Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 09 lip 2026 14:40.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Pravila foruma

Dragi svi, molimo vas da se držite sljedećih smjernica u korištenju ovog podforuma, kako bi smo svi živjeli dugo i berićetno;

1) počnite od prvog i drugog posta, ne posljednjeg. Tamo su sabrana ispitna pitanja,ispitna literatura,skripte, kao i osnovne informacije o ispitu, i sl.
2) koristite google pretraživač u desnom kutu.Ako ga ne znate koristiti, upute za korištenje su OVDJE
3) ne pitajte glupa pitanja, pogotovo ne više puta. Jednom je i više nego dovoljno.
4) Sve skripte i ispitna pitanja se nalaze u SKRIPTARNICI
5) budite kolegijalni i podijelite vaše znanje, ispitna pitanja, iskustva i sl. s kolegama. UPUTE ZA SLANJE SKRIPTI I OSTALIH MATERIJALA NA NASCITURUS

Započni novu temu Odgovori  [ 1520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 38  Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: 23 ruj 2012 13:12 
Ona koja je donila porto

xoxo_1 je napisao/la:
dal zna netko kada je usmeni?

u srijedu su rezultati. valjda je i usmeni tada.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 24 ruj 2012 12:45 
Aktivan

pingpongloptica* je napisao/la:
xoxo_1 je napisao/la:
dal zna netko kada je usmeni?

u srijedu su rezultati. valjda je i usmeni tada.

U 11h. :celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 26 ruj 2012 14:13 
Početnik

na usmeni danas prosle 2 cure. samo je jedna i polozila. vrlo realno. nitko drugi nije uspio napisati ispit za prolaz. hm.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 lis 2012 14:27 
Početnik

ovo što se događa na ovom predmetu nije normalno....al doslovno nije normalno!! ljudi moji ja mislim da mi ovako nećemo nigdi dospiti i da ćemo morati nešto poduzeti, pa zar je moguće da od toliko ljudi prođe jedna osoba????!! zar smo svi stvarno bolesni i retardirani i nitko ne zna ništa?! užas i gotovo.......nemam riječi.......

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2012 09:40 
Ona koja je donila porto

pa nije da ne znamo ništa nego samo ne znamo dovoljno :mrgreen:

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2012 14:37 
Aktivan

zanima me ucite li cijeli zakon?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2012 15:54 
Početnik

Je,uz 2 knjige i zakon,naravno da nitko ne prolazi . I sve treba znati savrseno... I primjere. Sve je u knjizi. I onda kad polozim cu knjige u smece baciti jer mi sigurno jednog dana kad budem raditi nece dati da se posluzim zakonom. To treba imati u glavi ZAUVIJEK!! Zato je prolaznost slaba. Spremaju nas za buducnost. Mozes misliti. A prejako je i.bodovanje 0,1,3. Di je nestalo 2? Neka nova matematika.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2012 17:47 
Forumaš

koliko se ja sjećam kazneni zakon treba samo pročitati i znati najvažnije kazne, rekla je i profa da ona ne zna sve kazne i da ga zato uvik nosi sa sobom

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 lis 2012 17:59 
Forumaš

warpig je napisao/la:
malo da se uključim u "raspravu" o kaznenom u zgu i stu........vjerujem da se i u splitu mora dobro sjest i naučit al mi se ipak čini da je u splitu za stepenicu jednostavnije i normalnije...čisto gledajući pitanja mogu zaključit da su korektnija i normalnija nego u zagrebu.inače,studiram u zagrebu i u istoj sam poziciji(ostalo kazneno s druge,samo što imam položenu upravnu znanost s treće) i dilemi da li se prebacit kao i ova cura koja je postavila pitanje..
vidim da u splitskom ispitu imate samo jedno pitanje is posebnog djela,a i čini mi se dosta banalno..u zagrebu ih ima 3 i moraju 2 biti apsolutno točna da bi se prošlo na ispitu(naravno,s tim da su bar 4 pitanja od 7 iz općeg točna)......ova opcija da ako si iznad 12 bodova ne moraš na pismeni idući put u zagrebu ne postoji,jednostavno se na pismeni ide svaki put.....u zagrebu često varira težina ispita,lako se može vidjet kad su pitanja postavljena korektno a kad ih postave s namjerom da zajebavaju studente...u zagrebu dosta redovito ruše na usmenom,za split ne znam kako je što se usmenog tiče....
što se građanskog tiče,ne znam dal kolegica zna al koliko sam ja shvatio i čuo,ono što je u zagrebu gp2 to je u splitu gp1....znači,položiš gp1 i nisi se riješila kačera..što znači,da bi izbjegla Kačera morala bi položit u zagrebu i gp1 i gp2....e sad jel lakše 2 puta prolazit kroz ludu katedru zagrebačkog građanskog ili jednom se potrudit s tim kačerom,stvarno ne znam al mi se čini kačer prihvatljivija opcija.....naravno ovisi o tome kakvo je gp2 u splitu,to ne znam...
što se financija tiče,to stvarno ne znam..u zagrebu mi je čini se po sistemu kako se snađeš i kod koga dođeš....materija je velika al dobro treba znat što naučit jer ne treba sve i doć kod normalnog profesora..ima kolega koji su to riješili s 2-3 tjedna učenja,al ima i onih koji su se bome dobro namučili jer se eto nisu snašli ili nisu imali sreće....a za split ne znam,no ako se u splitu uči po skripti onda mi ne zvuči loše ako se i mora više gluposti naučit....
oprostite na blagom offtopicu al vjerujte mi ima nas dosta u zagrebu koji razmišljaju o premještajima u split i osijek pa možda nekome ovo i pomogne..ako sam nešto krivo napisao nek me se ispravi...

inače,što se tiče traženja savjeta dal se prebacit ili ne i što je u splitu teško/lagano,mislim da nije jedino relevantno pitat splitske studente..naravno,ništa bez njih,al mislim da je bitnije pitat zg studente koji su se prebacili u split,jedino ti oni mogu dat pravu usporedbu...ja samo znam da svatko koga sam pitao su mi rekli da im je žao što se nisu prije prebacili...općenit komentar je da ne teče med i mlijeko u splitu i svakako treba učit al da je ipak bolje,zdravije,korektnije nego u zgu....a i da taj kačer nije nemoguć za položit,čak sam čuo da se kod njega može i dogovorit pa odgovarat na konzultacijama,pa ako mu ne znaš baš po volji ne upiše ti pad i takve fore(ne znam koliko ej to istina al eto načuo sam i to)...ima li išta slično tome u zagrebu?!
da ne govorim o prvoj godini koja je u zagrebu smrt,da masa ljudi odustaje od faksa zbog rima,nacije koja je u splitu među lakšim predmetima itd...
možda izgleda da pričam kao da imam iskustva sa splitskim faksom,nemam,sve što sam rekao je na temelju priča koje kruže,i sam razmišljam dal se prebacit i što vjerovat hehe....ipak se radi o ogromnim novcima koja bi se trošila na putovanja..ako bi se ispiti polagali isplatilo bi se,al ako bi ko i u zgeu trebalo svaki ispit izlazit nekoliko puta i mučit se,onda baš i nije isplativo...lakše je padat ispite u zagrebu nego putovat u st po pad :mrgreen:

da je u zagrebu bilo kao sad kod nas na zadnjem roku iz kaznenog, preko sto izlazaka, a dvi osobe prošle, bilo bi na svim mogućim vijetima, novinama, i dignuta bi bila velika bura! u nas je to sve normalno kao i što u kačera prođe jedno po roku. nedavno čitam u novinama studentica iz zg trgovačko pravo izašla od 12 ih prošlo jedno i ona odmah mailove novinama,vijestima, dekanatu i nema čemu ne. a jedno od 12! obiteljsko pravo koje je amo reć jedno od lakših ispita s druge godine, od 58 ljudi koje je izašlo prošlo je 4,dok je meni kprijatelj iz zagreba koji je na pravu reka da obiteljsko u zg možeš položit gledajući Krv nije voda. i da je u vas tako bilo,to bi već i predsjednik zna. i vidi se da nemaš iskustva sa splitskim faksom tako da nije u redu ni spominjanje odgovaranje na konzultacijama, ali na to ti je već jedna kolegica odgovorila pa nema potrebe da ponavljam. i da završim, svima sretno koji se prebace, bilo u split, ili odavde u zg, i ajdete bez predrasuda jer bi se mogli gadno razočarat i jedni i drugi.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 05 lis 2012 23:40 
Aktivan

koji je najbolji princip ucenja kaznenog... savjeti kolege :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2012 12:06 
Aktivan

mala ciara je napisao/la:

e da, i ja sam zainteresirana?? :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 06 lis 2012 12:21 
Forumaš

pamela07 je napisao/la:

e da, i ja sam zainteresirana?? :)

sidit svaki dan i učit od a do ž bez izbacivanja ičega

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2012 11:31 
Aktivan

najbolji princip ti je proć jednom knjigu opći dio da znaš o čemu se radi. i onda učit po pitanjima sa nasciturusa. pitanja su u pismenom takva da najčešće traže od tebe samo neku kratku rečenicu, i s obzirom koliko ima gradiva teško je znat baš ono šta se traži od tebe..a ako napišeš previše, skida ti bodove.i onda ti se čini da prof zahtjeva previše..a zapravo učeći po pitanjima se koncentriraš na ono bitno tj. na ono šta ona traži..a pitanja se često ponavljaju.. i na kraju skužiš da to zapravo i nije kako svi pričaju, tj.ne moraš znat baš sve od A-Ž..niti knjigu naštrebat napamet..nego je bitno znat šta ona pita,a to po pitanjima najbolje naučiš..a posebni dio je koristan za pročitat jer ti pojasni malo neke situacije, a u biti je najbitnije naučit kd koja se stalno ponavljaju--a to je nekih 20-ak kd..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2012 12:01 
Aktivan

ferdinand je napisao/la:

najbolji princip ti je proć jednom knjigu opći dio da znaš o čemu se radi. i onda učit po pitanjima sa nasciturusa. pitanja su u pismenom takva da najčešće traže od tebe samo neku kratku rečenicu, i s obzirom koliko ima gradiva teško je znat baš ono šta se traži od tebe..a ako napišeš previše, skida ti bodove.i onda ti se čini da prof zahtjeva previše..a zapravo učeći po pitanjima se koncentriraš na ono bitno tj. na ono šta ona traži..a pitanja se često ponavljaju.. i na kraju skužiš da to zapravo i nije kako svi pričaju, tj.ne moraš znat baš sve od A-Ž..niti knjigu naštrebat napamet..nego je bitno znat šta ona pita,a to po pitanjima najbolje naučiš..a posebni dio je koristan za pročitat jer ti pojasni malo neke situacije, a u biti je najbitnije naučit kd koja se stalno ponavljaju--a to je nekih 20-ak kd..

Kolega vidim da zelite pomoci,ali ovo stvarno nema veze s nicim...Ako ponavljate po pitanjima i nemate opci dio u malom prstu nemate se cemu nadati na ispitu.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2012 12:19 
Aktivan

al je napisao/la:
Je,uz 2 knjige i zakon,naravno da nitko ne prolazi . I sve treba znati savrseno... I primjere. Sve je u knjizi. I onda kad polozim cu knjige u smece baciti jer mi sigurno jednog dana kad budem raditi nece dati da se posluzim zakonom. To treba imati u glavi ZAUVIJEK!! Zato je prolaznost slaba. Spremaju nas za buducnost. Mozes misliti. A prejako je i.bodovanje 0,1,3. Di je nestalo 2? Neka nova matematika.

točan odgovor 3 boda..polovičan odgovor 1 bod!???

to znači ako na svih 8 pitanja odgovoriš polovično (a to je dovoljno za jadnu duju, a kamoli za priliku da izađeš na usmeni) opet imaš samo 8 bodova!! a 12 je za prolazak...

naravno...kada bi se služili matematikom koji smo svi učili u školama..a djeljenje usavršili još u četvrtom osnovne ..polovičan odgovor nosio bi 1ipo bod te bi na odgovorenih 8 pitanja polovično imali 12 bodova!!

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2012 18:28 
Aktivan

mala1991 je napisao/la:
ferdinand je napisao/la:

Kolega vidim da zelite pomoci,ali ovo stvarno nema veze s nicim...Ako ponavljate po pitanjima i nemate opci dio u malom prstu nemate se cemu nadati na ispitu.

pa da, neman se čemu nadat na ispitu..kad mi je ispit već rješen..upravo na takav način..

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 07 lis 2012 18:33 
Aktivan

mala1991 je napisao/la:
ferdinand je napisao/la:

a i kolegice, mogli bi vi dat koji savjet kolegama..budući da vidin da ste upućeni.ja san svoj dala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 11:46 
Forumaš

Najteži predmet na drugoj godini. Treba znanja i sreće za proć. Zakonske definicije su glavne na usmenom, a i pismenom. Meni je bila asistentica i bilo je jako ugodno. Tako ako čujete da je asistentica "čudoviše na usmenom" to je 100% laž.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 16:27 
Aktivan

ljudi kad su rezultati od danas?? nije reka ništa

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 17:22 
Ona koja je donila porto

u četvrtak u 10

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 17:31 
Forumaš

pitanja od danas? :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 17:40 
Aktivan

Alen53 je napisao/la:
pitanja od danas? :)

redakcijske greske, apsolutno/relativno neprikladni pokusaj, pravno dobro/objekt radnje, koje su medicinske sigurnosne mjere i mogu li se primjeniti prema neubrojivoj osobi, dvostruka namjera kod poticanja i primjer s budilicom u supermarketu koju je pocinitelj imao u dzepu..je li kd ostalo u pokusaju ili je dovrseno primjenom ablacije i aprehenzije i 8. se ne mogu sjetiti :celebrate

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 17:42 
Forumaš

Hvala :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 09 lis 2012 17:51 
Ona koja je donila porto

grupa b

osoba na izdrzavanju kazne zatvora za kazneno djelo bla bla uvrijedi zatvorskog cuvara ( zaprijecena kazna do 100 dnevnih dohodaka ) odg za kd i stegevno, za kd, ili stegovno ( ovo je pod a,b, c ) odabrat odg i objasnit

metoda za kaznenopravnu znanost od posebnog znacaja nesto tako

dolus alternativus, subsequens, repentinus primjer za sve

svijest o protupravnosti, potencijalna

mjesovite teorije pociniteljstva

moze li se za usmrcenja na zahtjev izreci uvjetna osuda ako je izrecena kazna od god dana

ukidanje pravne osobe koji uvjet treba bit ispunjen

protupravni prekid trudnoce

eto, tako nesto

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 08:44 
Aktivan

Ima li tu koja dobra dusa da mi kaze kako izgleda usmeni ispit, na sto se trebam bazirati i je li istinit mit o asistentici azdaji? unaprijed hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lis 2012 17:32 
Aktivan

di nabavit literaturu ? hvalaa:)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2012 14:10 
Početnik

shark32 je napisao/la:
di nabavit literaturu ? hvalaa:)

tako je? na ekonomatu ili?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2012 15:37 
Početnik

Bude li prije kolokvij (kako on uopće izgleda?) ili onaj izvanredni rok za polagat predmet u 12. mjesecu iz prve godine? Hvala unaprijed. :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2012 18:02 
Aktivan

pixi11 je napisao/la:
Bude li prije kolokvij (kako on uopće izgleda?) ili onaj izvanredni rok za polagat predmet u 12. mjesecu iz prve godine? Hvala unaprijed. :)

pa prvo je rok u 12. misecu,ti kolokviji ce tek nekad iza nove god.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2012 19:43 
Početnik

kakva je bila prolaznost na dekanskom?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 11 lis 2012 20:16 
Aktivan

shark32 je napisao/la:
pixi11 je napisao/la:

pa prvo je rok u 12. misecu,ti kolokviji ce tek nekad iza nove god.

Prvi kolokvij je prije roka u 12. misecu, a drugi iza nove godine, ja mislim.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 12 lis 2012 22:54 
Početnik

Prolaznost na dekanskom nije bila nešto, negdi oko 12 ljudi je prošlo pismeni, s time da sam čula da ih je dosta palo usmeni, skoro svi.
A evo pitanja s dekanskog u ispitu, c grupa

1. čitanje pisama infracrvenim zrakama, po kojoj metodi možemo zaključit da se tu radi o neovlaštenom čitanju tuđih pisama?
2. Vlastoručna i posebna neprava kaznena djela i zakonske nazive tih kaznenih djela iz Posebnog dijela
3. Koje dvije vrste krajnje nužde poznajete i kojim se teorijama KZ priklonio s obzirom na ovu podjelu?
4. Plaćeni ubojica ubio dvojnika filmskog glumca, a ne glumca kojeg je namjeravao. Koja je zabluda, o kojem se kaznenom djelu radi i s kojim je oblikom krivnje postupao počinitelj?
5. Neuspjelo poticanje pod a,b,c,d---- što je to neuspjelo poticanje, kod kojih se kaznenih djela kažnjava, kako se kažnjava neuspjeli poticatelj, i zašto je to iznimka od načela akcesornosti?
6. Formalne pretpostavke za izricanje uvjetne osude.
7. Koje se kazne mogu izreći prema Rimskom statutu?
8. Kod kaznenog djela teškog ubojstva kvalifikatorne okolnosti s obzirom na način počinjenja i s obzirom na svojstvo objekta radnje.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2012 10:44 
Početnik

ja sam na dekanskom imala 13 bodova,i isla sam na usmeni kod prof.Dragicevic i polozila,dobila 3,mogu reci da me prosla cilu kniju i posebni dio koje pitanje jer ga nisam znala na ispitu...al jako korektna,cak i pomogne kad zapnes...istina,jako malo ljudi je proslo usmeni al bila sam tamo i slusala,pa ljudi ne znaju zak.def.pokusaja,nuzne obrane...pa o cemu mi pricamo??a na ispitu imaju 15 bodova i vise,jasno je da to i nije "njihovo"znanje bilo na ispitu...zaključak:tko nauci probleme nece imati! sretno svima;-))

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lis 2012 13:20 
Početnik

Da li mogu odgovarat kazneno, a da nemam upisan predmet u index. Imam dobar prosjek i izvaredni student sam. Da li postoji ta mogucnost?

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lis 2012 12:38 
Veteran

Meni je bod falio za prolaz na dekanski, ali kako vidim moja grupa (c) je bila još i najlakša. Kako sam veteran kaznenog po izlascima, vidila sam svakakve ispite a ovaj je bio između među manje teškim.

IvanSplit, čisto sumnjam. Ali to je samo moje mišljenje.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lis 2012 15:11 
Početnik

Lipi pozdrav svima. Novi san na forumu , isto ka šta san novi i na faksu jer san se pribacija iz Zagreba. Ovin puten bi zamolija nekoga ko zaista ima točne informacije da mi kaže koja je točna obvezna literatura za spremanje ispita iz kaznenog..znan da se pitanje čini glupo , pošto na stranicama faksa piše koja je literatura.Al upravo me to i buni jer se tamo apsolutno nigdi ne spominje knjiga iz posebnog dijela, a i ova Novoselčeva knjiga iz općeg dijela stoji da je izdanje iz 2004.god.(problem je taj šta je ta knjiga doživila najmanje 2 nova izdanja zbog promjene zakona, zadnje a zadnje koje ja iman je i 2006. ).A i vidin da se spominje i zakon... Bacija san oko po forumu i vidin da u pismenom dijelu ispita dolaze pitanja vezana za posebni dio, a dosta ljudi mi je reklo da oni to uopće nisu učili..bija bi jako zahvalan kad bi mi neko da točnu i jasnu informaciju šta točno triba spremati za kazneno .. unaprid hvala

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lis 2012 16:00 
Početnik

kvazipravnik je napisao/la:
Lipi pozdrav svima. Novi san na forumu , isto ka šta san novi i na faksu jer san se pribacija iz Zagreba. Ovin puten bi zamolija nekoga ko zaista ima točne informacije da mi kaže koja je točna obvezna literatura za spremanje ispita iz kaznenog..znan da se pitanje čini glupo , pošto na stranicama faksa piše koja je literatura.Al upravo me to i buni jer se tamo apsolutno nigdi ne spominje knjiga iz posebnog dijela, a i ova Novoselčeva knjiga iz općeg dijela stoji da je izdanje iz 2004.god.(problem je taj šta je ta knjiga doživila najmanje 2 nova izdanja zbog promjene zakona, zadnje a zadnje koje ja iman je i 2006. ).A i vidin da se spominje i zakon... Bacija san oko po forumu i vidin da u pismenom dijelu ispita dolaze pitanja vezana za posebni dio, a dosta ljudi mi je reklo da oni to uopće nisu učili..bija bi jako zahvalan kad bi mi neko da točnu i jasnu informaciju šta točno triba spremati za kazneno .. unaprid hvala

Literatura ti je opći dio knjiga od novoselca izdanje 2009. bar je tako lani bilo, kazneni zakon i skripta iz posebnog dijela izabrana kaznena djela imaš je kupit u kopirnici nasuprot fakulteta cca 150 stranica.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lis 2012 20:27 
Početnik

fala lipa kolega madantonio.. kako već posjedujen posebni dio i radija san dosta po njemu , koja kaznena djela tj. koje glave najčešće dolaze.. isto tako mi je nejasno zašto triba učit iz zakona kad već u posebnom dijelu postoji opis svakog kd a . i ako već triba radit iz zakon , koji dio zakon točno?hvala puno

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lis 2012 20:55 
Početnik

[quote="kvazipravnik"]fala lipa kolega madantonio.. kako već posjedujen posebni dio i radija san dosta po njemu , koja kaznena djela tj. koje glave najčešće dolaze.. isto tako mi je nejasno zašto triba učit iz zakona kad već u posebnom dijelu postoji opis svakog kd a . i ako već triba radit iz zakon , koji dio zakon točno?hvala puno[/quot

A zakon koristiš ko i na svakome predmetu drugome, dakle kao pomoćno sredstvoo i više se iščitava zakon nego li šta se uči. A za posebni dio ti sad neznan napamet koja poglavlja, ali ta skripta ti je sastavljena isključivo od tih poglavlja koja tribaju za ispit znači cca 150 stranica, jer bi inače imala preko 500 stranica da su sva poglavlja obuhvačena. A ta skripta zapravo i nije skripta već knjiga novoselca posebni dio, no sastavljena je samo od poglavlja što trebaju za ispit za posebni dio iz kojeg će ti bit samo jedno pitanje vezano za posebni dio. Znači otiđi u kopirnicu i pitaj posebni dio za kazneno pravo i tamo ti je sve šta ti triba za posebni dio za ispit.

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 17 lis 2012 21:02 
Početnik

madantonio je napisao/la:
kvazipravnik je napisao/la:
fala lipa kolega madantonio.. kako već posjedujen posebni dio i radija san dosta po njemu , koja kaznena djela tj. koje glave najčešće dolaze.. isto tako mi je nejasno zašto triba učit iz zakona kad već u posebnom dijelu postoji opis svakog kd a . i ako već triba radit iz zakon , koji dio zakon točno?hvala puno[/quot

A zakon koristiš ko i na svakome predmetu drugome, dakle kao pomoćno sredstvoo i više se iščitava zakon nego li šta se uči. A za posebni dio ti sad neznan napamet koja poglavlja, ali ta skripta ti je sastavljena isključivo od tih poglavlja koja tribaju za ispit znači cca 150 stranica, jer bi inače imala preko 500 stranica da su sva poglavlja obuhvačena. A ta skripta zapravo i nije skripta već knjiga novoselca posebni dio, no sastavljena je samo od poglavlja što trebaju za ispit za posebni dio iz kojeg će ti bit samo jedno pitanje vezano za posebni dio. Znači otiđi u kopirnicu i pitaj posebni dio za kazneno pravo i tamo ti je sve šta ti triba za posebni dio za ispit.
molto grazie :)

Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1520 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 38  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: