Nasciturus Forum

Forum studenata Pravnog fakulteta u Splitu
Sada je: 06 stu 2025 17:30.

Vremenska zona: UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 550 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prijemni
PostPostano: 25 tra 2009 02:01 
Ljudovi, bolonja, ne bolonja, bolonjeze, ili na pome, dođe na isto, pravo nije težak, al nije ni lak studij,
materija nije toliko teška koliko neki profesori, no ukoliko se svo mišljenje o pravu bazira na nekoliko koje moramo zvati ˝profesor˝, onda čemo lako zać u šumu sumnje, a to nevalja, jer pravo kao takvo može biti veoma poučno/korisno/unosno, i na koncu čak i zabavno.
Isto tako, na vama je kao budućim studentima/pravnicima, da odredite svoj životni poziv po onome šta vi mislite kao najbolje (a ne neki profesor) i uhvatite se u koštac sa tin , stisnete zube i prođite to sve...

Osobno mrzin pravo i sve vezano uz njega, no ušao sam u malenu s/m igricu sa samim sobom nebi li si dokazao da ga i ja mogu završit. I doista nevidim razloga zašto bi itko odustao, samo zbog nekoliko padova, ili grubog pogleda nekog od profesora...
(ta imajte na pameti, ako sad mislite da je teško, na poslu če bit još teže, pa je zato dobro probat malo i žestine i gorčine života, jer nas ona ionako sve čeka)

E, da i pompozne izjave Malenice na početku godine da če vas samo šačica opstat do kraja, zanemarit, i vjerujte u sebe, a nek on govori šta hoče...

EDIT

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 tra 2009 02:05 
e, da, apropo prelaska na drugi fax, mislin da ima neke pogodnosti student koji upiše jedan fax, pa se posli prebaci na drugi... al sad ih se nemogu sitit... pitajte Insu, on bi možda moga znat...

Ali, probajte se najprije dobro potrudit ostat na pravu, a ako neide, onda neide... :popcorn:
(u najmanju ruku, završite fax da bi Malenici i ostaloj ekipi rekli :happpppppy u facu, zgrabili diplomu i poslali ih sve lipo u po'ed tr....... po'ed pi....... po'ed mat......! po'ed )

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 25 tra 2009 02:12 
e, da i još jedan mali vord of advajs;
prelaz iz srednje na fax zna bit zeznut, ne zato šta imate drukčiji odnos s kolegama :looool , profesorima :ucenje i prema samoj materiji :3 , već zato što si lako stvorite iluziju ˝da ima vremena do ispitnog roka˝ :wh i onda to vrime brzo prođe a vi neznate ništa :scared ...
zato poslušajte savjet starog čike :3 ; ˝učite svaki dan pomalo, pa če te do ispita nešto i naučit...˝ :celebrate (nemojte da van prolaze dani bez učenja, rokovi vas zaskoče i brže nego to mislite) :5

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 tra 2009 00:20 
jeli istina da se pitanja od prošlih godina ponavljaju na prijemnom i u kolikoj mjeri??

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 28 tra 2009 09:12 
Forumaš

pročitaj forum, tvoje je pitanje detaljno odgovoreno sto puta.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 svi 2009 17:15 
Početnik

Jel znate jel ima u onoj fotokopirnici nasuprot faksa još uvik za kupit stare prijemne :-o

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 svi 2009 19:52 
Forumaš

Antonella je napisao/la:
Jel znate jel ima u onoj fotokopirnici nasuprot faksa još uvik za kupit stare prijemne :-o

trebalo bi bit...ima tamo svasta :? .... vidin lokacija ti je: Split ....pa prosetaj jedan dan i vidi :mig:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lip 2009 15:15 
-Moderator-

P R AV N I F AK U L T E T U S P L I T U , 21 000 Split, Domovinskog rata 8, HRVATSKA, 
Centrala: (021) 393-555, Dekanat: (021) 393 - 570,571,572, Fax: (021) 393-597, web stranica
http://www.pravst.hr, Žiro račun broj: 2330003-1100030638.

UVJETI UPISA
Za upis na:
(1) Sveučilišni diplomski studij mogu se prijaviti pristupnici koji su završili bilo koju srednju školu
u četverogodišnjem trajanju.
(2) Stručni studij mogu se prijaviti pristupnici koji su završili bilo koju srednju školu u
trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju.

Prijave za upis u ljetnom ispitnom roku na Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij prava i Stručni upravni studij - primat će se od 29. lipnja do 3. srpnja 2009. godine u studentskoj referadi I kat/26

Uz prijavu (koja se može nabaviti na Fakultetu) treba priložiti:
1) Sve svjedodžbe srednje škole i svjedodžbu završnog ispita,
2) Rodni list;
3) Preslik domovnice (Hrvati koji nisu državljani Republike Hrvatske prilažu dokaz o hrvatskoj
narodnosti);
4) Kopiju uplatnice iz koje se vidi da je na na žiro račun Pravnog fakulteta u Splitu broj:
2330003 – 1100030638 uplaćena naknada za razredbeni postupak, i to:
(a) pristupnici koji se prijavljuju za sveučilišni diplomski studij uplaćuju 200,00 kuna;
(b) pristupnici koji se prijavljuju za stručni studij uplaćuju 100,00 kuna.
1) Pristupnik koji se prijavljuje na više studija predaje preslike izvornih dokumenata. Izvorne
dokumente predat će prilikom upisa.
2) Pristupnici koji su srednju školu završili u inozemstvu prilažu i rješenje o priznavanju
inozemne školske kvalifikacije koje izdaje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
(Zagreb, Trg hrvatskih velikana 6). Uz svjedodžbe stečene u inozemstvu prilaže se i potvrda
o položenom ispitu iz hrvatskog jezika.

RAZREDBENI POSTUPAK
Pristupnici koji se prijavljuju za sveučilišni diplomski studij polažu razredbeni ispit. Vrednovanje
znanja pristupnika u razredbenom postupku provodi se na temelju pismenog testa iz hrvatskog
jezika s književnošću, povijesti, filozofije i logike.
Smatrat će se da ima dovoljno sposobnosti za uspješno studiranje (razredbeni prag) onaj
pristupnik koji u razredbenom postupku postigne najmanje 55 bodova, od čega na pismenom
testu treba postići najmanje 30 bodova.
Za razredbeni ispit pristupnici mogu koristiti literaturu koja je predviđena za gimnazije i ostale srednje škole.
Pristupnici koji se prijavljuju za stručni studij upisuju se na temelju prosječne ocjene
općeg uspjeha u srednjoj školi i srednjih ocjena iz hrvatskog jezika, povijesti i
zemljopisa.

Razredbeni ispit za integrirani preddiplomski i diplomski studij prava održat će se: 7. srpnja 2009. godine u 9,00 sati.,
rang lista za upis u ljetnom upisnom roku objavit će se 11. srpnja 2009. godine u 10,00 sati i na oglasnoj ploči i web stranici Fakulteta http://www.pravst.hr

Upis pristupnika obavit će se prema ovom rasporedu:

- 13. srpnja 2009. godine u 10,00 sati - redoviti studij (Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij prava i stručni upravni studij - uz potporu MZOŠ-a)

- 14. srpnja 2009. godine u 10,00 sati - izvanredni studij (Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij prava i stručni upravni studij)

- 15. srpnja 2009. godine u 10,00 sati - redoviti studij (Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni pravni studij i stručni upravni studij - studenti koji participiraju u troškovima studij

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 10 lip 2009 19:04 
znači ima vanrednih?
kul...

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lip 2009 19:07 
da li redovni i vanredni odvojeno pišu test tj. prijemni?I di se označi da li si izvanredni ili redovni :wh Hvala.

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lip 2009 19:16 
Da li je prijemni 7.srpnja???please.

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lip 2009 20:56 
-Moderator-

Gost je napisao/la:
Da li je prijemni 7.srpnja???please.

da sve ti je gore navedeno :mig:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 14 lip 2009 21:00 
-Moderator-

Gost je napisao/la:
da li redovni i vanredni odvojeno pišu test tj. prijemni?I di se označi da li si izvanredni ili redovni :wh Hvala.

koliko sam upućen, raspored pristupnika ti bude objavljen dan prije prijemnog na oglasnoj ploči i sigurno na http://www.pravst.hr,
a valjda budu odvojeno

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lip 2009 22:06 
Početnik

Pozdrav svim pravnicima od nadam se budućeg kolege.Samo jedno pitanje.Jel mi može iko pleeeeeeeeeeease reć knjige i autore iz kojih je najbolje učit za prijemni za ova 4 predmeta.Na pripremama iz pitagore nam za svako područje daju skriptu od 20 str.Oće to bit dosta za povjest.I moloma vas najbolje knjige za filozofiju i logiku,jer njig nisan ima uopće,a povjest samo 2 godine.Hrvatski je manji problema. Hvala unaprijed.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lip 2009 22:09 
Početnik

