Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 10 kol 2026 20:58.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 588 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 21 stu 2009 11:28 
Početnik

Ja sam sad na zadnjem roku dobio 3, a učio po onoj skripti od 130 i sitno strana s tim da sam malo bolje naučio navukla bi se i četvorka bez problema. E sad profesora nešto nije bilo pa je usmeni držala asistentica tako da je za nju to sasvim dovoljno al i ovi što su prije odgovarali kod profesora prolazili su po toj skripti.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 stu 2009 11:09 
Početnik

Spin je napisao/la:
Ja po toj vecoj,+ nacelo zakonitosti iz knjige,takoder 3 dobio.
Kod profesora.

toj od 200? s tim da sam čuo da ne treba zadnjih 20-30 strana...

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 stu 2009 06:58 
Sega mega kul forumaš

ne znam za tu skriptu od 200 str,meni je
ova od 134 s nasciturusa skroz dobra,usporedujem ju s knjigom i ima sve.
na pocetku samo nesto malo kod def pojma uprave u pozitivnom smislu treba dopuniti i pov dio nac zakonitosti.
ak netko misli da jos nesto fali nek napise.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 stu 2009 09:17 
Aktivan

Don Quijote je napisao/la:
merdelez je napisao/la:
može mi netko reći diste nabavili tu skriptu od 200 str. molim vas :mrgreen:

Ja sam ju nabavio u kopiraoni preko puta faksa, preporučio mi ju je tip koji je dobio 5 na ispitu pomoću nje. Inače je rađena po knjizi, poglavlje po poglavlje itd. S tim da kao od 169. str. nadalje ne treba učit, ali dobro je pročitat za svaki slučaj (to su prekršaji i dalje).

treba li učiti službenike? je li poglavlje koje se odnosi na službenike skriptirano u toj skripti od 200 str.? na apsolventskom je asistentica pitala razliku državnih i javnih službenika! :ucenje

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 stu 2009 12:23 
Aktivan

Spin je napisao/la:
Treba,od 9-og mjeseca ispituje i sluzbenike.

hvala na informaciji iako me nije baš razveselila :ucenje :thumbsdown

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 stu 2009 12:46 
Aktivan

glištun gmižić je napisao/la:
vozdra raja! aj ak mi neko može odgovorit na par pitanja - odakle dokle je prvi dio,a odakle drugi? jel pita i kolko je to bitno,odnos upravnog prava i drugih prava? i dal treba učit onaj dio o osobnom statusu-građanska stanja? thank you people, hvala ljudi!!

koliko ja znam osobni status ne pita

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 stu 2009 12:49 
Sega mega kul forumaš

i ja mislim da ne

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 stu 2009 14:04 
Početnik

fala na odgovoru, još ak neko može reć samo to od kud je prvi dio,tj zanima me jel do upravnog akta ili i upravni akt ulazi u prvi dio? fala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 stu 2009 08:29 
Sega mega kul forumaš

Spin je napisao/la:
I akti.

da,i akti,znaci do postupka.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 pro 2009 12:37 
Sega mega kul forumaš

La Mia je napisao/la:
Di mogu nabavit tu skriptu od 17 str. (prekršaji)? Na nasciturusu je ne mogu nač, ima li je u kopirnici? :ajme

Ima,u onoj prvoj.
Nerado ulazim tamo :whyowhy: ,ali morala sam zbog skripte.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 pro 2009 11:50 
Sega mega kul forumaš

loolaa je napisao/la:
..jel zna itko..treba li prekrsaje uciti i one djelove ..poput povijesnog dijela i odnosa uprave s drugim pravnim granama???
koliko treba na pismenom za prolaz???

prekrsaje treba.
pov dio procitaj.
odnos uprave s dr zna pitat.

a sta mislis da ce biti pismeni?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 pro 2009 15:44 
Početnik

Evo jučer sam položio upravno pravo. Bilo nas je ukupno 15-ak za odgovarat, profesor i asistentica su podjelili indekse, mene je dopalo kod njega. Pitanja su bila dosta dobra, moglo se dosta pričat o njima i nije inzistirao na sitnicama. Od troje ljudi prije mene, jedna cura je položila, jedna je pala, a jednog je momka vratio samo upravni spor (inače je odgovara od upravnog akta nadalje jer je već otprije bija oslobođen do akta). Mene je pita:

1. Slobodna (diskrecijska) ocjena - ja sam ispriča sve osnovne stvari o njoj, tj. na koje se norme može primjenjivati, a na koje ne može, kako se primjenjuje kad se može primjeniti, kakvom nadzoru podliježe (samo nadzoru svrsishodnosti, ne i zakonitosti)... i to je bilo to, profesor je bija zadovoljan, nije tražija nikakve dodatne detalje.

