Citat:
1.rok za prigovor kod posjeda???
Hm, zanimljivo... Ja bi rekla da ne postoji osim kod proteka prekluzivnog roka jer na njega sud pazi po sluzbenoj duznosti (ex offo).
U ostalim slucajevima mozes stavljati prigovor vremenski neograniceno, samo je pitanje oce li ti imati ikakav ucinak.
Citat:
2.jeli se etazno vlasnistvo otpisuje???
Danas cu proucit otpis i pripis pa javim ako sta pametno zakljucim.
Citat:
3.koliko ima osobnih imenika???
Koliko i glavnih knjiga.
Citat:
4.moze li macka biti moja nasljednica???-jeli to da mogu osnovati zakladu u njenu korist ili???
Da.
Citat:
5.a)mane separacio bonorum........
b)separacio na stetu vjerovnika???
Npr. netko digne u zrak naslijedeni automobil, vjerovnicima ostaje samo zahtjev za naknadu stete.
Citat:
6.temeljem kojega propisa se nasljeduje stanarasko pravo???
Zakon o najmu stanova?
Citat:
7.koliki je nuzni dio susjeda kojem smo ostavili sve oporukom???
Moras pitat jel susjed zakonski nasljednik, npr. susjed ti moze biti i majka, ako nije onda ne postoji.
Citat:
8.vjerovnik kod nadhipoteke i tko placa kod nadhipoteke???
Pojma nemam, moram to jos dobro proucit.
Citat:
9.collacio bonorum-jeli to postoji ili je to samo neka od njegovih caka umjesto SEPARACIO BONORUM???
Postoji, to ti je cl. 89. ZN, odnosno uracunavanje.
Citat:
10. zajednicka hipoteka???............klasicna hipoteka???
Zajednicka- zalog cini vise nekretnina, a vjerovnik moze birati iz koje ce se namiriti, klasicna je valjda standardna hipoteka.
Citat:
11.def fakticnog posjeda??
To je valjda ona "Posjed je fakticno stanje zasticeno pravom." jer je od 1980. animus possidendi odbacen.
Citat:
12.pravni lijek ZK??
cl. 123. ZZK
Citat:
13.brisana tuzbe
Valjda brisovna, cl. 129. ZZK
Citat:
14.izgubim stan kao zalozni duznik,sto mogu uciniti prema osobnom duzniku???
Imovinska tuzba.
Citat:
15.kako izgleda list A kod prava gradenja i na postojecem i na novootvorenom zemljisno knjiznom ulosku???
Na starom se upisuje cestica, a na novom pravo gradenja i katastarska oznaka zemljista.
Citat:
16.prof mi duzan 1.mil.eura daje mi nekretninu,sve sto znam je da je bila upisana pa brisana hipoteka od 2 mil.,dali da prihvatim...
Ja ne bi nista prihvacala