Ovo mislin za svako područje iz povjesti skripta od 20 str.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lip 2009 22:29 
김정일

http://www.nasciturus.com/najnovije/vod ... plitu.html

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 15 lip 2009 22:34 
Početnik

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2009 00:06 
e ovako treba mi pomoć jer ću već lagano poludit :ucenje :ucenje :ucenje :ucenje zna li itko gdje mogu nabaviti primjer prijemnog od prošle godine??????????????????????? :) :) :please: :please:

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2009 00:32 
김정일

Gost je napisao/la:
e ovako treba mi pomoć jer ću već lagano poludit :ucenje :ucenje :ucenje :ucenje zna li itko gdje mogu nabaviti primjer prijemnog od prošle godine??????????????????????? :) :) :please: :please:

Kopirnice preko puta faxa?
Ako netko ima prijemne, neka nam ih posudi pa ih odskeniramo i stavimo na net.

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2009 10:05 
Meni je pravo drugi izbor i oba upisa će se poklopit isti dan
13. je upis za one bez plaćanja , a ja još onda ne znam jesam li
prošla na drugom faksu,zbog pomicanja crte. Znači znat ću tek 15. kad
će bit i upisi za one s plaćanjem na pravu.
Pa me zanima koliko traju ti upisi 15.7. ? Hoću reć jel postoji vrijeme od do
ili dok se ne popuni . :?
Da stignem nekako... :?

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 21 lip 2009 11:19 
-Moderator-

Inso je napisao/la:
Gost je napisao/la:

Kopirnice preko puta faxa?
Ako netko ima prijemne, neka nam ih posudi pa ih odskeniramo i stavimo na net.

a slusaj, ovo ti je i tako zadnja godina s prijemnima, sljedeće godine je državna matura

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 17:31 
Početnik

Povijest 4
Zemljopis 4
Hrvatski 3
prosjek 3
matura 3

Jel mi može neko točno reć koliko iman bodova iz srednje.Nemislin ne da mi sad objašnjavate postupak nego da mi baš konkretno neko kaže.Unaprijed hvala :please:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:06 
-Moderator-

arthas je napisao/la:
Povijest 4
Zemljopis 4
Hrvatski 3
prosjek 3
matura 3

Jel mi može neko točno reć koliko iman bodova iz srednje.Nemislin ne da mi sad objašnjavate postupak nego da mi baš konkretno neko kaže.Unaprijed hvala :please:

imaš 140 bodova (ako si imao/la zemljopis i povijest 4 godine)

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:17 
Početnik

kako 140 majketi kad treba imat više od 55 bodova za upis.A ionako se računa prosjek ocjena pa onda nije ni bitno jesan ima 2 ili 4 godine :?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:28 
-Moderator-

arthas je napisao/la:
kako 140 majketi kad treba imat više od 55 bodova za upis.A ionako se računa prosjek ocjena pa onda nije ni bitno jesan ima 2 ili 4 godine :?

povijest i zemljopis se gleda za upravno pravo (stručni studij) a kako si napisa ocjene iz tih predmeta mislia san da upisujes upravno pravo.

Za pravni studij (integrirani) ti se iz srednje gledaju sve četri godine i uspjeh na maturi , znaci prema ovom tvom imas 30 bodova
jer mozes imat najmanje 55 bodova od cega na prijemnom najmanje 30

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:32 
Početnik

čekaj znači negledaju se ocjene iz zemljopisa i povjesti ako upisujen pravo

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:33 
Artur2 je napisao/la:
arthas je napisao/la:

povijest i zemljopis se gleda za upravno pravo (stručni studij) a kako si napisa ocjene iz tih predmeta mislia san da upisujes upravno pravo.

Za pravni studij (integrirani) ti se iz srednje gledaju sve četri godine i uspjeh na maturi , znaci prema ovom tvom imas 30 bodova
jer mozes imat najmanje 55 bodova od cega na prijemnom najmanje 30

To znači da je maksimalan broj bodova iz srednje 50?