2. Upravni akt u teoriji - reka sam teorijsku definiciju, onda me pita koja su mu obilježja i da ih objasnim, i kad sam i to odgovorija preša je na sljedeće pitanje.

3. Prethodno (prejudicijelno) pitanje - prvo sam definira šta je prethodno pitanje, onda kaza kako tijelo koje vodi postupak može postupiti kad je potrebno rješavati takvo pitanje i na kraju sam definira kada upravno tijelo ne može rješavati takvo pitanje (utvrđivanje postojanja braka, kd-a, očinstva i u drugim slučajevima određenim zakonom). Tu isto nije bilo nikakvih potpitanja ni dodatnih pitanja od strane profesora.

4. Predmet upravnog spora - nije dovoljno reć samo upravni akt, već treba i kazat kakav mora bit. Na kraju me pita da definiram upravni akt po ZUS-u.

5. Sadržaj krivnje kod prekršaja - ubrojivost, namjera ili nehaj i svijest o protupravnosti.

Eto, to je bilo moje prvo pojavljivanje na ovom ispitu i prolaz. Hvala svima koji su ostavljali dojmove sa ispita na forumu te pitanja. Na kraju su mi pitanja masu pomogla jer je gradivo preopsežno, pa sam se kod ponavljanja bazira ponajviše na pitanjima koje sam naša kao prilog na prvom postu ovog foruma. Doduše, i u njima je obuhvaćeno više od 50 posto gradiva, al bilo je lakše ponavljat po njima nego opet cilo gradivo jer ko zna kad bi stiga. Meni je ovo bija zadnji ispit, želim Vam svima puno sreće u ovom i drugim ispitima koji su vam ostali (ako jesu), a ja se predajem pisanju i obrani diplomskog.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 pro 2009 15:56 
Početnik

draž je napisao/la:
može li mi netko tko je odgovarao kod asistentice odgovorit dali ona pita:
1.odnos uprave prema drugim pravnim granama
2.pravna vrela
3.osobni statut -gradjanska stanja
4.državljanstvo
5.odnose državne uprave
6.službenike

imam dojam da profesor to baš i ne pita pa me zanima dali ona to pita
il ako neko zna koja poglavlja ona ne pita često nek nepiše

Ja sam od svega ovoga čuja da profesor ne pita jedino osobni statut i službenike i namještenike (iako mi se čini čak da sam negdje na forumu pročita da se od devetog miseca ove godine ispituju i službenici i namještenici), a za ovo drugo šta si napisa nisam čuja da to ne pita.

A o tome šta asistentica od toga ne pita, znam jedino da je netko ranije na forumu napisa da je na apsolventskom roku pitala razliku između državnih službenika i namještenika.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 pro 2009 21:55 
Forumaš

...mene je profesor jučer pita:
1. Upravnopravni odnos,
2. razlika upravnog i gp,
3. vremensko djelovanje upravnog akta (početak djelovanja, prestanak važenja,retroaktivno djelovanje)
4. rokovi (definicija, vrste, računanje)
5. razlozi za odbacivanje tužbe
6. definicija i vrste prekršaja

:trio: :trio: :trio:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 pro 2009 19:27 
Početnik

jel mi može neko pomoć oko skidanja tih ispitnih pitanja iz upravnog,ak može neki direktni link ili nešto tako,jebem ga ne snalazim se uopće nemogu nać-otvorit-skinit? fala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 pro 2009 20:02 
Aktivan

ovo je link na kojem možeš naći ispitnapitanja http://www.nasciturus.com/skripte-i-isp ... /index.php
pitanja možeš naći i ako klikneš na stranicu 1. ( sad si na 4 stranici ) i vidjet ćeš privitak u kojem imaš pitanja
nadam se da sam pomogla :tulum:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 pro 2009 07:56 
Aktivan

Ja sam odgovarala i kod asistentice i kod profesora. Položila sam kod profesora na zadnjem roku i iskreno vam preporučam ako ikako možete da odgovarate kod njega.

Moja pitanja su bila:
1. Slobodna ocjena
2. Stranke u upravnom sporu(pitao me za treću stranku, intervijenata,je li toj stranci u cilju da akt koji se osporava ostane na snazi. Odgovor je da.)
3. Što je upravni akt i njegove karakteristike

Ne ulazi previše u detalje, dovoljno je reći definiciju, osnovne podjele i po dvije rečenice o svakoj, nikakve propovjedi kao što traži asistentica.

