Potpisujem - položiš tek kada te "boli qrtz", a to je zato što tek onda budeš hladan i onakav kakav jesi kad s nekim prijateljem pričaš o pravu na kavi.

Neka vam ne pada moral... Samo samouvjereno i ne dajte da vas drugi prestraše njihovim vlastitim "traumama po Kačeru".
Kome se ne da čitati, nek ne čita, ali evo nakon prolaza da ohrabrim ekipu koja je možda upala u "crnu rupu" ili začarani krug sa ovim ispitom.
Moja priča je išla standardno - nadao sam se Perkušiću i čak neko vrijeme učio samo onu njegovu knjigu.. Kačera bih slušao tu i tamo, bio na onim kratkim predavanjima za izvanredne studente prošle godine i još koji put uletio na ispit slušati. Uz sve to sam i putnik iz Zagreba pa ajmo reći da mi je to bio alibi (iako jako loš) pred samim sobom u stilu: "Joj, pa neću putovati ni ovaj put, nisam spreman." I tako u krug..
Dok mi nije nakon cijele ak. god. neodlučnosti i "lutanja" pukao film i dok nisam počeo učiti isključivo za njega.
Primio sam se zakona, novela i onih 350 pitanja pisanih rukom sa njegovih ispita (koja sam ispravljao koristeći knjigu, praksu preko interneta i zakone)... Pitanja su odlična (iako ima grešaka), jer gotovo sva pitanja sa usmenog su u njima. Kombinirajući njih i bitne dijelove zakona ste na konju. Knjiga i internet su tu kao pomoć.
Rezultat - došao sam do latinskih izreka na 2. izlasku (jučer na konzultacijama). Prvi put sam izašao sad na roku 29.1. prije mjesec i pol.
Zaključio sam da treba imati stav i strah svesti na minimum - onemogućiti da on to primijeti plus NE GUBITI toliko vremena na knjigu i ne gubiti se u teorijskim razglabanjima Klarića & co., a još manje u nekim teorijama ovog instituta i onog instituta. Kratko, sažeto i drito u glavu, - institut (npr. posjed, pravo građenja itd. - primjenjivo na sve) - definicija, načela, stjecanje, prestanak, zaštita i u okviru toga svega rokovi gdje ide.
Zakoni i pitanja su ključ, a knjiga je tu da teorijski pojasni malo dublje nešto što možda nije jasno ili da "kritizira" neki zakon (ovo sa kritikom su Kačerove riječi).
Ovaj post je samo primjer kako sam ja došao do prolaza, ali kod Kačera je ključ da svatko nađe svoj put i način učenja koji mu najviše odgovara. To je u biti borba sa samim sobom pa ćete zaista nakon tog ispita izaći još jači i samouvjereniji, a sve sa spoznajom da ste cijelo vrijeme u biti sami sebi bili neprijatelj.
Držite se, svi su položili prije vas pa ćete i vi!
Sretno svima!