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:35 
-Moderator-

To znači da je maksimalan broj bodova iz srednje 50?[/quote]

tako je, racunas prosjek opći uspjeh sve 4 godine + matura i pomnozis sa 10 :welcome

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:36 
김정일

arthas je napisao/la:
čekaj znači negledaju se ocjene iz zemljopisa i povjesti ako upisujen pravo

zemljopis se ne gleda, povjest se gleda

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:37 
Početnik

PA ŠTA SAD OVAJ GOVORI DA SE GLEDA POVJEST BEZ ZEMLJOPISA,A OVAJ DA SE NEGLEDA NI JEDNO NI DRUGO :please:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:42 
-Moderator-

arthas je napisao/la:
PA ŠTA SAD OVAJ GOVORI DA SE GLEDA POVJEST BEZ ZEMLJOPISA,A OVAJ DA SE NEGLEDA NI JEDNO NI DRUGO :please:

sta ti upisujes, upravno ili pravni studij?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 18:58 
Početnik

Upisujen pravni studij.Ovaj mi govori da se traži povijest bez zemljopisa,a ti da se ne teži nijedno

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 22 lip 2009 19:02 
-Moderator-

arthas je napisao/la:
Upisujen pravni studij.Ovaj mi govori da se traži povijest bez zemljopisa,a ti da se ne teži nijedno

za pravni studij ti se gleda opći uspjeh sve 4 godine i uspjeh na maturi i kad sve zbrojiš, pomnožiš sa 10 i to su bodovi iz srednje, plus bodovi koje ostvariš na prijemnom (znaci iz srednje max. 50 bodova i iz prijemnog max. 60 bodova) :grin:

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lip 2009 18:26 
Početnik

samo da pitan po prilici prošlih godina oće bit dosta recimo 60 bodova za upad

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 29 lip 2009 19:19 
Forumaš

arthas je napisao/la:
samo da pitan po prilici prošlih godina oće bit dosta recimo 60 bodova za upad

maximalan broj bodova ti je 110

1. na listi bilo je 105 bodova
120. na listi je bilo 87 bodova (to je granica bez placanja)
270. na listi je bilo 73 boda (to je granica koliko pravo redovnih upisuje)
zadnji 322. na listi je ima 59 bodova

tako da...sa 60 bodova u prvome upisnome krugu bi prosle godine upa da je odustalo 50ak ljudi - inace ne !

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 srp 2009 22:22 
e ovako.......ima jedno dobrih misec dana učim za taj prijemni......povijest sam učila iz knjiga za gimnazije točnije iz knjiga koje su koristili u mioc-u. i ona pitanja u plavoj knjizi 99% prate gradivo onako kronološki kako u udžbeniku tako i u toj knjizi...a za i ono šta sam rješavala po tome i onim prijemnima od prošlih godina 99% pitanja bi točno rješila.......a sad hrvatski učim po onome šta je bilo za maturu jel potrebno još dublje to učit il je to za maturu dovoljno uz onako preletit ona pitanja iz knjige :??????? :happpppppy :happpppppy

Prijavi post
Vrh

Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 01 srp 2009 22:45 
Početnik

noyes,napisa/la si da imaš prijamne od prošlih godine... možeš li mi to na mail poslat? ili neko drugi,volija bi vidit kako to izgleda otprilike. zahvaljujem

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2009 13:03 
Početnik

da li može tko postat prijemni od prošle godine? i zanima me kod hrvatskog koji je omjer jezika i književnosti?

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 02 srp 2009 21:16 
Početnik

Gost je napisao/la:
e ovako.......ima jedno dobrih misec dana učim za taj prijemni......povijest sam učila iz knjiga za gimnazije točnije iz knjiga koje su koristili u mioc-u. i ona pitanja u plavoj knjizi 99% prate gradivo onako kronološki kako u udžbeniku tako i u toj knjizi...a za i ono šta sam rješavala po tome i onim prijemnima od prošlih godina 99% pitanja bi točno rješila.......a sad hrvatski učim po onome šta je bilo za maturu jel potrebno još dublje to učit il je to za maturu dovoljno uz onako preletit ona pitanja iz knjige :??????? :happpppppy :happpppppy
sasvim ti je dovoljno to što je bilo za maturu, pitanja iz hrv su prilično jednostavna

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
PostPostano: 03 srp 2009 07:02 
Početnik

molim vas ako netko ima primjer prijemnog od prosle godine da mi posalje na mail (draganap1982@gmail.com) hvala puno, ucila sam stalno ali me sada lagano hvata panika,, pa da to pogledam... hvala

Prijavi post
Vrh
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 550 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: