malo da se uključim u "raspravu" o kaznenom u zgu i stu........vjerujem da se i u splitu mora dobro sjest i naučit al mi se ipak čini da je u splitu za stepenicu jednostavnije i normalnije...čisto gledajući pitanja mogu zaključit da su korektnija i normalnija nego u zagrebu.inače,studiram u zagrebu i u istoj sam poziciji(ostalo kazneno s druge,samo što imam položenu upravnu znanost s treće) i dilemi da li se prebacit kao i ova cura koja je postavila pitanje..
vidim da u splitskom ispitu imate samo jedno pitanje is posebnog djela,a i čini mi se dosta banalno..u zagrebu ih ima 3 i moraju 2 biti apsolutno točna da bi se prošlo na ispitu(naravno,s tim da su bar 4 pitanja od 7 iz općeg točna)......ova opcija da ako si iznad 12 bodova ne moraš na pismeni idući put u zagrebu ne postoji,jednostavno se na pismeni ide svaki put.....u zagrebu često varira težina ispita,lako se može vidjet kad su pitanja postavljena korektno a kad ih postave s namjerom da zajebavaju studente...u zagrebu dosta redovito ruše na usmenom,za split ne znam kako je što se usmenog tiče....
što se građanskog tiče,ne znam dal kolegica zna al koliko sam ja shvatio i čuo,ono što je u zagrebu gp2 to je u splitu gp1....znači,položiš gp1 i nisi se riješila kačera..što znači,da bi izbjegla Kačera morala bi položit u zagrebu i gp1 i gp2....e sad jel lakše 2 puta prolazit kroz ludu katedru zagrebačkog građanskog ili jednom se potrudit s tim kačerom,stvarno ne znam al mi se čini kačer prihvatljivija opcija.....naravno ovisi o tome kakvo je gp2 u splitu,to ne znam...
što se financija tiče,to stvarno ne znam..u zagrebu mi je čini se po sistemu kako se snađeš i kod koga dođeš....materija je velika al dobro treba znat što naučit jer ne treba sve i doć kod normalnog profesora..ima kolega koji su to riješili s 2-3 tjedna učenja,al ima i onih koji su se bome dobro namučili jer se eto nisu snašli ili nisu imali sreće....a za split ne znam,no ako se u splitu uči po skripti onda mi ne zvuči loše ako se i mora više gluposti naučit....
oprostite na blagom offtopicu al vjerujte mi ima nas dosta u zagrebu koji razmišljaju o premještajima u split i osijek pa možda nekome ovo i pomogne..ako sam nešto krivo napisao nek me se ispravi...
inače,što se tiče traženja savjeta dal se prebacit ili ne i što je u splitu teško/lagano,mislim da nije jedino relevantno pitat splitske studente..naravno,ništa bez njih,al mislim da je bitnije pitat zg studente koji su se prebacili u split,jedino ti oni mogu dat pravu usporedbu...ja samo znam da svatko koga sam pitao su mi rekli da im je žao što se nisu prije prebacili...općenit komentar je da ne teče med i mlijeko u splitu i svakako treba učit al da je ipak bolje,zdravije,korektnije nego u zgu....a i da taj kačer nije nemoguć za položit,čak sam čuo da se kod njega može i dogovorit pa odgovarat na konzultacijama,pa ako mu ne znaš baš po volji ne upiše ti pad i takve fore(ne znam koliko ej to istina al eto načuo sam i to)...ima li išta slično tome u zagrebu?!
da ne govorim o prvoj godini koja je u zagrebu smrt,da masa ljudi odustaje od faksa zbog rima,nacije koja je u splitu među lakšim predmetima itd...
možda izgleda da pričam kao da imam iskustva sa splitskim faksom,nemam,sve što sam rekao je na temelju priča koje kruže,i sam razmišljam dal se prebacit i što vjerovat hehe....ipak se radi o ogromnim novcima koja bi se trošila na putovanja..ako bi se ispiti polagali isplatilo bi se,al ako bi ko i u zgeu trebalo svaki ispit izlazit nekoliko puta i mučit se,onda baš i nije isplativo...lakše je padat ispite u zagrebu nego putovat u st po pad

da je u zagrebu bilo kao sad kod nas na zadnjem roku iz kaznenog, preko sto izlazaka, a dvi osobe prošle, bilo bi na svim mogućim vijetima, novinama, i dignuta bi bila velika bura! u nas je to sve normalno kao i što u kačera prođe jedno po roku. nedavno čitam u novinama studentica iz zg trgovačko pravo izašla od 12 ih prošlo jedno i ona odmah mailove novinama,vijestima, dekanatu i nema čemu ne. a jedno od 12! obiteljsko pravo koje je amo reć jedno od lakših ispita s druge godine, od 58 ljudi koje je izašlo prošlo je 4,dok je meni kprijatelj iz zagreba koji je na pravu reka da obiteljsko u zg možeš položit gledajući Krv nije voda. i da je u vas tako bilo,to bi već i predsjednik zna. i vidi se da nemaš iskustva sa splitskim faksom tako da nije u redu ni spominjanje odgovaranje na konzultacijama, ali na to ti je već jedna kolegica odgovorila pa nema potrebe da ponavljam. i da završim, svima sretno koji se prebace, bilo u split, ili odavde u zg, i ajdete bez predrasuda jer bi se mogli gadno razočarat i jedni i drugi.