zato sto ovo nije u redu da se zadnji dan objave odvakve odluke vezane za skolarine...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 11:03 
Aktivan

javite kad ispred faxa

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 11:08 
Aktivan

ja radim al cu doc. pustit ce me s posla. lol.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 11:11 
Aktivan

hvala virtusu na informacijama je li jos tko bio u referadi?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 11:30 
Aktivan

Isuse Boze jel ovo uopce moguce????? Ne mogu vjerovat sta rade, odakle da ljudi skupe tolike novce...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 12:11 
Aktivan

pricekajte sa uplatama. kazu da pregovaraju za izvaredne..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 12:21 
Početnik

ne svatih šta je s redovnim studentima ponavljačima koji su se upisali 2009./2010. ?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 12:28 
Početnik

Dosta je priče, vrijeme je za akciju, dosta mi je da se na vanrednima lome koplja te da ih gaze ko zadnja govna.

Ta odluka Sveucilista, koju sam procitao je protuustavna, diskriminiraju se izvanredni studenti i planiram hitno podnijeti visokom upravnom sudu zahtjev za ispitivanjem ustavnosti odluke.
Neka Sveuciliste i fakulteti znaju da ako zahtjev bude usvojen, morati ce vratiti sve skolarine zajedno sa kamatama, a i izlozit ce se mogucim tuzbama studenata koji nisu uspjeli skupiti dovoljno novca za skolarinu.

Povrh svega, predlažem osnivanje Udruge izvanrednih studenata Hrvatske koja ce u nase ime stititi nase interese, o tome, veci info ovih dana.

Za kraj kolege, kakvi cemo to pravnici bit ako cemo sutit dok se nasa prava gaze?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 12:33 
Forumaš

video je napisao/la:
ne svatih šta je s redovnim studentima ponavljačima koji su se upisali 2009./2010. ?

po ovome, ispada da placaju po tablici...
sta nema logike,...jer ispada da oni koji su tada upali uz placanje, sada ako imaju 60 bodova iz te godine ne placaju nista......
tako daaaa :wtf ...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 12:42 
Forumaš

ziva je napisao/la:

ja sam ih zvala...medjutim nitko se ne javlja.. ( nista cudno )...
samo bi im postavila pitanje kako je moguce da se ovakva odluka donese 05,10...i na cemu je osnovana???

Trebali bi i Josipovicu pisat o tom NOVONASTALOM problemu, ja sma ga cak imala na FB, medjutim deaktiviran mi je vec ohohooo...
On ne spava po noci :mrgreen: , pa je moguce da i procita par nasih mailova...znam da bi ljudima znao odg. i na probleme puno uzeg opsega...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 12:50 
Aktivan

pisat ćemo i slati gdje god treba...puno je to složeniji problem, od samo onog za izvanredne studente.....izgleda da ranije generacije bolonje snose teret takozvanog nam krasnog besplatnog obrazovanja, a ni sami nismo imali priliku besplatno studirati prvu godinu, na temelju onda koje osnove bi se izjednačavali s istim studetima koji besplatno su studirali prvu godinu i plaćali kao oni...nema logike...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 13:08 
Početnik

maja8810 je napisao/la:
po ovome, ispada da placaju po tablici...
sta nema logike,...jer ispada da oni koji su tada upali uz placanje, sada ako imaju 60 bodova iz te godine ne placaju nista......
tako daaaa :wtf ...

znači, ponavljanje godine bi me došlo 7400, a ne 3900 ? :sok: :whyowhy: :beeelj: :evil:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 13:56 
Forumaš

Ja imam /imala sam dugi staž studiranja na ovom našem faksu..i nikad nisam imala apsolutno nikakvu korist,pravodobnu informaciju,savjet, bilo šta od tog našeg studentskog zbora..niti znam koji je smisao njihovog postojanja(ako netko zna neka me prosvijetli)..Mislim da nije problem u referadi,oni daju info koje moraju a često i sasvim oprečne..tako da se zna ko plaća ali ne zna ni kad ni koliko..Bilo bi normalno da je ta odluka ranije najavljena,jer to nisu mali novci pogotovo danas ali ako je već tako,nadam se da će se barem jednom pokazati neka studentska organiziranost,pa možda se nešto i postigne...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 14:23 
Aktivan

Od prvog dana upisa na faks ja se pitam koji je kurac Studentski zbor? Jesu to oni šta pjevaju svaku 2. godinu u petom misecu?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 14:29 
Aktivan

jedna informacija za sve kolege koji su neupuceni dupla skolarina se ne odnosi samo na izvaredne studente vec i na redovne koji su prosle godine dali uvjet za visu godinu sa 30 bodova i sada ponavljaju ...nasa referada je uzasna ja sam ih jucer zvala i rekli su mi u 11 ujutro da je 3900 da bi mi za tri ure kad san dosla na faks rekli da je 7400 ka da se radi od 5 kuna i mrtvi ladni da to je danas doneseno ... molim vas javite se svi u grupu na fejsu zbor pravnog fakulteta u splitu trebamo se organizirat i nestio poduzet ... jer ako ovo sada prode iduce godine mozete ocekivat školarine 10000 kuna jer ce vidit da im sve prolazi ... pa zasto da se jos nesto ne prelomi na ledima jadnih studenata ....moramo se zalit institucijama koji su odgovorni za ovo ...pa i do rektora pavica ako triba ... mi placamo manjak u blagajni koji se stvorio radi ljudi koji su na trosak ministarstva ...molim vas organizoirajmo se uostalom jesmo li ptravnici ili ismo kako cemo sutra druge zastupat ako sada ne mozemo sebe ... kao se filozofski fakultet i gradevina uvik izbore za sebe a imaju bolje uvjete od nas sto puta ....

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 14:33 
Aktivan

kako nac ti grupu na fejsu

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 14:40 
Početnik

napisala rektoru mail.odgovorio prorektor. kaze sto se tice izvanrednih nije se nista promijenilo. upisujemo razmjerno bodovima bez obzira jesu li to novi ili ponavljani predmeti. tek sad nista ne kuzim. a glavni tajnik je rekao da je.to.odluka senata i da nema promijena tu od strane faksa.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 14:53 
Sega mega kul forumaš bez života

Razmjerno bodovima, a svake godine upišeš 60 bodova (bez obzira ponavljani,neponavljani).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 15:01 
Početnik

e ali on me uvjerava da se nista nije promijenilo za vanredne... ma kakvi, haluciniram.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 15:03 
Početnik

al je napisao/la:
napisala rektoru mail.odgovorio prorektor. kaze sto se tice izvanrednih nije se nista promijenilo. upisujemo razmjerno bodovima bez obzira jesu li to novi ili ponavljani predmeti. tek sad nista ne kuzim. a glavni tajnik je rekao da je.to.odluka senata i da nema promijena tu od strane faksa.

Da, ništa se nije promijenilo, ja došao sa uplatnicom na 3900 kako su mi rekli u petak, a ovaj kaže dođi sa još 3500. :roll:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 15:05 
Početnik

jokopekin je napisao/la:
ziva je napisao/la:

Ajd tko ih god bude zvao nek napise ovde sta su rekli, ja trenutno nemogu zvat u gradu sam ali kasnije hocu pa napisem kako je proslo.

Ja sam ih dobila,ponavljaju da je sveučilište autonomno,ali da ministarstvu napišemo molbu i da će oni onda na račun toga zamoliti fakultet na neke ustupke,tipa plaćanje u obrocima.rečeno mi je da oni ne mogu mijenjati odluku fakulteta,ali mogu zatražiti da nam izađu u susret.sve u svemu sveučilišna autonomija je jednaka diktaturi,ministarstvo ne može puno pomoći,na nama je da se izborimo za sebe ,a oni će koliko mogu.ja sada ću poslati u ime studenata( ako se slažete) molbu i ministarstvu i direktno ministru,a mislim da bi novinare svakako trebalo zvati.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 15:18 
Početnik

posalji. ali treba zahtijevati da se odluka uopce ne provede. znaci nikakvo prolongiranje ili placanje na rate. ako ovako natave iduce godine ce biti jos hrabriji pa ce lagano skolarine jos rasti... kad vec ima ko placati...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 15:36 
Aktivan

Ma lazu da se ne moze nista napraviti. Ista stvar je bila na pravnom i filozofskom u zg, mislim i na gradevini koja je i strajkala, i uspili su se izborit da se odluka pocne primjenjivat od iduce godine. Ako su oni prije 20 dana mogli to postic, zasto se nama sad mazu oci da se ne moze nista napraviti.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 15:38 
Aktivan

Iz Zagreba sam pa nisam u mogućnosti doći do faksa ali ako je bilo kako moguće skupite se i razorite pola grada zbog ovoga.. Ja doslovno ne mogu vjerovati da se ovo događa, usred upisa poduplati školarine!?!?!?! Ako sam upisao faks pod jednim uvjetima koji me onda kurac imaju jebat sa svojim promjenama.. Sta da sam digao kredit i posudio novce i sad kurac?? Ako će trebat potpisat bilo šta što će se slati negdje nekome obratite mi se.. Ima nas jos iz Zg-a pa cemo pomoc koliko god mozemo.. I kakva su ovo sranja da su autonomna sveučilišta??? Pa šta ja idem na privatni faks odjednom?? Iz kojeg razloga oni ne moraju provodit odluku ministarstva??? Ma katastrofa...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 364 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: