O nama

Dobrodošli na portal Nasciturus.com
 Nasciturus.com omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge Nasciturus.com portala.

Korištenjem bilo kojeg dijela Nasciturus.com portala te svih njegovih dijelova i podsiteova  (u nastavku samo  Nasciturus) smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.
Autorska prava

Nasciturus) polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Nasciturus portala i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Nasciturus zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.
Linkovi na druge web stranice

Nasciturus portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje Nasciturus portala koristite na vlastitu odgovornost i Nasciturus ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.


Nasciturus portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Nasciturus neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Nasciturus može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru).

Nasciturus se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Nasciturus portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.
Obveze horisnika

Korisnicima Nasciturus portala strogo je zabranjeno:

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

- objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

- manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Nasciturus portala

- objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

- objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika
Registrirani korisnici

Registriranjem na Nasciturus portal korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Nasciturus ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Nasciturus zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Nasciturus ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.
Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Nasciturus ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.
Izmjene uvjeta korištenja

Nasciturus zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.Kontakt

Kontaktirati nas možete putem elektroničke pošte na   ili putem ovog obrasca


Nasciturus je nastao 20 prosinca 2005 kada je zgubidan po imenu Inso vidio Pravokutnik i pomislio kako bi bilo zgodno da i naš fakultet ima nešto slično.Isti dan je napravljen prvi forum iz kojeg je nastao Nasciturus kakvog danas poznajete.

Nasciturus je nezavisni studentski projekt (što će reći da nas ne financiraju Fakultet, SZ ili neka treća organizacija.Pokrenut je i volonterski upravljan od strane studenata Pravnog fakulteta. Financira se samo putem donacija studenata. Godišnje financijske potrebe ovog projekta iznose oko 1.000,00 kn.
Za informacije o doniranju novčanih sredstava ili mogućoj suradnji molimo da nas kontaktirate.


Osnovna svrha stranice je brža i točnija razmjena podataka i informacija, te povećanje studentske kohezije.U sklopu stranice postoji i skriptarnica sa zakonima i skriptama koji se mogu besplatno skidati.
U sklopu Nasciturusa također  postoji i Forum sa oko 4500 članova.
Sadrži informacije o kolegijima, aktualnim događanjima na fakultetu i kutak za neobvezne teme.
Odnedavna je forum povezan i s Facebookom tako da svaki korisnik Facebooka se može registrirati na forum sa samo jednim klikom.
Powered by http://www.plus.hr/templates/v3/images/dark_logo.jpg