Iskreno moram priznati da mi je ovo jedan od težih ispita koji sam polagala. Gradivo je razumljivo, ali količina je ogromna.

Pozzz svima! :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 sij 2010 20:24 
Forumaš

glištun gmižić je napisao/la:
dal treba učit zadnji dio skripte- UPRAVNOPRAVNA OGRANIČENJA VLASNIŠTVA?

Ja nisam, zadnje iz skripte šta sam naučila bija je upravni spor ako se dobro sićam (a mislim da jesam)!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 sij 2010 11:04 
Forumaš

Helou! Da li zaista ne ispituju osobni status-građanska stanja?! Za namještenike znam da pitaju u zadnje vrijeme... Thx na odgovoru!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 sij 2010 10:20 
Početnik

ne pita status-građ. stanj! iz prekršajnog postupka,jel može neko reć šta bi bilo onako najbitnije za naučit?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 vel 2010 19:32 
Aktivan

lightness je napisao/la:
može li mi tko preporučit po čemu se na kraju uči za upravu?
skripta od 134 str. ili od 200-injak ili nešto treće? stvarno ne mogu isčitat po forumu po čemu je najbolje učiti?
thnx

Ja učim iz te od 200-tinjak strana, ali sam čuo da je i ova od 130 OK. Inače za prekršaje imaš jednu skripticu od 17 strana, dobro ju je imat ali prekršaje imaš i u velikoj skripti ako nemaš malu.

daj mi molim te objasni gdje se ta velika može nabavit s obzirom da sam nova u st pa nešto ne mogu pohvatat fotokopirnice oko faksa. znam da ima neka gdje se rade i ključevi. tamo radi neki dečko sa dugom kosom, ima par stepenica prema dole i nadstrešnicu.
e sad, jel je to ta jako dobra, gdje se sve može nać i gdje mi neće sve i svašta uvalit ili ima neka još bolja :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 vel 2010 08:05 
Aktivan

anita 40 je napisao/la:
Danas sam prvi put odgovarala i položila. Zato bih vam savjetovala da prilikom učenja, prvo sve pročitate..samo isčitavajte. Nedajte se smesti, ako kojim slučajem, loše ili nikako pamtite. Jer tek kad sve pročitate počet će vam se stvarati slika o predmetu i tome što je osnovno za prolaz ovog ispita. Nakon što završite tu fazu,naučite definicije, tipa upravni akt, upravnopravni odnos, upravni postupak, vrste, procesne radnje u postupku, upravni spor i slično. Odgovarala sam kod profesora i uistinu čovjek pita samo osnovne stvari ne gnjavi sa sitnicama, čak i pomogne kad se zapetljate. Doduše čini to na malo specifičan način, doima se pomalo nervoznim ali stvarno, nije zlonamjeran, niti neugodan. Naprosto takav je tip čovjeka, simpatični profesor koji po tisućiti puta sluša kako mi, uglavnom skromno, odgovaramo ono što on ima u malom prstu. A to sigurno nije lako. A sad ono što stvarno može pomoći, ako ne možete naučiti sve kako spada, odredite sebi cjeline koje će te znati solidno počevši od početka knjige. Naime tako počinje svaki ispit kod profesora. Ispituje po jedno pitanje iz svake cjeline od početka knjige i to je način kako se možete osloboditi dijela gradiva. Jer ako znate odgovore npr. do postupka upisat će vam u indeks da sljedeći put odgovarate ono što vam je ostalo. Za kraj,ja sam učila iz skripte po Borkoviću od 215 str. i posebno prekršajno- bila je dovoljna samo stara skriptica od 17 str. Sretno svima !

Hvala!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 vel 2010 11:21 
Aktivan

lightness je napisao/la:
lightness je napisao/la:
daj mi molim te objasni gdje se ta velika može nabavit s obzirom da sam nova u st pa nešto ne mogu pohvatat fotokopirnice oko faksa. znam da ima neka gdje se rade i ključevi. tamo radi neki dečko sa dugom kosom, ima par stepenica prema dole i nadstrešnicu.
e sad, jel je to ta jako dobra, gdje se sve može nać i gdje mi neće sve i svašta uvalit ili ima neka još bolja :)

to sam uzeo u fotokopirnici prekoputa faksa, mislim da mislimo na istu, radi on i ključeve i sve živo koliko sam skužio. :)
što se tiče kvalitete, mislim da je to odlična skripta, npr. čuo sam za nju od tipa koji je dobio 5 (doduše to ne mora ništa značit, ali ipak...)

hvala ti! :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 13 vel 2010 16:02 
Početnik

Pitanja s roka 11.02: 1. pojam uprave u teoriji. 2. dodaci upravnom aktu- obrazloži svaki - kako nezakoniti dodaci djeluju na sudbinu akta, 3. pokretanje upravnog postupka -obrazloži po zahtjevu stranke, 4. postupak upravnog suda po tužbi, 5. def. prekršaja- vrste prekršaja -obrazloži produljeni.
1. načelo zakonitosti- objekt načela zakonitosti, 2. rješenje i zaklučak- def. i kad se koji koristi, 3.tijela državne uprave i poslovi državne 4. vrste sporova 5. vrste zaštitnih mjera kod prekršaja...to su moja pitanja i pitanja još jedne cure a treću je pitao - upravni ugovor i vrste pravomoćnosti.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2010 18:05 
Forumaš

rocky miavia je napisao/la:
Ekipa molim vas za malu pomoć. Ostao mi je još samo ovaj ispit i molim vas da mi neko kaže je li dovoljna ona skripta od 130ak stranica i prekršaji (17 str), ima li nešto što mogu preskočiti i šta?
Hvala unaprijed

Većina ljudi uči po skripti od 215 strana, s tim da svi uče zaključno s upravnim sporom (do 168 str), (mada ponekad prof zna ubosti i poneko pitanje iz kraja skripte - rijetko doduše), i maloj skripti o prekršajima (17 str). Ne možeš preskočiti ništa od toga što sam ti navela, ali postoji mogućnost da (ako dobro odgovoriš prvi dio gradiva, a da brljaš postupak, spor i slično), dodješ odgovarati drugi dio gradiva kasnije. Na roku 11.2. su pitali oboje i prof i asistentica, izgleda da im je to praksa kad ima više ljudi, pa očekujem da će tako biti i na roku 25.2. Eto, toliko od mene, nadam se da sam pomogla.
I da, spominju i novi ZUP, ne znam kad će pitati po novom zakonu, onda moraš paziti na dio skripte koja se odnosi na upravni postupak, jer ima svakakvih promjena u novom zakonu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 vel 2010 18:06 
Sega mega kul forumaš

Skripta je dobra. Moras nadopuniti samo iz knjige kod def uprave u pozitivnom smislu i pov dio nacela zakonitosti.
Ostalo je sve ok koliko se sjecam.
Sto se tice prekrsaja,mene je asistentica pitala prekrsajni postupak,a cini mi se da to nema u skripti.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2010 14:05 
Aktivan

pitanje za kolege koji već spremaju ili su položili upravu, da li je dovoljno 20-ak dana za spremit kolokvij iz uprave? imam skriptu s nasciturusa, dakle radi se o nekih 60-ak strana. znam da je to do pojedinca al pretpostavljam da neki prosjek postoji. meni inače to i nije nešto posebno draga materija. thnx

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 19 vel 2010 14:10 
Aktivan

merdelez je napisao/la:
mislim da je 20 dana dovoljno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 23 vel 2010 19:30 
Početnik

neomi je napisao/la:
Kolege uzela sam skriptu u kopirnici koja ima 215 str...a na naslovnici piše Ivica Radošević...da li je to ok skripta?hvala!

e to je ta. :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 vel 2010 21:30 
Početnik

eo par pitanja sa ovog roka 25. NAČELO ZAKONITOSTI, DISKRECIJSKA OCJENA,UPRAVNI AKT-VRSTE,PROGLAŠENJE RJEŠENJA NIŠTAVNIM,ŽALBA-OPĆENITO O NJOJ,PREDMET UPRAVNOG SPORA! profesor ljudina žešća, pomaže svakom, ne želi srušit stvarno se trudi čupa vadi dok stvarno vidi da nema spasa! tolko od mene,aj zdrao!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 ožu 2010 05:40 
Forumaš

grizerep je napisao/la:
Pitanjce upućenijima: skripta Materijalno prekršajno pravo od 17 stranica... je li dovoljna za prekršaje? (odnosno, njih ne treba iz skripte od 205 str.?) I je li ona u skladu s Prekršajnim zakonom iz 2007.?

Just checking :mig:

Nama je lani sam prof sastavio tu skripticu, bar mislim da je ta. Al to je bilo za drugi kolokvij, pa sad neznam je li dovoljna za ispit .

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2010 13:04 
Početnik

analinaaa je napisao/la:
lorena je napisao/la:
Zna li itko da li taj 1.kolokvij obuhvaća upravni akt?

I zanima me da li netko zna kako ispituje asistentica?da li je ok?
Hvala puno unaprijed

Za kolokvij ne znam.
Asistentica je i vise nego ok,neki se zale na nju jer trazi malo opsirnije odgovore od njega,znaci,da se vise prica o naslovu koji ti da. Ona ti gleda u sadrzaj knjige i krene od pocetka,iz svakog poglavlja po pitanje. Prekrsaje zna pitati i postupak,mislim da to nemate u skripti od 17 str(mene je pitala,vec sam to negdje i napisala)
U svakom slucaju je odlicna i strpljiva.

Hvala puno :thumbsup

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2010 17:37 
Početnik

zna li netko kakva je skripta od 80 strana?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 04 ožu 2010 21:19 
Početnik

ma uzmi skriptu od 134 str. i to je zicer,prolaz sto posto!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2010 06:42 
Sega mega kul forumaš

grizerep je napisao/la:
Živili,

vrijedi li još uvijek da se ispit može podijeliti u dva dijela - i jesam li u pravu da je prvi dio zaključno s upravnim aktom, a drugi nadalje (uključujući prekršaje)?

Funkcionira li to samo po šemi da ti profesor, ako vidi da loše znaš onaj drugi dio, zapiše i kaže da to dođeš odgovarati idući put? Ili ga i sam možeš to zamoliti? I vrijedi li to i kod asistentice?
Kad vidi da ne znas dr dio sam ti kaze. Vrijedi i kod asistentice. Ja sam joj i rekla kad mi je postavila pitanje iz postupka da ne bi dalje.
Hvala! :cheers

Kad vidi da ne znas dr dio sam ti kaze. Vrijedi i kod asistentice. Ja sam joj i rekla kad mi je postavila pitanje iz postupka da ne bi dalje.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2010 12:26 
Početnik

I mene zanima da li treba službenike i matice?čula sma to nije bilo prošle godine na kolokviju,a ne znam jel to i inače pitaju na ispitu? Jel zna netko?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2010 13:35 
Početnik

ma netreba te matice i službenike! bolje ić kod profesora jer on manje trazi kolko sam ja ubro,nisam bio kod asistentice al mislim da se ona dokazuje pa trazi više!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 ožu 2010 20:15 
Aktivan

Theia je napisao/la:
Do kuda u skripti od 210 str treba učiti upravni akt?

Do 112. stranice, tj do upravnog postupka.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 18 ožu 2010 13:27 
Početnik

Jučer nije bio pismeni. Mislim da više neće ni biti, jer kad ima više ljudi, asistentica i profesor podjele indekse. Sve u svemu polagala sam kod asistentice. Traži više od profesora ,ali ne pita ništa izvan skripte. Ja sam učila po skripti od 215 stranica uključujući i one lekcije na kraju ,osim osobnih stanja. Iako sam prekršaje učila samo iz onih 17 str., mnogi uče cijeli prekršajni postupak jer ga asistentica pita. Moja pitanja su bila- definiraj pojam uprave, upravni odnos ,odgovornost za štetu,nadzor unutar uprave,pravomoćnost kod up. akta ,razlika između rješenja i zaključka, usmena rasprava , javne isprave, definicija upravne stvari,kad se ne može voditi up. spor, razlika između prvotnog i naknadnog spora i na kraju izvlaštenje. I još nešto ,ja sam učila po novom ZUP-u jer mi je bio jednostavniji (drugim riječima ima samo 3 izvanredna lijeka ).

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ožu 2010 00:20 
Aktivan

pitanja s kolokvija

pojam uprave u materijalnom i organizacijskom smislu,tijela državne uprave i poslovi koje obavljaju, kakva je pravna norma koja daje ovlast na rješavanje po slobodnoj ocjeni,primjer zakonskog teksta uz pitanje radi li se o dispozitvnoj, alternativnoj ili kogentnoj pravnoj normi uz objašnjenje,vrste kontrola nad upravom i njihove definicije,slučajevi nezakonitosti,pojam materijalne i formalne pravomoćnosti,posebnosti pravnog režima javih ustanova, pojam akta-uvjeta i akta - dispenza, pretpostavke odgovornosti države za štetu u RH
nadam se da sam se svega sjetila i da sam ti pomogla :noc:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 588 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: